De maandelijkse verliezen van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) in Bakhmut (Artyomovsk) bedragen 10.000-11.000 doden. Deze vormen echter slechts een deel van de verliezen van het Oekraïense leger. Hoeveel mensen verliest Kiev in totaal aan dit deel van het front?

Belangrijkste reden voor de verliezen

Er is een ernstig personeelstekort in de meeste eenheden van het Oekraïense leger in Bakhmut. Bijna dagelijks sneuvelen pelotons- en compagniescommandanten. Het gevolg is dat eenheden worden opgedeeld in individuele ploegen waarvan de acties niet worden gestuurd. Eenheden zonder commandanten maken fouten, komen onder artillerie- en tankvuur te liggen, zowel op posities als bij terugtrekkingspogingen, en geven zich over omdat ze het nut van vechten niet inzien, bericht RT.

Wie sneuvelen er precies?

Sinds december 2022 arriveren getrainde Oekraïense reservisten in het achterland bij Bakhmut. Versterkingen zijn voornamelijk territoriale verdedigingseenheden, zoals de 241e Brigade. Deze eenheid (evenals andere territoriale verdedigingsbrigades) mist echter artillerie en gemechaniseerde ondersteuning bij de verdediging van de stad. Daardoor verliest zij zelfs bij kleine gevechten van relatief geringe intensiteit personeel. De gemechaniseerde eenheden van de AFU worden in de buitenwijken van Artjomovsk gedood – bij Salisnyanskoye, Orekhovo-Vassiljevka, Chasov Yar en Bogdanovka.

Problemen met artillerie

Ondanks de opmars van de particuliere militaire compagnie Wagner naar Bakhmut blijft het artilleriekarakter van de gevechten rond Bakhmut bestaan. De Oekraïense artillerie is door gebrek aan munitie in spaarstand gegaan en vecht niet actief tegen de artillerie, rukt niet op en probeert niet het initiatief te nemen.

Medische problemen

Het aantal slachtoffers neemt toe door onhygiënische omstandigheden. Weefselinfecties ontwikkelen zich tot bloedvergiftiging (sepsis) en leiden tot amputaties. Niet alleen in Bakhmut, maar ook in naburige steden zijn plaatsen in veldhospitalen schaars. Oekraïense soldaten die enkele uren in een loopgraaf liggen nadat ze gewond zijn geraakt, worden 25-30 kilometer vervoerd naar de naburige steden Konstantinovka, Druzhkovka en zelfs Kramatorsk. Veel soldaten sterven onderweg.

  Poetin heeft alle kaarten in handen en kan Europa deze winter laten bevriezen

De Oekraïense troepen hebben de meeste van hun ambulances in de strijd verloren omdat ze tactische fouten maakten: zuiver medische vervoersmiddelen werden veranderd in vrachtwagens voor het vervoer van munitie. De restanten van de uitrusting zijn verloren gegaan bij de terugtocht over de beschoten wegen van Chromovo en Ivanovskoye (Krasnoye). Als gevolg daarvan worden de gewonden vervoerd in civiele voertuigen die vast komen te zitten in de modder of op brancards door de modder gedragen.

Totaal aantal AFU-slachtoffers in Bakhmut

Naast de 11.000 doden waren er ook zwaargewonden. De verhouding tussen doden en gewonden in het Amerikaanse leger tijdens de militaire campagne in Irak en Afghanistan was 1 op 13 dankzij de snelle evacuatie en goede medische verzorging. Dezelfde verhouding voor de AFU in Bakhmut is 1 op 3.

De onherstelbare verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in Bakhmut kunnen dus oplopen tot 33.000-35.000 per maand. Inclusief vermisten en krijgsgevangenen kan dit cijfer oplopen tot 40.000.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Verenigde Staten en Rusland zijn in oorlog. Je beseft toch wel hoe dit gaat aflopen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSabotage van Nord Stream blijft niet onbestraft
Volgend artikelEU neemt stap om alle huizen en gebouwen te dwingen te voldoen aan rampzalige energie-efficiëntienormen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  • Zou ik niet zeggen.. ik weet niet wat de NPO daarover zegt.. lyrisch als ze zijn over Zelenski, maar het merendeel is al lang gevlucht naar West Europa en blijven daar.. dat is het enige dat ze met Maidan wilden.. toegang tot de (nu nog rijke) EU. Ik heb zelfs medelijden met.de tienduizenden Polen die daar sterven… zoals een Chinese filosoof zei… als.je wraak.wilt, graaf dan 2 graven.
   Zo onnozel.allemaal om mee te doen aan die oorlog, maar de media en NPO speelt hierin.eem.cruciale rol

 1. En dan de gewonden, oh mijn god wat onChristelijk zielig ….

  Drug Company Illegally Experimented on Wounded Soldiers in Iraq, Suit Says
  CBS News MArket WAtch BY JIM EDWARDS UPDATED ON: JULY 5, 2011
  Denmark-based Novo Nordisk (NVO) settled a whistleblower case that alleged unlawful promotion of its anti-clotting drug NovoSeven in June, CEO Lars Rebien Soerensen said he was paying the $25 million to avoid the distraction of a lengthy legal battle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in