Militaire leiders in de VS en de NAVO blijven volhouden dat de Russen weinig vooruitgang boeken in Bakhmut. Hier zijn een paar voorbeelden van dit zogenaamde “denken”:

Rusland maakt kleine vorderingen bij de Oost-Oekraïense stad Bakhmut, maar dit gaat gepaard met grote verliezen, zei de hoogste Amerikaanse generaal woensdag.

Reuters citeert Milley:

“De Russen maken kleine, tactische vorderingen (maar) met grote verliezen,” zei voorzitter van de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff generaal Mark Milley tegen verslaggevers.

Yahoo News:

Rusland heeft in de afgelopen weken moeizame overwinningen gemeld rond Bakhmut en vooruitgang geboekt bij de omsingeling van de stad, maar het heeft in maanden geen noemenswaardige territoriale winst geboekt.

Geen noemenswaardige winst? Ik publiceer deze geanimeerde kaart als een publieke dienst, schrijft Larry Johnson.

Als u goed kijkt naar de laatste drie seconden van het filmpje ziet u dat er minstens 9 Oekraïense brigades omsingeld en ingesloten zijn. De Russen hebben vuurcontrole over de enige terugtrekkingsroute voor deze Oekraïense eenheden. De tijdsverloopvideo toont aanzienlijke vooruitgang in de loop van de afgelopen dertig dagen. En dan heb ik het niet alleen over het veroveren van grondgebied. De verliezen die de Oekraïners lijden zijn enorm in termen van manschappen en uitrusting.

De volgende tijdsverloopvideo toont de resultaten van de verovering van Soledar oftewel Соледар. De controle over deze stad geeft Rusland een veilige spoorlijn die wordt gebruikt om de Wagner Group en andere Russische troepen aan het front van voedsel en munitie te voorzien. Het biedt ook de logistieke infrastructuur om gewonde soldaten naar veiliger medische zorg te vervoeren. Oekraïne beschikt niet over een vergelijkbaar logistiek systeem om hetzelfde niveau van ondersteuning te bieden.

  Rusland demilitariseert niet alleen Oekraïne, maar ook de NAVO

Ik wil u eraan herinneren dat dit slechts een momentopname is van een kleine sector van de 1600 kilometer lange gevechtslinie. Terwijl westerse functionarissen zich blijven vastklampen aan het waanidee dat Rusland kleine vorderingen maakt, hebben we de afgelopen zes maanden nog geen enkel geval gezien waarin Oekraïne de Russen terugdringt op deze aanvalspunten. De reden is eenvoudig – Oekraïne heeft niet de mankracht, noch de munitie en logistiek om een dergelijke operatie uit te voeren.

Zoals u op de volgende kaart kunt zien, houdt Rusland langs het hele front druk, met een hoge vuursnelheid.

Klik voor groot

Functionarissen in het Westen en in Oekraïne blijven volhouden dat er een tegenaanval op komst is. Ik moet aannemen dat dit een wanhopige psychologische operatie is. Ik vind het moeilijk te geloven dat verantwoordelijke militaire leiders en planners publiekelijk hun kaarten zouden laten zien over wat ze van plan zijn te doen en waar ze willen toeslaan. Generaal Eisenhower en generaal Montgomery bazelden niet in de pers over hun aanstaande invasie in Normandië. Zij verdoezelden hun acties en maakten meesterlijk gebruik van misleiding. Hetzelfde geldt voor maarschalk Zjoekov en generaal Konstantin Rokossovski bij de planning en uitvoering van operatie Bagration.

Ik denk dat de Verenigde Staten en hun NAVO-partners een dodelijke fout maken door de Russische inlichtingen over de opstelling en paraatheid van de Oekraïense strijdkrachten te onderschatten. Het is duidelijk dat de Russen niets loslaten over hun plannen hoe het Oekraïense leger te vernietigen. Maar ik ben er zeker van dat dergelijke plannen bestaan en worden uitgevoerd volgens een door Rusland gedicteerd schema.

  Sancties tegen Rusland: Europa heeft het Russisch gas meer nodig dan Rusland het geld

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oeps… “Tank” die bejaarde burger bruut overrijdt, blijkt van Oekraïense leger te zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDrievoudig gevaccineerden waren goed voor 92% van alle “covid” sterfgevallen in 2022, blijkt uit factcheck
Volgend artikelAls u Oekraïne steunt, steunt u de moord op baby’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Op youtube filmpje gezien over de geografische hoogtes bij bakhmut. Het ligt pak en beet 200 meter hoger dan de rest van de hele regio. Het is daarom strategisch belangrijk en zeer lastig te veroveren. Wie bakhmut beheerst, beheerst het gebied rondom.

  • Dan kunnen de Russen zich binnenkort ook uitleven op Spaanse tanks, naast ook de Nederlandse tanks die al deels vernietigd zijn.
   Entonces los rusos pronto podrán disfrutar de los tanques españoles, además de los tanques holandeses que ya han sido parcialmente destruidos.

 2. Niemand die reageert op wat er ONDER ARTYOMOSVK ligt…km lange gangen , zogenaamde zoutmijnen…waarom spenderen de navo en en de nazi,s er tienduizenden! slecht uitgerustte wanna-bee soldaten aan?
  Wat ligt of is er onderin die mijnen?
  Wat ook opvalt is dat er steeds meer )alternatieve) media…w.o. deze site het heeft over de nazi-naam bachmut….en niet over de oorspronkelijke en feitelijke naam ARTYOMOSVK?

  • heb ergens een stuk gelezen dat ze 350 meter onder bahkmut aan het vechten zijn ..daar zit schijnbaar een basis onder.. waar dingen gebeuren zoals in azovstal die het daglicht niet kunnen verdragen..

    • Er lopen ondergrondse tunnel netwerken vanaf de zwarte zee kriskras door Oekraïne naar Wit Rusland onder de Baltische staten naar Finland. Zo ook een ondergrondse gangen stelsel richting Roemenië en naar Polen. Trouwens heel de EU is er een groot netwerk van ondergrondse tunnels inclusief steden. Waar dingen gebeuren die het dag licht niet verdragen. Maar deze tunnels worden ook gebruikt door alle regeringsleiders en hun opper meesters. Zo kunnen deze in geval van oorlogen altijd ongezien weg komen.

     • Heb je daar bewijzen voor?
      Het lijkt mij praktisch onmogelijk om in het geheim (?) dit soort werken uit te voeren. Er zullen best wel wat tunnels zijn, vanuit een stadscentrum tot net buiten de stad via oude rioolwerken of zo, maar die kunnen nooit zo groot zijn dan ze 1000zenden kilometers lang zijn en eruit zien als een spoornetwerk maar dat dus niet is.
      In Amerika hebben ze inderdaad een grote ondergrondse stad onder een berg in Colorado, maar die is eerder militair ingericht, een ondergrondse basis dus.

  • Ook pro-Russische kanalen hebben weinig moeite met de naam Bakhmut. Tot 1924 was Bakhmut de Russische naam voor de stad. Daarmee is Bakhmut ook voor Russen zeer acceptabel.

   Over kameraad Artyom zullen we het maar niet hebben… (ook oud lid van de KM club).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in