Het Wereld Economisch Forum (WEF) heeft zijn nieuwste list onthuld: het wil AI gebruiken om de censuur te automatiseren van alles wat het als “haatdragend” en “desinformatie” beschouwt.

Volgens een door het WEF gepubliceerd artikel is er dringend behoefte aan het gebruik van “door mensen gecureerde, meertalige, off-platform intelligentie in leersets”, zodat AI online misbruik kan opsporen voordat het ooit de mainstream platforms bereikt, bericht Thecountersignal.com.

Het Forum zegt dat dit nodig is om de verspreiding van alles, van kindermisbruik tot extremisme, desinformatie, haatzaaiende taal en fraude, een halt toe te roepen.

“Door deze slimmere geautomatiseerde detectie aan te vullen met menselijke expertise om randgevallen te bekijken en valse positieven en negatieven te identificeren, en die bevindingen vervolgens weer in trainingssets in te voeren, kunnen we AI creëren waarin menselijke intelligentie is ingebakken,” staat in het WEF-artikel te lezen. “Deze intelligentere AI wordt verfijnder bij elke moderatiebeslissing, en zal uiteindelijk een bijna perfecte detectie op schaal mogelijk maken.”

Met andere woorden, vertrouwens- en veiligheidsteams kunnen de AI helpen met afwijkende gevallen, waardoor de AI nuances in de inhoud kan opsporen die een zuiver geautomatiseerd systeem anders zou kunnen missen of verkeerd interpreteren, aldus Goldberger.

“Een menselijke moderator die een expert is in Europese blanke suprematie zal niet noodzakelijk schadelijke inhoud in India of misinformatieverhalen in Kenia kunnen herkennen,” legde zij uit. Naarmate de tijd verstrijkt en de AI met meer leersets oefent, begint hij de soorten inhoud te identificeren die moderatieteams aanstootgevend zouden vinden, en bereikt hij “bijna-perfecte detectie” op een massale schaal, bericht Dailycaller.com.

  HYPOCRIETEN! Globalistische elite in Davos vertelt u krekels te eten... Maar dit is wat er op het Davos WEF menu stond (Hint: het zijn GEEN insecten)

Goldberger zei dat het systeem bescherming zou bieden tegen “steeds geavanceerdere actoren die platforms op unieke manieren misbruiken.”

Vertrouwens- en veiligheidsteams bij online mediaplatforms, zoals Facebook en Twitter, brengen een “genuanceerd begrip van desinformatiecampagnes” mee, dat zij toepassen op de moderatie van inhoud, zei Goldberger.

Dat omvat ook het samenwerken met overheidsorganisaties om bijvoorbeeld inhoud te filteren die een verhaal over COVID-19 communiceert. De Centers for Disease Control and Prevention hebben de Big Tech bedrijven geadviseerd over welke soorten inhoud zij op hun sites als desinformatie moeten bestempelen.

Sociale-mediabedrijven hebben zich ook gericht op conservatieve inhoud, met inbegrip van berichten die een negatief beeld geven van abortus en transgender-activisme, of in tegenspraak zijn met de heersende opvatting over klimaatverandering, door ze ofwel als “verkeerde informatie” te bestempelen, ofwel ze volledig te blokkeren.

In het WEF-document werd niet gespecificeerd hoe de leden van het AI-opleidingsteam zouden worden gekozen, hoe zij ter verantwoording zouden worden geroepen en of landen controle op het AI zouden kunnen uitoefenen.

Topmensen uit het bedrijfsleven die deelnemen aan de bijeenkomsten van het WEF hebben een staat van dienst als het gaat om voorstellen die de controle van het bedrijfsleven over het leven van de mensen uitbreiden. Op de laatste jaarlijkse WEF-top, in maart, pochte het hoofd van de Chinese multinationale technologiemaatschappij Alibaba Group over een systeem om de individuele koolstofvoetafdruk van eten, reizen en soortgelijke gedragingen te controleren.

Het artikel gaat verder, met de auteur die stelt dat er een vertraging is tussen het moment waarop nieuwe onbekende misbruiktactieken worden bedacht en het moment waarop kunstmatige intelligentie ze daadwerkelijk kan opsporen. Vertrouwens- en veiligheidsteams zouden er dus naar moeten streven om door mensen gecureerde AI op te nemen in het moderatieproces van de inhoud, zodat dergelijke misbruiken niet eens geplaatst kunnen worden.

  Facebook censureert kardinaal die "New World Order" veroordeelt

“De toekomst wordt door ons gebouwd, door een machtige gemeenschap zoals u hier in deze zaal,” zei WEF-oprichter en voorzitter Klaus Schwab tegen een publiek van meer dan 2.500 mondiale zakenlieden en politieke elites.

Hoewel dergelijke AI ongetwijfeld goed zou zijn om de verspreiding van materiaal over kindermisbruik te voorkomen, is het alarmerend dat het WEF het gebruik van AI eist om te voorkomen dat zogenaamd schadelijke “desinformatie” überhaupt ooit geplaatst wordt.

Het Forum is de laatste twee jaar steeds meer onder de loep komen te liggen, en velen zijn zich ervan bewust geworden hoe invloedrijk de organisatie is geworden wat het mondiale en regionale bestuur betreft.

Een dergelijke AI-gestuurde censuur zou natuurlijk zeer doeltreffend zijn om die kritiek te verminderen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Het ruimen van de kudde: Eugenetica, ontvolking en de uitroeiing van de lagere klassen  Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitse minister van Volksgezondheid “in de war” en “geestesziek”
Volgend artikelOekraïne gebruikt door Amerika geleverde wapens om NUCLEAIRE KERNCENTRALE aan te vallen – Wij in het Westen zitten nu op een soort tikkende tijdbom
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Dus een artificiële idioot moet mij gaan censureren. Geprogrammeerd en bestuurd door Aardse idioten.
  Gecorrigeerd en geblokkeerd worden. Voor een artificiële idiote rechter komen en berecht worden.
  Die aardse idioten mogen van mij in een aardse idiotenkliniek opgelsoten worden.
  AI AI AI.

 2. Zeer listig inderdaad maar wie een put graaft voor een ander valt er zelf in:
  https://www.demorgen.be/tech-wetenschap/intelligente-chatbot-van-meta-prijst-poetin-slaat-antisemitische-taal-uit-en-kraakt-eigen-bedrijf-af~b61f7576/
  Taalkundig ook, welke Nederlander begrijpt Vlaams en welke Vlaming begrijpt Hollands? Menselijke correctie faalt dus ook, en is altijd subjectief.
  Genieën van het jaar nul zijn het daar bij WEF. Als hun AI al ooit werkt krijg je een voorheen groot Internet van de voorheen grote techbedrijven, en een versplinterd wereldwijd web waarover WEF geen enkele controle of invloed hebben tenzij de stekker er wereldwijd wordt uit getrokken maar dan schieten ze zichzelf in de voet.
  De listigaards!

 3. Het WEF is is vereniging, in Zwitserland, ze plegen mensen rechten schending op ongekende schaal, kan er geen aangifte gedaan worden bij dr Zwitserlandse autoriteiten. Omdat ze de grenzen ongekend overschreden hebben.

  Dit is punt voor juristen over de gehele wereld, wat de Zwitserlandse wetten Zeggen.

  • “t Is niet voor niets dat Zwitserland zo’n (bank) geheim en andere geheime zaken heeft dat dat land door deze groep mensen wordt gebruikt en misbruikt. Ze zijn daar “onschendbaar”. Vraag me af of hier iets tegen te doen omdat het land pretendeert neutraal te zijn. Tja wie zitten daarvan ook aangesloten bij WEfFies, illumi, vrije metselaars en andere handwerklieden :-).

 4. PUTlN … probeer dit maar een in een Ai.
  Er staat Putln en niet Putin.
  Ik geef alleen maar aan op hoeveel manieren een AI is te manipuleren.
  Het is goed in herkennen maar niet in denken.
  Het zou eigenlijk PI moeten heten. P=pseudo.

 5. Tja en uiteindelijk keert het allemaal tegen hem. Communisme werkt niet bij witte mensen. Nou niet dan niet nooit niet🤔straks staan hun hoofden op speisjes gespitst. Want die domme academische mensen beseffen nl niet dat mensen die niets meer te verliezen hebben geweld gebruiken. En dat gaat 100% gegarandeerd gebeuren. En ik lig er niet van wakker wanneer de wefpooier sneuvelt en zijn hele aanhang van de aardbodem verdwijnt. Sektes werken nl niet, die zijn gedoemd tot de dood helaas.🤔

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in