“We hebben zoveel plezier samen”

0

Sinds 2016 is de Zweedse basketbalclub van Lomma, Lobas, een project gestart om de integratie van alleenstaande minderjarige asielzoekers te bevorderen. “Het is een succes”, zegt voorzitter Per-Åke Fransson. Eén keer per week komen tussen de vijf en vijftien onbegeleide ‘vluchtelingkinderen’ naar de sporthal Karstorpshallen om samen met de Zweedse kinderen te trainen.

Het is gestructureerd als een gewone training, en wordt zeer gewaardeerd door zowel de onbegeleide minderjarige asielzoekers als de Zweedse kinderen die hier gewoonlijk komen trainen, zegt voorzitter Per-Åke Fransson.

De alleenstaande ‘minderjarige’ asielzoekers zijn zogenaamd in de leeftijd van 10 tot 16. De regelmatige autochtone Zweedse basketbalspelertjes zijn tussen de 13 en 15 jaar. Tot nu toe hebben er 25 vluchtelingkinderen deelgenomen aan de basketbaltraining.

Basketbal is een zeer eenvoudige manier om elkaar te verstaan. Het vergt niet zoveel om elkaar te begrijpen. En ook een grandioze manier om de Zweedse taal te leren.

“We hebben zoveel plezier samen” – Melvin oefent met de basketbal terwijl zijn ‘leeftijdgenootjes’ Abdi en Nasar toekijken.

Op de foto van de lokale krant Lomma kan men zien dat Zweedse kinderen heel langzaam groeien in vergelijking met de kindjes uit Afrika. Als de voorzitter Per-Åke Fransson van de Lomma basketbalvereniging geen vermoeden krijgt dat hier iets niet pluis is, is die in het gunstigste geval niet goed bij zijn hoofd, en in het ergste geval een crimineel.

In het voetspoor van de culturele verrijking: Kakkerlakken, wandluizen en vlooien

  Deens onderzoek concludeert het voor de hand liggende: Etnische diversiteit vernietigt de sociale cohesie
Vorig artikelMoslimmigranten maken Zweden bang met Coronahoest
Volgend artikelSomalische tiener die vrouw met metalen staaf sloeg zonder aanklacht vrijgelaten omdat zijn IQ 49 is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in