De kleine eilandstaat Malta maakt nu de opzettelijke of onzorgvuldige verspreiding van het Coronavirus strafbaar. De straf zal negen jaar gevangenisstraf zijn voor opzettelijke verspreiding, melden lokale media.

Foto: © Malta Police Force

De laagste straf voor de verspreiding van de besmetting zal vier jaar gevangenisstraf, zijn, volgens het nieuwe wetsvoorstel, dat naar verwachting binnenkort in werking zal treden. Die misdaad is een opzettelijke overtreding.

In het geval van onbedoelde verspreiding zal iedereen die de veiligheidsvoorschriften verwaarloost of zich onzorgvuldig gedraagt en daardoor iemand anders infecteert, worden veroordeeld tot een maximum van zes maanden gevangenisstraf, of boetes.

Malta heeft de boete al verhoogd tot 10.000 euro voor het overtreden van de quarantaineregels. Een aantal lokale bewoners en buitenlanders §zijn al veroordeeld tot een boete voor het overtreden van de quarantaineregels, waaronder een Fransman die buiten rondliep en drie keer werd beboet.

  Voorbeeldland Chili: coronavaccinaties werken niet, infectiecijfers stijgen niettemin
Vorig artikelCoronacrisis toont het falen van de EU aan – natiestaten handelen veel beter
Volgend artikelWHO gaat akkoord met het heropenen van de Chinese dierenmarkten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in