Reeds medio maart 2020 betoogde swprs.org dat de situatie rond het coronavirus aspecten leek te vertonen van een mogelijk ernstige pandemie, een massapsychose en een psychologische (d.w.z. propaganda) operatie, bericht europereloaded.com.

Sinds het begin van de pandemie vragen sommigen zich af of de beruchte video’s van “ineenstortende mensen in Wuhan”, die eind januari 2020 opdoken (zie hierboven), in feite in scène waren gezet door de Chinese regering om het Westen angst aan te jagen en tot lockdowns en zelfvernietiging aan te zetten. Immers, zo wordt beweerd, dergelijke gebeurtenissen zijn later tijdens de pandemie nergens anders vertoond.

Videocompilatie: “Coronavirus doet mensen neervallen op straat” (TomoNews US, 3 februari 2020)


Zo titelde de Britse krant The Guardian op 31 januari 2020: “Een man ligt dood op straat: het beeld dat de Wuhan coronavirus crisis vastlegt”. Een week eerder titelde de Britse Express: “Coronavirus horror: Beelden van sociale media tonen besmette inwoners van Wuhan ‘gedragen zich als zombies'”.

Maar een analyse van deze video’s en hun context toont het volgende aan:

 1. In tegenstelling tot beweringen dat er “tientallen” of zelfs “honderden” van dergelijke video’s waren, waren er slechts een tiental van dergelijke video’s, die op verschillende plaatsen en in verschillende combinaties werden getoond.
 2. De meeste van deze video’s hadden werkelijk niets met covid te maken. In plaats daarvan toonden deze video’s dronken mensen, daklozen (zelfs in andere Chinese steden), verkeersongevallen, niet nader omschreven medische noodgevallen, en zelfs door de Chinese autoriteiten georganiseerde trainingsoefeningen.
 3. Vanwege de gelijktijdige uitbraak van het virus droegen de eerste hulpverleners in Wuhan vaak al beschermende uitrusting (de beroemde witte bio-gevaarpakken). Voor omstanders en voor de mensen die de video’s uploadden en deelden, kan het er dus hebben uitgezien als echte “plotselinge sterfgevallen door het coronavirus”.
 4. In veel gevallen suggereerden of beweerden titels, bijschriften of commentaren dat de video’s “plotselinge sterfgevallen door het coronavirus” toonden, maar in geen enkel geval werd dit bevestigd of beweerd door de Chinese autoriteiten. In feite werden verschillende van deze video’s al snel ontkracht door westerse “factcheckers”.
 5. Het lijkt erop dat de meeste van deze video’s internationaal werden gedeeld, niet door mensen die dicht bij het Chinese regime staan, maar door mensen en groepen die zich verzetten tegen het Chinese regime (bijv. door “Voice of Hong Kong” en “Badiucao”), die wilden aantonen dat het Chinese regime de controle had verloren. De bovenstaande videocompilatie werd bijvoorbeeld gepubliceerd door het in Taiwan gevestigde nieuwsplatform TomoNews US.
  Geen Corona-restricties: korte video over Stockholm van gisteren om "de mensen over de hele wereld te laten zien hoe normaal het leven hier is"

Als op een van deze video’s werkelijk iemand te zien was die instortte als gevolg van het coronavirus, kan dat het gevolg zijn van een plotselinge hartstilstand veroorzaakt door virale myocarditis (hartspierontsteking), of een zware hartaanval, beroerte, of embolie. Dergelijke gevallen zijn ook in de VS en in Duitsland waargenomen.

Verder is het opmerkelijk dat de eerste Engelstalige vermelding van de vermeende “Chinese klokkenluider-arts” Li Wenliang (die later overleed of verdween) afkomstig was van “China Change”, een “NGO” die wordt gefinancierd door de Amerikaanse National Endowment for Democracy (NED), een door de Amerikaanse regering gecontroleerde (ER: CIA-gelinkte) entiteit die oppositiegroepen in vijandige landen sponsort. (ER: Met andere woorden, de westerse Deep State).

Dit zou er opnieuw op kunnen wijzen dat westerse staatsactoren hebben geprobeerd om gebruik te maken van de situatie in China, of hebben geprobeerd om China te “framen”.

Hoewel uit antilichaam-gegevens blijkt dat in april 2020 het coronavirus buiten de stad Wuhan en de provincie Hubei bijna niet meer voorkwam (ondanks binnenlandse reizen in januari 2020), heeft China herhaaldelijk lokale uitbraken gekend en blijft het extreme lockdown- en quarantainemaatregelen opleggen.

Concluderend is er momenteel geen bewijs dat de “instortende mensen” video’s van januari 2020 een “Sun Tzu-stijl” Chinese psyop waren. In plaats daarvan kunnen ze deel hebben uitgemaakt van de “massapsychose” in die tijd, aangewakkerd door clickbaiters en hoaxers en westerse media, of ze kunnen deel hebben uitgemaakt van een westerse psyop tegen China, de westerse bevolking, of beide.

Addendum: Chinese maatregelen, zoals desinfectie van openbare ruimten, de bouw van speciale veldhospitalen en quarantainevoorzieningen, en vroegtijdig gebruik van beademingsapparatuur, waren gebaseerd op epidemiebestrijdingsplannen die na de SARS-epidemie van 2003 waren ontwikkeld en gericht waren op het voorkomen van aërosoloverdracht. Hoewel deze maatregelen extreem en deels ondoeltreffend waren, maakten ze waarschijnlijk ook geen deel uit van een misleiding.

Videocompilatie: “Coronavirus doet mensen neervallen op straat” (TomoNews US, 3 februari 2020)


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

China: Greta is een dikzakVolg Frontnieuws op Telegram

  Dr. Mike Yeadon: "De COVID-19 vaccin spike-eiwitten beschadigen placenta-eiwitten in gevaccineerde vrouwen"
Vorig artikelAgenda 2030: Het 17-punten programma voor totale wereldheerschappij
Volgend artikelVerpleeghuizen ondervinden grote ziekte uitbraken als gevolg van COVID-19 vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Een eerdere reactie die ik hier voor had was dat het door de plaatselijke amateur toneel vereniging gedaan moet zijn.
  Want anders hadden we dat overal moeten zien om ons heen.
  Op dat moment viel bij mij het kwartje al. Er klopt hier iets niet.
  Maar dat filmpje hakte er wel goed in bij vele om overtuigd te raken dat we allemaal dood gingen.

 2. Toen ik vorig jaar voor het eerst zag dat iemand op straat omviel vond ik dat er erg nep uitzien. Ik heb die video toen vertraagd afgespeeld en zag overduidelijk dat hier sprake was van trucage. En nog hele slechte trucage ook. Wat je ziet is dat persoon 1 begint om te vallen. Halverwege de val wordt persoon 1 vervangen door persoon 2 die de val afmaakt. Hij heeft zowaar andere kleren aan en remt z’n val door z’n armen uit te steken en schuift zelfs nog een stukje over de straat vooruit, alsof hij aan kwam lopen en toen voor over dook. Kijk zelf maar, zelfs op normale snelheid kun je het zien, maar beeld voor beeld is het schandalig slechte trucage. Daarmee was voor mij toen al bewezen dat Corona een hoax was, omdat het wereldwijd klakkeloos werd verspreid… ongelooflijk dat de wereld daar massaal ingetuind is. Een schoolkind had het nog beter gedaan.

 3. Dezelfde idioten, die nu hun arm uitsteken, om de gifprik te ontvangen, zijn de gewillige verspreiders geweest van de beelden op de “sociale” media. , zoals ze nu ook , het in ontvangst nemen van hun gifprik verspreiden.

 4. Ik heb mij allang niet meer zo vermaakt ik hoop dat wij meer van deze onzin te zien krijgen en dat zijn dan ook nog afgestudeerde toneel spelers ik ga hem nog eens bekijken samen met schaapjes dat wordt lachen.

  • Samen met schaapjes, hahahahah! Eerlijk gezegd, ik begin bij mezelf hardvochtig te denken, laat die hele debielenclub maar naar de verdommenis gaan; ze hadden informatie en keuze genoeg. Ik hoop alleen dat ALLE debielen, dus inclusief de parasieten-debielen die aan het roer staan van deze waanzin, MIJ met RUST LATEN. Want ik heb er niet om gevraagd meegesleurd te worden in de baggerstroom van hun waanzin. Mijn vraag daarom aan jullie:

   Vinden jullie het een goed idee dat we de “Partij van de Laat Ons Met Rust Medemensen” oprichten? Ik wil zeker weten dat ik ECHT met rust gelaten wordt, ook al komt de Space Alien straks, en de Cyber Aanval, en de Volgende Golf, en de Daaropvolgende Golf, en de Nieuwe Variant, en de Nog Dodelijkere Variant, en de Bill Gates Clone, en de Alien Variant, en de Derde Spuit, en de Booster Spuit, en de Nieuwe Doden, en de Nieuwe Angst, en nog veel meer wat we met zijn allen kunnen verzinnen om de parasieten maar vast een stapje voor te zijn in ons “Laat Ons Met Rust” programma. Ik hoop echt dat jullie willen meedoen hieraan, maar we moeten wel opletten dat de Ingespotenen niet stiekem ook meedoen, he… dus ze moeten zich laten testen voor ze bij onze partij kunnen. 🙂

    • Mijn enige bezwaar op deze naam is dat we om “vrijwaring” vragen. Dat zou niet moeten. Het is ons recht; we hebben geen “vrijwaring” nodig op ons recht niet met de baggerstroom meegesleurd te worden. Wel dat de naam lekker in de mond ligt, dat wel.

 5. Sja, ik zag vorig jaar dat filmpje voorbijkomen en schoot onbedaarlijk in de lach! Niet op tv, nee, daar had ik het gemist, wel via het overbekende smoelenboek..

  Trouwens, goed idee van je @Zonder reden!

 6. Ik vind het ook opmerkelijk dat de cameras precies en zonder schokkende bewegingen naar links of rechts, gericht waren op degenen die omvielen. Zo’n gerichte registratie in al die gevallen betekent voor mij dat er vals wordt gespeeld..

 7. Grata schijt onze planeet onder en zij heeft het over klimaat, ik zou zeggen vreetzak red de planeet en verdwijn uit onze samenleving jij stoot meer Co 2 uit dan 50 000 koeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in