Poetin & Shoigu

Allereerst mijn oprechte dank voor iedereen die de tijd heeft genomen om uitgebreid commentaar te geven op de Open Thread. Ik heb veel van u allen geleerd en heb vandaag telefoontjes gehad van vrienden die evenzeer onder de indruk waren. U bent over het algemeen een bedachtzame, intelligente groep mensen en ik ben vereerd dat u mij uw aandacht waardig acht, schrijft Larry Johnson.

Ten tweede wil ik u vertellen wat ik denk dat er aan de hand is met de Russische Speciale Militaire Operatie in Oekraïne. Laat ik beginnen met Captain Obvious – Rusland geeft met tegenzin grondgebied op in Charkov, Donetsk en Kherson, maar vermijdt gevechten. Wat bedoel ik daarmee? Kijk bijvoorbeeld naar wat er bij Liman is gebeurd. Vijfhonderd Russische geallieerde troepen hielden meer dan 6000 Oekraïners meer dan een week lang tegen en trokken zich toen tactisch terug. Het is waar dat Oekraïne in deze gebieden meer troepen heeft ingezet dan de Russen. Maar Rusland vertraagt door zijn superieure vuurkracht met artillerie en gevechtsluchtsteun deze aanvallen en brengt de Oekraïners zware verliezen toe in termen van manschappen en uitrusting. Tegelijkertijd lijdt Rusland minimale slachtoffers. Dit is zeker een breuk met de trieste traditie die de Sovjettroepen in de Tweede Wereldoorlog hebben opgebouwd. Miljoenen Sovjetsoldaten werden gedood en gewond in bijvoorbeeld de gevechten bij Koersk en Bagration. Krachtbehoud was toen geen prioriteit, maar nu wel.

De Verenigde Staten en de NAVO hebben een feest met deze gebeurtenissen, en voeren deze successen aan als “bewijs” dat de Russische troepen slecht geleid worden, slecht bevoorraad zijn en een gebrek aan motivatie hebben. Maar dat heeft weinig effect op de publieke steun in de Verenigde Staten en Europa. Die geringe steun onder de bevolking zal de komende maanden nog verder afnemen naarmate de inflatie, de werkloosheid en de recessie in die landen toenemen. De verovering door Oekraïne van een stad die de meeste Amerikanen niet kunnen spellen, is geen recept om de steun van de Amerikanen op te wekken om nog meer miljarden dollars naar Kiev te sturen, terwijl de prijzen thuis de pan uit rijzen en de economie tot stilstand komt.

De zogenaamde overwinningen van Oekraïne zijn illusoir. Ja, ze bezetten grondgebied dat ooit in handen was van Rusland, maar dat doen ze zonder luchtsteun en minimale artilleriebeschietingen. Oekraïne vertrouwt erop dat het met een grotere troepenmacht licht bemande Russische stellingen aanvalt. Dit gaat echter ten koste van het verlies van mensen en materiaal dat Oekraïne niet gemakkelijk of snel kan vervangen. Elk land in een oorlog lijdt slachtoffers. Dit betekent dat een land in oorlog een systeem moet hebben om reserves op te roepen, op te leiden, uit te rusten en in te zetten. Oekraïne is op dit punt dramatisch in de minderheid ten opzichte van Rusland. Als (of wanneer) de “speciale militaire operatie” uiteindelijk door de Russische leiders als oorlog wordt erkend, beschikken Poetin en zijn generaals over veel meer personeel. De huidige Russische speciale mobilisatie roept ervaren soldaten weer op.

Oekraïne heeft geen beveiligde trainingsfaciliteit waar het nieuwe rekruten kan verzamelen en trainen, omdat Rusland de afgelopen 7 maanden herhaaldelijk heeft laten zien dat het in staat en bereid is die centra aan te vallen en te vernietigen. Dat betekent dat Oekraïne afhankelijk is van een of meer NAVO-landen om een trainingsbasis te herbergen. Zelfs met een veilige trainingsbasis ergens in Europa zullen nieuwe Oekraïense rekruten minimaal drie maanden onderricht nodig hebben voordat zij minimaal voorbereid zijn om naar het front te gaan om verloren personeel te vervangen. Ik geloof niet dat Europa het vermogen of de wil heeft om 200.000 nieuwe Oekraïense rekruten op te vangen. Kortom, Oekraïne heeft geen echte kans om de troepen te vervangen die al aan het front verloren zijn gegaan.

De trainingsvereisten voor de Russische reservisten die weer in dienst worden genomen, zijn veel minder ontmoedigend. De Russische soldaten weten al hoe ze een uniform moeten dragen, in formatie moeten marcheren, als eenheid moeten manoeuvreren, hun wapens moeten schoonmaken en bedienen en binnen een commandostructuur moeten communiceren.

Het grootste nadeel voor Oekraïne is het ontbreken van een economische basis om de oorlog te financieren en de wapens, voertuigen, voedsel en medische voorraden te produceren die nodig zijn om een leger in het veld te onderhouden. Oekraïne is nu volledig afhankelijk van de Verenigde Staten en de NAVO. Die communicatielijnen moeten open blijven. Anders zullen hun soldaten in het veld weerloos achterblijven.

Rusland daarentegen heeft een robuuste economie die alles produceert wat zijn leger en luchtmacht nodig hebben om te kunnen functioneren. De Russische fabrieken draaien 24 uur per dag en het land is heel goed in staat, ondanks de westerse propaganda die anders beweert, om de benodigde troepen, tanks, munitie en voertuigen naar het front te brengen.

Het westen zet alles in op de overtuiging dat Rusland – zijn leiders, zijn overheidsbureaucratie en zijn economie – een papieren tijger is die zal afbrokkelen als er maar genoeg druk wordt uitgeoefend. Dat is een gevaarlijke en riskante gok. Hoewel Rusland geen utopie is, heeft het de afgelopen 20 jaar zijn kapitaal geïnvesteerd in de opbouw van zijn infrastructuur, de ontwikkeling van moderne, kosteneffectieve wapensystemen en de opleiding van zijn bevolking tot een niveau dat dat van de Verenigde Staten of Europa overtreft. Het belangrijkste is dat het beschikt over enorme natuurlijke hulpbronnen en mineralen en de industriële capaciteit om die te winnen en te produceren wat het nodig heeft om te vechten.

De Verenigde Staten daarentegen hebben miljarden dollars van de Amerikaanse belastingbetaler verspild aan vruchteloze militaire avonturen in Irak en Afghanistan, terwijl de Amerikaanse infrastructuur verslechtert, de industriële capaciteit is uitgehold, het afhankelijk is van buitenlandse invoer van kritieke materialen om belangrijke wapensystemen te produceren en het onderwijssysteem in puin ligt. Op Amerikaanse scholen wordt blijkbaar meer tijd besteed aan het leren van de juiste LBQT voornaamwoorden dan aan het leren van wiskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde en vreemde talen. De onlangs aangekondigde mislukking van het Amerikaanse leger om zijn wervingsdoelstellingen te halen (25% onder het streefcijfer) is geen aberratie. Het is een symptoom van het maatschappelijk falen in het westen.

Waar wacht Rusland dan nog op? Op papier heeft het alle mogelijkheden om Oekraïne te verpletteren. Ik weet zeker dat de gebeurtenissen van de afgelopen zeven maanden de Russische leiders en burgers ervan hebben overtuigd dat zij een existentiële crisis vanuit het westen tegemoet gaan. Ik denk dat het besluit van Poetin om de vier Oekraïense oblasten terug te geven aan de Russische Federatie niet uit wanhoop is genomen. Poetin heeft tot nu toe geen enkel teken van paniek of ongerustheid getoond. Ik heb geen aanwijzingen gezien dat hij geen voeling heeft met de werkelijkheid. In plaats daarvan heeft hij methodisch gewerkt aan het versterken van de betrekkingen met China, India en de Golfstaten. Hij beseft dat hij niet langer kan rekenen op enige hoop op een werkrelatie met de Verenigde Staten en Europa. Het lijkt erop dat het referendumproces, dat dinsdag een hoogtepunt bereikte met de aanvaarding van Luhansk, Donetsk, Kherson en Zaporhyzhia als nieuwe leden van de Russische Federatie, nu de weg vrijmaakt voor Rusland om zich te beroepen op de defensieprotocollen van de CSTO. Dat betekent dat extra troepen uit geallieerde landen als Wit-Rusland zich zo nodig bij de strijd kunnen voegen.

Het doet me sterk denken aan een schaakspel. Rusland offert nu pionnen op in de vorm van strategisch nutteloos grondgebied, terwijl Oekraïne zich naar voren haast om symbolisch grondgebied in te nemen zonder over de nodige reserves te beschikken in termen van getrainde soldaten en uitrusting om de aanval vol te houden en Rusland te verslaan. Rusland brengt ondertussen zijn ridders, torens en lopers in positie om schaakmat te zetten. De vraag blijft – wat is Poetins tactiek?

Meer militaire en economische overwegingen in Oekraïne

Naar aanleiding van mijn bovenste stuk over de situatie ter plaatse in Oekraïne, raad ik u aan de nieuwste video van Brian Berletic te bekijken. Hij plaatst het logistieke plaatje in het juiste perspectief. Voor een jonge kerel is hij een wijs man.

De volgende video toont u het “succes” van het Oekraïense offensief. Let goed op het aantal grote steden dat zij veroveren.

Steden? Nee. Geen enkele. Rollen over uitgestrekte vlakten geeft een goed gevoel, maar dit gebied is niet verdedigbaar zodra Rusland besluit tot een tegenaanval, omdat Oekraïne niet over de luchtmacht en het artillerievuur beschikt om een geconcentreerde aanval te weerstaan. Rusland heeft echter wel de luchtmacht, tanks, artillerie en raketten om een aanval door te zetten zodra het besluit tot actie over te gaan.

Het komt mij voor dat Rusland Oekraïne lokt om grondgebied in te nemen en dan te proberen een stad in te nemen die Rusland in handen heeft, zoals Kherson. Als Oekraine Rusland uit Kherson wil verdrijven, zal het de nodige strijdkrachten moeten verzamelen om de blok-tot-blok gevechten uit te voeren die Rusland deed toen het Mariupol veroverde. Weet u dat nog?

Zelfs als dit geen Russisch plan is (d.w.z. de Oekraïners lokken) zal het resultaat hetzelfde zijn. Oekraïne zal een frontale aanval moeten uitvoeren op de stad Kherson en daarvoor troepen en materieel moeten verzamelen die een gemakkelijk doelwit vormen voor Russische artillerie, raketten en bommen. Oekraïne heeft geen militaire macht tegen wat Rusland kan ontketenen. Dus, als u in een knoop zit over “Rusland dat grondgebied verliest”, stel ik voor dat u een dutje doet op de bank en kalmeert.

Rusland is van zijn kant bezig de milities van Donetsk en Luhansk op te nemen in de Russische commandostructuur. Waarom? Dit is essentieel om gecoördineerde manoeuvre-oorlogsvoering te kunnen voeren, wat Rusland naar verwachting zal ontketenen zodra zijn troepen goed bemand en in positie zijn.

Belangrijk om te onthouden is dat alle militaire actie op de grond in Oekraïne een bijzaak zal zijn vergeleken met de economische oorlogsvoering die Europa zal teisteren. De Verenigde Staten en Europa kregen vandaag een grote emmer koud water over hun hoofd gegoten met de aankondiging van OPEC+ dat zij de productie met twee miljoen vaten olie zullen verlagen. Hoeveel lippenstift Biden en Blinken ook op dit varken proberen aan te brengen, de boodschap van OPEC+ aan het westen is duidelijk: fuck off! Als buitenlanders echt zouden geloven dat Rusland een pak slaag krijgt, denkt u dan dat de OPEC-landen hun nek zouden uitsteken en een beleid zouden voeren dat Rusland helpt? Ik denk van niet.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin’s vergissingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeef toe dat je fout zit, of sterf
Volgend artikelAlles wat fout gaat, was gepland door de samenzweerders
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. De huidige strategie van RU doet mij ook denken aan het schaakspel, maar om een andere reden.
  RU heeft een grove inschattingsfout gemaakt -en hoopt er nog een remise uit te kunnen slepen.
  En als het hem niet lukt, dan slaat ie met zijn vlakke hand de stukken van het bord (de nucleaire optie).

 2. Hoppa de speciale militaire operatie gaat stapje voor stapje verder, bedreigen de Russen op alle mogelijke manieren, nu bespreekt Polen met de Verenigde Staten de mogelijkheid om kernwapens in te zetten op zijn grondgebied, het gaat over deelname van het land aan het programma voor gezamenlijk gebruik van kernwapens. Dit werd aangekondigd in een interview met Gazeta Polska door de Poolse president Andrzej Duda.

  Waar het Oekraïense leger alleen nog in staat is om met lichte gepantserde voertuigen snel en wendbaar speldenprikken aan de Russen uit te delen, die idioten rijden kilometers over een openvlakte waar geen verdediging mogelijk is, wegens de afwezigheid van luchtsteun, onlangs werd bekend gemaakt dat de Verenigde Staten opnieuw HIMARS raketsystemen hebben gedoneerd aan Kiev, hoe lang zouden deze standhouden en burgerbevolking kunnen raken voordat deze ook totaal vernietigd worden?

  • Hoe denk je dat het antwoord zal zijn van Rusland. Ik zou niet graag in Polen wonen met z’n oorlog hitsige regering.

   Je ziet ook in andere Europese landen dat de steun onder de bevolking om Oekraïne te helpen in snel tempo aan het slinken is. En hoe meer koude en honger onze mensen krijgen des te sneller die steun compleet weg is.

   OEKRAÏNE IS NIET ONZE OORLOG !!!!

  • Volgens mij heeft Rusland totaal geen luchtmacht meer, want anders zouden ze die wel gebruikt hebben. Als ze die wel hebben en nu niet inzetten dan lijkt het me eerder interne sabotage.
   Verder… waarom vernietigen ze niet gewoon de Oekraïense infrastructuur? Ik zie echt niet het tactisch nut in van het blijven terugtrekken tot aan de poorten van de laatste stad. Misschien zijn de raketten gewoon op.
   Oekraine zal tegen die tijd wel versterkt worden met NAVO troepen voor de inname.

   • emile oktober 6, 2022 at 12:15

    Door het Westen niet bevestigde berichten staan aan de Russisch Oekraïense grens meer dan 800 meest moderne straaljagers klaar, waarom denk je dat de Russische SU-25 zó laag overvliegen door hun missies tegen de Ukies.

    • Onder 350meter kunnen de Oekie afweer raketten niets doen…..

     Maardan hebben ze die duitse Oerlokons nog….

 3. Het antwoord op de strategie wordt al in het artikel aangeduid. Rusland heeft alle resources die zij nodig hebben en de VS hebben zich al degelijk uitgesloopt met eerdere oorlogen en doen dit ook nu met Oekraine. Het plan van de VS was om in Oekraine een proxy-oorlog tegen Rusland te voeren en het zo te verzwakken dat zij het uiteindelijk gevaarlos kunnen aanvallen, mocht Rusland niet al vanzelf uit elkaar zijn gevallen. Rusland heeft dit echter omgedraaid: de VS en EU sturen alsmaar materieel en geld naar Oekraine zonder dat daar iets wezenlijks voor terugkomt. Feitelijk bloedt het westen dood. Rusland hoeft dus niet meer doen als alsmaar meer ondersteuning van het westen voor Oekraine uit te lokken. Het enige probleem voor Rusland is daarbij de ondersteuning van de eigen bevolking oprecht te houden. Vooralsnog lukt dat en is het westen zich zelf aan het leegtrekken van resources. Slimme zet van Rusland. Zelf als de strategen in de VS en de EU dat begrijpen, ze kunnen nu helemaal niet meer anders dan doorgaan tot het einde. Ik betreur zeer dat ik in de EU woon en de schade van deze waanzin zal ondervinden maar in Rusland moeten ze inmiddels toch al driedubbel in de deuk liggen voor lachen over ons.

  • En wat als de dollar instort. Hoe kan Amerika dan alles bekostigen.
   Kijk de OPEC, Amerika staat compleet voor gek.
   Ik denk dat de export van Amerikaanse olie niet op peil kan blijven want Amerika heeft nu al een strategisch olie tekort.

   Als ik moet wedden dan wed ik op Rusland .

   • Peter oktober 6, 2022 at 12:08

    De staatsschuld van de Verenigde Staten van Amerika overschreed voor het eerst in de geschiedenis van het land het niveau van $31 biljoen.

    Dat meldt The New York Times, daarbij verwijzend naar de database van de US Treasury.

    Zoals blijkt uit de database van het departement, bedroeg de Amerikaanse staatsschuld op 4 oktober 31 biljoen 123 miljard 887 miljoen 781 duizend 401 dollar en 34 cent, wat een recordcijfer was in de geschiedenis van de staat.

    Volgens het ministerie van Financiën zijn de meeste schuldenaars particulieren, die goed zijn voor meer dan 24 biljoen dollar. De schuld aan andere landen bedraagt ​​bijna 7 biljoen dollar.

 4. Moet steeds aan de laatste strofe denken van het gedicht “De zittende politicus” van Gerrit Komrij de dag na de politieke moord op Pim Fortuyn

  En ziet nog steeds het echte monster niet.

 5. Ik denk dat Brian gelijk heeft dat Oekraïne en het westen zich aan het uitputten zijn.
  Poetin gebruikt deze tijd om zijn nieuwe manschappen goed te trainen. Om zijn voorraden goed aan te vullen en te wachten op slecht weer. Als alles goed zompig is zal Rusland ver in het land de infrastructuur vernietigen zodat zwaar materiaal vast komt te zitten in de modder en bevoorrading van het front stopt.
  Rusland is daar vele malen beter op voorbereid omdat ze vaak in die natte en koude omstandigheden verkeren.

  Ik verwacht dat Rusland voor de zomer van 2023 Oekraïne en zijn westerse agressor totaal heeft uitgeschakeld.

  Denk je werkelijk dat Oekraïne aanhangers na een winter van honger en koude dat nazi land blijven steunen.

  • Of Poetin te vertrouwen is dat blijft voor mij ook de grote vraag.
   1.Poetin is meegegaan in het hele covid narratieve en heeft zelf een mRNA vaccine ontwikkeld.
   2. MIR is een digitaal betaalmiddel.
   3. Het International Economic Forum wat pas heeft plaatsgevonden in St. Petersburg is een zusje van het WEF.
   4. Kijk je op de partnerlijst van het weg dan zijn na Rusland alle BRICS landen lid van het WEF.
   5. Als Poetin tegen het WEF en het westen was dan had hij volgende verdragen opgezegd: WHO, UN, IMF, WORLD BANK, BIS.

   Ik denk ook, en houdt er sterk rekening mee, dat Oekraïne puur gepland is om deze boycotten mogelijk te maken om op die manier bevolkingen uit te hongeren en dood laten vriezen zodat ze zich over geven aan AGENDA 2030 en ons in totale slavernij zullen drijven.

   Vergeet niet dat de covid injecties samen met honger en koude de mens zijn immuunsysteem compleet onderuit zullen halen, dat is een dodelijke cocktail !

   Komende winter zullen gevaccineerden met bosjes gaan sterven ….. en allemaal zo gepland !!!!

 6. “Op papier heeft het alle mogelijkheden om Oekraïne te verpletteren.” Juist, en daarmee is het gezegd. Blijkbaar hebben oligarchen het kapitaal op zak gestoken en werden er al enkele toonzaalmodelletjes van de nieuwe wapens gebruikt. De strategie blijft daarom in één woord: “Ouderwets”. Terwijl de Amerikaanse nieuwe wapens wel echt bestaan en niet enkel op papier op wat toonzaalmodelletjes na zoals bij de Russen die nu noodgedwongen een ouderwets winteroffensief gaan opzetten met honderdduizenden gemobiliseerde dienstplichtigen. We zullen zien of dat gaat lukken.

 7. Lijkt een beetje een enquete, ik heb geen enkel benul van alles wat er wel of niet gebeurd, hoe de Russen denken of plannen, wat ik wel weet van die USA dat zij alles doen maar dan ook echt alles om de hegemonie te behouden, oorlog is een verschrikking daar heb ik geen illusies over, we zien en horen de dingen die gebeuren, ik hoop eens te kunnen proosten op een eerlijker aardkloot en souvereine landen, grote landen of kleine volkeren, alles erboven en ertussen in, Rusland en zijn vrinden maak het beter,eerlijker jullie kunnen het !

 8. Geen idee van de strategie, ik ben er niet bij en gezien alle berichten lijkt het mij een zooitje. Wat ik wel weet is dat een proxy oorlog is. Dit is het einde van de hegemonie van de VS. Wij in Europa zitten hier gevangen tussen de belangen van oost en west. Een ongekende tijd en uitdaging.

 9. De USA macht moet gebroken en totaal vernietigd worden.
  Laat ze maar eens kijken naar eigen land.
  –BLM en Antifa opruimen, en eindelijk de schuldigen van moord, verkrachting, diefstal plundering, brandstichting vervolgen. Er zijn duizenden camera beelden–maak programma met gezichtherkenning–foto’s van ID administratie en rijbewijs administratie tegen de bewakingscamera’s. Werkt prima.
  Beslag nemen van het tuig wat ze hebben.

  –onderwijs opwaarderen; het staats onderwijs is waardeloos; ongeveer 20%van bevolking is analfabeet

  –welvaart delen; meer dan 20% is arm.

  –Oliewinning repareren en op peil brengen

  –Steden die niet fatsoenlijk bestuurd woirden, Chicago en new York b.v.– door de federale staat overnemen; totdat orde en veiligheid zijn hersteld.

  –eindelijk stoppen met provoceren van oorlog; zie Afghanistan, (alle wapens achterlaten is geen toeval) zie midden Oosten, en nu zie Oekraine.
  ——————————
  De Oekraine is een niet geplande verandering; voor het eerst kan de vijand–Rusland– Amerikaans grondgebied bereiken en steden vernietigen.

 10. Deze Amerikaanse imperialisme moet stoppen. De E U is zo dom . De economie is naar de knoppen, terwijl de USA gewoon via de achterdeur gewoon onbeperkt Russische goederen, incl olie koopt.
  Europa wordt wakker en wordt eens volwassen. Natuurlijk maakt Russia fouten. Wie net.
  De gewone bevolking in Europa wordt ongevraagd het slachtoffer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in