Eigen glazen ingooien doet tekort aan de beschrijving van de zelfverminking die de Verenigde Staten en Europa plegen in hun confrontatie met China en Rusland. Het is één ding om bijtende economische sancties op te leggen aan een land als Cuba. Wat heeft Amerika van Cuba nodig dat het elders niet kan krijgen? Het is gemakkelijk om goede alternatieven te vinden voor sigaren, bananen en suikerriet. Geen spelbrekers dus, schrijft Larry Johnson.

Maar het is suïcidaal wanneer de VS en de NAVO sancties opleggen aan de landen die cruciale farmaceutische producten (inclusief de actieve farmaceutische bestanddelen – aka API’s), zeldzame aardmetalen en uranium produceren. Dat is wat de Verenigde Staten en Europa doen. Overweeg de volgende feiten:

China is ’s werelds grootste producent van actieve farmaceutische ingrediënten (API’s). De Verenigde Staten zijn sterk afhankelijk van geneesmiddelen die uit China afkomstig zijn of API’s bevatten die uit China afkomstig zijn. Dit geldt met name voor generieke geneesmiddelen, waarvan de meeste recepten in de Verenigde Staten worden uitgeschreven. Geneesmiddelenbedrijven zijn niet verplicht om het land van herkomst van de API op het etiket van hun producten te vermelden; daardoor kunnen Amerikaanse consumenten onbewust risico’s aanvaarden die verband houden met geneesmiddelen uit China…

China is de grootste bron van fentanyl, een krachtige synthetische opioïde, in de Verenigde Staten. Hoewel de Chinese regering meerdere toezeggingen heeft gedaan om de stroom van illegale fentanyl naar de Verenigde Staten in te dammen, is zij deze toezeggingen niet nagekomen…

China is een wereldwijde bron van essentiële generieke geneesmiddelen en farmaceutische ingrediënten, alsook van gezondheidsgerelateerde producten zoals voedingssupplementen, biotechnologieproducten en medische hulpmiddelen. Het is ook de belangrijkste bron van API’s wereldwijd. Zelfs India – ’s werelds grootste leverancier van generieke geneesmiddelen – vertrouwt op China voor 80 procent van zijn API’s. De Verenigde Staten betrekken 80 procent van hun API’s van overzee, en een aanzienlijk deel van de Amerikaanse invoer van generieke geneesmiddelen komt rechtstreeks uit China of uit derde landen zoals India die gebruik maken van API’s uit China. Geneesmiddelenbedrijven zijn niet verplicht om het land van herkomst van de API op het etiket van hun producten te vermelden; Amerikaanse consumenten kunnen dus onbewust de risico’s aanvaarden van geneesmiddelen uit China. – GROWING U.S. RELIANCE ON CHINA’S BIOTECH AND PHARMACEUTICAL PRODUCTS

Als China besluit zijn invloed met farmaceutische producten te gebruiken om druk uit te oefenen op de Verenigde Staten in plaats van een werkelijke oorlog te beginnen, zouden miljoenen dikke Amerikanen die afhankelijk zijn van geneesmiddelen tegen hoge bloeddruk en diabetes in levensgevaar komen. Er sterven nu al duizenden Amerikanen aan een overdosis fentanyl, dat in China wordt geproduceerd en door Mexicaanse drugskartels aan Amerikaanse verslaafden wordt geleverd. China heeft hier een troefkaart die het weigert uit te spelen. Als het die wel inzet, zullen de verwoestende gevolgen in heel Amerika voelbaar zijn.

  Hoera, Poetin heeft de klimaatverandering afgeschaft!

Dan zijn er de zeldzame aardmetalen. China is de reus op dit gebied:

Zeldzame aardelementen worden gebruikt in een groot aantal consumentenproducten, van iPhones tot motoren voor elektrische auto’s, maar ook in militaire straalmotoren, satellieten en lasers.

China leverde tussen 2014 en 2017 80% van de door de Verenigde Staten geïmporteerde zeldzame aardmetalen.

Volgens onderzoeksbureau Adamas Intelligence beschikt China over minstens 85% van de wereldwijde capaciteit om zeldzame aardmetalen te verwerken tot materiaal dat fabrikanten kunnen gebruiken. – U.S. dependence on China’s rare earth: Trade war vulnerability

Maar ook Rusland heeft enige invloed. Het artikel waaruit ik citeer werd geschreven toen het Westen nog de illusie koesterde dat Rusland en China hun krachten niet zouden bundelen. Dat is niet langer het geval:

Rusland is een andere belangrijke speler in het beheer van de wereldwijde toeleveringsketen van zeldzame aardmetalen, dankzij zijn enorme minerale rijkdommen en een eeuwenlange traditie van mijnbouw en metaalverwerking, met name voor militair-industriële toepassingen. Rusland is met ongeveer 12 miljoen ton goed voor ongeveer 10% van de wereldwijde onaangeboorde voorraden. Er is nog steeds enige samenwerking met de VS, waaronder de levering van titanium aan Boeing door het staatsbedrijf VSMPO-Avisma. Een grotere afhankelijkheid van de VS van Rusland op een strategisch gebied van zeldzame aardmetalen is momenteel echter niet haalbaar vanwege de geschiedenis van vijandige en concurrerende betrekkingen die teruggaan tot de Koude Oorlog. Moskou overweegt meer te investeren in kritieke infrastructuur voor mineralen, en Russische bedrijven kunnen tegen 2024 wellicht ongeveer 7.000 ton REE-concentraat produceren, waardoor de invloed op de toeleveringsketens aanzienlijk wordt vergroot en het land minder afhankelijk wordt van China. – America’s Critical Strategic Vulnerability: Rare Earth Elements

En dan is er nog uranium. Verrijkt uranium is een essentieel onderdeel van kerncentrales. Zelfs de neocon Samantha Power – momenteel hoofd van USAID en auteur van het stuk met het volgende citaat – begrijpt het gevaar dat het Westen loopt op dit energiefront:

  Hoe de oorlog in Oekraïne zal eindigen - John Mearsheimer

Maar op korte termijn zal het vergroten van Europa’s afhankelijkheid van kernenergie het continent niet bevrijden van Russische brandstof. Net zoals Europa afhankelijk is geworden van Russische olie en gas, is ook een groot deel van de wereld afhankelijk geworden van Rusland voor de materialen die nodig zijn om kernenergie te maken. Rusland beschikt over bijna de helft van de wereldwijde capaciteit om uranium voor kernbrandstof te verrijken, en 40% van de in Europa geproduceerde kernenergie is afhankelijk van uranium uit Rusland of Kazachstan en Oezbekistan, beide nauwe bondgenoten van het Kremlin. Ongeveer de helft van alle Amerikaanse kerncentrales – ongeveer 10 procent van de totale Amerikaanse elektriciteitsproductie – wordt aangedreven door invoer uit deze drie landen (een feit dat kan verklaren waarom de Amerikaanse nucleaire industrie gelobbyd heeft om uranium uit te sluiten van de sancties tegen Russische energie-import). Rusland domineert ook de markt voor de export en bouw van kerncentrales, vooral in opkomende economieën. Zijn naaste concurrent is China, ook een autocratie. Staten die contracten sluiten met China of Rusland kunnen tientallen jaren afhankelijk blijven van hen voor nucleaire brandstof en diensten. – Russia’s Nuclear Power Hegemony

Rusland bevindt zich ironisch genoeg in een sterkere positie dan China. De Russische economie is vrijwel zelfvoorzienend. Moskou hoeft niet bij de VS of Europa te bedelen om iets om zijn fabrieken draaiende te houden. China is kwetsbaarder omdat zijn economie het moeilijk heeft en het afhankelijk is van de markten in de VS en Europa om zijn goederen te verkopen. De onbeantwoorde vraag is of China een moment zal bereiken waarop het, uit angst voor een reële oorlog met de VS, de economische trekker overhaalt en farmaceutische producten en zeldzame aardmetalen achterhoudt die van vitaal belang zijn voor de westerse economieën.

  Ruslands S-70 Okhotnik zware stealth drone begint Oekraïense troepen te bestoken terwijl Kiev wanhopig op F-16's wacht

Er zijn al duidelijke aanwijzingen dat China geen afwachtende houding aanneemt. Het haalt de economische en politieke banden met Rusland aan en is samen met Rusland begonnen met het opzetten van een nieuw internationaal financieel stelsel dat grotendeels immuun is voor westerse sancties en intimidatie.

Ik zie geen aanwijzingen dat de “slimme” mensen in Washington, Londen en Berlijn bezig zijn met strategische planning om deze bedreigingen het hoofd te bieden. Tot dusver gedragen zij zich als een ontaarde gokker, die zijn overtuiging verdubbelt dat zij de afzetting van Poetin kunnen forceren en dat Rusland kruipend terug zal komen naar het Westen, smekend om te worden opgenomen in de kudde. Dat is een verloren weddenschap.

Nu de VS en de NAVO hun verbale dreigementen en de levering van dodelijke militaire hulp aan Oekraïne en Taiwan opvoeren, nemen de Chinezen en Russen daar nota van en zijn zij bereid zich te verdedigen. Het Westen lijkt een vuurgevecht te willen beginnen en komt nu pas tot het besef dat zijn voorraad munitie opraakt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nieuw bewijs van marteling van Russische krijgsgevangenen door Oekraïners opgedokenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVolgende stap naar WOIII – Vicepresident Harris: “De Verenigde Staten hebben formeel vastgesteld dat Rusland misdaden tegen de mensheid heeft begaan”
Volgend artikelParanoia: Is dat altijd slecht?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Marxisten en satanisten zijn een speciaal soort kwaadaardigheid… de scorched earth tactiek is hoe ze al eeuwen de macht houden. Als plunderende barbaren branden ze alles plat en verwoesten ze alles. De neocons, de cabal, zijn als de gestoorde club totale psychopaten in Mad Max. Ze geven nergens wat om, behalve om zichzelf en hun lusten, macht en hebzucht. We zijn in oorlog met Orks, levenloze, gevoelloze, liefdeloze Orks, die gewoon doen wat hun kwaadaardige tovenaar ze opdraagt. Monsters.

 2. “Waarom maken de VS zich sterk voor een oorlog met de twee landen die cruciale medicijnen, zeldzame aardmetalen en uranium leveren?” omdat de (((eigenaren((( van de vs (((globalisten((( zijn larry..

  je weet wel degenen die jij nooit noemt.

  (ex(-cia. oy gevallt

 3. Tav zeldzame metalen / mineralen, deze zijn in het westen vaak wel te vinden maar het productieproces is vervuilend en kost veel energie. Dit gegeven zou het sprookjesbeeld van schone en co2 vrije energie doorprikken.
  Dergelijke bedrijven zullen nooit milieu vergunningen krijgen in de EU.

   • Noorden van Scandinavië heeft zeldzame metalen, voormalig Joegoslavië, Bulgarije, je denkt toch niet dat de Balkan landen zomaar bij de eu komen, verder vind je in heel noord Amerika bijna alle zeldzame metalen, de afgelopen decennia is het mijnen daar gestopt omdat China en Rusland goedkoper zijn, tevens minder vervuiling en ecologische schade op eigen grondgebied.

    Ga niet uit van Nederland, (alhoewel er toch ergens thorium zou zitten)

    Wat ik als vreemd ervaar is dat in het begin van internet meer data over grondstoffen op eu grondgebied te vinden waren. Als ik mij goed herinner was er bij Sarajevo de enige uranium mijn van Europa, maar ik kan er vandaag de dag niets meer over terug vinden.
    Recent wel berichten over goud in de Servische grond.

    • Australië nog geen nato lid, zit wel aan iets aan te komen, ze barsten daar van de zeldzame grondstoffen
     Het probleem is in heel de nato, de aardlagen lokaliseren, starten mijnen, verwerking erts kost tijd, dat doe je niet in 1 – 2 jaar tijd.

     • Australia lid van Noord Atlantic Verdrags Organisatie.

      Wil je het nog belachelijker maken hahahaa

      Je kan gewoon zonder NAVO economische afspraken maken hoor, hebben we honderden jaren gedaan. Of je moet het allemaal gewoon willen stelen onder het mom vrede brengen, zoals de NAVO steeds doet in o.m. Joegoslavie, Golf oorlog/Koeweit, Yemn , irak Afganistan enz enz enz. En vergaat niet alle nog steeds geldende koloniale’ belastingen, Nederland / Indonesie, Belgie /Congo, waar veel Congolezen maar een hand hebben , En Duitsland/ Nairobi / waar je het ‘spergebiet’ nog steeds op Google map terug kan vinden en waar de de genocide op de Joden geoefend hebben. Spergebiet is om ‘hun’ diamantmijn te beschermen. Frankrijk o.m. Nieuw-Caledonië en Frans-Polynesië

      En allemaal willen ze er onderuit allemaal

      • Azië krijgt een nato variant met Zuid Korea, Australië, Japan, Nieuw Zeeland en mogelijk anderen zoals taiwan dit natuurlijk onder leiding van vd vs
       Of je dit nato noemt of pato maakt niet uit, het blijft hetzelfde principe

      • Australië heeft ook al meegedaan aan het Eurovisie Songfestival, dus of een land aan de andere kant van de wereld ligt zegt helemaal niets

    • Je hebt gelijk dat daar zeldzame metalen zitten dat weten ze al jaren en jaren. Ze moeten er alleen een hele plaats voor verplaatsen, waar ze inmiddels wel me begonnen zijn, over vijf jaar zijn ze daar dan mee klaar en dan nog een paar jaar om de mijn te beginnen.

     Maar idd daar zitten kostbare metalen, maar tegen die tijd heeft Rusland allang gewonnen, is de EU volledig uit elkaar gevallen NAVO bestaat niet meer want ook de VS Federatie valt nu al uit elkaar. Dollar dood en begraven, misschien dat ze de zilveren dollar terug kunnen brengen, die is nog altijd zo rondde 25 euro waard.

     De papieren dollar is niets meer waard, die waarde word alleen nog in stand gehouden door het geloof erin door het Amerikaanse volk , de rest van de wereld is dollars aan het dumpen en fysiek goud en producten aan het kopen zelfs B. Gates zet zijn geld in op landbouwgrond. Maar dat alles moet stiekem want als de massa het ziet is het klaar.

 4. Het Westen/Kapitalisten zijn FAILLIET.
  De DOLLAR/EURO en de POND is in waarde aan het zakken, OPEC, Rusland, straks China, plus de BRICS landen en de BRICS aansluit landen, willen hun eigen valuta als betaal en ontvang middelen, waarde gelijk aan GOUD.
  Stel er is geen Oorlog, AMERIKA/EUROPA en LONDEN willen grondstoffen kopen.
  Hallo Rusland en/of China en of de BRICS landen plus de BRICS aansluit landen, en de OPEC Olie landen,
  Willen jullie je grondstoffen aan ons leveren?.
  Ja hoor, dat willen ze wel, maar wel betaald worden met valuta’s dat gedekt is door GOUD.
  Als je FAILLIET bent heb je NIETS, en dan aankomen met, we kunnen jullie alleen betalen met DOLLARS/EURO’S of PONDEN, ze zijn alleen niet gedekt door GOUD, de waarde is ongeveer gelijk aan WC papier, dan zullen de grondstoffen leveranciers ze netjes bedanken voor hun aanvraag, maar ze mededelen geen belangstelling te hebben.
  De Grondstoffen leverancier’s bedanken de aankopers, en doen zaken met betrouwbare afnemers, die betalen met valuta’s gedekt door GOUD.
  Wat kan een FAILLIETE WESTEN nog doen, met waardeloze valuta’s, NIETS!
  Dus hebben ze geen andere keuze dan een OORLOG te beginnen, en hopen op een overwinning, dan bezitten ze de grondstoffen, en de WERELD macht.
  Dus het FAILLIETE WESTEN zal als gekken om hun heen slaan, ZONDER VERSTAND.
  of het FAILLIETE WESTEN zal hun ARROGANTIE overboord moeten gooien, en de grondstoffen leveranciers vragen mogen we met jullie meedoen.
  Ik denk dat het FAILLIETE WESTEN gaat voor, DE DOOD OF DE GLADIOLEN.

 5. Beste Mensen

  Niet druk maken
  Kijk en geniet
  Leef
  Laat Coos Schwabberlap en Kornuiten aan hun lot over
  Of anders ….
  Wees Coos Schwabberlap en Kornuiten
  Immers : Èèn is Alles & Alles is èèn

  Dank U

 6. ‘Cold Turkey’ noemen ze dat in de drugsscene !! Prachtig toch !? Heel het decadente westen in één keer van die walgelijke drugs- en medicijnenverslaving af ! Vallen er wel heel wat om maar dan héb je ook wat ! Laten we wel wezen : zonder die walgelijke medicijnenaanbidding, dat geloof in die hele kwakzalvers’wetenschap’ had de hele covid- en vaccinatiehoax nooit ook maar een káns gehad, waren we een halve eeuw geleden al de weg ingeslagen van gezonde omgevingen en échte voeding en leefstijl en verántwoorde natúúrlijke land- en tuinbouw en vlees en zuivelproductie… En van gewoon simpel nóóit ziek worden !!! Amen !

  • Beste Mensen

   Die wezens zijn de Grootste Egoïsten
   Die welk hun eigen kind nog steeds niet kunnen slachten en op peuzelen
   Maar wel die van de Buren
   De vraag rijst op
   Wie zijn mijn Buren??
   Koeien Schapen Geiten Paarden Honden Varkens Ezels enzovoorts misschien ??
   Hoe zien die allen eruit??

   En zolang dit stand houd is er altijd Oorlog

   Een wezen genaamd mens mag zichzelf leren te pijnigen
   Gedeelten van het eigen lichaam af te snijden en op te eten
   Pas dan zal het Ego uit dat Wezen genaamd mens beginnen weg te vallen

   Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in