De Kinzhal hypersonische raket op de buik van een MiG-31 jachtbommenwerper van de Russische luchtmacht (VKS)

Sinds Rusland in februari 2022 de Oekraïne binnenviel, is er een reeks escalaties geweest door het Westen, waardoor het vooruitzicht van een directe oorlog tussen Rusland en de NAVO is ontstaan. Je zou kunnen aanvoeren dat de escalaties van het Westen begonnen met de uitbreiding van de NAVO met voormalige Warschaupactlanden voorbij Duitsland, ondanks de beloften van de eerste regering Bush aan Rusland dat het anti-Russische bondgenootschap niet met “een centimeter oostwaarts” zou uitbreiden, en je zou ook kunnen aanvoeren dat de door de VS gesteunde kleurenrevolutie tegen de gekozen regering van Oekraïne in 2014 een verdere escalatie was, net als het leveren van wapens aan Oekraïne terwijl het vocht tegen Russische separatisten in de Donbas, maar laten we ons in het kader van deze post richten op de periode sinds de invasie van Rusland in 2022, schrijft Port Folio Armor.

De ene na de andere keer is de regering Biden teruggekomen op haar eigen beloften: dat ze geen tanks naar de Oekraïners zou sturen, dat ze geen F-16’s zou sturen, enz. De laatste escalatie door de regering Biden was het geven van groen licht aan de Oekraïners om Russisch grondgebied te bestoken met Amerikaanse wapens, wat de Oekraïners nu hebben gedaan.

Een aantal analisten heeft gesuggereerd dat NAVO-adviseurs vrijwel alles doen behalve de trekker overhalen als het gaat om geavanceerde wapensystemen, omdat ze vaak vertrouwen op Amerikaanse satelliet- en andere verkenningsgegevens waar de Oekraïners geen toegang toe zouden hebben.

  Poetin waarschuwt het Westen: Rusland zal reageren op bedreigingen - en niet alleen met tanks

Herstel van afschrikking

Het is duidelijk dat het Westen zich niet laat afschrikken door de dreiging van Russische vergelding. Het gebrek aan objectieve berichtgeving over de Oekraïense oorlog, die de Oekraïners momenteel aan het verliezen zijn, en de focus op succesvolle Oekraïense aanvallen op Russisch grondgebied geeft Amerikaanse en Europese oorlogshaviken, zoals de Estse president Kaja Kallas, het vertrouwen dat ze Rusland kunnen aandoen wat ze willen zonder bang te hoeven zijn voor een reactie.

Vermoedelijk is er een rode lijn waarboven dit niet opgaat en Rusland in reactie daarop een oorlog met de NAVO riskeert. Maar door de huidige passiviteit van Rusland tegen de NAVO denken westerse haviken dat er eigenlijk geen rode lijn is. Sommigen zijn zelfs nonchalant over het risico van een nucleaire oorlog, omdat ze denken dat de Russische kernwapens misschien niet echt werken. Dus één idee voor Rusland om de afschrikking te herstellen zou zijn om een kernwapen te testen.

Maar Unz Magazine-uitgever Ron Unz heeft een ander idee.

  Oekraïne situatierapport: Chernihiv tentoonstelling klaar - Update: Iskander raketinslag op video vastgelegd

Maak kennis met meneer Kinzhal

Ruslands Kh-47M2 Kinzhal (Dagger) is een hypersonische, lucht-grond raket met een conventionele granaatkop van 1.100 pond. Let op het gerapporteerde bereik hieronder, meer dan 2.000 km.

Ron Unz stelt voor dat Rusland de NAVO een paar dagen van tevoren waarschuwt en dan een hypersonische raketaanval uitvoert en het NAVO-hoofdkwartier in België vernietigt:

Stel nu dat NAVO-raketten die zich in Oekraïne bevinden, diep in Rusland inslaan op belangrijke militaire doelen, misschien met aanzienlijke slachtoffers of verlies van belangrijke uitrusting. De Russische regering zou publiekelijk kunnen verklaren dat, aangezien die raketten geleverd, gericht en bestuurd werden door NAVO-personeel, de NAVO duidelijk een medestrijder was geworden en dat ze direct represailles zou nemen tegen die organisatie.

Ze zouden dan kunnen aankondigen dat zo’n vergelding de vorm zou aannemen van een hypersonische raketaanval die het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel zou vernietigen, met de aanval gepland voor 12 uur ’s middags over twee dagen. Zo’n waarschuwing vooraf zou enorme internationale media-aandacht trekken, terwijl de NAVO ruim de tijd zou hebben om dat gebouw en de mensen in de buurt volledig te evacueren en ook een groot aantal van haar beste raketafweersystemen in te zetten om de faciliteit te verdedigen. Ervan uitgaande dat de raketaanval er toch in zou slagen het NAVO-hoofdkwartier volledig met de grond gelijk te maken, zou het resultaat weinig of geen menselijke slachtoffers zijn en tegelijkertijd een demonstratie dat Russische hypersonische raketten niet te stoppen zijn door welke NAVO-verdediging dan ook.

NAVO-hoofdkwartier in Brussel, België

Bedenk dat het gerapporteerde bereik van de Kinzhal raket meer dan 2000 km is. Als we het niet-aaneengesloten Kaliningrad buiten beschouwing laten, is de afstand tussen het NAVO-hoofdkwartier en de Russische grens 1.700 km, wat betekent dat Russische vliegtuigen deze raketten vanaf Russisch grondgebied kunnen lanceren. Terug naar Unz:

Inderdaad. Laten we hopen dat de gemoederen bedaard blijven en het niet zover komt. Het idee om uitgerekend vanwege Oekraïne de Derde Wereldoorlog te riskeren, zou Amerikaanse staatslieden van Kennan tot Kissinger krankzinnig hebben geleken.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Voorbode van een Brits-Russisch conflict: “Londen zal duur betalen voor de bomaanslag op de Nord Stream-pijpleidingen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKIJK: Hezbollah “treft Israël’s Iron Dome raketverdediging” in Noord-Israël met raket
Volgend artikelBilderberg 2024 of Hoe de elite de politiek, technologie, grote farmaceutische bedrijven en de media ondermijnt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. En dan schrijf je hier over één soort hypersonische raketten de Kinzhal,Maar er is ook nog de de Zircon en de Avangard

  2. Als ik moet kiezen tussen nucleair armageddon of een doodsprik van dr. Moordenaar Thedros, nu geef mij dan maar optie 1 want dan gaat die rat er tenminste ook aan geloven, krijgt die ook iets wat hem toekomt en de diplomatieke immuniteit kan hem dan niet redden.

  3. Het grote probleem met de navo oorlog tegen de RF en de konstante escalaties is dat de RF geen maatregelen neemt of daadwerkelijke acties uitvoert om dit te stoppen. Anderzijds, hoe langer de navo oorlog duurt, hoe meer uitgeput deze navo landen raken en hoe meer hun economie ten onder gaat.

  4. Of ipv een Kinzhal in Europa te laten landen zouden ze er een vanuit een onderzeeer in internationale wateren (uiteraard met uitegebreide waarschuwing van te voren) op het nucleaire testterrein in Nevada kunnen laten landen. Zonder nucleaire lading uiteraard, of met een minimale lading als voorbeeld.
    Aangezien het een testterrein is kan dat nauwelijks als een belangrijk doel worden beschouwd dat een echte escalerende reactie rechtvaardigt.

    Dat zou aan de hele wereld laten zien dat ze de VS kunnen treffen. Iets wat zelfs de grootste debielen in Europa iets zou geven om over na te denken, al helemaal omdat Europa zo ontzettend dicht bevolkt is.
    Als de VS dan toch blijft escaleren dan zetten ze nog meer delen van de wereld tegen zich op en zullen ze zelf waarschijnlijk een paria-staat worden onder zware sancties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in