In chirurgische precisieaanvallen met verwoestende resultaten zijn de Russische strijdkrachten doorgegaan met het bombarderen van operationele knooppunten voor gegevensuitwisseling tussen de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten en het NAVO-commando, bericht Warnews24/7.

Dit veroorzaakte een black-out tussen Oekraïense eenheden die langs de frontlinie opereerden, de NAVO en de Oekraïense generale staf.

Bovendien:

– Rusland heeft het militaire commando- en controlesysteem van Oekraïne gebombardeerd, evenals de daarmee verbonden energievoorzieningen.

– Het verstoorde het spoortransport van de reserves van de Oekraïense strijdkrachten, waarbij de Russische luchtmacht troepenconcentraties en Oekraïense gepantserde transporttreinen bombardeerde.

De Polen leden zware verliezen in Kharkiv. Gedurende de nacht werden tijdelijke verzamelplaatsen van Poolse militairen in Kharkiv getroffen met meer dan 200 doden.

Tot slot werden trainingskampen van het vreemdelingenlegioen getroffen, waarbij tientallen huurlingen werden gedood, evenals materieel en verzamelplaatsen voor troepen.

De bombardementen vonden plaats in het gebied van Kramatorsk en Slavyansk. Daar verzamelen de Oekraïense strijdkrachten hun krachten voor hun latere opmars naar het front.

Het is opmerkelijk dat voor het eerst het bombardement van een grondsatellietstation wordt geregistreerd. De Russen zeggen dat het een Starlink grondstation is.

Video: Amerikaanse huurling registreert de hinderlaag van zijn eenheid. Terwijl hij zich terugtrekt, rijdt het HMMWV-voertuig op een mijn –

Video: Vreemdelingenlegioenkamp in Kramatorsk getroffen –

Video: Oekraïense aanval in de regio Svatovo-Kremenya afgeslagen. De Oekraïners probeerden een aanval op Oryanka, met tragische gevolgen –

De gegevensuitwisselingslijn tussen de NAVO en Oekraïne was onderbroken

Volgens Russische militaire bronnen hebben de Russische aanvallen de gegevensuitwisselingslijn tussen de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne en het NAVO-commando enkele uren verstoord.

  Europa raakt in paniek nu Trump uit het politieke graf herrijst

Zij rapporteerden specifiek:

“Als gevolg van het uitvallen van de energievoorzieningssystemen werd de werking van de noodlijnen voor gegevensuitwisseling tussen het commando van de strijdkrachten van Oekraïne en het NAVO-hoofdkwartier gedurende enkele uren onderbroken.

Voor het eerst sinds het begin van de speciale Russische militaire operatie had het Oekraïense commando problemen met het onvermogen om operationele informatie over de situatie aan de fronten te ontvangen. De Oekraïners konden niet worden geïnformeerd door buitenlandse officieren.

De problemen werden niet alleen veroorzaakt door aanvallen op de elektriciteitsinfrastructuur, maar ook door operationele communicatieknooppunten die werden aangevallen.

In de eerste uren na de Russische aanvallen heeft de Oekraïense staf grote inspanningen geleverd om de infrastructuur te herstellen, die een snelle uitwisseling van gegevens mogelijk maakt, zowel in het formaat “front – General Staff of the Armed Forces of Ukraine” als in het formaat “General Staff of the Armed Forces of Ukraine – NATO Command”.

De Kievse strijdkrachten proberen ervoor te zorgen dat de genoemde operationele militaire communicatieknooppunten weer worden opgestart.

Als dat niet lukt, moet het commando van de Oekraïense strijdkrachten (wellicht met medewerking van NAVO-deskundigen) alternatieve mogelijkheden zoeken om de werking van dergelijke knooppunten te organiseren, met inbegrip van de organisatie van hun ononderbroken bevoorrading.”

Video: Russische kamikaze drone bombardeert Starlink grondstation en een 152mm D-20 artillerie-eenheid

200 Polen en 100 huurlingen van het vreemdelingenlegioen gedood

Het Russische ministerie van Defensie meldde in haar officiële update de dood van 200 Poolse militairen.

Volgens het Russische ministerie van Defensie:

De Oekraïense strijdkrachten hebben aanzienlijke verliezen geleden.

– Als gevolg van de aanvallen met hoge-precisiewapens van de Russische luchtmacht op drie punten van tijdelijke inzet van Poolse huurlingen in het gebied van het dorp Velikiye Khutor, Kharkiv, zijn tot 200 militairen gedood.

Bovendien werden in de districten Seversk en Slavyansk, nederzettingen van de Volksrepubliek Donetsk, meer dan 100 huurlingen van het zogenaamde “vreemdelingenlegioen” gedood door hoge-precisiewapens van de Russische luchtmacht, terwijl een tank, twee gepantserde gevechtsvoertuigen en acht voertuigen werden vernietigd.

– Operationeel-tactische en militaire luchtvaart, rakettroepen en artillerie troffen zes commandoposten van de Oekraïense strijdkrachten in Petropavlovka, Kharkiv, Stelmahovka, in de Volksrepubliek Lugansk, Yampolovka, Torskoye, Ivano-Daryevka en Pobeda, in de Volksrepubliek Donetsk, alsmede 67 artillerie-eenheden in vuurposities, mankracht en militaire uitrusting in 164 districten.

In het district Vesele van de Volksrepubliek Donetsk is een AN/TPQ-50 luchtdoelradar van Amerikaanse makelij vernietigd.

– In het district Kamyshevakha, Zaporizhya, is het wapendepot voor raketten en artillerie van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd.

– Dinsdag zijn vier Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neergeschoten in de gebieden Mirnaya Dolina, Vershina, Novoandreevka van de Volksrepubliek Donetsk en Zaliman van de Volksrepubliek Luhansk.

– Bovendien werden vijf raketten van de HIMARS en Vilkha meervoudige raketwerpers onderschept in de nederzettingen Kremennaya en Popasnaya van de Volksrepubliek Lugansk.

Video: Vernietigd Oekraïens militair konvooi in de sneeuw –

Het vervoer per spoor van reserves van de strijdkrachten van Oekraïne is opgeschort

Volgens de Russische militaire afdeling zijn op woensdag 23 november aanvallen uitgevoerd op het militaire commando- en controlesysteem van Oekraïne en op de daarmee verbonden energievoorzieningen.

  Het Westen is verdoemd, zegt de realistische professor op het gebied van buitenlands beleid

Ook het spoorwegvervoer van de reserves van de Oekraïense strijdkrachten werd verstoord. Bij de aanval waren lucht-, land- en zeeraketten betrokken.

– In Kupyansky werd een poging van de Oekraïense strijdkrachten om het gebied van Berestovoye aan te vallen verijdeld, waarbij tot 60 Oekraïense militairen werden gedood en een gepantserd gevechtsvoertuig en twee vrachtwagens werden vernietigd.

– In Krasno-Limansky werden Oekraïense aanvalspogingen in de richting van Ploschanka en Chervonopopovka onderschept. De verliezen van de Oekraïense strijdkrachten bedroegen: meer dan 15 soldaten, terwijl een infanterievoertuig, een mortierploeg en drie voertuigen werden vernietigd.

Hetzelfde gebeurde in de regio Yuzhno-Donetsk. De Oekraïners deden een tegenaanval in de richting van Vladimirovka, Pavlovka en Vremovka.

– Volgens officiële gegevens probeerden Oekraïense troepen aan te vallen in de richting van Levadne, in de regio Zaporizja, maar slaagden zij er niet in hun plannen uit te voeren door een preventieve aanval van Russische artillerie.

Als gevolg daarvan werden meer dan 50 soldaten gedood en werden een tank, zes pantservoertuigen en drie auto’s vernietigd.

Video: Russische artillerie neemt een groep Oekraïense soldaten onder vuur


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nederland: Onbeperkte wapenhulp voor ZelenskyVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse leiders hebben “misplaatst optimisme” over hun vermogen om Rusland te verslaan, zegt Duits Europarlementslid
Volgend artikelWij hebben de vijand ontmoet en hij is ons
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Als dat zo doorgaat verwacht ik zelfs in Polen wel protesten dat ze hun eigen bevolking niet langer als kanonnenvoer willen laten gebruiken.

 2. Gevechten bij Pavlovka: speciale DPR-eenheid “Kaskad” vernietigt Ukronazi’s met behulp van VOG’s

  Met de hulp van lezers van @RVvoenkor kochten de jagers van de militaire tactische formatie van de DPR eerder een aanzienlijk aantal UAV’s, wat hen enorm hielp tijdens de aanval op Azovstal en andere plaatsen, waarbij de levens van de jagers werden gered.

  https://t.me/RVvoenkor/32761

 3. Wel diep tragisch voor alle nabestaanden, die hun geliefdeb verloren, omdat ook onze Nederlandse overheid deze waarzin (veilig vanachter hun bureautje) in leven houden…..

  Het is altijd het volk, die de schade te verwerken krijgt. De elite vreet en zuipt zich vol, verlustigen zich aan de macht die zij hebben.
  Zij zouden aan de directe frontlinie moeten staan. Zelf aan den lijve voelen, wat het is om in die hel te zitten……

 4. Kijk , hier wordt ik nu blij van.
  Poolse straathonden die gedood worden ik hoop dat er nog vele duizenden verrotten daar .
  Zet hem op Russia dood elke vieze vuile westerse rothond op het veld in de steden .
  Laat het westen maar eens heeel veeel lage toontjes zingen .

 5. Er komen nog te veel video’s voorbij dat het meer op een filmset lijkt dan een werkelijke oorlog. Want ze laten wrakken zien waarvan beide rupsbanden eraf zijn, maar dat die rupsbanden nergens liggen bij het wrak. Wat eigenlijk nooit voorkomt in de werkelijke situaties en dat het allemaal verroeste wrakken zijn, ook diegene die niet uitgebrand zijn. Zo ook een oude kleine personenbus tussen gepantserd militair vervoer staat, waar de carrosserie ongeschonden intact is, maar wel alle ruiten eruit zijn. In een drassige ondergrond, zal die bus direct vast te komen staan. Daar er ook burgervoertuigen tussen zitten, die compleet uitgebrand zijn, maar de banden nog ongeschonden zijn. Maar ook dat het voertuig is uitgebrand, maar de directe omgeving geen brandschade heeft. Daar er van alle zogenaamde lijken, alle geheel intact zijn, zonder enige verwondingen en/of schroeiplekken en ook niet in zo’n vreemde houding liggen dat geen mens het ongeschonden vanaf kunnen brengen of waar het gezicht duidelijk zichtbaar van is (zodat je kunt zien of het een lijken kleur heeft of niet) Bij sommige zijn van hun schoeisel ontdaan. Door wie is dit gedaan? De beelden door wie worden ze eigenlijk gemaakt? Want de Russen is het verboden om hun mobieltje naar het front mee te nemen. Dus dan kunnen die beelden/video’s van TikTok niet door de Russen gemaakt zijn. Want dan zijn zij te lokaliseren in de frontlinie. Dit geldt tevens ook voor de andere partij. Er zijn te veel beelden, die onmogelijk door de werkelijkheid toe zijn gebracht. Waardoor we niet kunnen uitsluiten dat het in scene gezette situaties zijn die look à like de oorlog ons wordt gepresenteerd door de desbetreffende filmmakers.

 6. Ik denk dat RU bezig is bestaande fronten te versterken, info te gebruiken om infra structuur aan te vallen, zodat bevolking misschien in opstand komt, en tegelijkertijd de info gebruikt om aanvallen om militaire doelen uit te voeren met drones, artillerie en raketten.

  Alles rustug en goed geplanned. Zeker van winst.

  Goede set buitenlanders aan te vallen.
  leuker: namenlijsten van de doden en nationaliteit bekend maken. name and shame.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in