Als de beleidsreactie op de pandemie de vorm van louter advies had aangenomen, zouden we ons nu niet midden in deze sociale, economische, culturele en politieke ramp bevinden. De oorzaak van de verwoesting was de toepassing van politieke dwang die ditmaal in de reactie op de pandemie was ingebakken op een wijze die in de geschiedenis van de mensheid zijn weerga niet kent, schrijft Brownstone.org.

De respons berustte op dwang die door alle overheidsniveaus werd opgelegd. Het beleid bracht een populistische beweging op gang, de Covid Rode Garde, die een civiele handhavingsarm werd. Ze hielden toezicht in de winkelgangen om de maskerlozen in de kraag te vatten. Drones zwermden door het luchtruim op zoek naar feestjes om te verraden en te sluiten. Op alle niveaus van de samenleving werd een bloeddorst tegen overtreders ontketend.

Lockdowns gaven sommige mensen zin en doel, zoals oorlog dat voor sommige mensen doet. De dwang om anderen neer te knuppelen sijpelde van de regering naar de mensen. Waanzin overwon de rationaliteit. Toen dit eenmaal gebeurde, was er geen sprake meer van “Twee weken om de curve af te vlakken.” De manie om het virus te onderdrukken door het contact van persoon tot persoon te beëindigen, duurde twee jaar.

Dit gebeurde in de VS en over de hele wereld. De waanzin leverde niets positiefs op omdat het virus zich niets aantrok van de edicten en de handhavers. Het beëindigen van het sociale en economische functioneren heeft echter op talloze manieren levens kapot gemaakt, en doet dat nog steeds.

Het is juist omdat zoveel over het leven (en de wetenschap) onzeker is, dat beschaafde samenlevingen werken op basis van de veronderstelling van de vrijheid om te kiezen. Dat is een beleid van nederigheid: niemand beschikt over voldoende deskundigheid om zich het recht toe te eigenen de vreedzame handelingen van andere mensen te beperken.

Maar met de lockdowns en het vervolgbeleid van vaccinatiemandaten hebben we geen nederigheid gezien, maar een verbijsterende arrogantie. De mensen die ons en miljarden mensen over de hele wereld dit hebben aangedaan, waren zo verdomd zeker van zichzelf dat zij hun toevlucht namen tot politiestaattactieken om hun doelen te bereiken, waarvan er geen enkele is gerealiseerd, ondanks elke belofte dat dit goed voor ons zou zijn.

Het is de dwang die de bron is van alle problemen. Iemand schreef de edicten in iemands opdracht. Iemand legde de bevelen op. Die iemanden zou eigenaar moeten zijn van de resultaten, de slachtoffers schadeloos moeten stellen en anderszins de consequenties moeten aanvaarden voor wat ze hebben gedaan.

Als je mensen gaat dwingen zich op een bepaalde manier te gedragen – hun bedrijven te sluiten, mensen uit hun huizen te schoppen, weg te blijven van bijeenkomsten, vakanties af te zeggen, overal fysiek uit elkaar trekken – moet je er verdomd zeker van zijn dat dit het juiste is om te doen. Als de mensen die dit gedaan hebben zo zeker van zichzelf waren, waarom zijn ze dan zo verlegen om verantwoordelijkheid te nemen?

  Dr. Coleman: COVID-19 Injecties - Onuitsprekelijke Waarheden

De vraag is dringend: wie draagt nu precies de schuld? Niet alleen in het algemeen, maar meer precies: wie was bereid om vanaf het begin te zeggen: “Als dit niet werkt, aanvaard ik de volledige verantwoordelijkheid? Of: “Ik heb dit gedaan en sta er achter.” Of: “Ik heb dit gedaan en het spijt me heel erg.”

Voor zover ik weet, heeft niemand zoiets gezegd.

In plaats daarvan hebben we een grote warboel van rommelige bureaucratieën, comités, rapporten en ongetekende bevelen. Er zijn bepaalde systemen die zo gestructureerd lijken dat het onmogelijk is te achterhalen wie nu precies verantwoordelijk is voor het ontwerp en de uitvoering ervan.

Zo werd een vriend van mij door zijn school lastiggevallen omdat hij niet was ingeënt. Hij wilde de persoon spreken die de regel had opgelegd. In zijn onderzoek schoof iedereen de zwarte piet door. Deze persoon stelde een commissie samen die het vervolgens eens werd over beste praktijken die nog over waren van een andere gedrukte leidraad die door een andere commissie was goedgekeurd en door een vergelijkbare instelling in een andere kwestie was toegepast. Deze richtsnoeren werden vervolgens door een andere afdeling overgenomen en aan een andere commissie doorgegeven om als aanbeveling ten uitvoer te worden gelegd, en vervolgens werden ze door een geheel andere afdeling uitgegeven.

Ongelooflijk genoeg slaagde hij er gedurende het hele onderzoek niet in ook maar één persoon te vinden die bereid was naar voren te komen en te zeggen: Ik heb dit gedaan en het was mijn beslissing. Iedereen had een alibi. Het werd één grote brij van bureaucratie zonder verantwoording. Het is een bak met deeg waarin elke slechte actor een schuilplaats heeft gebouwd.

Het is hetzelfde met veel mensen die werkloos zijn geworden omdat ze weigerden hun vaccinatiestatus bekend te maken. Hun bazen zeggen meestal dat zij het heel erg vinden wat er is gebeurd; als het aan hen had gelegen, zou de persoon blijven werken. Hun bazen dempen op hun beurt en geven een ander beleid of comité de schuld. Niemand is bereid met slachtoffers te praten en te zeggen: “Ik heb dit gedaan en sta er achter.”

Net als miljoenen anderen heb ik materiële schade ondervonden van de reactie op een pandemie. Mijn verhaal is niet dramatisch en komt in de verste verte niet in de buurt van wat anderen hebben meegemaakt, maar het is wel saillant omdat het persoonlijk is. Ik was uitgenodigd om deel te nemen aan een live studio-optreden op tv, maar werd geweigerd omdat ik weigerde mijn vaccinatiestatus bekend te maken. Ik werd naar een aparte studio gestuurd, gereserveerd voor de onreinen, waar ik alleen zat.

De persoon die me informeerde zei dat het beleid dom was en hij maakte bezwaar. Maar het is het bedrijfsbeleid. Misschien kan ik met zijn baas spreken? Oh, hij is ook tegen dit gedoe. Iedereen vindt het stom. Wie is er dan verantwoordelijk? De verantwoordelijkheid wordt altijd doorgeschoven naar hogerop in de hiërarchie, maar niemand wil de schuld op zich nemen en de consequenties dragen.

  PUREBLOOD HEKSENJACHT: Britse politici willen dat politie "ongevaccineerde mensen" toevoegt aan terrorism watchlist

Hoewel de rechtbanken de vaccinatieverplichtingen herhaaldelijk hebben verworpen, is men het er algemeen over eens dat de vaccins, hoewel ze misschien enkele particuliere voordelen bieden, niet bijdragen tot het stoppen van infecties of verspreiding. Dat wil zeggen: de enige die zou kunnen lijden onder het feit dat hij niet gevaccineerd is, is de ongevaccineerde zelf. En toch verliezen mensen hun baan, lopen ze het openbare leven mis, worden ze afgezonderd en geblokkeerd, en betalen ze anderszins een zware prijs voor het feit dat ze zich niet aan de regels houden.

En toch zijn er nog steeds mensen die het zwartepietenspel intensiveren, waarbij niet de regering, noch de volksgezondheidsinstanties of wie dan ook in het bijzonder de schuld krijgen, maar een hele klasse van mensen: de slechte ongevaccineerden.

“Ik ben woedend op de ongevaccineerden,” schrijft Charles Blow van de New York Times, een krant die de pro-lockdown propaganda al op 27 februari 2020 heeft afgetrapt. “Ik schaam me er niet voor om dat te onthullen. Ik probeer niet langer hen te begrijpen of op te voeden. De ongevaccineerden kiezen ervoor om deel uit te maken van het probleem.”

Hoe precies zijn de ongevaccineerden het probleem? Omdat, zo schrijft hij, “het mogelijk is om het virus onder controle te krijgen en de verspreiding ervan te beperken, als meer mensen worden gevaccineerd.”

Dit is duidelijk niet waar, zoals we hebben gezien uit de ervaringen van vele landen over de hele wereld. We weten uit minstens 33 studies dat de vaccins de infectie of overdracht niet kunnen stoppen en dat ook niet doen, en dat is precies waarom Pfizer en mensen als Anthony Fauci 3e en nu 4e vaccinaties eisen. Inentingen zonder einde, altijd met de belofte dat de volgende het doel zal bereiken.

Meneer Blow propageert onwaarheden. Waarom? Omdat er een verlangen is om iemand of iets de schuld te geven van het fiasco. De ongevaccineerden zijn de zondebokken om de aandacht af te leiden van het echte probleem, namelijk het opsporen en ter verantwoording roepen van de mensen die dit experiment zonder precedent hebben ondernomen.

Het probleem is nu uit te vinden wie dat zijn. De gouverneur van New York heeft verschrikkelijke dingen gedaan, maar hij is nu afgetreden. Zijn broer bij CNN propageerde de lockdown-ideologie, maar hij is ontslagen. De burgemeester van New York heeft zich schuldig gemaakt aan kwaad, maar hij sluipt over een paar weken uit zijn ambt. Sommige gouverneurs die hun bevolking in lockdown hebben geplaatst, hebben afgezien van een nieuwe verkiezing en zullen hun best doen om te verdwijnen.

Dr. Deborah Birx, van wie we zeker weten dat zij degene was die Trump overhaalde om de lockdowns goed te keuren, is stilletjes afgetreden en heeft haar best gedaan om de schijnwerpers te mijden. De journalist van de New York Times die de totale hysterie aanwakkerde door op te roepen tot een brute lockdown, is inmiddels ontslagen. Dat geldt ook voor honderden volksgezondheidsfunctionarissen die ontslag hebben genomen of zijn ontslagen.

  Zijn de Covid-vaccins veilig voor gebruik tijdens de zwangerschap? - De 920 vrouwen die er hun baby door verloren hebben, denken wellicht van niet

Wie krijgt de schuld? De meest waarschijnlijke kandidaat hier is Fauci zelf. Maar ik kan je zijn excuus al vertellen. Hij heeft geen enkel bevel ondertekend. Zijn vingerafdrukken staan op geen enkele wetgeving.

Hij heeft nooit verordeningen uitgevaardigd. Hij heeft nooit iemand laten arresteren. Hij heeft nooit de toegang tot een kerk geblokkeerd of persoonlijk een school of bedrijf op slot gedaan. Hij is slechts een wetenschapper die aanbevelingen doet zogenaamd voor de gezondheid van mensen.

Hij heeft ook een alibi.

Veel van dit doet me denken aan de Eerste Wereldoorlog, de “Grote Oorlog”. Zoek de oorzaken op. Ze zijn allemaal diffuus. Nationalisme. Een moordaanslag. Verdragen. Diplomatieke verwarringen. De Serviërs. Intussen kan geen van deze redenen de 20 miljoen doden, 21 miljoen gewonden en de verwoeste economieën en levens over de hele wereld verklaren, om nog maar te zwijgen van de Grote Depressie en de opkomst van Hitler, die het gevolg waren van deze afschuwelijke ramp.

Ondanks onderzoeken, talloze boeken, openbare hoorzittingen en publieke woede die een decennium of langer na de Grote Oorlog duurde, was er nooit iemand die de verantwoordelijkheid op zich nam.

Zo zou het ook kunnen zijn voor de lockdowns en mandaten van 2020 en 2021. Het bloedbad is onuitsprekelijk en zal een generatie of twee of meer duren. Ondertussen glippen de verantwoordelijken langzaam uit het openbare leven, zoeken ze een nieuwe baan en ontdoen ze zich van elke verantwoordelijkheid. Ze schrapen cv’s en geven desgevraagd iedereen de schuld, behalve zichzelf.

Dit is het moment waarop we ons bevinden: een heersende klasse die doodsbang is om ontdekt, aangesproken en ter verantwoording geroepen te worden, en daarom wordt aangezet tot een eindeloze reeks excuses, zondebokken en afleidingsmanoeuvres (“Je hebt nog een prik nodig!”).

Dit is de minst bevredigende conclusie van dit vreselijke verhaal. Maar het is wel zo: de mensen die ons dit hebben aangedaan zullen hoogstwaarschijnlijk nooit ter verantwoording worden geroepen, niet voor een rechtbank en niet tijdens een hoorzitting. Zij zullen nooit gedwongen worden hun slachtoffers schadeloos te stellen. Ze zullen zelfs nooit toegeven dat ze fout zaten. En hierin ligt misschien wel de meest flagrante eigenschap van kwaadaardig overheidsbeleid: dit is geen gerechtigheid en zal dat ook niet zijn, of iets wat ook maar vaag op gerechtigheid lijkt.

Dat is in ieder geval wat de geschiedenis zou suggereren. Als het deze keer anders is en de daders daadwerkelijk enige consequenties onder ogen moeten zien, zou dat de zaken nog steeds niet goed maken, maar het zou in ieder geval een prachtig precedent voor de toekomst scheppen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Open brief van aartsbisschop Viganò over Covid-19, het vaccin, en de Great ResetVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel“Koop niet van de ongevaccineerden” Angstaanjagende slogan in Duitsland
Volgend artikelHet hoge sterfteoverschot in Spanje “verbijstert” deskundigen: “Als het Coronavirus niet de schuldige is, wat dan wel?”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

  • Alsof die ouwe rat Rothschild zijn tijd gaat zitten verdoen met het schrijven naar Henry Makow, ook van twijfelachtige intentie. Het interesseert psychopaten geen ruk wat anderen denken, dus waarom zou dat Joodse karkas dit gaan uitleggen in een lang, persoonlijk epistel aan een kluizenaar. Belachelijk.

   • Ik heb de engelstalige versie gelezen en er zit wat in wat je zegt. Iemand die zoals gezegd op de kroon van de machtspyramide zit schrijt een lange brief aan mede jood Makow. Hoe geloofwaardig is dat ? Wat me aan mensen als Makow opvalt is dat ze er voortdurend als de kippen bij zijn te zeggen dat het enkel bepaalde soort joden zijn aan ‘de top’ die problemen veroorzaken. Alsof al de joden wereldwijd die meewerken aan de joodse agenda tot de top behoren. Ze vertegenwoordigen een groot percentage van het relatiief kleine aantal joden wereldwijd
    Waarom zouden ze de afgelopen 2000 jaar 1050 keer uit veschillende landen zijn gezet ? Omdat het arme, zielige voddenboeren waren ? Yeah right.

 1. En ze liggen er bovendien ’s nachts niet wakker van.
  Dit is een heel boeiend en helder geschreven betoog. Het behandelt de kern van de zaak: de dwang die achter dit smerige covid bedrog zit. Zonder de dwang was er niks aan de hand geweest. Sociale dwang uit zich door omlaagtrappen. Iedereen trapt omlaag maar heeft de ballen niet om terug te trappen. Iemand vertelt jou dat je in het hok voor de “onreinen” moet zitten en zegt er bij dat hij het er ook niet mee eens is. Wat doe jij? Jij volgt zijn orders. Zijn laffe excuus is voldoende voor jou om zijn orders te volgen. Maar wat zou er gebeuren als jij hem vertelde dat hij kon oprotten? Wat zou hij doen? Zou het knokken worden? Zou hij er man en macht bij slepen om jou te dwingen of er uit te gooien? Want hij staat in zijn eentje achter de Dwang-schakel en hij ZAL die schakel uitvoeren koste wat kost. Net zoals hem eerder ingefluisterd werd dat hij deze Dwang-schakel moet uitvoeren, en het excuus van de influisteraar was dat hij “het er zelf niet mee eens was.” Waarom zegt die lulhannes dan niet aan zijn influisteraar, ik heb geen macht over deze Dwang-schakel, voer jij hem maar zelf uit. Waarom zegt hij dat niet? Omdat hij een lulhannes is, net zoals de hele keten daarvoor. Allemaal lulhannesen die de ballen niet hebben om aan te geven dat ze de Dwang-schakel niet kunnen uitvoeren, en dat de commandeur het zelf maar moet doen. Zo hou je de shit tegen: zeggen dat je de Dwang-schakel niet kan uitvoeren en dat ze het zelf moeten doen of een ander vinden. Hoe lager in de keten jij zit, hoe meer kans dat je er dan uitgetrapt wordt, dus degene bovenaan de keten sluipt stilletjes weg voordat de hele keten naar hem gaat wijzen. Vuile smerige lafaards zijn het die echter WEL met gemak zijn te identificeren: het zijn altijd mannen die orders geven aan velen onder hen. Net zoals Tucker schreef: de gov of NY, diens CNN broer, vele anderen, en zekers weten Fauci zelf; de grote glibberaal die iedereen vanuit een emmer snot commandeert.

  • Hoi weer BAA,

   Op zich goed nieuws, de ratten verlaten het schip. Dat is het begin van elke instorting van het narratief. De uitvoerders stoppen. Ratten sure maar blijft goed niewus! Dank voor het delen.

   Groeten,
   Hugo

 2. Alleen al in nederland zijn het enkele honderduizenden die (mede)verantwoordelijk gehouden moeten worden voor de gepleegde genocide en de massale verminkingen door de gifspuiten van hugo mengele cs.
  Die aantallen zijn snel bereikt als je vanaf de uitvoerende lijnen gaat tellen.
  Ziekenhuizen,personeel, zorgcentra,personeel, ggd,s landelijk,personeel, huisartsen ,personeel, apotheken,personeel,rivm/omt/gezondheids(on)raad,personeel.
  Thuiszorg en verpleegkundigen die spuiten mogen zetten….een ieder(!) die een gifspuit in een iemands arm heeft gespoten is MEDE-verantwoordelijk.

  • Hoi politiek profeet,

   Ik vind het heel moeilijk wie er gestraft moet worden en wie niet. Ik weet dat de prik zetters ook veelal kansarmen waren (eentje nu uitvoerden gebouw beheerder waar ik werk) en zag het als eindelijk een tijdelijk baantje dat goed betaalde. Heeft geen idee wat er allemaal speelt en is tegen gedwongen etc. Dacht dat hij hielp. Ik denk niet dat je het hem kwalijk kan nemen. Gewoon ook een slachtoffer van dit alles. Ik denk dat vele thuiszorg medewerkers hetzelfde dachten.

   Ja, hze zijn schuldig maar voornamelijk aan het geloven van dit narratief. Zoals zo velen die ook de injectie(s) namen. Ik denk dat we degenen die hoger op de ladder staan aan moeten pakken en voorkomen dat er heksenjachten moeten plaats vinden. Zie mijn reactie hierboven waarom.

   Groeten,
   Hugo

 3. Heel veel van die ‘prikkers’ weten niet eens wat ze inspuiten, ze doen maar waarvoor ze betaald worden en draaien de politiek correcte verhaaltjes af als er ‘vragen’ worden gesteld.
  Net zoals er nu een infolijn bestaat voor vaccintwijfelaars, krijg je hoogstwaarschijnlijk ook een politiek correct verhaaltje te horen om je over te halen erin te trappen.
  In elk geval geen eerlijke antwoorden op eerlijke vragen.
  Allemaal radertjes in deze waanzindoctrine.

 4. Elke persoon die de hippocrates eed heeft afgeled en zonder volledige informatie en toestemming heeft gespoten of laten spuiten is verantwoordelijk en dient een procedure aan zijn broek te krijgen.

  Alle dwingelanden hoger in de orde die deze mensen op wat voor wijze dan ook gepushed hebben zullen bij naam bekend zijn en verraden worden door bovenstaande prikverantwoordelijken. Omhoog klimmend zou je zo de meeste verantwoordelijken te pakken kunnen krijgen, dat is, als de wil er maar is. Maar dat laatste is waarschijnlijk waarom er nooit iets zal gebeuren…

 5. De vergelijking met de eerste Wereldoorlog is inderdaad waar, die is ook begonnen met een leugen en de media hebben dat vuurtje extra aangestookt. Maar zoals toen, voor het eindigen van de grote oorlog, zal het nu ook nog eerst erger worden. De meeste gesneuvelden, allemaal jonge mannen, zijn gestorven in augustus, september een paar maanden voor 11 november.

 6. In de koopovereenkomst tussen.Pfizer en de Duitse staat, staat duidelijk, dat Pfizer geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor de werking van het vaccin.
  Dus bij schade staat U er alleen voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in