Foto: European Parliament from EU, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Dit kan heel goed uitgelegd worden als linkse dubbelhartigheid: aan de ene kant eist EU-toppoliticus Guy Verhofstadt meer sancties tegen Rusland, aan de andere kant laat de topverdiener de helft van zijn huis op kosten van de belastingbetaler renoveren. Zij subsidiëren de renovatie met meer dan 320.000 euro, bericht Report24.news.

Guy Verhofstadt is een links-liberale EU-leider die een van de topverdieners onder de Europese politici is. Hij is niet alleen een beproefd tegenstander van de conservatieve regeringen van Polen en Hongarije, maar ook een groot voorstander van nieuwe en nog uitgebreidere sancties tegen Rusland. Sancties die, dat is zeker, het leven van de mensen in Europa steeds moeilijker maken. Toppolitici als Verhofstadt vinden echter dat het volk dit offer voor Oekraïne moet brengen. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Verhofstadt’s zelf op dezelfde manier zal lijden als de burgers. Volgens een recent bericht heeft Verhofstadt, ondanks zijn aanzienlijke rijkdom, gretig aanspraak gemaakt op het geld van de belastingbetaler – onder andere voor de renovatie van zijn op de monumentenlijst geplaatste 17e-eeuwse gebouw in Gent, België.

Een Belgisch nieuwsportaal meldt hoe Verhofstadt “bespaarde” op de verbouwing van zijn eigen huis: de linkse politicus kon zijn uitgaven halveren door honderdduizenden euro’s aan overheidsgeld in eigen zak te steken. Volgens persberichten kochten de links-liberale politicus en zijn familie het beschermde gebouw, waarin hij nog steeds woont, in 2011 samen met twee andere families voor 1,5 miljoen euro. In 2012 werden de kosten voor de renovatie van de woning van Verhofstadt geraamd op ongeveer 820.000 euro. Het toeval wil dat bijna de helft daarvan betaald werd door de Belgische belastingbetalers!

Verhofstadt was Belgisch premier voordat hij de EU-politiek inging en behoort tot de best verdienende politici in het hele Europees Parlement. Hij is allesbehalve onvermogend: volgens een rapport van Transparency International (TI) uit 2018 verdiende hij dat jaar alleen al tussen de €920.000 en €1,4 miljoen, bovenop zijn salaris als lid van het Europees Parlement, dat al zo’n €13.000 per maand bedraagt. In een verslag uit 2021, dat ook op TI-gegevens gebaseerd is, wordt hij genoemd als een van de vijf best verdienende leden van het Europees Parlement. De totale nettowaarde van Verhofstadt is onduidelijk, maar hij zetelt ook als bestuurder in verschillende besturen van bedrijven en ontvangt vaak aanzienlijke vergoedingen voor het spreken op evenementen. Hij leidde tot 2019 ook de linkse fractie van de Vernieuwingspartij in het Europees Parlement, waardoor zijn inkomen vermoedelijk gestegen is.

  Australische senator laat in het parlement waarheidsbommen vallen over Great Reset en Schwab

Ondanks dit alles: voor de renovatie van zijn huis heeft Verhofstadt steun gekregen van de Vlaamse regering, de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Gent voor een totaalbedrag van 327.784 euro, aldus het Belgische nieuwsportaal Knack.

Weliswaar veroorzaakte dit enige kritiek. Het stadsbestuur van Gent wees deze kritiek echter van de hand en beweerde dat het geld alleen ten goede kwam aan het geklasseerde gebouw en niet aan de eigenaar, en dat de renovatie bijdroeg tot de ontwikkeling van het stadsgezicht. Het blijft onduidelijk in hoeverre dit niet ook de zeer rijke eigenaar ten goede komt.

In ieder geval waren de Belgische burgers meer dan verontwaardigd over de honderdduizenden euro’s aan steun. De geldinjectie voor Verhofstadt kwam op een moment dat de regering haar energiebesparende maatregelen had gewijzigd om de subsidies voor de Belgen te verlagen. Dit betekende dat men na bepaalde renovatie- en moderniseringsinvesteringen niet meer zoveel belastingvermindering kreeg als voorheen, zodat bouwen en renoveren aanzienlijk duurder werd. De Verhofstadts werden ontzien…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Liberale omvolker, Guy Verhofstadt, uitgejoeld in Boedapest: “Verrader van Europa!”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelU, ik en andere Anti-Vaxxers zijn goede mensen
Volgend artikelWest-Europa staat nu voor “TOTALE FINANCIËLE INEENSTORTING” – deskundigen en analisten luiden dringend de alarmklok
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Als er 1 klootzak rondloopt op deze aardbol, is het wel Guy Verhofstadt, een lul van wereldformaat, idem zijn blauw vriendje Van de Gucht, bij beiden staat de walging voor het gewone volk af te lezen op hun gezicht, echte klootzakken van de eerste rang, die hun rijkmaker Europa verdedigen tot het einde, op kosten van de gewone man.

   • Let opdat is de man die Van Dissel 750.000 euro heeft over gemaakt voor verkeerde informatie te verstrekken betreffend corona van die 750.000 werden meteen naar een rekening in het buitenland over geboekt en het geld is niet meer traceerbaar en V .Dissel die wordt al rijkelijk beloond door het tuig van het WEF en van ons belastinggeld om ons voor de gek te houden , wie dot hem wat, wij , nee hoor hij is een god in de ogen van het dom volk.

 2. Net als hier voor de koninging familie gratos renovatie. Gooie de schidelrijen naar buiten in ieder bezitting van de koning en doe je de inmigranten binnen, er is voldoende woonruimte!

 3. Guy Verhofstadt is een vrind van Rutte en is alles behalve een linkse politicus, behoord net als Rutte tot de conservatieve Rechtervleugel van de Liberalen, Guy is vooral voorstander van de Europese Unie, Rutte denkt en zegt soms verschillende dingen over die Unie, maar ja later heeft hij daar dan weer geen actieve herinneringen meer aan, zoals gebruikelijk, met Guy en Mark heb ik helemaal niks, mogen we even overgeven !!

 4. Tja ’t zijn kleptocraten die politici. Die heb je helaas overal -en in het EU parlement zitten de meesten.

  Poetin kan er trouwens ook wat van hoor met een jaarsalaris van 144.000 en een vermogen van 200 miljard.
  Sparen? Al zijn geld gestoken in gas futures? 🙂

 5. Dit artikel is enkele jaren geleden ook al eens de revue gepasseerd in de media als ik me niet vegis Oud nieuws of is het een 2de restaurantie??

 6. Wie is destijds de Oekraïners gaan opzetten tegen de Russen? Alle miserie komt van zulke personen die met gespleten tong ten dienste van Amerika en de NAVO oorlog stoken in andere landen. Als dat dan gelukt is en de bevolking sterft door oorlogsgeweld dan zijn ze te LAF om gaan te vechten.

 7. wat ik al lang weet , en al dikwijls heb gezegd , wordt hier duidelijk verwoordt !! Elk verstandig mens ziet en weet , wat de heren politieke dieven uitspoken, en vooral op welke sluwe , linke wijze ze zich weten te VERRIJKEN op kosten van de DOMME ,BRAVE , ALLES GELOVENDE BURGER ??? ik vraag me heel dikwijls af ? wanneer staat er eens een eerlijke strijder op , voor gelijkheid en respect voor hun geldschieters DE BURGER ??? MAAR MET DE NIEUWE EVOLUTIE , DIE NU AAN HET GEBEUREN IS ,WORDEN DE ARME MENSEN , NOG VEEL ARMER , TERWIJL ALLE NODZAKELIJKE PRODUCTEN ONTZETTEND DUUR WORDEN ?? MAAR DE TOEKOMST ZIET ER ONTZETTEND SLECHT UIT ? ZOWEL VOOR DE BURGER , ALS VOOR DE RIJKE POLITIEKE DIEVEN ?wie herinnerd zich nog ? LES MISE’RABLES ???? wat uitgelopen is in een burger opstand (oorlog) !!!!!

 8. Verborgen corruptie, hetzelfde als grote bankleningen die nooit terug betaald moeten worden. Of de bierglazen die Zelensky kreeg van WA prins pils. En met grote bombarie op een veiling werd verkocht aan……wie het weet mag het zeggen, het waren in elk geval miljoenen voor een stel bierglazen. Waarschijnlijk liggen ze nu in een doos op zolder bij rothschild.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in