West-Europa staat voor een “totale ineenstorting” door catastrofale schaarste en prijsstijgingen rond voedsel, kunstmest, energie en industrie, waarschuwt David Dubyne, te zien in de Situation Update podcast van vandaag (hieronder). Zilvergoeroe David Morgan, ook te zien in de podcast van vandaag, voegt daaraan toe dat Europese banken te maken krijgen met de mogelijkheid van systeemfiasco’s (en “bail-ins”) vanwege hun blootstelling aan de energiemarkten en de wens van West-Europese regeringen om geld te blijven drukken om te proberen iets te doen aan de verwoestende energieschaarste die nu onomkeerbaar is, schrijft Mike Adams.

Amerikaanse banken zijn ook blootgesteld aan de Europese economieën, wat betekent dat een faillissement van West-Europese banken, regeringen en valuta’s zich als een besmetting naar de Verenigde Staten en de dollar zal verspreiden. Zonder oplossingen in zicht – en zonder bereidheid bij de Europese politici om zelfs maar te overwegen hun suïcidale beleid dat tot deze crisis heeft geleid, terug te draaien – lijkt West-Europa gedoemd tot een gelijktijdige ineenstorting van voedsel, energie, industrie, landbouw en valuta.

Poetin, zo lijkt het, zal uiteindelijk toch geen oorlog met de NAVO hoeven te voeren. De NAVO-landen zijn zichzelf met verbazingwekkende snelheid aan het vernietigen.

De dood van de koningin markeert de dood van de westerse beschaving

De dood van koningin Elizabeth II kon vandaag niet op een beter moment komen, want de dood van West-Europa zal waarschijnlijk niet ver achterblijven. De koningin is gestorven, maar ook het gezond verstand, de rationaliteit, het financiële gezond verstand en de integriteit van de landbouw. Geen enkele beschaving kan overleven zonder voedsel, energie en geld, en de leiders van West-Europa zijn vastbesloten om alle drie volkomen te vernietigen.

Nog maar een paar maanden en we zullen met afgrijzen toekijken hoe tientallen jaren van “deugdsignalering” en slechte beleidsbeslissingen hun vruchten afwerpen en West-Europa op de knieën dwingen met een verwoesting die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is voorgekomen.

  Zware luchtaanvallen: Poetins grote offensief is begonnen, zeggen militaire functionarissen in Kiev

Om aan te geven hoe erg het is, dreigt de regering van Zwitserland nu met een gevangenisstraf van drie jaar voor iedereen die zijn huis verwarmt boven 19 graden Celsius (ongeveer 66 graden F). Naar verluidt zal ook het verwarmen van water boven 60 (Celsius) een strafbaar feit worden, en als dat ook voor koken geldt, dan zal niemand in Zwitserland water kunnen koken zonder een misdadiger te worden.

Blijkbaar gaat de Zwitserse regering een golf van “temperatuurpolitie” ontketenen om bij de mensen thuis binnen te vallen en hun binnentemperatuur te meten om er zeker van te zijn dat niemand het werkelijk warm heeft. Zelfs als u uw huis met hout verwarmt, kunt u nog in de gevangenis terechtkomen omdat u te veel warmte produceert.

De val van Europa zal zich uitbreiden tot vele andere naties

Helaas zal deze zelf toegebrachte vernietiging niet ophouden bij de val van West-Europa. Tenzij het traject van dit alles onmiddellijk wordt omgegooid, zal de catastrofe zich uitbreiden tot alle westerse naties, met inbegrip van de Verenigde Staten, Canada, Australië en Japan, en hun industrie, onroerendgoedwaarden, BBP’s en valuta’s doen instorten. Wij kijken naar de systemische, onverbiddelijke ondergang van de Euro, de Yen en zelfs de dollar, in combinatie met de wereldwijde pogingen tot de-dollarisering die reeds goed op gang zijn gebracht door China, Rusland, India en Saudi-Arabië.

Het tijdperk van overvloed is voorbij. Bereidt u voor op het tijdperk van de ineenstorting.

Waar komt het op neer? Tenzij onmiddellijk een radicale koerscorrectie wordt omhelsd, zal West-Europa in 2023 een catastrofale ineenstorting meemaken, waarbij “ineenstorting” gedefinieerd wordt als 50% of meer van de bedrijven en industrieën die hun activiteiten staken, met als gevolg massale armoede en woedende opstanden over het hele continent, gecombineerd met wijdverbreide hongersnood en sterfte door blootstelling (bevriezing).

  Hoe de Bovenklasse jou ziet

De ineenstorting van de Verenigde Staten zal langer duren om volledig uit te spelen, maar zij is ook onvermijdelijk. De dollar zal spoedig geschiedenis zijn, en de financiële solvabiliteit van de regering van de VS zal vrijwel van de ene dag op de andere verdampen.

Zowel de VS als Europa zullen eindigen in massale opstanden, revoltes en gewelddadige revoluties, zo ziet het er naar uit. Geen wonder dat de globalisten wanhopig proberen om miljarden te doden met biowapen-vaccins en kunstmatig veroorzaakte hongersnood.

Een deel van deze pogingen is trouwens opzettelijk, zodat de Westerse naties hun boeken kunnen “zuiveren” van schulden door Force Majeure (overmacht) af te roepen en daardoor alle financiële verplichtingen kwijt te schelden, zowel aan de houders van schatkistschulden als aan de ontvangers van uitkeringen onder hun eigen bevolking. Iedereen die een pensioen van de federale overheid ontvangt, bijvoorbeeld, zal berooid achterblijven. Erger nog, wie nog valuta’s als de Euro, de Yen of de Dollar bezit, zal blij zijn als hij 5 cent op de dollar krijgt, zodra de “grote reset” volledig is doorgevoerd.

Al die sukkels die voor de regeringen gewerkt hebben, zullen met andere woorden met niets achterblijven. Dat geldt ook voor de 87.000 nieuwe Amerikaanse IRS-agenten die nog steeds denken dat zij Amerikanen gaan terroriseren, maar die weldra naar voedselresten zullen moeten gaan zoeken.

Economiedeskundige Tuomas Melinen waarschuwt dat de Europese catastrofe nog maar “weken” van ons verwijderd is voordat de “chaos” ontketend wordt

“Ik zeg u mensen dat de situatie in #Europa veel erger is dan velen begrijpen,” twitterde Tuomas Malinen, PhD en CEO van GnS Economics in Helsinki, Finland:

We staan in wezen aan de vooravond van een nieuwe bankencrisis, een ineenstorting van onze industriële basis en onze huishoudens, en dus aan de vooravond van de ineenstorting van onze economieën.

Malinen schrijft ook op Substack.com en heeft columns die gepubliceerd zijn door The Epoch Times.

  Oekraïens mislukte tegenoffensief drijft de NAVO in het nauw

Malinen gaat verder met de mensen te waarschuwen om voedsel, water, geld en hout in te slaan, in wezen “volledig prepper” te gaan voor iedereen die maar luisteren wil. Jammer genoeg zullen de meeste Europeanen en de meeste Amerikanen nog steeds niet luisteren, en zij zullen totaal onvoorbereid zijn als het allemaal gebeurt.

Malinen zegt dat Europa slechts “weken” of maanden (op zijn hoogst) heeft voordat de “chaos” toeslaat.

Hoor van nog twee deskundigen: Morgan en Dubyne, die uitpakken met de waarheid over geld, voedsel en landbouw

De Situation Update van vandaag is een twee uur durende “dubbele David” special met David Morgan en David Dubyne, gecombineerd met mijn eigen analyse, die allemaal samenkomen in een verwoestende conclusie voor de mensheid.

Naar mijn mening is dit de belangrijkste podcast van het jaar (tot nu toe), en hij is een volledige luisterbeurt waard:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Donkere tijden: In heel Europa en de VS stort de industrie en de infrastructuur met de dag inVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSchijnheilige linkse EU-politicus Verhofstadt laat zijn huis op kosten van de belastingbetaler renoveren
Volgend artikelVoor de gevaccineerden: Hier is een lijst van alle feiten die u wilt negeren wanneer u uw nieuwe booster gaat halen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Mensen die altijd al in armoede leven, altijd al steenkoud wonen en buiten op een vuurtje moeten koken en geen geld hebben voor boodschappen, het grofvuil en de containers af moeten voor eten en spullen
  die zijn nu een keertje in het voordeel.
  Voor ons soort mensen verandert er namelijk niets als alles instort.
  We hadden het altijd al koud, hongerig en geen vrienden meer omdat je ze niks meer aan kon bieden. Dan moeten ze je niet meer als je situatie te lang duurt.
  Nu zijn zij ook aan de beurt.
  Maar mensen hou moed, want mijn ervaring van jarenlange bittere armoede is dat je het (helaas) allemaal overleeft.

 2. Van die ineenstorting is niets te zien op de beurzen. AEX staat weer 1,54% hoger vandaag, of …….. juist ja, alle beurzen worden kunstmatig aangestuurd door partijen als Blackrock en Vanguard en die laten het stijgen en dalen om zelf zoveel mogelijk binnen te harken maar het belangrijkste voor hen het juiste moment af te wachten om alle beurzen te laten crashen zodat de schade voor de burger optimaal is.

  • De meeste mensen die beleggen hebben helemaal geen verstand van beleggen en hebben ook nog eens een heel kort geheugen.
   Vele stoppen hun geld in beleggingen in plaats van eerst hun leningen en hypotheken van af te lossen.
   Als de grote crash komt zijn ze 98% van hun belegde vermogen kwijt en kunnen ze hun leningen en hypotheek niet aflossen en raken op die manier alles kwijt.

  • Als U beter zou weten, dan zou U op de hoogte zijn van het feit dat de geldstromen van overheden en wereldhandel NIET op Wallstreet en aandelen berusten, maar bepaald worden in de City (Londen), en wel door een groep mensen die de macht hebben om dit te kunnen doen.
   Kijk bijvoorbeeld eens naar de Silver Fix, corrupter kan een “waarde” niet tot stand komen.
   Tevens raad ik iedereen aan om regelmatig een kijkje te nemen bij Armstrong Economics, om eens te horen hoe alles in elkaar grijpt. Fascinerend om te weten wat ‘Socrates’ allemaal kan.
   Aanrader!

  • Dat gaat niet lang meer duren. Vergeet niet dat heel veel schapen ook in de aandelen zijn gestapt.
   De echte paniek gaat voor een ongekende crash zorgen. Maar inderdaad het is aan Blackrock en consorten. Ik heb voor 50000 aan putopties klaar staan (vanaf aex 800) en ben prive goed voorbereid. Veel drinkwater, aggregaat, verdediging met niet om te kopen honden en nog wat meer..
   Enige twijfel die ik heb is of beurshandel er op het einde nog toe gaat doen en wat waard is. Maar dat is beleggen, ook in deze situatie en of ze de honden niet op zullen eten..
   Sterkte allemaal.

 3. Dat dit zou gebeuren was al tijden bekent, alleen die exacte uitwerking nog niet. Maken dat je weg komt van de plaats van onheil, is er niet. Het is helaas wereldwijd. Het is letterlijk gokken waar je de meeste overlevingskans is. De meeste landen is de corruptie zo extreem en als ze weten dat jij uit dit land komt. Dan wordt jij direct aangemerkt dat jij rijk zou zijn, al heb je in werkelijkheid niets te makken. Bunkers lijken een veilig heenkomen, maar ook daar bestaat het risico dat je het niet gegund wordt door opstandelingen. Als de nood aan de man is, veranderen mensen is zeer extreme kwaadaardige roofdieren, die andere helemaal niets gunnen. Ze ga moorden niet uit de weg, het zal een totale oorlog tegen iedereen zijn. De welgestelde huizen zullen als eerste geplunderd worden.

  Je kunt je zelf o zo goed voorbereid hebben op de grote chaos, om je zo goed mogelijk in te dekken. Maar zodra jij in het vizier komt van een rondtrekkende plunderende menigte, die grof geweld niet schuwen. Begin je weinig tegen. Als je geluk hebt kun je nog een paar elimineren, maar dan ben jij als nog de sjaak. Weg voor bereidingen en als je geluk hebt overleef je het.

  De voor afgekondigde bedreigingen van de overheden, om al vast iedereen te intimideren voor als jij je huis te warm stookt of je voedsel te lang kookt al te gaan beboeten. Is een teken aan de wand, dat ze niemand iets gunnen. Dit komt hoofdzakelijk door de regeringen met haar overheid zelf door incapabele leidinggevende het gehele land op spel te zetten, door hun te grote ego en schuiven de verantwoording af op de bevolking.

 4. Deprijsstijgingen worden explosief. Niet nodig, want er van alle genoeg; maar opportuun

  ooit was er eenbestedingsbeperking–met aarbuj een sterke prijs controle…..maar toen haddenwe nog geen totaal corrupt kabinet van landverraders.

  Maar de klap zal komen met de kou.
  Niet dat dat noodzakelijk is;we hebben voor 30 jaar gas in de grond.
  Maar export naar IT en DE gaat gewoon door; NL krijgt niks meer.
  En als het dan ECHT koud wordt, kan dat wel eens de bekende druppel zijn.

  In mijn arme periode: liever 3 dagen zonder eten, dan zonder verwarming….
  Ik liep 12 km naar bekende, om daar even op te warmen, en weer 12km terug.

  Als nederlander in butenland viel ik overal buiten; was per slot van rekening geen vluchteling…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in