Nu ook paraat direct aan de Oekraïense grens: MiG-29 straaljagers

Dit lijkt op een verandering in strategie van het Russische leger: Oekraïne meldt dat Moskou nu 400 straaljagers en 360 gevechtshelikopters in de onmiddellijke nabijheid van de grens startklaar heeft staan. Moeten massale luchtaanvallen nu leiden tot een ineenstorting van het Oekraïense leger? bericht Exxpress.at.

Joeri Ihnat, de woordvoerder van het Oekraïense luchtmachtcommando, meldt nu over de nieuwe situatie: momenteel heeft de Russische legerleiding “meer dan 400 straaljagers en 360 helikopters” massaal aan de grens met Oekraïne gestationeerd.

Van de 360 helikopters zijn er meer dan 150 moderne gevechtshelikopters, veel van het Ka-52 type, die in alle weersomstandigheden gebruikt kunnen worden.

Nu al vliegen de Russische strijdkrachten dagelijks aanvallen uit op gronddoelen, zei Joeri Ihnat. Ook de verkennings- en spionagevliegtuigen van het Russische leger zijn voortdurend in de lucht, zei hij.

De NAVO weigerde een no-fly zone in te stellen

Zo’n massale inzet van meer straaljagers en helikopters suggereert een strategiewijziging in de legerleiding van het Russische leger: met drastisch opgevoerde luchtaanvallen op versterkte bases, artilleriestellingen en munitiedepots zou het Oekraïense leger zeer snel kunnen instorten – tot nu toe heeft Moskou deze troefkaart van het luchtoverwicht nog niet op beslissende wijze in de oorlog uitgespeeld.

Het ontbreken van een eigen sterke luchtmacht – Oekraïne zal waarschijnlijk slechts over een paar MiG-29 straaljagers beschikken – is de grootste tekortkoming in de verdediging van het land: Russische jachtbommenwerpers kunnen op elk moment naar believen alle doelen aanvallen.

De NAVO-landen hebben tot nu toe geweigerd een vliegverbod boven Oekraïne in te stellen, en wel om een niet onbelangrijke reden: Als er een – zeer waarschijnlijke – confrontatie van NAVO-gevechtsvliegtuigen met Russische gevechtsvliegtuigen zou plaatsvinden, zou een directe grote oorlog in Europa het onvermijdelijke gevolg zijn.

  De slaapwandeling naar de Derde Wereldoorlog stoppen

***

VIDEO: Russische tanks verzamelen zich bij Kherson

Onderstaande video toont Russische tanks die zich buiten de zuidelijke stad Kherson in Oekraïne verzamelen.

Het ziet er naar uit dat Oekraïne weer een stad gaat verliezen, in zijn vergeefse strijd tegen Rusland.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De epische ineenstorting is nabijVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGecombineerde wapens – een blik op Russische luchtoperaties in de Donbas
Volgend artikelZelensky’s drugsdealer gearresteerd 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Dit lijkt op een verandering in strategie van het Russische leger: Oekraïne meldt dat Moskou nu 400 straaljagers en 360 gevechtshelikopters in de onmiddellijke nabijheid van de grens startklaar heeft staan. Moeten massale luchtaanvallen nu leiden tot een ineenstorting van het Oekraïense leger?

  Juist het lijkt erop dat de strategie van de fluwelen handschoen uitgetrokken worden en Rusland besluit om ook de besluitvormingscentra in Kiev met de grond gelijk te maken, zou de beste oplossing voor het probleem Zelensky te zijn, ook voor de VS die duidelijk Zelensky een sta in de weg vinden, vermoedelijk de best oplossing om zó snel mogelijk het bloedvergieten een halt toe te roepen.

  Ook de leider van Tsjetsjeense Republiek hield een duidelijk betoog om het ingehouden enthousiasme los te laten met zijn betoog tegen de Russische leider Poetin. “Ik zou Kiev al lang geleden hebben ingenomen”: het hoofd van Tsjetsjenië wendde zich tot Poetin met een verzoek.

  “Ik zou Kiev al lang hebben ingenomen”: het hoofd van Tsjetsjenië wendde zich tot Poetin met een verzoek | Russische lente

  Het hoofd van de Tsjetsjeense Republiek, Ramzan Kadyrov, deed een beroep op de Russische president Vladimir Poetin om de militaire operatie in Oekraïne “niet uit te slepen” en hem de kans te geven deze zo snel mogelijk af te ronden.

  “Ik vraag het en nogmaals ik vraag de Supreme Commander echt om ons de kans te geven om de speciale operatie te voltooien en deze operatie niet uit te stellen”, zei Kadyrov in zijn beroep op de beschuldigingen van de SBU , gepubliceerd op het Telegram-kanaal.

  Hij merkte ook op dat als “15% van de wereldgemeenschap tegen ons is”, dit niet betekent dat “de hele wereld tegen ons is”:

  “Deze 15% kunnen we snel pacificeren. Er zijn absoluut geen problemen. We hebben ons hele leven gevochten, we weten hoe we het moeten doen. Verwacht dus een verrassing.”
  Bovendien zei Kadyrov dat hij “Kiev al lang geleden zou hebben ingenomen”, maar hij heeft zo’n bevel niet ontvangen.

  “Zowel Zelensky als mensen zoals hij zouden lang geleden in de kelder hebben gezeten voor ondervragingen…

  Bron: https://rusvesna.su/news/1661521640

 2. Ik begrijp niet waarom het zo lang duurt voordat Rusland orde op zaken stelt in Oekraïne. De denazificatie en het ontmantelen van bio-labs had toch allang gerealiseerd kunnen zijn. Het zou een makkelijke walk-over moeten zijn, maar Poetin lijkt geen enkele haast te hebben. Desalniettemin rijzen de prijzen de pan uit en lijkt het einde nog niet in zicht. Het wordt toch echt hoogtijd om gezwelensky en daarmee de vs/eu een kopje kleiner te maken.
  Dit duurt veel te lang.

  • Ik denk dat dat komt omdat Rusland nu stinkend rijk aan het worden is. Eerst kregen ze 6 cent/m3 gas en nu 31 cent. Het gas gaat niet meer door de nordstream2 maar met tankers. We mogen wel geen Russisch gas kopen maar wel van China of India of Turkije wat ook Russisch gas is.
   Waarom zou je jouw gouden kip slachten?

 3. Vroegahh, voor internet, was alles wat je wist van de staats-krant en staats-tv.
  Nu heb je de kans om verder te graven, als je daar zin in hebt.
  De meesten zijn er te lui of te dom voor.
  Kunnen ze niks aan doen.
  Het leven is voor hun een stuk envoudiger als ze niks leren.
  Dom zijn heeft ook voordelen.
  Poetin doet het goed, gewoon het westen zijn eigen graf laten graven, je geeft ze het idee dat ze superieur zijn (dom volk) , en dan kunnen ze zo binnen lopen.
  Alleen als de Chinesen mee komen is het wat minder prettig.

  • Idd Tina,
   Het westen met de EU voorop vragen Rusland om meer touw, en die geven dat met liefde en daarbij alle tijd voor het uitzoeken van de beste bomen en lantaarnpalen.

  • Inderdaad, vroeger hadden we geen internet en moesten we het doen met wat Goebels ons voorschotelden.
   Maar toen dachten we nog zelf en wisten we dat hij en ook onze regering goed fout zaten.
   Ken je dit liedje?
   Op de hoek van de straat staat een farizeeër.
   Het is geen man en geen vrouw maar een VVDer
   Met een krant in zijn hand, staat hij daar te venten
   En verkoopt zijn Vaderland voor 5 rode centen.

   Lijkt hij niet op Rutte?

   • Rusland en Poetin krijgen juist de steun van de Chinezen indien dit nodig is andersom, zij beiden met andere landen gaan die hegemonie van die fucking Yankees voorgoed veranderen, gebeurd dit dan gaat de vlag op balkon, Russische heb ik niet maar een rood-wit-blauwe dan, qua eten ga ik voor gado gado (knipoog)!

 4. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!
  Het is nu echt wel tijd om zelensky op te ruimen en het Oekraïense volk uit zijn lijden te verlossen.
  Voor de NAVO strijdkrachten hoeven ze niet bang te zijn.
  Die hebben vooral ervaring in het bombarderen van weerloze derde wereld landjes.

 5. Inderdaad, vroeger hadden we geen internet en moesten we het doen met wat Goebels ons voorschotelden.
  Maar toen dachten we nog zelf en wisten we dat hij en ook onze regering goed fout zaten.
  Ken je dit liedje?
  Op de hoek van de straat staat een farizeeër.
  Het is geen man en geen vrouw maar een VVDer
  Met een krant in zijn hand, staat hij daar te venten
  En verkoopt zijn Vaderland voor 5 rode centen.

  Lijkt hij niet op Rutte?

 6. Dat heb ik al tijden gezegd. Met een grote overkill een stad vernietigen.
  Dan voorstel voor totale overgave.
  Niet? volgende stad.
  Voorstel volledige overgave
  Niet?
  Volgende.
  Zo kan je fronten concentreren op een enkele plek, en de Snuiver op zijn knietjes dwingen.

  Ander scenario: via Kiev.
  Kiev vanuit het centrum totaal platgooien en plat branden.

  • Laat die TOS 2 maar eens lekker huishouden in Kiev….of net zoals in Dresden: eerst een regen van kleine bommen, daarna brandbommen.

   iedere grootmacht heeft een arsenaal van verouderde bommen en raketten; die nog wel goed zijn, maar uit de tijd; die kunnen mooi daarvoo gebruikt worden.
   En als ze dat goed uitvoeren, dus vanuit centrum, en alleen ’s nachts,na het vernietigen van bruggen en uitgaande (spoor)wegen, dan heeft het maximum effect en keert de bevolking zich tegen leiders en is de oorlog voorbij.

   Afschrikken werkt.

 7. Laat Kadyrow ook even naar dit Kutland komen om orde op zaken te stellen. Die ouwehoert tenminste niet. Dan is het zo gedaan met die kutregering hier

  • Kadyrov is verre van een lekkere jongen hoor en onder die Tsjetjenen (is dat goedgeschreven?) zaten vroeger ook veel jihadisten tussen dus nee, not my cup of tea, vroeger veel aanslagen in Rusland gedaan die jongens trouwens .

 8. De Russen zijn kansloos.
  Er is geen mogelijkheid dat Rusland hier nog een overwinning uit kan halen.
  Het is alleen de vraag hoe lang ze het willen rekken tot ze zich moeten terugtrekken.

 9. Wat een idiote opmerking Poetin blaas de gas pijpen op wat een onzin hij kan gewoon de gas afsluiting daar hoef hij niet de leidingen voor op te blazen. Het behoord allemaal bij het spel om een oorlog te starten en vele burgers te vermoorden, elke soldaat die naar het front straks moet zal niet meer terug komen Rutte en zijn elite clubje zullen dansen op de vele lijken en zich wederom rot lachen om het dom volk zich laat gebruiken, er is een oplossing de wapens richten op de elite leiders koningshuizen dan is de oorlog zo afgelopen of denken jullie nu dat Rutte Makron Merkel of wat voor een idiootje dan wel het slagveld zouden betreden.

 10. Lekker discussie hier. Steden platbombarderen ???
  Daar wonen en slapen gewoon mensen die ook maar het slachtoffer zijn van de oekro-nazi’s zoals ze genoemd worden.
  Jullie propageren dezelfde terreur die door AH en Wiston Churchill in de tweede wereldoorlog werd toegepast. Terreurbombardementen.
  De bevolking betaalt met hun leven, have en goed. Maar de oekraïense politici en de yanks , alsmede de EU en de industrëlen geven daar niets om.
  Ik heb bewondering voor de zelfbeheersing van Putin die de bevolking wil sparen.
  Zijn methode:
  De leidng van UA, de EU en de USA zich tot het uiterste laten inspannen en zich laten uitputten.
  Dan toeslaan als de tegenstander uitgeput is en aan zichzref gaat twijfelen. Gaat wankelen.
  Vergeet niet dat Putin een zeer ervaren Judoka is. Ju-Do betekent: de tegenstander door zijn eigen gewicht en kracht ten val brengen.
  Ja, ookmet deze methode vallen er onschuldige slachtoffers maar veel minder dan met terreurbombardementen en het vernietigen van steden.
  Ik ben dan ook blij dat de voorstanders hiervan niet de leiding hebben over het russische leger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in