Foto Credit: Strategic Culture Foundation / (Public Domain)

Als je de aanslagen in Moskou of de recente videomonoloog van de Britse minister van Buitenlandse Zaken, waarin hij uitlegt hoe het Verenigd Koninkrijk een aantal Chinese functionarissen sancties oplegt, kunt doorgronden, denk dan eens na over de Europese Unie, een Rubik’s Kubus waarvan alle gezichten in één kleur zijn geschilderd omdat haar echte identiteit zo ondoorzichtig is, schrijft Martin Jay.

Met nog maar een paar weken te gaan voor haar eigen verkiezingen – ja, de meest ondemocratische organisatie ter wereld organiseert zelfs verkiezingen voor haar eigen nepparlement – staat de EU zelf op het punt om zichzelf opnieuw te definiëren. Er zijn al tekenen dat zelfs de EU-leiders moe worden van haar zwakheden en waanvoorstellingen over haar identiteit in het internationale circuit als geopolitieke mededinger, maar mensen, nederige kiezers, zullen binnenkort een boodschap afgeven aan de elites die de EU leiden: hervormen of uiteenvallen.

Onlangs nog merkten EU-nerds in Brussel op dat wanneer alle EU-leiders naar de grijze, deprimerende Belgische hoofdstad afdalen – een stad die velen associëren met pedofilie op industriële schaal, smeergeld, chocolade en een pissende straatjongen – dat ze dan aan iedereen die goed oplet laten zien wie uiteindelijk de EU bestuurt: de lidstaten.

Tenminste, dat is de theorie. De afgelopen dagen woonden de EU-leiders een vergadering bij in het gebouw van de Europese Raad van Ministers en stemden voor een “veroordeling” van de illegale kolonisten op de Westelijke Jordaanoever in Israël. De meeste redacteuren van Britse kranten begrepen niet eens wat er gebeurde. Het werd gerapporteerd als “EU veroordeelt Israëlische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever” of “EU overweegt sancties tegen gewelddadige kolonisten” in een aantal exclusieve, Europese bladen van hoog niveau, maar het werd totaal niet gerapporteerd in het VK of de VS.

  Bosnische burgerwacht stuurt asielzoekers terug

Misschien begreep de Britse pers niet hoe belangrijk het was dat de EU-leiders – in plaats van de Europese Commissie of het parlement – dit initiatief namen?

In theorie hebben de EU-leiders zelf de macht. Zij hebben de touwtjes in handen. En als zij een besluit nemen over een bepaalde lijn of een bepaald beleid, dan heeft de Europese Commissie geen andere keuze dan daarin mee te gaan – een bevestiging van het geratel uit het dinercircuit van de oude hacks dat “de Raad van Ministers van de EU de machtigste instelling in Brussel is”. Misschien is dat wel zo. Of was. Maar wat probeerden de EU-leiders echt te zeggen met deze stunt?

Simpelweg dat ze bezwaar maken tegen de weerzinwekkende, compromisloze steun van Ursula von der Leyen voor de genocide in Gaza en een signaal afgeven dat het geweld van joodse kolonisten bij het stelen van Palestijns land onaanvaardbaar is. Ga gewoon door met stelen en plunderen zoveel je kunt, maar doe het alsjeblieft vreedzaam, lijkt de boodschap te zijn.

Dit is op zich al een duidelijke boodschap wie echt de baas is over het zogenaamde “buitenlands beleid” van de EU en niet de Spaanse sukkel in Brussel, ook wel bekend als Josep Borrell. De EU-lidstaten zijn eigenaar van dit domein en moeten de elite in Brussel er zo nu en dan aan herinneren dat zij, lidstaten, de EU hiërarchie met deze fantasie van een geopolitieke lullenzwaaier met een eigen hegemonie vernederen.

Maar zelfs als de bewaker van zo’n dossier, waar brengt het de EU of haar “leden” wanneer beide zo impotent, aarzelend en uiteindelijk laf zijn op het internationale toneel? Uiteindelijk kan de EU alleen maar verklaringen afleggen. Meer niet. Het heeft keer op keer bewezen dat het machteloos staat tegenover alles wat Israël doet, ongeacht dat oude kastanje dat vaak bekend staat als “internationaal recht”.

  Elon Musk hekelt EU die dreigt Twitter te blokkeren voor "desinformatie": "Noem de overtredingen"

En de oproep van EU-leiders om het geweld op de Westelijke Jordaanoever te stoppen, geeft ook aan wie de superelites in de wereld zijn die David Cameron echt in hun macht hebben of die Boris Johnson betalen om onlangs naar Kiev te vliegen en op de “laten we vrede nooit een kans geven”-trom te slaan: joods geld en joodse macht.

En dat Joodse geld – Amerikaans Joods geld – dat het banksysteem van de VN, de federale beurs, de Wereldbank, het IMF, Hollywood, beide huizen in de Amerikaanse politiek en het grootste deel van de grote bedrijven in Amerika controleert, maakt zich zorgen over het groeiende antisemitisme in het Westen. En dus informeren ze hun bedienden om naar de tuin te gaan en de verloren juwelen van de vrouw des huizes te zoeken terwijl de rest van de wereld in brand staat. Prioriteiten.

De EU-leiders zijn niet in Brussel bijeengekomen om een vredesplan uit te werken omdat ze daar geen instructies voor hebben. Jodenhaat in het Westen is de belangrijkste kwestie omdat het het dunne uiteinde van de wig zou kunnen zijn die de macht wegneemt van de elites die Sunak, Scholz, Macron et al bezitten, om nog maar te zwijgen over het project van de Europese Unie dat hun mondiale belangen op de meest bewonderenswaardige manier dient.

En je kunt altijd zien wanneer deze machtige verborgen elites zich zorgen maken over het feit dat hun machtsbasis enigszins wordt aangetast. Hun surfers beginnen te zeuren. Luister maar naar wat Josep Borrell onlangs zei over de oorlog in Oekraïne en Rusland.

  “State of the Nation” toespraak van premier Viktor Orbán

“We kunnen het ons niet veroorloven dat Rusland deze oorlog wint. Anders zullen de belangen van de VS en Europa erg worden geschaad”, gutste hij. “Het is geen kwestie van vrijgevigheid alleen … van Oekraïne steunen omdat we van het Oekraïense volk houden. Het is in ons eigen belang”. Toen hij het over “ons eigen belang” had, bedoelde hij natuurlijk letterlijk zijn eigen belang en dat van een paar van zijn trawanten op de elitaire loonlijst, waarvan je misschien denkt dat het de EU zelf is. Oh je dacht dat hij het over het Westen in het algemeen en zijn bevolking had? Is het al 1 april?


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EU stuurt “desinformatiedeskundigen” de hele wereld rondVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet voortbestaan van Oekraïne staat op het spel
Volgend artikelNieuwe studies: Littekenvorming in het hart ontdekt meer dan een jaar na Covid-vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

   • @Theme,
    In zekere zin klopt dit , politiek en corruptie gaan hand in hand totdat dictatuur en tirannie een feit is.
    Misschien dan toch een mogelijkheid om beslissingen op politiek als gerechtelijk niveau door een AI te laten nemen mits de te voren ingevoerde data zoals nu vast al het geval niet verontreinigd is met machtsposities van personen, goederen en kapitaal.
    Een AI database welke voorziet in de grondwet en vraagstukken die met volksraadpleging tot stand komt.

 1. Leven in Fabeltjes-Land…wat kan je er anders van zeggen… Behalve als er Bloed aan de Paal komt 🩸 (Lenin)…

 2. Steeds vakkundig uit het zicht gehouden door msm en alternatieve. Vergeet I ( nummerplaat) niet te noemen. Zitten ook overal tussen.

 3. Denk je nu echt dat de Haagse politiek nog iets te zeggen heeft als ze nog niet eens gaan over een schroefdopje van een melkpak?

 4. Denk je nu echt dat de Haagse politiek nog iets te zeggen heeft als ze nog niet eens gaan over een schroefdopje van een melkpak?

 5. Denk je nu echt dat de Haagse politiek nog iets te zeggen heeft als ze nog niet eens gaan over een schroefdopje van een melkpak?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in