De Washington Post zegt dat functionarissen de media hebben opgedragen “de conversatie wat op te leuken” over het haperende tegenoffensief van Kiev.

RT meldt:

Westerse functionarissen hebben er bij de media op aangedrongen om het haperende tegenoffensief van Oekraïne in een gunstiger daglicht te stellen, zo meldt de Washington Post. De Amerikaanse krant stelde dat de inspanningen bedoeld zijn om te voorkomen dat de steun van het publiek voor verdere militaire hulp aan Kiev de komende maanden afneemt, bericht.

In een artikel op zaterdag meldde de Post dat “Oekraïense en Westerse functionarissen zich de afgelopen weken hebben gericht op het opnieuw vormgeven van het narratief” te midden van de teleurstellende vooruitgang die Kiev tot nu toe heeft geboekt. De uitvoering van de vermeende nieuwe strategie heeft vermoedelijk te maken met de toegenomen kritiek in sommige Westerse landen, waardoor de voortzetting van de militaire hulp aan Kiev in twijfel wordt getrokken.

Volgens de media zetten de westerse steunverleners van Oekraïne in het openbaar een dapper gezicht op het tegenoffensief, maar maken ze zich privé steeds meer zorgen dat het conflict bevroren zou kunnen raken, waarbij de troepen van Kiev niet in staat zijn om door de Russische verdediging heen te breken.

The Post merkte op dat verschillende Westerse functionarissen onlangs tijdens hun persbriefings ongebruikelijk veel aandacht hadden besteed aan de manier waarop de media verslag doen van de vorderingen van het Oekraïense leger. In één voorbeeld dat de krant aanhaalde, drong een niet bij naam genoemde functionaris er bij journalisten op aan om “het gesprek een beetje op te peppen” en zich niet te veel te richten op de dagelijkse ontwikkelingen ter plaatse, zodat ze het “volledigere plaatje” niet zouden missen.

  Poetins "civilisatie"-toespraak kenschetst conflict tussen Oost en West

Dezelfde functionaris probeerde naar verluidt tijdens de briefing ook de verwachtingen naar beneden te halen door te zeggen dat een Oekraïense overwinning niet noodzakelijkerwijs de herovering van “elk stukje grondgebied tegen X-datum” zou betekenen – ondanks dat de Oekraïense president Vladimir Zelensky volhoudt dat dit het enige aanvaardbare scenario is.

Oekraïense functionarissen hebben om veiligheidsredenen de toegang van journalisten tot de frontlinie beperkt, vervolgde The Post. Speciale functionarissen zorgen ervoor dat gevoelige onderwerpen, zoals de verliezen van Kiev, stil worden gehouden.

Eind vorige maand meldde de New York Times dat een vertraging van het tegenoffensief “grote risico’s met zich meebrengt voor Oekraïne”. De krant legde uit dat “als het onwaarschijnlijk lijkt dat grote delen van het land heroverd zullen worden, de steun van het Westen zou kunnen afnemen, door een gebrek aan politieke wil of door onwil om meer wapens te doneren.

Ondertussen kan de toch al trage voortgang van Kiev nog verder belemmerd worden door de herfstregens in de regio, aldus de NYT, die eraan toevoegde dat zulke ongunstige weersomstandigheden de grond bijna onbegaanbaar zouden maken voor zware tanks en andere hardware die door het Westen geleverd zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

DPR – Het aantal burgerslachtoffers van de bombardementen is verviervoudigd sinds Kiev Westerse wapen is gaan gebruikenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDeze verdorven wereld – Vallen voor de nieuwe trend is net zo makkelijk als de normies het laten lijken
Volgend artikelMet deze nieuwste psy-op die IEDEREEN op het verkeerde been zet, is het belangrijker dan ooit dat we ons hoofd erbij houden en ons afvragen: “Wat is er ECHT gebeurd?”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. “Het hoerkraïense offensief valt tegen door covid uitbraak en klimaatverandering”.
  Kijk, dat heb ik zo toch mooi opgelost voor de perstituees van het hoernaille.

 2. De Roverheden wereldwijd staan garant voor list en bedrog. Ik vraag me toch echt af wat voor lieden daar toch werken! Of zijn de tentakels van de WEF bende en de daar achterliggende krachten zo sterk, dat zij alles doen om die achterliggende krachten te gehoorzamen. Is dat geld? Chantage? Beiden? Of mooi baantje elders?
  Hoe denken jullie daarover?
  Ieder mens met gezond verstand ziet toch in dat er geen ene moer van klopt.

  • Keuringen en/of Geschiktheid testen, voor het worden van een MSM media journalist, of eisen waar een MSM media journalist aan moet voldoen.
   1. Geen GEWETEN hebben.
   2. Glas hardt kunnen LIEGEN, en/of keihard VERDRAAIEN van de WARE FEITEN.
   3. Sensatiebelust en/of Sensatie geil.
   4. Overdrijving’s kunst.
   5. De mening van z’n BROODHEER klakkeloos weergeven.
   6. Het aanzetten tot HAAT.
   7. De WAARHEID VERDRAAIEN.
   8. PARTIJ KIEZEN, niet ONAFHANKELIJK, niet het ware VERSLAG doen, maar zijn eigenmening
   en/of die van z’n BROODHEER verkondigen.
   9. Zijn en/of de MENING van z’n opdrachtgever weergeven.
   10. Autootje van de zaak.
   Voldoet U aan de bovenstaande eisen, dan kunt U zich melden bij één van de MSM media’s.
   Het lijkt mij stug dat U niet wordt aangenomen.
   Succes in Uw journalistieke carrière.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in