De ontkoppeling van de realiteit die in het Westen wordt gepubliceerd en uitgezonden is verbijsterend. Ik veronderstel dat ik niet verbaasd moet zijn dat mensen die transgenderisme als normaal beschouwen en verklaren dat mannen zwanger kunnen zijn, gretig onzin over het winnen van de oorlog door Oekraïne als realiteit zullen omarmen. Ik wil uw aandacht vestigen op twee artikelen – Russia faces ‘incredible poverty’, warns ex-IMF chief (The Telegraph) en What 2023 will bring for the war in Ukraine (The Spectator), schrijft Larry johnson.

Godzijdank heeft de “ex-IMF-chef” niet langer de leiding over het IMF. Ik weet niet zeker of de man echt zo dom is, of dat hij een stroman is die alles zegt om de falende westerse meme over Rusland te ondersteunen.

Volgens de voormalige hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds wordt de Russische bevolking geconfronteerd met “ongelooflijke armoede” na de westerse sancties als reactie op de oorlog van Vladimir Poetin in Oekraïne.

Harvard-professor Kenneth Rogoff zei dat het land afstevent op een nieuw Cuba, Venezuela of “een reusachtig Iran”.

De economie van Rusland gelijkstellen met die van Cuba, Venezuela en Iran ontmaskert Rogoff als een incompetente econoom (Ouders, stuur uw kinderen niet naar Harvard). Laat me wat feiten presenteren:

BBP Cuba – 107,35 miljard

BBP Venezuela – 482,36 miljard

BBP Iran – 359,71 miljard

Rusland BBP – 1,78 biljoen

Als u moeite heeft met wiskunde, zal ik u helpen. Het BBP van Rusland is groter dan dat van Cuba, Venezuela en Iran samen (949,42 miljard). Maar het BBP zegt niets over de onderliggende kracht van een economie. Iran en Venezuela hebben iets gemeen met Rusland – ze zijn alle drie grote olieproducenten, maar Rusland overtreft hen. In 2022 steeg de Russische olieproductie met 2%, ondanks de zware internationale sancties. Dat komt omdat Rusland niet afhankelijk is van de verkoop van olie aan de Verenigde Staten en Europa. Landen buiten de westerse invloedssfeer – met name China en India – hebben hun aankopen van Russische olie opgevoerd.

  Westerse media 'cancelen' het Oekraïne-conflict terwijl Palestijnse genocide hun leugens en nepnieuws blootlegt

Maar Rusland heeft iets wat geen van de drie andere pariastaten heeft – enorme natuurlijke hulpbronnen naast olie, waardoor het een zelfvoorzienend land is. Rusland is het rijkste land ter wereld wat natuurlijke hulpbronnen betreft:

Het land is een belangrijke producent van steenkool, diamanten, aluminium, asbest, edelstenen, diamanten, kalk, lood, gips, ijzererts, bauxiet, gallium, boor, mica, aardgas, potas, platina, olie, zeldzame aardmetalen, ruwijzer, turf, stikstof, cadmium, arseen, magnesium, molybdeen, fosfaat, zwavel, titaniumspons, silicium, uranium, tellurium, vanadium, wolfraam, kobalt, grafiet, zilver, vermiculiet, selenium, rhenium, koper en goud.

Deze hulpbronnen garanderen dat Rusland niet het lot zal ondergaan van Cuba, Venezuela of Iran. Rusland is niet afhankelijk van handel met de Verenigde Staten en Europa. Het lijkt er zelfs op dat de Verenigde Staten en Europa wat Rusland produceert nodig hebben om hun economie draaiende te houden.

Hier wat videobewijs dat het huidige Rusland lichtjaren verwijderd is van de oude Sovjet-Unie:

Wat de mislukte econoom Rogoff niet begrijpt, is dat de beslissing van het Westen om Rusland te sanctioneren en te vernietigen de ineenstorting van het door de Verenigde Staten gedomineerde financiële tijdperk na de Tweede Wereldoorlog versnelt. Een indicator daarvan is het besluit van Saoedi-Arabië om betalingen in andere valuta te aanvaarden:

Saoedi-Arabië staat open voor afwikkeling van handel in andere valuta dan de Amerikaanse dollar, Saoedi-Arabië staat open voor besprekingen over handel in andere valuta dan de Amerikaanse dollar, aldus de minister van Financiën van het koninkrijk, Mohammed Al-Jadaan, meldt Bloomberg. – https://moderndiplomacy.eu/2023/01/20/saudi-arabia-opens-to-settling-trade-in-other-currencies-than-the-us-dollar/

Dit is het begin van een nieuwe economische wereldorde. Misschien is dat wat Rogoff achtervolgt.

De volgende is Charles Lipson, die “Peter B. Ritzma professor in politieke wetenschappen emeritus is aan de Universiteit van Chicago, waar hij het programma voor internationale politiek, economie en veiligheid heeft opgericht, en een Spectator-schrijver”. Behoorlijk indrukwekkend. Nog meer prima facie bewijs dat Andrei Martyanov’s vernietigende afkeuring van “politieke wetenschap” als een frauduleus academisch veld ondersteunt. Lipson schreef zojuist het volgende:

  V.N. zegt: "Voedseltekorten zijn essentieel voor het creëren van goedkope slavenarbeid"

Wat gebeurt er op het slagveld zelf? De strijd is de afgelopen twee maanden vertraagd door het vroege winterweer. Nu de grond stevig bevriest, komen de tanks en artillerie van Oekraïne weer in beweging. De zachte grond heeft geen invloed gehad op Rusland, dat vertrouwt op menselijke aanvallen van vervangbare soldaten en luchtaanvallen door Iraanse drones. Wat hen heeft afgeremd, is de slinkende voorraad precisiewapens en dienstplichtigen. Poetin kan niet veel doen aan de wapens, maar wel aan de mankracht. Hij is in het geheim begonnen met een nieuwe mobilisatieronde, ondanks de politieke gevaren. Het is één ding voor hem om mannen uit afgelegen gebieden te verzamelen. Het is heel wat anders om ze uit de straten van Moskou en Sint-Petersburg, het politieke hart van het land, te halen. Poetin zou dat alleen doen als hij denkt dat verliezen van de oorlog nog gevaarlijker is. Dat is precies het vooruitzicht waarmee hij wordt geconfronteerd als Oekraïne dit voorjaar en deze zomer zijn overwinningen voortzet, en vooral als het land dreigt de Krim weer in te nemen.

Op dit moment zet Rusland zijn mislukte – en uiterst kostbare – poging voort om de steden Bakhmut en het nabijgelegen Soledar in te nemen, als onderdeel van zijn mislukte poging om de controle over de Donbas te consolideren. Ondertussen rukt Oekraïne langzaam op naar twee steden verder naar het noorden: Kreminna en Svatove. Deze steden en de snelweg die ze verbindt, zijn de volgende stappen naar het oosten na de inname van Lyman door Oekraïne in oktober.

Negeer het feit dat Rusland de afgelopen twee maanden zijn raketaanvallen op belangrijke infrastructuur heeft opgevoerd. Als de tanks van Oekraïne bewegen en de Russen verliezen, volgens Lipson, waarom heeft Oekraïne dan wanhopig honderden tanks uit het Westen nodig? Als Oekraïne wint en Rusland wordt verslagen op het slagveld, waarom bereidt het Westen dan niet zijn overwinningsfeest voor? Het in elkaar flansen van een mislukte NAVO-top in Ramstein deze week is geen teken dat het Westen vertrouwen heeft in de militaire vooruitzichten van Oekraïne.

  Plannen zijn aan het veranderen voor de VS

De arme professor Lipson houdt blijkbaar de actualiteit niet bij en beseft niet dat Rusland niet alleen Soledar heeft veroverd (en enkele Amerikaanse soldaten daarbij), maar ook Bakhmut tactisch heeft omsingeld en snel oprukt in Zaporhyhia.

Lipson herhaalt de propaganda van Kiev dat de Oekraïense aanvallen op Kreminna en Svatove van strategisch belang zijn. Niets is minder waar. Rusland heeft nu vuurcontrole over de enige communicatielijnen die de Oekraïense troepen in Bakhmut bevoorraden. Zoals gebruikelijk maakt Rusland zijn plannen niet bekend, maar de huidige troepenbewegingen en artillerie- en luchtaanvallen doen sterk vermoeden dat Rusland van plan is de Oekraïense troepen ten oosten van de rivier de Dneiper van bevoorrading af te snijden. Dit doet denken aan Operatie Uranus (d.w.z. de Sovjet ketel die het 6e leger van de nazi’s bij Stalingrad omsingelde en vernietigde).

Laat ik afsluiten met een vraag – zullen de westerse cheerleaders voor Oekraïne ooit toegeven dat Oekraïne aan het verliezen is?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ongelooflijk! Duitse minister van Buitenlandse Zaken wil een atoomoorlog niet “helemaal uitsluiten” en “de risico’s duidelijk maken”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Gevaccineerd” Japan op de knieën gedwongen door Covid: Recordaantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen
Volgend artikelLaten we de wereld met kernwapens bestoken over wie de Krim bestuurt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Omdat het doel is om een wereldoorlog uit te lokken als plan 1 niet lukt

  Plan 1 is volgens mij om een soort van wereld regering op te zetten , wat trouwens meer lijkt op een China 2.0 .

  Omdat te bereiken moet natuurlijk wel even de hele boel na de klote worden geholpen , ongelimiteerd geld printen , zoveel mogelijk rechten en vrijheden afpakken .

  Ja we zijn hard op weg ….

 2. De Russische bevolking kan zonder stress de cemtrale verwarming op 30 graden zetten, kunnen we in Nederland niet betalen, in Rusland gas & electriciteit in overvloed. In Nederland en Duitsland worden we daarintegen gewaarschuwd voor mogelijke stroomuitval.
  Graan in overvloed, tenminste in rusland. In Europa is er kunstmest tekort. Vee moet in Nederland verdwijnen.

  Ik zit nu thuis bij 17,5 graden omdat ik in het rijke westen moeite heb met de energieprijzen. Misschien kan die imf-sukkel dat probleem benoemen.

  De mainstream media heeft als functie een kompas wat het zuiden aanwijst. Het is altijd het tegenovergestelde van de werkelijkheid.

 3. De achtergrond van dit conflict, is :
  – de geo-strategische dominantie van de V.S
  – de wereld-heerschappij van de V.S. bedrijven

  Die dreigt nu verloren te gaan.

  Vandaar de waanzinnige uitbreiding van dit conflict.

 4. We worden sinds jaar en dag geleidt door idioten, dat bewijst de politiek en de negatieve resultaten de afgelopen jaren. De sancties tegen Rusland en de oorlogsretoriek die nergens op slaan, kosten Europa zijn economische welvaart nu en in de toekomst. Rutte en zijn debiele kliek doen daar nog een schepje bovenop door het leveren van tanks! Wie in maart 2023 nog op een kartelpartij stemt, zoals de VVD,CDA,D66, of een daaraan gerelateerde partij, zoals de PVDA, VOLT en Groen Links, dan vernietig je niet alleen de toekomst van jezelf, maar ook die van onze kinderen en kleinkinderen!! Stem op die partijen die er nog voor de burgers zijn, PVV, FvD, BBB, BVNL, JA21 en geef iedereen een goede toekomst zonder dwang en fascisme en met vrijheid voor iedereen!!

  • @Rob,
   Het CDA en D66 hielpen Rutte te blijven zitten, enkele hielden de rug recht, ik dacht de PvdD,SP,PVV, Bij1 maar ik dacht dat de rest Rutte een nieuwe kans gaf en dus zitten we nog steeds in dezelfde situatie met de kliek van Rutte, om moedeloos van te worden wat mij betreft,zucht!

 5. Het gaat alleen over de grondstoffen die ze uit oekraine willen roven. Tijdens dat proces nog ff proberen rusland te vernietigen zodat ze die ook leeg kunnen roven.

 6. Rob;
  niet stemmen is ook een idee.

  Uitslagen staan al vast, een meerderheid behaald men nooit, je onafhankelijkheid / inspraak heb je overgedragen aan de meerderheid die niet het goede met de inwoners/ jou voorheeft als je stemt.
  Bovendien , is de kans 99% aanwezig
  Dat het gehele politieke bedrijf een act opvoert; in een toneelstuk heb je the good and the bad, anders is het niet
  ‘geloofwaardig’ ook goed voor verdeel en Heers strategie.
  In 2e wo , speelde exact hetzelfde.

  • Hopsakee januari 22, 2023 at 12:36

   Niet stemmen betekent dat de politieke elite/volksvertegenwoordigers carte blanche hebben, de totale vrijheid genieten om te doen wat ze politiek gezien willen doen, i.p.v. niet te stemmen maak je stem ongeldig, dan telt je stem wel mee in de opkomst en gaat niet als resten naar een andere partij zoals velen doen geloven.

   • @ Adriaan W. januari 22, 2023 at 15:59,
    Zodra je gaat stemmen, kan dat enkel als jij je identificeert met de natuurlijke persoon. De natuurlijke persoon is een papieren entiteit die eigendom is van de overheid. Jij geeft daarmee aan dat jij een eigendom bent van de overheid. Je hebt als natuurlijke persoon wel stemrecht, maar geen kiesrecht. Daarmee komt jouw stem niet eens dat stembureau uit. Is je opgevallen dat op die stembiljetten die jij in kan vullen geen enkel echtheidscertificaat met een uniek nummer heeft, maar een krantenpapier vodje, die ze tig keer kunnen herdrukken, dan kun je alle uitkomsten manipuleren die je maar wil. Pure illusie die hooggehouden wordt in het toneelstuk verkiezingen.

    Wat jij wel weggeeft is je eigen autoriteit over je zelf, dan geef jij je vrijwillig over aan een criminele organisatie (het private bedrijf van Alex “Staat der Nederlanden” coöperatie) die jouw mag beroven, afpersen, onteigenen, geweld tegen je mag gebruiken, ja zelfs jouw mogen doden. Wat jij hebt vrijwillig je zelf weggegeven aan deze criminele organisatie. Ik had iets meer van je verwacht, omtrent deze illusie.

 7. Beste Mensen

  Deze Oorlog is een Lafaards oorlog tegen onschuldige normaal levende mensen
  Die hun bevolkingsgroei mooi op pijl hebben gehouden
  Hierbij zijn de lafaards uit de klauwen gegroeid door neukerijen zonder hetzelf in te houden
  Nu kunnen al die monden niet meer worden gevoed
  Daarom moeten er dus veelen van worden vermoord
  Dit volgens de Machthebbers van die LGBTQIA+++ EU GB USA Landen met hun leiders Regeerders WHO WEF NAVO NATO hebben dat gezamelijk besloten

  Helaas zijn ook veele normaal levenden hiervan de Dupe

  Dank U

 8. Als Rusland een klinkende overwinning zal behalen (wat gaat gebeuren) zal het voor iedereen duidelijk zijn dat de MSM en westerse politici totaal niet te vertrouwen zijn met alle jubelverhalen die ze al die tijd naar buiten hebben gebracht.

 9. Beste mensen,

  Ik zie hier Vele reacties maar , vele slaan de plank gewoon mis! Ze willen kosten wat het kost, nieuw Khazaria stichten als hoofdkwartier van superstaat EU! En wie zich afvraagt waarom het nazis zijn kijk de film odessa files !

 10. Goede vraag wel…..of die westerse cheerleaders het ooit zullen het ooit zullen toegeven dat ze er faliekant naast zaten?

  Nee natuurlijk.

  De ons (voor de kritische mensch) welbekende dr Clavan……oost-europa kenner………die alleen maar nawauwelde wat hij voorgekauwd kreeg.

  Wie herinnert zich hem niet. Een van de treffendste voorbeelden van de zolderkamer geleerde zonder ook maar enige inhoud……. neergezet door Kees van Kooten……..

  Dat hele zootje na-kakelaars van het WEF…….ach gussie toch……

  Ik veronderstel dat ze zich te zijner tijd wel laten ombouwen tot iets, wat vooral niet mag lijken op wat ze altijd zijn geweest.

  Daarna zullen ze uiteindelijk tot de conclusie komen dat het allemaal niet heeft gewerkt…..inclusief het doorgecultiveerde stukje zelfoverschatting, wat nodig was om het minderwaardigheidscomplex te camoufleren.

  Ach gussie toch…….en al dat lijden gaat maar door èn door.

  Sukkels.

 11. Al die zogenaamde neocons die de ware macht in Amerika overhebben genomen, hebben geen enkel militair plan. Want ze gingen er klakkeloos vanuit dat Rusland niet binnen zou vallen en/of zich schikte als ze de Krim aan zouden vallen. Deze hebzuchtige globalisten die alle sociopaten en/of psychopaten zijn, die zich zelf helemaal ophemelen en denken alles beter te weten dan wie dan ook. Hebben alle een Borderline persoonlijkheidsstoornis met narcistische trekjes. Zij zijn geestelijk nooit volwassen geworden, ze zijn blijven steken bij hun kleuter jaren. Dit komt vooral tot uiting als zij in de verliezen hand zijn en/of kwaad worden. Dan vervallen zij weer naar hun kleuter jaren van een verwend kind. Dan verdwijnt alle logica en strategie, overrulen zij hun generaals, omdat zij zich zelf alles beter weten denken te weten. Zij leven in de ” IK ” wereld. De rest van de mensheid interesseert hen niet meer. Al worden hele landen uitgemoord doet hen niets, zolang maar hun investeringen maar veilig gesteld worden in Oekraïne waar ze zwaar in hebben geïnvesteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in