Josep Borrell vergelijkt zichzelf met Hillary Clinton. Facebook (Foto via Freewestmedia.com)

Brussel maakt zich op voor een wereldwijde propagandaoorlog. Het gebral waarmee de EU de nieuwe naam voor haar censuur introduceerde, belooft weinig goeds. Het gaat niet langer om waarheid of leugen, maar om de intenties die worden verondersteld van degenen die feiten melden, schrijft Freewestmedia.com.

In de toekomst zal het voor de EU niet meer voldoende zijn om ongewenste alternatieve media alleen in haar eigen verantwoordelijkheidsgebied te censureren en het zwijgen op te leggen. In de toekomst wil de EU ook ongewenste meningen en concurrerende media in de rest van de wereld bestrijden.

Daartoe heeft Josep Borrell, EU-buitenlandchef, aangekondigd dat hij van plan is vermeende “desinformatie-experts” in EU-kantoren over de hele wereld in te zetten. Hun taak zou zijn de Russische en Chinese verspreiders van zogenaamd “nepnieuws” te bestrijden.

Borrell kondigde aan hiertoe officiële censoren in te zetten: “Al onze delegaties zullen worden uitgerust met deskundigen in het tegengaan van desinformatie in vele delen van de wereld, zodat onze stem beter wordt gehoord.”

Een bijzondere doorn in het oog van de EU zijn de Russische en Chinese media en hun verspreiders, bijvoorbeeld op platforms als Telegram.

Ook hier is meer internationale solidariteit met bondgenoten nodig, aldus Borrell. “We moeten deze kwestie politiek op het hoogste niveau aanpakken.” De EU en gelijkgestemde partners moeten hun eigen manier creëren om gegevens en analyses van buitenlandse desinformatiecampagnes te delen, maar ook meer samenwerken met autoriteiten over de hele wereld om concurrerende stemmen te weren.

Borrell gaf geen specifieke informatie over hoe dit er in de toekomst uit moet zien en hoe de EU-omroepen moeten optreden tegen “nepnieuws”. Tot nu toe is de EU niet met iets anders gekomen dan censuur als het gaat om ongewenste concurrentie, maar dat kan moeilijk worden in het buitenland.

  EU probeert angstvallig spanningen tussen belangrijke leden te verminderen

Vanuit het oogpunt van Borrell en de EU-autoriteiten is er geen enkele reden om te twijfelen aan de officiële narratieven, en elke geuite twijfel zal nu een nieuw etiket krijgen: Foreign Information Manipulation and Interference, afgekort FIMI.

De ongekozen “democratie”

De EU-Commissie is geen democratische structuur, haar leden worden benoemd, niet gekozen, en de meeste van hen hebben geen enkel begrip van democratie. EU-commissaris voor Buitenlandse Zaken Josep Borrell zou bijna als bewijsstuk A kunnen dienen.

Niet lang geleden heeft Ursula von der Leyen haar mobiele telefooncommunicatie met Pfizer over de aankoop van miljoenen doses van een farmaceutisch preparaat gewist en hoewel dit de verdenking van corruptie oproept, zou dit als FIMI kunnen worden gepresenteerd, simpelweg omdat het ook door een Russische omroep werd gemeld.

Borrells begrip van de Engelse taal is minstens zo slecht als dat van Ursula von der Leyen. Toch staan beiden erop deze verstrekkende maatregelen voor te stellen in het Engels, dat geen EU-taal meer is. Begrijpen zij de subtiliteiten van hun voorstel?

Feiten negeren

De Chinese staatsmedia hebben volgens het EU-rapport “geselecteerde pro-Kremlin samenzweringsnarratieven versterkt, bijvoorbeeld over vermeende Amerikaanse militaire bio-laboratoria in Oekraïne”.

Dit is een duidelijk voorbeeld van de manier waarop waarheid of feitelijke informatie als criterium wordt gehanteerd. Deze laboratoria zijn niet alleen te vinden als begrotingspost in de Amerikaanse defensiebegroting (een document waarop het Kremlin vermoedelijk geen controle uitoefent), maar individuele samenwerkingsverbanden, zoals de onderzoeksprojecten van het Bernhard Nocht Instituut of het Friedrich Löffler Instituut met deze laboratoria in Oekraïne, zijn ook te vinden op hun websites, evenals de financier van deze projecten, het Duitse Ministerie van Defensie.

  "Hongarije zal nooit een immigrantenland zijn"

Er moet dus worden vastgesteld dat deze laboratoria bestonden, dat ze werden gefinancierd uit de militaire begroting en dat het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het leger, en niet alleen in opdracht van de VS. Toch heeft de EU het bestaan van de laboratoria zelf als een “complotnarratief” bestempeld.

In verband met protesten onder de titel #StopKillingDonbass, stelde het EU-rapport dat “ten onrechte werd beweerd dat de Oekraïense strijdkrachten en “paramilitaire eenheden van neonazi’s” wreedheden begingen tegen burgers, waaronder kinderen”, terwijl de Soros NGO Human Rights Watch onlangs feitelijk toegaf dat Oekraïne in Donetsk vlindermijnen had verspreid, een verboden munitie in woonwijken.

Volgens hun redenering hoeft bij elke beschuldiging van “desinformatie” door de FIMI niet in aanmerking te worden genomen of de verklaring waar is, maar alleen of deze in strijd is met de narratieven van de EU.

Daarom wordt in het rapport opgemerkt: “De door deze netwerken verspreide informatie hoeft niet aantoonbaar onjuist of misleidend te zijn om een FIMI-incident te vormen, hetgeen FIMI ruimer toepast dan de klassieke definitie van desinformatie.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

De geloofwaardigheid van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens ligt in ruïnes nadat de banden van de rechters met Soros aan het licht zijn gekomenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHET PLAN: Tegen deze tijd in 2025 zullen de meeste resterende mensen insectenetende transgenders zijn die verbonden zijn met een transhumanistische supercomputer
Volgend artikelEU-parlement is een van ’s werelds meest corrupte organisaties, zegt Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

36 REACTIES

  • Waarheen dan? Want het lijkt op dit moment alsof dezelfde agenda wordt uitgerold: van Brazilie tot Rusland tot de EU. De EU is een gehoorzaam instrument in de handen van de zg 6millioen slachtoffers van WOII. Dat hebben ze goed gespeeld. En nu de “slachtoffers” vrijwel de hele wereld verslaafd hebben gemaakt aan hun mobile telefoons en aan hun vaccins, wordt de volgende programmerings-aanval gelanceerd: ChatGPT, wat gewoon next level virtual reality programming is. Anti-blank: wij blanken moeten dood, dat is doel nummer 1.
   https://www.realjewnews.com/?p=1568

   • Het systeem begint aan alle kanten in te storten.
    Als mensen hun geld van de bank zouden halen en contant zouden betalen stort het vandaag nog in.

    Steeds meer banken zijn al failliet en stelen al geld van hun klanten… zie de 2de bank van Amerika, the bank of Amerika, Wells fargo.

    Ook in Nederland staan banken er slecht voor zelfs De Nederlandse Bank moet zijn verliezen op de Staatsobligaties herijken door meer goud aan te kopen. We zien over heel de wereld dat landen flink meer goud inkopen om hun balans in evenwicht te brengen. De volgende stap zal zijn de herwaardering van het goud.

   • De blanke vrouwen & mannen moeten op alle mogelijke manieren en z.s.m. de pijp uit. De cabal/ Deep State/ illuminatie heeft op 11.09.1962 de oorlog aan de christenen verklaard.

   • Houd toch op met je antisemitisme. Je gebruikt de slachtoffers van een industriële moord, gewone mensen en kinderen, volkomen onschuldig, daarvoor. Het zijn de oligarchen die de hele wereld, met een beperkt aantal slaven, willen bezitten. Dat daar een aantal mensen bij zijn van joodse afkomst heeft daar niets mee te maken. Die eugenetica-plannen zijn van oorsprong Engels en Amerikaans en ontstonden al in de 19de eeuw.

 1. Die EU heeft geen enkele buitenlandse bevoegdheid; en geen enkele militaire bevoegdheid.
  En geen enkele bevoegdheid om de VvMU in te perken.

  “Desinformatie” / “nepnieuws” bestaat niet. Het zijn de meest misleidende en gevaarlijkste termen ooit bedacht.
  Er bestaat alleen maar : informatie en nieuws, van alle verschillende kanten.

  Het manipuleren en bestrijden van nieuws is : CENSUUR en DIKTATUUR.

 2. Ze zullen een keertje aan je voorduur staan: ‘Tok. tok, wij zijn van de gestapo. U schrijft wel rare menigen en verkeerde opinies op internet. We willen u vriendelijk vragen hiermee te stoppen. Er bestaat anders een risico dat u opgesloten zult worden voor een tijdje om u geestelijk te genezen van deze rare gedachtes’.

   • U bedoelt natuurlijk de AIVD & NCTV. Uitgever & podcast host Tom Zwitser is ook al door de NCTV gekwalificeerd als een bedreiging van de rechtsorde, terwijl hij niet scheldt of oproept tot geweld.
    Maar ja, als je afweek van het ‘COVID-19-overheidsnarratief had je deze kwalificatie reeds snel te pakken.
    Een boek uit zijn fonds dat ik van harte kan aanbevelen (geen aandelen of belangen hoor) is ‘Gekochte journalisten’ van dr. Udo Ulfkotte waarin CIA-operatie Mockingbird uit de doeken wordt gedaan.

 3. Ja want alleen wij verspreiden het echte nieuws. U moet ons geloven, de rest is een leugen. zoals dat enge mens in nieuw zeeland al zei, “als het nieuws niet van ons komt is het een leugen, echt waar” tijd dat dat hele zieke eu zooitje daar opgeruimd wordt. En dus moeten we nu ook in ufo’s geloven toch, whahahahahaha

  • Bloedhond & nazispion prins Bernhard (1911 – 2004) en zijn Britse evenknie lord Louis Mountbatten (1900 – 1979) geloofden wel degelijk in ufo’s.

 4. Indien alternatieve media worden afgesloten door die bange wezels, dan
  hoop ik dat de NIEUWSBRIEVEN per EMAIL nog enthousiaster doorgaan!

   • Dat is van mensen die (nog) niet zien dat dit een mondiaal probleem is.
    Van bovenaf wordt aan alle globalistische samenlevingsvormen getrokken. Dat blijft in stand zolang landen (of wat voor behapbare gemeenschappen) totaal niet meer elementair zelfvoorzienend zijn.

 5. Ik mag hopen dat het vrije woord via de ons bekende kanalen mag blijven bereiken.
  FN
  Ninefornews
  Telegram etc.
  Vrije mensen blijf schrijven en reageren, ALLEMAAL.

  • Dan moet je jezelf aanmelden op hun nieuwsbrieven. Zodat ze je altijd nog via email kunnen bereiken als ze hier de stekker eruit trekken.

 6. In 2012 schreef ondergetekende een boek dat veel kritiek kreeg als sensatiezoekende nepfeiten. Info hierover is terug te vinden op:
  https://www.wanttoknow.nl/inspiratie/meelezen/ik-zie-opnieuw-een-holocaust-aan-de-horizon/
  Lees dit stuk en kijk om u heen en vertel me dan of ik écht gek ben.
  We hebben de verplichtte vaccinaties al achter de rug, die ik in 2012 aankondigde! We staan aan de vooravond van WO3, zoals in mijn boek uit 2012 beschreven! De holocaust is volop aan de gang als gevolg van de vaccinaties, en wat te denken van het bloedbad in Oekraïne?
  En ik schreef nog meer, over de onverklaarbare natuurrampen die al dan niet getriggerd worden door gebruik te maken van H.A.A.R.P. technologie. Denk daarbij aan Turkije en Syrië.
  Mijn laatste boek gaat heel diep in op de programmering en volledige controle van juist de mensen in leiding gevende posities.
  Al mijn boeken zijn hier te vinden:
  http://www.boekenbestellen.nl/boek/haarp
  http://www.boekenbestellen.nl/boek/holocaust
  http://www.boekenbestellen.nl/boek/mindcontrol

  • Paul Peters februari 13, 2023 at 12:05
   En zo gaat het. Aan de reacties te zien op wat je schreef, daterend uit 2012, zien we dat ‘history repeats itself.’ Vermoedelijk komt dat omdat een mensenleven te kort is om zinnig na te denken, iaw ‘het zal mijn tijd wel duren’ en ze ‘hebben nergens last van’. Dus waarom zouden ze vooruit kijken om de wereld mooi te houden ipv ten onder te laten gaan aan een handvol parasieten. Zelf heb ik mensen ook al bijna 20 jaar gewaarschuwd, maar het is niet vol te houden, omdat je voor gek verklaard wordt of ze kijken je aan met hun “domme holle ogen” (zoals de reaguurder Peterus het mooi schreef). Bovendien willen mensen niet samenwerken; maar wel alles voorgekauwd krijgen. Er zijn maar weinig zelfstandige denkers die synchroniciteit zoeken met elkaar. Dan is feitelijk samenwerken ook niet zo eenvoudig, vanwege praktische factoren e.d. Maar gelukkig is er nu wel veel meer interesse en erkenning van de duistere feiten; zelfs onder die mensen die je eerder nog voor gek verklaarden. We kunnen nu alleen maar hopen op ‘critical mass’ en kijken waar het kwartje gaat rollen. Maar zoals ik het zie, is het hele leven een grote illusie die gemanifesteerd wordt door een primitief en zelfzuchtig diersoort, de mens, en zolang dat diersoort er nog is verandert er niets totdat er massaal besloten wordt van pad te veranderen. En dat zie ik niet gebeuren met het kleine aantal mensdieren dat boven het primitieve gedrag is getranscendeerd…

   • Beste Immortal,
    De mensheid is dusdanig geconditioneerd dat iedereen voornamelijk voor,- en met zichzelf bezig is, maar tegelijkertijd zich aan het bemoeien is met het leven van anderen
    Zodra echter de problemen bij ieder individu voor hun deur staat, is er de kans om de neuzen dezelfde kant op te krijgen.
    Zelfs die mensen die nu zo hard hun best doen om de overheden te behagen en hun opdrachten uitvoeren zullen zich gaan bedenken zodra ze erachter komen dat ze niets meer zijn dan Jan met de pet.
    Ook ik heb mensen zo’n 20 jaar geleden gewaarschuwd met resultaten zoals jij , Peterus en anderen eerder omschreven.

    De keren dat ik als ‘doemdenker’ ben weggezet is niet te tellen.
    Mensen willen voornamelijk leuke verhalen horen en willen van zorgen in de toekomst niets weten, “je moet niet zo’n zware kost verkondigen joh”, “heb je soms last van een depressie of zo?”.
    Of men reageerde met; “ik zie dan wel wat er komt”.

    Dat er steeds meer mensen in de gaten beginnen te krijgen wat er aan het gebeuren is, komt voornamelijk dat deze mensen persoonlijk met problemen in aanraking komen.

    Veel mensen blijven op hun phone schermpje of naar de zon kijken en zien de gigantische orkaan niet aankomen.

    Tip voor een ‘start up’
    Zuidwesters verkopen :))

    • Tigron februari 13, 2023 at 19:44
     Zuidwesters, goeie tip! 🙂 Dat, en zonnekleppen. Ik hou me verder vast aan je woorden dat mensen het licht wel gaan zien als de problemen voor de deur staan. De meeste mensen zijn te gemakzuchtig om een beetje energie te steken in nadenken over wat er rondom hen gebeurt… dus ze kunnen die ‘zware kost’ niet aan. We zijn afhankelijk van de kudde, en van het handjevol parasieten dat gebruik maakt van de kudde. Laten we maar op het beste hopen, en in elk geval blij zijn met onszelf. Dank voor je hart onder de riem.

 7. Wees maar gerust dat jullie zoals ikzelf reeds op de lijsten van de Staatsveiligheid staan. Misschien treffen we elkaar binnenkort in een of andere bewaakte instelling. Het oppakken en opsluiten van mensen met een mening gebeurde ook aan de hand van opgestelde lijsten in mei ’40. Hoi, tot binnenkort!

  • Lepoudre Luc februari 13, 2023 at 12:17
   Meer dan twintig jaar geleden grapten een vriend en ik altijd “See you in Cell Block D!” We wisten wat er speelde. Een paar jaar geleden liet hij zich en zijn familie inspuiten; ik hoor niks meer van hem. Het gedonder gaat dus gewoon gestaag door, op de eoa manier, in welke vorm dan ook. Iedereen lijkt er uiteindelijk aan mee te doen. Jij en ik ook? Zo niet, dan worden we ongewild toch meegesleurd.

   • Veel hangt af van “het gewicht” van het individu. Indien dit gepensioneerden zijn zoals die twee oude knarren in de publieksloge van “The Muppetshow” of anders; je staat in het onderwijs, zoals prof. psychologie aan de Universiteit Gent Mathias Desmet, dan wordt je het leven zuur gemaakt.

    • En je wordt met ‘domme holle ogen’ door je nabije medemens aangekeken… vechten tegen de bierkaai lijkt het. Maar laten we blijven hopen op ‘critical mass.’ Probleem is en blijft dat het ‘gewicht van het geld’ altijd het zwaarst meetelt. Groet van de noorderbuur 🙂

 8. Duidelijke speech over de vaccins….https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02Z63GtTUnTJ1nrFgPsRUfhhXhVjzHYjDQzj4Bq1wW1E6PzEEGs9Jr8DVXAi7rG5twl&id=540588862&sfnsn=wa

  De Khazarian Mafia bereid zich voor, om met de fake alien invasie, de weerstand tegen hen, de cabal, te breken. Dat kunnen wij concluderen uit het afschieten van balonnen en ufo’s, die zich vertonen, boven Alaska en het noorden van de VS.
  De Main Stream Media ( MSM) speelt daar volledig op in. Ook ziet de wereld steeds meer onbekende Vliegende Objecten het luchtruim gebruiken. Men is de wereld aan het voorbereiden op een zogenaamde invasie..
  Eigenlijk moeten wij banger zijn voor Biden, Macron, Trudeau, Nethanyahu en Zelinskyy, dat zijn de criminele cabal leden en  oorlog ophitsers, die de wereld naar een derde wereld oorlog proberen trekken. Zolang deze puppets niet gearresteerd worden, blijft de dreiging van een derde Wereldoorlog bestaan.Dat zijn ook de guys, die allerlei in laboratoria gekweekte bacterien en virussen op ons los laten de laatste twintig jaar.
  Intussen heeft de Rothschild Family hun company Rothschild & Co van de beurs genomen., deze company dreigt failliet te gaan. Ook in Afrika krijgen zij geen been meer aan de grond. Mali heeft de franse troepen het land uitgezwaaid, nadat zij russische particuliere beveiligings companies de bewakingen hebben laten overnemen van de Fransen
  Ook in het Midden
  Oosten verliezen de Rothschilds hun steunpunten.
  Turkije, Iran, Irak, Seria, Egypte en Saoudi Arabia hebben zich aaneen gesloten om zich tegen Israel te keren. Israel is via HAARP verantwoordelijk voor minstens 50.000 doden door de veroorzaakte aardbeving in Turkije. Om Turkije te waarschuwen zich niet verder tegen Israel te keren. Maar Erdogan, maakt zich daar niet druk om.
  (GTB; de vijf landen zijn gezamenlijk een te dikke boterham voor Israel.)
  Ook in Frankrijk zijn er miljoenen aan het protesteren, tegen allerlij maatregelen van Macron. Alleen al in Parijs waren het afgelopen zondag 500.000 fransen, die de straat opzochten in verband met pogingen van de franse staat de mensen gedeeltelijk van hun pensieon rechten te beroven.
  Ook in Spanje en Italie gaan de mensen nu massaal de straten op.Tot hier en niet verder. Ook Nederland bereid zich voor . Op 11 maart zijn massale bijeenkomsten gepland in den Haag.
  Advies GTB ; en daarna massale stakingen het hele zooitje dominerende clubs moet van de baan….Zeker En Vast.
  (Wordt vervolgd). GTB.
  t.me/Gerrit_Brendel

  • Andreas Dirker februari 14, 2023 at 21:19
   Bedank voor deze goede info! Geweldig dat die man op dat gigantische beeldscherm alles zo helder uitlegt aan de menigte! Echt te gek goed, dat de woorden van deze man doorkomen!
   Hier nog niks over gevonden:
   “Intussen heeft de Rothschild Family hun company Rothschild & Co van de beurs genomen., deze company dreigt failliet te gaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in