De Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO, maakt zich zorgen over het feit dat landen nu beginnen met het versoepelen van hun Corona-beperkingen – onder andere door het openstellen van hun grenzen.

Foto: Hoofdkwartier van de Wereldgezondheidsorganisatie, Genève, noord- en westzijde. © Yann Forget / Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

“Het echte gevaar van het openen van gesloten grenzen van landen schuilt in het feit dat men niet tegelijkertijd een weloverwogen en langetermijnplanning en -strategie heeft voor hoe zich dit zich eventueel ontwikkeld”, zegt dokter Mike Ryan, die volgens Sveriges Radio de WHO leidt tegen de Coronapandemie.

Hij waarschuwt dat versoepelingen om de “economie” te bevorderen ernstige gevolgen kunnen hebben en ervoor kunnen zorgen dat meer mensen besmet raken.

De directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom, wijst op een snelle toename van de verspreiding van de infectie in landen in Afrika en Latijns-Amerika, terwijl in landen die de beperkingen versoepelen, een toename van het aantal gevallen te zien is.

In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld is er grote druk uit de zakenwereld om het land open te stellen, ook al blijft het aantal sterfgevallen per dag toenemen.

WHO gaat akkoord met het heropenen van de Chinese dierenmarkten

Corona gevonden in sperma - het virus kan seksueel worden overgedragen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here