青空白帆 / Wikimedia (CC BY 2.1 JP DEED)

Dankzij het opzettelijk opblazen van de Nord Stream pijpleidingen en de energiesancties tegen Rusland zijn de Europeanen afhankelijk van de aanvoer van vloeibaar aardgas uit de Verenigde Staten. Maar nu heeft de regering Biden de eerste export gestopt onder druk van klimaathysterici. Zal er binnenkort geen aanvoer meer zijn voor de Europeanen?

De mantra uit Washington (en voormalig president Donald Trump was degene die hier bijzonder luid over sprak) was lange tijd dat Europeanen gevaarlijk afhankelijk waren geworden van Russisch aardgas. Daarom werd de aanleg van Nord Stream 2 destijds bemoeilijkt door sancties op te leggen aan de bedrijven die betrokken waren bij de aanleg, totdat op een dag de twee pijpleidingen werden opgeblazen in de Oostzee. Het is nog steeds niet 100 procent duidelijk wie deze aanval heeft gepleegd, maar het is zeer waarschijnlijk dat deze afkomstig is uit het Oekraïens-Pools-Brits-Amerikaanse kamp, bericht Report24.

Het resultaat van deze aanval op de vitale Europese energie-infrastructuur en alle energiesancties tegen Rusland: een enorme afhankelijkheid van de import van vloeibaar aardgas uit de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. De Amerikanen zijn nu ’s werelds grootste leverancier van LNG geworden, waarbij bijna de helft van de export naar Europa gaat. In plaats van goedkoop Russisch pijplijnaardgas hebben de Europeanen duur fracked aardgas uit de Verenigde Staten en LNG uit de Arabische Golfstaten (vooral Qatar) betrokken. Overigens zijn deze laatste ook zeer “vlekkeloze democratieën” met zeer hoge mensenrechtennormen…

Aan deze gasstroom via LNG-tankerroutes over de Atlantische Oceaan kan echter binnen afzienbare tijd een einde komen omdat de linkse regering Biden zwicht voor de druk van klimaatgekken die aardgas ook de schuld geven van klimaatverandering. Hoewel de eerste leveringsstop in eerste instantie “alleen” die landen zal treffen waarmee de Verenigde Staten geen vrijhandelsovereenkomst hebben gesloten, hoe lang zal het duren voordat er meer van dergelijke exportbeperkingen worden opgelegd en ook Europeanen worden getroffen?

De volledige onderwerping aan de klimaatfanatici heeft er volgens een rapport ook voor gezorgd dat nieuwe LNG-projecten in de Verenigde Staten alleen onder extreme milieuvoorwaarden door het ministerie van Milieu worden goedgekeurd. Dit zou er echter ook toe kunnen leiden dat met name veel Aziatische landen proberen nieuwe LNG-contracten met Rusland af te sluiten en hun toekomstige levering van deze belangrijke energiebron veilig te stellen. Het wordt duidelijk dat de Verenigde Staten geen betrouwbare partner zijn als het gaat om de levering van koolwaterstoffen. En wie weet volgt er binnenkort wel een exportverbod op ruwe olie en olieproducten uit de VS…

  Trump waarschuwt voor extreem linkse "revolutie" - Biden is een marionet

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het Westen is vernietigdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEscobar: Vijf variabelen bepalen onze toekomst
Volgend artikelWar on the Rocks heeft rotsen in zijn hersenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Ze doen maar, hoe eerder ze stoppen met leveren hoe beter. Dan gaat hier de gaskraan weer gewoon open, anders worden mensen echt gek en denk ik dat Den haag het heel moeilijk gaat krijgen.

  • Amerika stopt niet met leveren van het Smerigste Vloeibare Schaliegas voor het klimaat.!
   De leveringen van het Vloeibare Gas vanuit het midden oosten is zo goed als geblokkeerd voor nu en de toekomst, “Amerika steunt de joden”, en dat hadden net niet moeten doen.
   Amerika heeft dat Smerigste Vloeibare Schaliegas zelf nodig.
   Ook Rutte en Wilders staan op de lijst van de OPEC landen om geen gas meer te leveren aan deze Vazal Dictators.
   Trouwens, voor de hele wereld buiten het WESTEN, (en dat is 70%) komt hun toekomst niet vanuit het WESTEN maar ligt bij de BRICS…!!!
   Niet alleen Amerika, maar ook Europa wordt of is al een DERDE WERELDLAND.
   Ook militair zijn ze te zwak om bijv. een BRICS land aan te vallen.
   Zie de afloop van de Oekraïense oorlog:
   Rusland tegen Amerika, Engeland en Europa c.q. de NAVO, worden allemaal in de pan gehakt.
   En NIET VERGETEN de door de RUSSEN de schoonste oorlog, met zeer weinig BURGERSLACHTOFFERS..!!!, (in Rusland spreekt men namelijk van Broedervolk Oekraïne).

 2. Europa snijdt zich zelf in de vingers zoals gewoonlijk. Ze hebben niets geleerd van de aanstichters van WO I en II. Allebei door bankiers, Morgan WO I, Roth’s Child,WO II, puur voor eigen gewin. Was en is nooit anders geweest!

  • Als je totale controle wil, moet alles digitaal en electrisch zijn… dan kan je alles en iedereen centraal onderdrukken met één knop.

 3. ”Biden stopt eerste export van vloeibaar aardgas”

  Hoe minder hoe beter. Gaat Europa nog sneller door de knieën en is het nog eenvoudiger voor Poetin om Europa in te nemen.

  Of zou dit allemaal deel uitmaken van een groot plan van de Deep State?

    • Poetin wil dat Europa een groot economisch blok wordt.
     Dat veel heel veel energie nodig heeft, dat brengt geld in het laatje.
     Ooit wel eens zaken gedaan met Russen? Ik wel.
     Ooit wel eens zaken gedaan met Amerikanen? Ik wel, het was altijd zeuren, vragen hoeveel we verdiende, ik ben gestopt, omdat het een Claimcultuur heeft, ze hebben daar meer advocaten dan loodgieters, die werken onder NO CURE, NO PAY.
     Altijd gezeik in dat land, en een jaloers karakter, met een superior gedrag.
     Ik kwam vermoeider uit Amerika dan uit Rusland, en ik had meer verdient in Rusland, ze hielden wel van Vodka.
     Ik kan U garanderen dat de toekomst komt van de BRICS, en snel, en niemand houd het tegen.

     • Op het bedrijf waar ik werk heb ik 2 keer met Russische collega’s samengewerkt, alle 2 hele fijne mensen om mee om te gaan, bescheiden, hard werkend, eerlijk en betrouwbaar, droge humor. Ik heb nu helaas ook met Amerikaanse collega’s te maken (wel alleen via teams op afstand, gelukkig), veel minder fijne ervaringen mee.

 4. De EU en navo zijn ten dode opgeschreven , binnenkort worden door alle Europese landen terug overeenkomsten afgesloten met RF voor gas en andere artikel terwijl de VS als een 3 de wereldland achterblijft met een berg schulden.

 5. Het enige land dat in de toekomst moet geboycot worden is precies de US.
  Misschien houden ze geen enkele vazalstaat nog over binnenkort.
  De boycot (géén enkel product afnemen en géén enkel product aan hen verkopen) zal kunnen eindigen door een gedwongen opsplitsing van deze schurkenstaat in kleinere aparte staatjes (als dit al niet vanzelf gebeurt) dit wel te verstaan elk zonder leger, politie zullen ze wel in veelvoud nodig hebben.
  Militaire macht moet hen worden ontnomen, exact zoals Duitsland heeft moeten ervaren na WO II.
  Nog iemand suggesties, graag !

  • Ik geloof niets van het vazal verhaal. Alle natiën gaan gebukt onder dezelfde kliek die via geheime genootschappen proberen de wereld volledig aan hun voeten te krijgen. De VS is de militaire arm dus zij blazen de pijpleiding op. Londen is het financiële centrum. Het Vaticaan is het religieuze hart. Alles zal echter gaan verschuiven naar Israël, Jeruzalem omdat dat het geografische centrum van de wereld is. Daarom moet Gaza eraan geloven. De grootmachten zijn het daar onderling over eens en Netanyahu heeft de opdracht aanvaard, een jaar of zo geleden om het te gaan uitvoeren. Dit is het ‘verbond met de dood en het dodenrijk’, ‘het verbond met velen dat zwaar wordt gemaakt’. Binnenkort zullen ze proberen door middel van veel interne strijd á la de boeren in Frankrijk, met behulp van alle allochtonen, en door middel van grote logistieke problemen met galopperende inflatie als gevolg, de bevolkingen murw te maken voor de acceptatie van een wereldregering. Order out of chaos. Wij zien het voorspel.

   • Gaat niet gebeuren. Israhell zal verdwijnen en gaat terug naar wat er na de moordpartijen over zal zijn van de oorspronkelijke bevolking. De Israhellis zijn voor het grootste deel gepfizerd en geboosterd en gaan de een na de ander omvallen. De onderlinge strijd tussen de comprador elite gaat helpen zagen aan de poten van de macht van hun bazen. Het gaat nog wel even duren maar toch, GAME OVER voor het crapuul en hun handlangers.

   • Daar kun je wel gelijk in hebben Peter.
    Het is nu al een dagtaak om, energie, oorlog, klimaat, economie, huisvesting, vluchtelingen, “pandemien” en beetje te volgen.
    Dus gewoon overkill en mensen willen gewoon rustig leven, zie het aantal mensen met prik gaten, niet zeuren met testen of verboden, arm omhoog en klaar

 6. Volledig Onbetrouwbaar VS en co… gaat het zo voort dan denk ik aan de jongens uit Liverpool…Back to the USSR..let op ze gaan er nog zèlf om vragen hé..🤣😂

 7. In het Europese parlement zitten hoofdzakelijk suïcidale, genosidale hufters, zakkenvullers en naziegebroed die niets, maar dan ook werkelijk niets goeds met de bevolking voor hebben maar bezig zijn met de omvolking en vernietiging van Europa. Wanneer word de bevolking wakker en zullen de naïeve deugmensen inzien dat men word zoet gehouden met domme tv programma’s, en fake nieuws. De mensen kunnen hun hypotheek niet meer betalen, geen fatsoenlijke voeding meer kopen en straks zit je nog in de kou ook. Is het niet van de kou dan betááld men zich helemaal blauw om de privileges van de migranten te bekostigen.

 8. Ach…. genoeg op voorraad volgens AGSI en in november wint Donald Trump en hebben we weer LNG. Handige zakenlui smeren waarschijnlijk.mensen veel te dure langjarige gascontracten aan en in november daalt de prijs weer

 9. Volgens mij verzinnen ze er een politiek verhaaltje omheen maar de echte reden is gewoon dat de gasprijs voor hen te laag is. Dus moet er schaarste komen om de prijs weer op te drijven.

 10. Dit is precies wat ze willen ..geen brandstoffen meer ,geen eten meer ,dan de opstand . Hierna Matrial law met wapens die niemand ooit heeft gezien .Criminelen met een masker .

 11. Tijd voor een bovennatuurlijke interventie! Dit kwaad is al op aarde zolang als er al mensen op aarde zijn. Als dit kwaad niet word vernietigd is het een kwestie van tijd voordat de mens weer volledig misleid word. Hoe graag ik die zelfbenoemde elites ook wil aanpakken, als het kwaad wat zij dienen niet sterft, gaat de volgende generatie gewoon door. Onze strijd is niet tegen vlees en bloed, maar tegen overheden en machten, zowel hier op aarde als in de hemelse gewesten. Zolang satan offers ontvangt en aanbeden word blijft deze macht bestaan.. think about it. Daarom moet alles aan het licht komen, alles.zijn macht is de leugen, de misleiding. In jeremia staat “Mijn volk gaat ten onder door gebrek aan kennis”.. waar we nu naartoe gaan is dat Zijn volk zal overwinnen door de volledige waarheid in alles wat verborgen is, de leugens en misleiding volledig geopenbaard. Dat vind al plaats en gaat steeds sneller

 12. Alles blijft goed gaat volgens het Davos – parasietenplan en de bevolking blijft dit allemaal verzetsloos ondergaan. De boeren betogingen zijn een goed bewijs dat de Davos ‘verdeel en heers’ strategie na duizenden jaren nog steeds werkt bij de mensen…intriest!

 13. Je bent slaaf van de overheid sinds je in het geboorteregister staat.
  Je je identiteitspapieren met het rijksregisternummer en nu de vacinpas is je om je overal te kunnen volgen en controleren.
  En nu komen mensen zonder papieren ons vervangen (omvolking).
  Jouw kinderen zullen weldra weer de diensplicht moeten vervullen tegen een zogenaamde Russische vijand en die hun naar de slachtbank gaat brengen.
  De Amerikaanse wapens dewelke de burgers niet thuis mogen hebben zullen zonder munitie aan het front in hun handen geduwd worden met 1 lader om de onbekende vijand (vaders, zonen en moeders van het gewone volk en dus ook gedwongen burgers) tegemoet te gaan.
  De machthebbers kijken toe vanop grote afstand.
  Wereldoorlog 3 is al een tijdje bezig.

 14. Ouwe demente smeerlap, eerst is hij en de VK verantwoordelijk voor het opblazen van de North Stream gasleiding en stopt hij de levering van vloeibaar gas.
  Met de Amerikanen als vrienden heb je geen vijanden nodig, Trap de VS Europa uit !!!!
  Yankee Go Home !!

 15. Als NL alleen gebruik maakt van het Groninger gasveld, is er niks aan de hand. Het gas zit in poreus, flinterhard steen.
  Er zit nog voor jaren in de grond.
  Het ging mis toen minister Kamp sein: volcontinu door produceren! Want ” wij” moesten het maximale aan het gas verdienen door het in Europa te verkopen…voor een prikkie. En de nederlanders zich blauw betalen aan gas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in