Nee, dat wist ik niet. Maar gelukkig hebben we de gepensioneerde generaal Dave Petraeus om ons in te lichten. Hij schreef 10 dagen geleden het volgende:

 • Een succesvolle omsingeling van de Russische troepen die Izyum ontvluchten, zou resulteren in de vernietiging of gevangenneming van aanzienlijke Russische troepen en de problemen met de Russische mankracht en het moreel verergeren.
 • Het onvermogen van het Russische MvD om Russische mislukkingen in de oblast Kharkiv toe te geven en effectief informatievoorwaarden te stellen, doet de Russische informatieruimte instorten. Door het Kremlin gesponsorde tv-propagandisten gaven een breed scala aan verwarrende verklaringen voor de Oekraïense successen, variërend van rechtvaardigingen dat de Russische strijdkrachten tegen het hele Westblok vechten tot het bagatelliseren van het belang van de Russische grondcommunicatielijnen (GLOCS) in Kupyansk.
 • De aankondiging van de terugtrekking vervreemdde verder de Russische milblogger- en Russisch-nationalistische gemeenschappen die de grandioze visie van het Kremlin steunen om heel Oekraïne te veroveren. Russische milbloggers veroordeelden het Russische ministerie van Defensie omdat het zich gedeisd hield, voor zelfisolatie koos en het situationele bewustzijn in Rusland verstoorde.

Het blijkt dat Generaal Dave een voortijdig militair orgasme had. Het is waar dat de Russen zich terugtrokken uit Izyum, maar ze waren niet omsingeld. Poetin heeft nooit de “grandioze visie om heel Oekraïne te veroveren” geclaimd. Hij is heel duidelijk geweest – zoals tijdens de persconferentie deze week bij de SCO – dat Rusland de Donbas veilig zal stellen. Hoe zit het met het groeiende ongenoegen in Rusland over de SMO? Poetin geeft, afgaande op zijn recente persconferentie bij de Shanghai Cooperation Organization, geen moer om de gevoelens van “de Russische milblogger en Russische nationalistische gemeenschappen.” schrijft Larry Johnson.

Ik haal Petraeus niet aan omdat ik zijn vermeende militaire “genie” respecteer. Dat doe ik niet. Generaal Dave had op West Point de reputatie van een volmaakte sycofant (pluimstrijker). De andere cadetten zeiden dat hij met de dochter van de commandant zou trouwen om vooruit te komen. Raad eens? Dat deed hij ook. Ik haal Petraeus aan omdat zijn opvattingen emblematisch zijn voor het nationale veiligheidsapparaat in Washington, dat er alles aan doet om te liegen over de realiteit in Oekraïne. Wat de werkelijke situatie ter plaatse ook is, Oekraïne is aan de winnende hand, Rusland verliest en het is slechts een kwestie van tijd voordat Rusland implodeert. Dit thema wordt sinds maart bijna elke week op internet uit de doeken gedaan door de westerse steunpilaren van Oekraïne.

  Niet klaar voor de grote competities

The Hill publiceerde zojuist een nieuwe aflevering van deze waanzinnige analyse door Mark Toth en Jonathan Sweet. Laten we kennismaken met de jongens:

Mark Toth is een gepensioneerde econoom, historicus en ondernemer die heeft gewerkt in het bank- en verzekeringswezen, de uitgeverij en de wereldhandel. Hij is voormalig bestuurslid van het World Trade Center, St. Louis, en heeft in Amerikaanse diplomatieke en militaire gemeenschappen over de hele wereld gewoond, waaronder Londen, Tel Aviv, Augsburg en Nagoya. – https://www.newsbreak.com/news/2752375324738/hey-russia-it-s-putin-stupid?noAds=1&_f=app_share&s=i3

Jonathan Sweet, gepensioneerd kolonel bij het leger, was 30 jaar lang officier bij de militaire inlichtingendienst. Zijn achtergrond omvat dienstreizen bij de 101e Luchtlandingsdivisie en het Inlichtingen- en Veiligheidscommando. Van 2012-14 leidde hij de U.S. European Command Intelligence Engagement Division, waar hij samenwerkte met NAVO-partners in de Zwarte Zee en de Baltische staten. – https://www.newsbreak.com/news/2752375324738/hey-russia-it-s-putin-stupid?noAds=1&_f=app_share&s=i3

Ik weet niet of hun artikel het resultaat is van onwetendheid, moedwillige blindheid of dat ze betaald werden om propaganda te verspreiden. Ongeacht het motief sluiten Toth en Sweet zich aan bij de club van Petraeus en propageren zij de objectieve leugen dat de vasthoudende Oekraïners het Russische leger verslaan:

Het zijn Oekraïense soldaten, uitgerust en getraind door Engelssprekende landen, samen met hun bondgenoten die nieuwe blikken ellende hebben geopend en Poetins strijdkrachten in de Donbas een pak slaag geven. . . .

Er is één constante sinds het begin van Poetins illegale invasie in februari: De Russische strijdkrachten zijn keer op keer gedwongen zich terug te trekken en te hergroeperen. . . .

Poetin is ontmaskerd als een “keizer zonder kleren”, gedwongen om te onderhandelen met Iraanse en Noord-Koreaanse surrogaten om drones en, volgens de New York Times, “miljoenen artilleriegranaten en raketten” te kopen. Het verzadigen van sociale media met desinformatie en excuses over waarom de Russische grondtroepen falen kan de beelden van achtergelaten materieel en berichten over Russische soldaten die zich overgeven niet maskeren. – https://www.newsbreak.com/news/2752375324738/hey-russia-it-s-putin-stupid?noAds=1&_f=app_share&s=i3

Herinnert u zich die ongelooflijke nederlaag van het Russische leger in Mariupol, toen de Oekraïners de Russische troepen omsingelden en de overgave van 2500 strijders afdwongen? Ik ook niet. Dat is wat Rusland deed met het Oekraïense AZOV-regiment.

  Sommige neocons krijgen langzaam grip op de realiteit in Oekraïne

Hoe zit het met de Russen die in angst vluchten voor de Oekraïense blitzkrieg rond Kherson? Nee. Weer een droog gat. De Russen hebben die aanval teruggedrongen en de Oekraïners catastrofale verliezen toegebracht.

En de Volksrepubliek Luhansk? Oekraïne hield stand en verpletterde de door Rusland gesteunde milities. Toch? Fout!!! Luhansk werd veiliggesteld en hetzelfde proces is nu aan de gang in de Volksrepubliek Donetsk.

Waarom omarmen westerse politieke, militaire en mediale leiders aantoonbare leugens? Ik denk dat het een diepere ziekte weerspiegelt die het westen treft. Dit zelfbedrog staat niet op zichzelf. Biden, zijn militaire bevelhebbers en de mainstream media houden ook vol dat mannen vrouwen kunnen zijn en zwanger kunnen worden, dat de inflatie nul is, dat Biden populair is, en dat pedofielen geen slechte mensen zijn. Oh ja, nog één: de zuidgrens van de Verenigde Staten is veilig.

Er komt een tijd dat de realiteit zal binnendringen en de fantasieën zal vernietigen. Het gebeurde met Bagdad Bob, die volhield dat er geen Amerikaanse tanks in Bagdad waren in maart 2003, en het zal gebeuren met Generaal Dave, Mark Toth en Jonathan Sweet. Zeven maanden na de Russische “speciale militaire operatie” hebben Poetin en zijn generaals slechts een klein deel van hun strijdkrachten ingezet in het conflict. Zij lijken er genoegen mee te nemen Oekraïense eenheden en uitrusting te vernietigen met artillerie, raketten en mortieren en de NAVO te dwingen Oekraïne te blijven bevoorraden, zodat deze zijn troepen, gewapend met nieuwe uitrusting, naar het front kan sturen om te worden vernietigd.

  Verbranden Oekrainse strijdkrachten de lijken van gevallen buitenlandse huurlingen? (Video 18+)

De Europese NAVO-leden beschikken echter niet over de industriële capaciteit om het geschonken militair materieel te vervangen en gaan een gure winter tegemoet met schaarse energiebronnen die nodig zijn om fabrieken van energie te voorzien. Ook de Verenigde Staten putten hun wapenvoorraad uit. Raheem Kassam heeft een zeer nuttig overzicht gegeven van wat de Verenigde Staten naar Oekraïne hebben gestuurd (lees hier). Zo hebben de Verenigde Staten Oekraïne in zes maanden tijd meer Javelins geleverd dan het land in een jaar kan produceren. Tot nu toe zijn dat er meer dan 8500, dat is meer dan een derde van het totale Amerikaanse arsenaal.

En hoeveel Russische tanks hebben de Oekraïners vernietigd met deze Javelins? Dat weten we niet. De Amerikaanse inlichtingendienst weet het niet. De Amerikaanse inlichtingendienst vertrouwt erop dat Oekraïne het goede nieuws meldt en de Oekraïners zeggen eenvoudigweg: “Veel.” In theorie kunnen Amerikaanse inlichtingenanalisten satellietbeelden gebruiken om uitgeschakelde en vernietigde tanks te tellen. Maar mij is verteld dat dit niet is gebeurd.

Wat we wel hebben is een heleboel social media video’s waarop te zien is dat de Russen honderden, zo niet duizenden, javelin ATGM’s buitmaken. En we hebben video’s van Russische tanks die worden geraakt door een javelin, maar gewoon doorrijden. De javelin blijkt niet het wonderwapen te zijn dat werd beloofd.

Ik herhaal een zeer belangrijk punt: de zogenaamde inlichtingen over Russische slachtoffers in termen van personeel en materieel worden uitsluitend door de Oekraïners verstrekt. De Verenigde Staten hebben geen stappen ondernomen om de Oekraïense “inlichtingen” onafhankelijk te verifiëren. Dat is een recept voor teleurstelling zodra de waarheid aan het licht komt dat Oekraïne schuldig is aan overdrijving.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

West-Europa staat nu voor “TOTALE FINANCIËLE INEENSTORTING” – deskundigen en analisten luiden dringend de alarmklokVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet globalisten plan: De zon blokkeren en de aarde in een bevroren ijsbal veranderen in naam van de strijd tegen de “klimaatverandering”.
Volgend artikelWaarom is links zo slecht geslaagd voor de Covid-toets?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. dit toneel is allemaal gespeeld door het WEF waarvan Poetin ook lid is net als de westerse leiders die hun volk in een oorlog sturen om de overtollige bevolking te decimeren. laat jullie nogmaals vaccineren en mischien door de bijwerkingen kan je niet naar het front.

  • Een huis dat verdeeld is tegen zicgzelf kan niet blijven staan. Moest Putin bij WEF horen was Rusland al opgedeeld in kleine staten. Putin, xi jjng ping en Bolsonaro zijn de laatste obstakels voor WEF. WEF wil een gemeenschap naar Chinees patroon maar met eigen leider en een globale 1 wereld regering. De antichrist op komst.

   • Deze “mensen” zijn controlled opposition…Maar de altenatieve schaapjes beseffen het nog niet goed. Een kernoorlog gaat er ook niet komen .

    • Dat valt nog te bezien.
     Een kernoorlog kan wel degelijk uitbreken door een scala van gebeurtenissen die er aan vooraf gaan.
     De wereld hoeft daar niet door niet te vergaan, echter veel schade en ellende.

     Complotdenkers kunnen het ontkennen, maar kernwapens bestaan en in grote hoeveelheden.
     Een algemeenheid is dat wat mensen maken het meestal ook gebruikt gaat worden. Hoeft niet altijd natuurlijk.

     De bijbel profeteert ook dat één derde van de mensen zal omkomen door vuur en zwavel.

     We gaan het zien.

  • Een huis dat verdeeld is tegen zichzelf kan niet blijven staan. Moest Putin bij WEF horen was Rusland al opgedeeld in kleine staten. Putin, xi jjng ping en Bolsonaro zijn de laatste obstakels voor WEF. WEF wil een gemeenschap naar Chinees patroon maar met eigen leider en een globale 1 wereld regering. De antichrist op komst.

 2. Als je de weg weet, kan je voor weinig een Javelin kopen, schat ik.
  De VS heeft een stuk of 200 instanties als de CIA. Er werken velen honderduizenden mensen voor al deze instanties. Er zijn dus zeer gemakkelijk mensen te vinden die een leuk stukje propaganda kunnen schrijven.
  Zat MSM kanalen die het publiceren, want die instanties hebben enorme budgetten.
  Veel en veel meer dan de Russische tegenhangers.

 3. Het word hoog tijd dat Putin de witte handschoenen uit doet en de Amerikanen gaat aanpakken. 2 poseidons zijn genoeg. Die rot yanks willen nu ook de presidents verkiezingen beginnen te beinvloeden en voeren nu een media oorlog tegen de huidige president. Hebben namelijk een foto van de braziliaanse president op een gebouw geprojecteerd met tekst de schaamte van brazilie. Ik zou zeggen dat de braziliaanse schaamte de comunistiscge ex president was die heeft in de bak gezeten voor fraude en corruptie en eruit gehaald door bepaalde vrienden om het allemaal nog eens over te doen en aan te sluiten met WEF en met de amerikaanse cabal.
  Putin moet wakker worden en een einde maken aan de amerikaanse bemoei en oorlogszucht.

 4. “Poetin houdt belangrijke toespraak over referenda in Oekraïne, mogelijke nationale oorlogsmobilisatie. ”

  Margarita Simonyan, de hoofdredacteur van het door de staat gefinancierde RT-nieuws, deed de volgende onheilspellende voorspelling : “Door wat er gebeurt en nog gaat gebeuren, markeert deze week ofwel de vooravond van onze op handen zijnde overwinning, of de vooravond van een nucleaire oorlog . Ik kan niets derde zien .”

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/referendums-set-series-ukraine-regions-national-mobilization-being-pushed-through

  • Ik las het op Telegram, Intel Slava Z.

   🇷🇺⚡ RT chief Simonyan: Judging by what is happening and still about to happen, this week marks either the eve of our imminent victory, or the eve of nuclear war.

   I can’t see anything third.

 5. Heb medelijden met de VS. Een land waar bewijsmateriaal over de zoon van de Democratische presidents corruptie door de FBI bewust vernietigs is evenals de mailtjes van Hillary en waar Trump eerst ontsnapt aan Russiagate beschuldigingen (waar is het bewijs?l en nu weer vlak voor de verkiezingen als enige tegenstander uitgeschakeld is. Ik vergelijk de rellen op het Capitool.met de beschuldigingen van het in btand zetten van de Reichstag. Ook uiteindelijk handig uitgenut door de Democraten. Amerika is geen democratie meer en de legerstaf zal besluiten nemen over een onbelangrijk land om de fouten van Biden en Obama te verdoezelen die uiteindelijk funest zullen zijn voor.haar enige kolonie Europa

   • Het is als in die ouderwetse filmpjes waarin iemand een ander aan het zoeken is en telkens wanneer er een deur opend, een andere deur weer sluit. Het is deuren achter deuren achter deuren…

  • Met de rellen in Washington misschien 2 doden en daar kwettert de staat maanden en maanden over.

   Over de tienduizenden brandstichtingen/plunderingen/geweldplegingen en 1200 moorden door BLM/Antifa praat de overheid niet.
   nee hoor, ze verklaren een zwaar criminele junk heilig en gaan zijken over slaven verleden.

   Negers zijn een dom ras; dat was altijd zo.
   En slaven: leuk hoor: maar de Ghanezen waren de grote slavenjagers…..
   Er waren in Afrika al slaven duizenden jaren voordat de blanken daar kwamen.

   Zitten wij te zeuren over Portugezen, Spanjolen, Fransen, Scandinaviers? Dat is geschiedenis.

   • Slaven bestaan er nu nog steeds alleen zij vinden dat normaal dat de kudde de herders blijven volgen Het schapenvolk wordt steeds aangehaald in de riten van het geloof die ze voorhouden en dat als je de herder volgt dat je dan een gewillig schaap bent!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in