Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Wagner heeft het Oekraïense hoofdkwartier in Bakhmut opgeblazen, dat zich bevond in het laatste woonblok dat nog door de Oekraïners werd gecontroleerd, namelijk in een complex van arbeiderswoningen met meerdere verdiepingen.

Het was een gebouw van tien verdiepingen.

De Oekraïners zeggen dat een Russische aanval het munitiedepot in de kelder van het gebouw heeft getroffen, dat vervolgens samen met vele Oekraïense officieren en soldaten is opgeblazen, bericht Pronews.

Tegelijkertijd dringen Wagner-troepen de aangrenzende gebouwen binnen en zijn zij van vloer tot vloer verwikkeld in man-tegen-man-gevechten met de Oekraïners.

Russische troepen lanceerden vannacht raketaanvallen in verschillende sectoren van Oekraïne die ver van elkaar verwijderd liggen, van de hoofdstad Kiev tot Centraal Oekraïne en de zuidelijke regio Mikolayiv.

  De beperkte mogelijkheden van de Speciale Operatietroepen van de VS in Oekraïne

De Oekraïense hoofdstad en steden in verschillende sectoren van het land werden opgeschrikt door verschillende explosies, volgens het Oekraïense persbureau Interfax en berichten op sociale mediasites.

Volgens berichten op netwerksites en informatie van het Oekraïense Interfax waren er ook explosies in de steden Kremenchuk en Poltava, terwijl eerder Russische wapens doelen in het westen troffen.

Ook de steden Dinpro en Uman werden getroffen.

De Oekraïners beweren dat 11 Russische kruisraketten in Kiev zijn neergeschoten door de Oekraïense luchtafweer, aldus de gemeente van de Oekraïense hoofdstad.

“Volgens voorlopige gegevens werden 11 kruisraketten vernietigd in het luchtruim van Kiev. Naast de raketten werden ook twee drones neergeschoten,” aldus de gemeente Kiev via het platform Telegram.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VIDEO: Oekraïense troepen op het slagveld brengen de nazigroet


Volg Frontnieuws op Telegram

  Het optreden van de heer Lavrov in New York doet het huis schudden

Lees meer over:

Vorig artikelPositie van Washington, sancties en alle andere, valt uiteen
Volgend artikelDr. John Coleman: De transhumanistische agenda is Satanisch
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. De kaart welke Rusland onlangs door dhr. Dmitri Medvedev heeft gepresenteerd van het toekomstige Rusland lijkt feitelijk nog het meest op die uit 1888. Oekraïne bestaat daar niet en zo zal het weer worden.
  Op de nieuwe kaart blijft er een piepklein Oekraïne over met Kiev als ‘hoofdstad’.

  Rusland stopt niet. Als….als er iets van een ’tegen aanval’ komt dan is dat de bel van de laatste ronde. De ronde waarin de zielige restanten van het Oekraïnse leger worden weggevaagd. De door het oorlogsgeile VS en EU geleverde materiaal zal worden vernietigd, waarschijnlijk vóórdat het ingezet kan worden. Oekraïne heeft nog 12 brigade’s van 4000 man klaarstaan voor een ‘offensief’.

  Deze ca. 48000 militairen zijn overwegend niet tot nauwelijks getraind, per definitie 0% gevechtservaring, erg jong, erg oud, en hebben geen serieuze wapens. Het rollend materieel, tanks etc., heeft bemanning waarvoor hetzelfde geldt.
  Dit wordt een ‘meatgrinder’ bloedbad van ongekende vorm.

  Intussen naar Bakhmut. Dat wordt schoongeveegd, hoofdzakelijk door Wagner PMC.
  De intense aanvallen met o.a. Kalibr kruisraketten van de afgelopen 24 uur zijn gericht op militaire doelen. Het weinige dat nog rest van Oekraïne’s luchtafweer slaagt er soms in een kruisraket neer te halen. Om luchtafweer te beschermen staat het niet buiten, maar in bewoond gebied waardoor de resten van een neergehaalde kruisraket in bewoond gebied crashen zoals gisteren helaas gebeurde.

  Luchtdoelgeschut behoort buiten de bebouwde kom te staan. Aangezien de reden van de Russische overname van voormalig Oekraïne de 8 jaar lange dodelijke terreur van Kiev op de Donbass is, mag het duidelijk zijn dat de Oekraïense nationaal socialistische (a.k.a. nazi) regering zich niet bekommert om mensenlevens zij het Oekraïense of Russische.
  Eerder werd het 12 punten vredesvoorstel van China al naar de prullenbak verwezen. Eergisteren heeft China tijdens het telefoon gesprek tussen Xi en Zelensky duidelijk te horen gekregen dat Oekraïne niet wenst te stoppen met het uitmoorden van de eigen bevolking. Aldus zal geschiedden.

  Zoals Sleepy Joe Biden al sprak: ‘We will fight to the last Ukrainian.’
  En zo zal het zijn.

  Oekraïne is niet meer. Wen er maar aan.

  • Dennis,
   De gewone media is toch echt van de ratten besnuffeld he, jouw betoog is een prima betoog, Rusland heeft het jarenlang op een nette manier willen oplossen, zelfs met autonomie voor de Russisch sprekenden maar de overkant was doof en blind, zelfs naar China willen ze niet luisteren, normaliter ben ik humanistisch maar met die Nazi’s In Kiev heb ik geen enkel probleem mee indien zij naar de eeuwige jachtvelden worden gebombardeerd, ik verheerlijk geen oorlog want dat is alleen maar 1 groot drama voor alles wat leeft, maar Kiev en vooral de VS met zijn Europese vazallen zijn niet voor reden vatbaar, het resultaat is volop bezig nu, triest maar het gaat nog even door, van Kiev blijft niks meer over, het zij zo, ga ik nu effe een theetje zetten.

  • @Dennis: Is bijna compleet.
   Duveltje uit de doos: de stomme Pooltjes; die willen voor wat grondgebied best wel het formele leger sturen….betaald van twee kanten: Nato + USA; en Banderastan

   En daar is het echte risico.
   Om dat snel en effectief af te stoppen: neutronen wapens moeten dan ingezet worden; want dan is het geen speciale actie meer maar een all out oorlog met Pooltjes.

   • Neutronenbommen? Ben je gek… Polen en de rest van de EU hebben geen munitie meer. Ze.hebben nu nog.500000 stuks in Zuid Korea.weten te vinden…genoeg voor anderhalve maand

 2. Het filmpje van het machinegeweer zegt mij genoeg. Je schiet niet zomaar een paar meter munitie achter elkaar af (loopt ook vast) en daarna rustig te herladen/ de vastloper op te lossen voor het raam. Duidelijk zichtbaar. In een vijandige omgeving maakt zo’n iemand het niet lang.

 3. L,s.,

  All of us should now unite together against the building of the empire of the antichrist. They are building a whole system for him, and that has been going on for decades. His arrival is near. But God will spoil their plans. Soon Russia will become an empire, and there will be a unification of the Orthodox church with the Tsar at the head. And we will be God’s army against the antichrist, get ready to join the fight.
  Let’s be Christ’s soldiers, with true faith, humility and love!

  Anonymos source.

 4. Denk dat de vax campagne op de eerste plaats
  Een track en tracé item is.
  Makkelijk opsporen van overleden soldaten voor de gegevens. Niet dat die openbaar worden – ivm betalen nabestaanden.

 5. Supersneu voor de normale mensen daar in dat land, maar Rusland kan helaas niks anders doen dan massaal aanvallen om die mensen daar te redden. Dat is heel erg dubbel. Dus óf het Oekraïnse leger vermoord de eigen mensen zoals ze al vanaf 2014 massaal doen en het westen/ navo wordt een grotere bedreiging voor Rusland, óf Rusland gooit dat land plat. Blijkbaar moet Oekraïne plat, weg, vermorzeld. En dat is ook wat Amerika wil blijkbaar. Oekraïne moet weg. Ik heb nog altijd geen idee waarom… Er blijft echt helemaal niks van over op deze manier. Het wordt een niemandsland. Misschien willen ze (navo) Oekraïne als dor grensland gebruiken om óf Rusland buiten te sluiten, of óns binnen te sluiten… Zie films als Hunger Games en de Divergent… Maar er is een agenda die verder gaat dan Rusland pesten en uitdagen.

  • Qua wereldontvolking gaat dat prima. Ze beginnen met Oekraine… waarschijnlijk 500000 jonge vruchtbare mannen die als tamme eenden in loopgraven zitten om door artillerie geraakt te worden. Volgende depopulatie slachtoffer landen zijn Georgie, Moldavie, Litouwen en Finland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in