Men kan het zich afvragen en het juiste antwoord zal zijn: eerst mensen en dan schepen. Beide zijn cruciaal, maar hier is iets grappigs dat velen nog steeds niet kunnen bevatten. Dit geldt vooral voor de “deskundigen” van de Westerse media, wiens tactisch-operationele en technologische horizon beperkt is tot iPhones en Clanciesque nietszeggende clichés. Hier is een voorbeeld van CNN:

Het is een groeiend probleem dat Amerikaanse marinecommandanten op hun hoofd doet krabben: hoe de steeds groter wordende oorlogsvloot van China bij te houden. De Chinese marine is niet alleen al de grootste ter wereld, haar numerieke voorsprong op de VS wordt steeds groter, waarbij het hoofd van de Amerikaanse marine onlangs waarschuwde dat de Amerikaanse scheepswerven het simpelweg niet kunnen bijbenen. Sommige experts schatten dat China drie oorlogsschepen kan bouwen in de tijd die de VS nodig heeft om er één te bouwen. Naast de toenemende agressie van Peking in de Zuid-Chinese Zee en rond Taiwan, is dit slechts een van de zorgen die de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin waarschijnlijk bezighoudt, wanneer hij dit weekend samen met militaire topmensen uit de hele regio de Shangri-La Dialoog in Singapore bijwoont. De kans op een doorbraak over deze kwesties lijkt dit weekend klein, niet in de laatste plaats omdat China een Amerikaans voorstel voor een ontmoeting van Austin met zijn Chinese ambtgenoot Li Shangfu tijdens het forum nadrukkelijk heeft afgewezen. Maar deskundigen die voor de top met CNN spraken, zeggen dat een mogelijke oplossing voor één van deze kwesties – het numerieke voordeel van de Chinese vloot – binnen handbereik ligt, als de VS bereid is om buiten de gebaande paden te denken. Washington heeft volgens hen iets wat Peking niet heeft: bondgenoten in Zuid-Korea en Japan die een aantal van de beste – en betaalbare – marineschepen op de oceanen bouwen. Het kopen van schepen van deze landen, of zelfs het bouwen van door de VS ontworpen schepen op hun scheepswerven, zou een kosteneffectieve manier kunnen zijn om de kloof met China te dichten, zeggen ze. Hun oorlogsschepen kunnen “zeker op tegen hun (Chinese) tegenhangers”, zegt Blake Herzinger, een onderzoeker bij het United States Studies Center in Australië, terwijl de ontwerpers van Japanse oorlogsschepen “tot de beste ter wereld behoren”, zegt Carl Schuster, een voormalig directeur operaties bij het Joint Intelligence Center van het US Pacific Command in Hawaï.

De toon van het stuk riekt naar wanhoop en naar… een volledige onthechting van de realiteit van de oorlogsvoering ter zee in de jaren 2020. De VS zijn onder de indruk van de inderdaad indrukwekkende Type 055 DDG’s van de PLAN (People’s Liberation Army Navy), schrijft Andrei.

  Wat de oorlog in Oekraïne en de pandemie gemeen hebben

Dit zijn elegante oorlogsschepen die een enorme slagkracht hebben in termen van landaanval-salvo’s of… anti-scheepsraketten. Met een totale waterverplaatsing van 13.000 ton zijn dit eigenlijk kruisers in plaats van destroyers, hoewel dit onderscheid vandaag de dag fictief is. Ze hebben maar liefst 112 VLS-cellen (Vertical Launching System) aan boord en zijn uitgerust met het HHQ-9 AD-systeem dat een maritieme fusie is van de Russische S-300 en Westerse technologie. Bovendien, en dit is een belangrijk verschil, zijn ze uitgerust met de YJ-18 anti-scheepsraket (een Chinese kopie van de 3M54 Kalibr van Rusland) en, naar verluidt, met de hypersonische ballistische anti-scheepsraket YJ-21. We zullen het hier niet hebben over de YJ-21, omdat er weinig bekend is over de werkelijke capaciteiten ervan, als we een korte video van de test ervan buiten beschouwing laten.

Maar hoe dan ook, deze schepen hebben een shitload aan anti-scheepsraketten aan boord en daar gaat het uiteindelijk om. En hier is het punt. CNN doet een beroep op… Zuid-Koreaanse “match” genaamd Sejong the Great:

Maar sommige Westerse analisten zeggen dat het Type 055 een gelijke kan hebben in de Sejong the Great-klasse destroyers van Zuid-Korea. Met een waterverplaatsing van 10.000 tot 12.000 ton zijn de Sejongs iets kleiner dan de Type 055’s van China, maar ze hebben meer vuurkracht, met 128 VLS-cellen en wapens waaronder grond-lucht-, anti-onderzeeër- en kruisraketten. De drie Sejongs, die elk ongeveer 925 miljoen dollar kosten, zijn de trots van de Zuid-Koreaanse vloot. “Met dit ene schip kan (de Zuid-Koreaanse marine) meerdere situaties tegelijk aan – luchtafweer, luchtschipbestrijding, onderzeebootbestrijding, oppervlaktebestrijding – en zich verdedigen tegen ballistische raketten,” aldus het Defense Media Agency van het land. De gepensioneerde Zuid-Koreaanse admiraal Duk-ki Kim, de eerste kapitein van een Sejong, zegt dat het meer dan een match is voor de Type 055 van China. “China richt zich op kwantiteit en prijsconcurrentie in plaats van op de kwaliteit van zijn schepen,” vertelde Kim, nu vicevoorzitter van de Korea Association of Military Studies, aan CNN.

Hebben we dit niet eerder gehoord (vet gemarkeerd)? Laten we eens kijken naar Sejong the Great. Oh, boy!

  Plan B: Oekraïense oorlog is nieuwe route naar Grote Reset

Vervolgens bekijken we deze “match” met de PLAN Type 055 specs en zie! Het is hetzelfde als het eruit ziet, want het is de zoveelste iteratie van de bijna verouderde eerbiedwaardige US Navy’s Arleigh Burke-klasse DDGs. Zelfde goede oude Aegis, zelfde goede oude AN/SPY-1D en zelfde… 16 subsonische anti-scheepsraketten SSM-700K, die iteraties zijn van subsonische anti-scheepsraketten Harpoons en andere analogieën in de NAVO die overschaduwd en overtroffen worden door elke moderne anti-scheepsraket in de Russische of Chinese arsenalen.

Hoewel oorlogsvoering op zee een zeer complexe aangelegenheid is en veel meer omvat dan SuWa (Surface Warfare), is het juist op dit cruciale gebied waar Sejong the Great niet alleen NIET de “gelijke” is met het Type 055 van de PLAN, maar zelfs niet in dezelfde competitie, want net als de veelgeprezen Patriot PAC3 die in Oekraïne rampzalig presteerde, kunnen Aegis-schepen alleen verdediging bieden tegen langzaam vliegende (subsonische) doelen en misschien, heel misschien, tegen gemakkelijke tactisch-operationele ballistische doelen. Tegen salvo’s supersonische anti-scheepsraketten, om nog maar te zwijgen van hypersonische raketten, zijn ze nutteloos. In dit geval van een raketuitwisseling tussen Type 055 en Sejong the Great, zou de laatste niet eens weten wat hem raakte, omdat Type 055 hier een overweldigend voordeel heeft, vooral met goede over-the-horizon targeting.

Sommige admiraals in het Westen (en Azië) zijn snel onder de indruk van platforms – groot, imposant, mooi. Er is niets mis met het esthetische deel ervan, ik ben zelf ook zo – ik hou van mooie schepen. Maar de term “platform” zou in de hoofden van echte krijgers gegrift moeten staan – platforms worden zo genoemd omdat, uiteindelijk, voor alle andere uiterst belangrijke zaken, zoals voortstuwing, signaalverwerking, ECM enzovoort, de reden dat platforms bestaan het dragen van wapens is. En in termen van aanvalswapens is de Zuid-Koreaanse “match” niet eens van dezelfde klasse als de Type 055. Net als het hele wapenarsenaal van de Westerse marine, waarbij de NAVO en haar Aziatische bondgenoten niet jaren, maar generaties achterlopen op Rusland en China wat betreft moderne gevechtswapens.

  Hongaarse ultrarechtse partij wil deel van Oekraïne afpakken als Rusland conflict wint

Uiteindelijk heeft zelfs dit korvet zoveel slagkracht dat het niet eens nodig is om te vergelijken.

Het is vier keer kleiner dan Sejong the Great, maar toch heeft het een betere luchtverdediging dan Aegis en kan het 8 Zircons in een salvo lanceren. Wanneer er dus over “matches” wordt gesproken, is het niet meer dan normaal dat de reclamanten serieuze tegenargumenten geven en geen amateuristische BS en platformgerichte militaire porno. Of, zoals ze onder serieuze mensen zeggen: either put up or shut up.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom hypersonische wapens alles veranderen? Ze kunnen alle Amerikaanse vliegdekschepen in één keer tot zinken brengenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Hoe een rondreis door Rusland me liet zien dat propaganda de werkelijkheid in de hoofden van Westerlingen verdraait
Volgend artikelGLAMOUR VK Magazine beschimpt over cover met “zwangere transgender man”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Ondertussen houdt Indonesië een grote Naval Exercise, niet gevechts gerelateerde oefeningen met 36 laden incl. USA, UK, Rusland, China, Turkije, Zuid-Korea, Japan.

  MAKASSAR, KOMPAS – De niet-gevechtsoefening, Multilateral Naval Exercise Komodo 2023, werd gehouden in Makassar, Zuid-Sulawesi. Marines uit 36 landen namen deel aan de oefening in de Straat van Makassar. De activiteit was gericht op maritieme samenwerking in het regionale gebied, rampenbestrijding en humanitaire operaties. Gehoopt wordt dat dit de samenwerking tussen de Indonesische marine en de marines van bevriende landen zal versterken.

  Het evenement met als thema “Partnerschap om te herstellen en sterker te worden” werd op maandag (6/5/2023) geopend door de commandant van de Indonesische nationale strijdkrachten, admiraal Yudo Margono, in de haven van Soekarno-Hatta in Makassar. Volgens het plan duurt het evenement tot woensdag (7-6-2023).

  “Deze activiteit dient ter versterking van de diplomatie van de marine en ik denk dat deze voortdurend moet worden gekoesterd. Deze activiteit dient niet alleen als middel voor diplomatie, maar dient ook voor samenwerking bij het bevorderen van stabiliteit en veiligheid in de maritieme regio, aangezien ons maritieme gebied begrensd door 10 landen. Daarom moeten we ook via dit soort activiteiten een goede samenwerking tot stand brengen”, aldus de opperbevelhebber van de Indonesische nationale strijdkrachten.

  Yudo Margono zei dat, omdat dit geen gevechtsoefening was, de activiteiten gericht waren op rampenbestrijding en menselijkheid. “Dus geen gevechtstraining. Hoewel dit oorlogsschip ook de taak heeft om gevechtstrainingen uit te voeren, hebben we in MNEK afgesproken om vanaf het begin van MNEK 1 eerst meer aandacht te besteden aan rampenbestrijding en ook aan menselijkheid”, zei hij.

  Dit evenement werd bijgewoond door marines uit 36 landen.

  De commandant van de Indonesische nationale strijdkrachten, admiraal Yudo Margono, opende maandag (5/6/2023) de 2023 Multilateral Naval Exercise Komodo (MNEK) in de haven van Soekarno-Hatta in Makassar. Deze activiteit richt zich op rampenbestrijding en humanitaire inspanningen.

  De marines van 36 landen namen deel aan deze activiteit, waaronder die van de Verenigde Staten, Australië, Brazilië, Brunei Darussalam, Bangladesh, Cambodja, Canada, China, Chili, Fiji, India, Engeland, Japan, Kenia, Zuid-Korea, Maleisië, Myanmar , Nieuw-Zeeland, Nederland, Oman, de Filippijnen, Pakistan, Frankrijk, Papoea-Nieuw-Guinea, Qatar, Singapore, Sri Lanka, Spanje, Rusland, Thailand, Turkije, Timor Leste, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam.

  De betrokken deelnemers zullen deelnemen aan verschillende activiteiten, waaronder Ice Breaking, International Fleet Review, International Maritime Security Symposium, Admiral Lunch, Bilateral Meetings en Maritime Exhibition. Bij de openingsceremonie werden een aantal attracties gehouden, variërend van bonanza- en sukhoi-vliegtuigshows, parachutespringen tot een kolossale dansvoorstelling.

  De stafchef van de marine, admiraal Muhammad Ali, zei dat het MNEK-evenement routinematig om de twee jaar wordt gehouden. “De MNEK van dit jaar is de vierde keer dat het wordt gehouden na te zijn uitgesteld vanwege Covid-19. Eerder werd de eerste MNEK gehouden in 2014 in Batam, vervolgens in 2016 in Padang en de derde MNEK in Lombok in 2018. ” hij zei.

  Bij de opening van dit evenement observeerden de commandant en een aantal marineleiders uit verschillende landen gezamenlijke oefeningen in de Straat van Makassar met behulp van KRI Bung Karno-369. In deze gezamenlijke oefening heeft Indonesië 14 KRI ingezet. Bovendien hebben slechts 10 van de 36 landen schepen ingezet met in totaal 17 oorlogsschepen.

  https://www.kompas.id/baca/english/2023/06/05/en-diikuti-angkatan-laut-36-negara-multilateral-naval-exercise-komodo-digelar-di-makassar

 2. Tja. Amerika is achterover gaan leunen in zijn machtwelluststoel.
  Niemand doet ons wat, luiheid en traagheid brengend in hun denken, bezig met korte rokjes aan tijdens hun bizarre uitjes.

 3. Ik snap het probleem niet. Waarom bestellen ze er niet gewoon 100 bij Wallmart? Dat komt toch allemaal uit China, net als hun nieuwe schone onderbroeken.

  Het probleem is: al die prachtige US Navy platforms drijven allemaal rond de Zuid-Chinese zee. En wereldwijd meer dan 800 militaire bases zijn gesitueerd in een strakke ring rond Rusland en China. Hoe durven die Chinezen een marine op te bouwen zo dicht bij Amerika’s militaire bases!?

  China is een beschaving van 4500 jaar en is de laatste eeuwen compleet onderdrukt door koloniaal Engeland, Portugal, Spanje en de VS (Vaticaan).

  De VS is een jezuïetische kolonie en is de laatste eeuw van hun 250 jarig bestaan bezig met hardhandig onderdrukken van de hele wereld. Via monetaire macht (City of London) en militaire macht (Pentagon en het pentagram in District of Columbia, zie het stratenplan).

  De grap is: de grote vereniger van China en vroeger de USSR is het communisme. En het communisme komt uit de koker van… de jezuïeten.

  Doe je onderzoek…

  “Een rijk dat tegen zichzelf verdeeld is zal geen stand houden.” Yeshua benYosef haNazarai, 30 AD

   • Je hebt de bijbel blijkbaar nooit gelezen… Of nooit van Jezus gehoord.

    Hij zei dit zelf op beschuldigingen van degenen waar jij op doelt. Het punt is dat Rome zijn naam en titel verbasterd zodat jij het niet doorhebt dat Jezus de ultieme Jood is, de koning van Israël volgens opvolging en recht.

 4. Ik (en vele anderen) bannen alle geloven uit.
  Er is maar één universele schepper, en mensen mogen naar duizenden jaren samenwerking weleens tot een uniform universeel geheel komen.
  Niet bijbels/korans/talmoets, etc inlokken.

  De gelovigen hebben goed niet leven bedacht. Weg met dat zogenaamde alleenrecht.
  Schrijf je uit……..

  directe-democratie……..dat eerst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in