Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Hier is nog een artikel vol hopium met dank aan de mensen van War on the Rocks. Standhouden, opbouwen en aanvallen: Een visie voor het herbouwen van de voorsprong van Oekraïne in 2024 door Michael Kofman, Rob Lee en Dara Massicot is een goed geschreven fantasieoefening. Ze beginnen met een moment van duidelijkheid:

Deze winter draait het Oekraïense leger zichtbaar op een laag pitje, want uit recente berichten blijkt dat de M109 Paladin artillerie buiten Bakhmut alleen nog maar rookgranaten als munitie krijgt. Toen we er in november voor het laatst waren, was granaathonger wijdverspreid langs het front, en de situatie is alleen maar erger geworden.

Maar na dat stukje realiteit dwalen ze af naar de wereld van magisch denken:

Met op maat gemaakte Westerse steun zou Oekraïne dit jaar echter stand kunnen houden tegen de Russische troepen en opnieuw de nodige voorsprong kunnen opbouwen om in 2025 grootschalige offensieve operaties uit te voeren, waardoor er een nieuwe kans ontstaat om Rusland een slagveldnederlaag toe te brengen. . . .

Territoriale controle is één maatstaf voor vooruitgang in de richting van je doelen, maar de balans van uitputting, capaciteit voor reconstructie, mobilisatie van de defensie-industrie en het vermogen om strijdkrachten effectief op grote schaal in te zetten zijn belangrijkere bepalende factoren voor succes op de lange termijn…

Als dit jaar verstandig wordt gebruikt, de kernproblemen worden aangepakt en de juiste lessen worden getrokken uit het offensief van 2023, kan Oekraïne een nieuwe kans wagen om de Russische troepen een grote nederlaag toe te brengen. Hiervoor is echter een nieuwe strategie nodig, gebaseerd op drie centrale elementen: standhouden, opbouwen en aanvallen. Standhouden vereist een goed voorbereide verdediging, consolidatie en rationalisatie van het diverse materieelpark van de Oekraïense strijdkrachten. Opbouwen richt zich op het herstellen van de kwaliteit van de strijdkrachten, training en het uitbreiden van de industriële defensiecapaciteit. Tot slot zal het aanvalselement de Russische voordelen verminderen en uitdagingen creëren voor Russische strijdkrachten ver achter de frontlinies, terwijl Oekraïne werkt aan de wederopbouw van zijn capaciteit om offensieve operaties te hervatten. In het ideale geval kan Oekraïne Russische offensieven absorberen met zo min mogelijk slachtoffers en zich positioneren om na verloop van tijd het voordeel terug te winnen.

Op welke planeet leven deze drie? Vanaf midden december 2023 heeft Rusland een verwoestend spervuur van raket- en raketaanvallen losgelaten op Oekraïnes militaire fabrieken, munitieopslagplaatsen en infrastructuur. Ik kan de onwetendheid van Michael Kofman en Dara Massicot goedpraten – geen van beiden heeft ervaring met daadwerkelijke militaire operaties en zijn typische analisten uit het ivoren kasteel van de politieke wetenschap – maar hoe kan Rob Lee, een voormalig infanterieofficier van de marine, zoiets imbeciels ondertekenen? Ze beweren Rusland experts te zijn, maar onthullen een diepe onwetendheid over de militaire en economische capaciteiten van Rusland, schrijft Larry Johnson.

Ik zal het heel eenvoudig maken. Oekraïne heeft niet het vermogen om het recept van War on the Rocks uit te voeren. Ten eerste, mankracht. Zelfs Oekraïense bronnen geven toe dat Oekraïne meer dan een miljoen slachtoffers heeft geleden. De gemiddelde leeftijd van de frontlijntroepen is 43 jaar. Voor de wiskundigen onder ons (dit geldt duidelijk voor Kofman, Lee en Massicot), als de gemiddelde leeftijd 43 is, betekent dit dat er een groot aantal 50- en 60-jarige kanonnenvoer de loopgraven en bunkers bemannen. De groep onder de 40 stroomt niet massaal naar het rekruteringskantoor in Kiev om zich aan te melden. Integendeel. Ze gaan tot het uiterste om niet het leger in te worden gesleurd. We hebben mannen gezien die vermommingen droegen waardoor ze eruit zagen als 70-jarige mannen en anderen die zich als vrouw verkleedden. Niet omdat ze transgender zijn, maar omdat de Oekraïense rekruteerders geen vrouwen van de straat plukken en in de militaire bus gooien.

  Hongarije legt uit waarom Oekraïne geen NAVO-lid kan worden

Laten we eens aannemen dat Oekraïne op de een of andere manier 500.000 extra potentiële soldaten kan vinden. (Ze hebben er minstens zoveel nodig om gelijke tred te houden met Rusland, dat dat aantal in 2023 aan zijn strijdkrachten heeft toegevoegd en doorgaat met het aanmelden van nieuwe rekruten met een snelheid van meer dan 40.000 per maand). Waar gaan ze trainen? De Russische raketaanvallen van de afgelopen maand hebben enkele belangrijke troepenlocaties getroffen. De aanval van vorige week in Kharkiv bijvoorbeeld schakelde een contingent van 200 buitenlandse huurlingen uit. Rusland kan en zal elk trainingscentrum in Oekraïne treffen, wat betekent dat de nieuwe Oekraïense rekruten naar bases in Europa moeten worden gestuurd.

We hebben duidelijk bewijs, gebaseerd op de Oekraïense mislukking in het tegenoffensief van 2023, van hoe ontoereikend die training was. En de training waar ik het over heb is de basistraining. Een fatsoenlijke basistraining duurt 13 weken. Ga maar na – zelfs als Oekraïne 20.000 nieuwe rekruten per maand bij elkaar kan krijgen en ze door de basistraining kan loodsen, zou Oekraïne aan het eind van het jaar slechts 160.000 troepen hebben die getraind zijn in rudimentaire vaardigheden. Oekraïne is daar in 2023 niet in geslaagd. Welk wondermiddel nemen ze waardoor ze drie tot vier keer het aantal troepen kunnen trainen dat ze voor het mislukte tegenoffensief bijeenbrachten?

De overgrote meerderheid van de Oekraïense troepen die werden uitgezonden om de verdedigingslinies van Surovikin aan te vallen, kregen geen Advanced Individual Training en namen ook niet deel aan grote eenheidsoefeningen. Weten hoe je een vuurwapen moet afschieten, schoonmaken en onderhouden in gevechtsomstandigheden is een goede zaak. Maar dat vertaalt zich niet automatisch in het uitvoeren van een aanval op zwaar verdedigde posities. En vertel me niet dat de Britten en Duitsers die trainingstaak aankunnen. Het Verenigd Koninkrijk kan niet eens aan zijn eigen rekruteringsbehoeften voldoen. De Britten zijn een nietige, onervaren troepenmacht die niet weet hoe ze een gecombineerde aanval op de Russen moeten uitvoeren. Hetzelfde geldt voor de Duitsers. De Wehrmacht is kaput.

De clownshow War on the Rocks bewijst lippendienst aan de behoefte van Oekraïne aan luchtverdediging, artillerie, artilleriekogels, tanks en pantservoertuigen, maar negeert de echte wereld. Geen enkel land in het Westen heeft de mogelijkheid om deze onderdelen te produceren en naar Oekraïne te sturen in de hoeveelheden die nodig zijn om een troepenmacht in het veld te houden voor de nabije toekomst. De auteurs zijn vooral verdwaald in La La land als ze het hebben over de mogelijkheid voor Oekraïne om langeafstandsraketten te lanceren om de kritieke infrastructuur in Rusland te raken. Er is geen ander land ter wereld met een luchtverdedigingssysteem zoals dat van Rusland. Bovendien heeft Rusland, als dergelijke aanvallen worden gelanceerd, de mogelijkheid om succesvolle tegenaanvallen uit te voeren om die dreigingen weg te nemen.

  Rusland informeert zijn burgers om zich voor te bereiden op nucleaire vergeldingsaanval van de NAVO

Waar gaat het Westen in godsnaam duizend tanks en pantserwagens vandaan halen? Er zijn geen fabrieken in het Westen die deze produceren. Integendeel, het Westen heeft moeite om 155 mm granaten te produceren. De hele “analyse” van War on the Rocks is gebaseerd op de aanname dat de enige zorg van het Westen Oekraïne is. Die hond wil niet meer jagen. Israël, Jemen, Iran en China worden belangrijker dan Oekraïne.

Tot slot, laten we aannemen dat Oekraïne in staat is om een nieuw leger van kanonnenvoer te verzamelen om de zwaar verdedigde linies van Rusland aan te vallen? Waar is de Oekraïense luchtmacht? Die bestaat niet en zal ook niet bestaan. Als de Verenigde Staten in staat zijn om een paar F-16’s naar Oekraïne te sturen, zullen die hetzelfde lot beschoren zijn als de nu niet meer bestaande luchtmacht van Oekraïne. Ze zullen worden neergeschoten.

Laat ik het hierbij laten. Dit is een verslag uit de frontlinie van Ruslands meest vooraanstaande oorlogscorrespondent, Marat Khayrullin. Dit is de huidige realiteit:

Krynki, als iemand het zich niet herinnert, was zo’n voorwaardelijk bruggenhoofd (het bestaat nog steeds) op onze oever van de Dnjepr, dat de Oekraïners aan het Westen probeerden te verkopen als een nieuw succes. En het was deze PR-campagne die symbolisch werd, omdat het voor de eerste keer, zonder zelfs maar tijd te hebben gehad om goed te swingen, mislukte door duidelijke zinloosheid. En de Oekraïners zelf en, belangrijker nog, hun westerse bondgenoten zagen zelf de zinloosheid van Krynoki als militaire operatie.

Het verhaal met de Krynki was zo dom en ellendig dat het zelfs niet verkocht kon worden aan de Oekraïense samenleving, die, zoals de ervaring leert, elk sprookje over de overwinning op de Russische Federatie gelooft.
En vandaag zien we hoe dit Krynok-syndroom zich begint te verspreiden over het hele front. Wat betekent dit?

Vandaag is het al duidelijk dat het initiatief volledig is overgegaan op onze troepen. Maar desondanks blijven de dille zich wanhopig verzetten. Ze gaan volledig in de verdediging. En de meest prangende vraag is nu hoe lang de dille de frontlinie kunnen behouden.

Hier is het interessant om terug te denken aan de recente woorden van de leiding van de Strijdkrachten van Oekraïne: ze zeggen dat ze een bepaalde Zaluzhny-linie, 10-15 kilometer diep in de verdediging, zullen voorbereiden en zich daar rustig zullen terugtrekken. En hier moeten we twee punten begrijpen. Ten eerste hebben de dille op de bestaande bestandslijn al een ongekend complex van beschermende structuren gecreëerd. Ik heb al een voorbeeld gegeven: alleen al in het verantwoordelijkheidsgebied van mijn geboortestreek Slavyanka bij Avdejevka, ongeveer 6 kilometer breed en tot 10 kilometer diep, hebben de dille in de zomer meer dan 600 verschillende soorten versterkingen gegraven. Van oporniks tot pillendozen, bunkers, ondergrondse bunkers, etc., gebruikmakend van alle voordelen op de grond.

Ze creëerden iets soortgelijks langs bijna de hele frontlinie. Dit verklaart overigens voor een deel waarom de oorlog niet zo snel verloopt.

Om zo’n linie van versterkingen met succes te overwinnen, is het nodig om de capaciteiten van ons leger aanzienlijk te vergroten. Daar zijn we nu mee bezig.

En het tweede punt: over het algemeen kunnen onze troepen dergelijke versterkingen overal overwinnen, het is gewoon een kwestie van verliezen.

Hier is het gepast om de jaren van de Grote Patriottische Oorlog in herinnering te roepen – voor de volledige bevrijding van Oekraïne waren 15 militaire operaties nodig, en de totale verliezen van de Sovjettroepen bedroegen enkele miljoenen mensen. Alleen al tijdens de Donbass-operatie (13 augustus – 22 september 1943) verloren onze troepen ongeveer 270 duizend soldaten, ondanks het feit dat het totale aantal van de groep iets meer dan een miljoen bedroeg. Dat wil zeggen, bijna een derde.

Vandaag kunnen we ons zulke verliezen niet veroorloven. Dus moet je ukro uit elk gat plukken. Zeker als je bedenkt dat het Oekraïense opperbevel zich volstrekt onmenselijk gedraagt – zijn soldaten niet meegerekend, die worden gewoon openlijk de dood ingestuurd. En hun overduidelijke tactiek is juist om ons zo groot mogelijke verliezen toe te brengen, zonder hun soldaten te tellen. Want dan zal dit, volgens de theorie van de westerse meesters van Oekraïne, onrust in Rusland uitlokken en zal het volk het einde van het noordelijke militaire district eisen zonder de hoofddoelen te bereiken. Dit zal worden beschouwd als een overwinning voor het Westen. Nogmaals, het kan niemand iets schelen hoeveel Oekraïners er gedood moeten worden. En het feit dat ons opperbevel deze weggeefacties niet accepteert, is zeer teleurstellend voor de Oekraïense strijdkrachten en het collectieve Westen als geheel.

Daarom zullen we allemaal geduld moeten hebben en moeten wachten tot er zoveel reserves van de vijand zijn verwerkt dat hij niet langer in staat is om bepaalde sectoren van het front te dekken.

Figuurlijk gesproken verandert de hele frontlinie vandaag meer en meer in een voorwaardelijke Krynki. De Oekraïners zitten dom in hun holen en proberen op de een of andere manier te overleven. En wij blijven ze met steeds grotere intensiteit vernietigen.

Het heeft geen zin om dit voorwaardelijke bruggenhoofd te elimineren ten koste van de levens van onze strijders – de vijand is al ten dode opgeschreven. Het is veel verstandiger om gewoon te wachten. Bovendien hebben we geen haast – de hulp aan de vijand vanuit het Westen droogt op, de menselijke reserves raken op. En het belangrijkste is dat de collectieve vijand zich steeds meer de zinloosheid van verzet realiseert.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De ineenstorting van het Zij/Hen-rijk: Westerse elites hebben hun hand overspeeldVolg Frontnieuws op Telegram

  Onnoemelijk leed bij de Oekraïense strijdkrachten: De 128e en 47e elitebrigades met Leopard 2A6 en Bradley zijn verdampt - De Russen hebben de genadeklap gegeven

Lees meer over:

Vorig artikelBiden stopt eerste export van vloeibaar aardgas – Blijft Europa binnenkort droog achter?
Volgend artikelFederale troepen en pantservoertuigen rijden massaal naar Texas terwijl het Biden-regime zich voorbereidt om de Nationale Garde ‘op te ruimen’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Laat het duidelijk zijn, een volk dat verplicht is om zelfmoord te plegen door hun vrienden… goed om de Nazi’s aldaar uit te roeien, maar het klootjesvolk gaat mee ten onder.. alhoewel een land heeft de leiders die ze verdient…

  • Een land heeft de leiders die ze verdient? De verkiezingen zijn een doorgestoken kaart en we worden letterlijk op alle fronten voorgelogen en genaaid. En nu doe jij wat de deepstate ook doet… ONS de schuld geven. Het is altijd de schuld van de slachtoffers. NEE!!! We worden door satanisten in een matrix gevangen gehouden doordat ze ons van geboorte tot graf programmeren, hersenspoelen en we worden schaakmat gezet dmv geld.

   Geen enkel mens verdient wat de psychopaten ons aandoen!!! Geen enkel mens kiest voor deze hel op aarde. Geen enkel mens wil dat zijn belastinggeld wordt gebruikt voor kwaadaardige plannen. Maar we worden totaal voor de gek gehouden… zo totaal dat de ‘wakkeren’ na 4jr totale tirannie nog steeds blijven geloven dat de politiek die ons wil uitroeien onze redder kan zijn.

   Beste Raphael… wordt echt wakker, we leven voor 99,99% in een totale leugen/matrix. Van onderwijs tot politiek tot wetenschap tot zorg tot justitie/politie/leger… het is allemaal geïnfiltreerd door de psychopaten en alles werkt tegen ons. Niemand verdient dit giga bedrog. We zijn allrmaal slachtoffers van het grootste misdrijf ooit, niemand verdient dat en niemand heeft daar zijn stem (macht) voor gegeven.

   • Hallo Theme ,
    Op zich klopt het wel op het eerste gezicht wat je zegt maar ik wil toch even het volgende opmerken.
    “Een land heeft de leiders die het verdient” heeft niet alleen te maken met het kiezen van leiders die wanneer de verkiezingsuitslagen nog maar net binnen zijn de vaseline al pakken om het volk weer in de kont te naaien.
    Het heeft ook te maken met een volk dat keer op keer , alhoewel klagend , toch weer gedwee voorover bukt.
    En dat komt niet alleen doordat we door de “satanisten in een matrix gevangen gehouden” worden
    Dit komt voor een groot deel ook doordat (de grote meerderheid van) het volk zelf te lui , te dom en te bang is om tegen zo’n regering en hun handlangers , de satanische matrix op te staan en NEE nu is het genoeg te zeggen ,zoals jij vaker ook in je commentaren aangeeft ; weiger om nog langer mee te werken. En dat hoeft in principe niet met geweld. (Waarbij ik zelfverdediging met kracht niet als geweld zie maar als gepaste reactie daarop)
    Zolang ze nog hun afleiding hebben met TV , TikTok en Tequila vinden velen het , met af en toe wat geklaag , toch nog wel best. (om de huidige apathische , hersendode toestand van velen aan te duiden)
    Geen motivatie om zichzelf verder te ontwikkelen en zich te verdiepen , niet alleen (geo-)politiek maar ook op gebied van kunst , cultuur ,filosofie bijvoorbeeld en als belangrijkste spiritueel. Om je (zelf)bewustzijn en kennis te vergroten , te proberen om achter de maskers en de schermen te kijken om te zien wat er werkelijk speelt , je horizon te vergroten. Of kort gezegd , geestelijk volwassen te worden.
    Mensen kunnen zo veel meer zijn dan de hersendode consumeerschapen die ze (voor een deel ook met eigen instemming) gemaakt zijn , maar ze zullen dit zelf moeten gaan inzien en hier boven uitstijgen , inderdaad zoals je zelf ook zegt , niet wachten op een ‘leider’ die het voor hun regelt

 2. Als dat dit jaar het plan van NAVO is zou ik tegen de Russen zeggen tactische kernwapens inzetten in grensgebieden Polen, Tsjechië, Roemenië zodat die gebieden afgeschermd zijn ivm straling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in