De oorlog in Oekraïne is geen Call of Duty-fantasie. Het is een uitbreiding van de menselijke tragedie die de expansie van de NAVO naar het oosten heeft veroorzaakt. De slachtoffers wonen niet in Noord-Amerika. Ze leven in een regio die de meeste Amerikanen niet op een kaart kunnen vinden. Washington heeft de Oekraïners aangespoord om te vechten. Nu moet Washington hen aansporen te stoppen.” ∼ Kolonel Douglas MacGregor, The American Conservative

Volodymyr Zelensky is de Atlantische Oceaan niet overgevlogen om een toespraak te houden voor het Amerikaanse Congres. Dat was niet het doel van zijn reis. Het eigenlijke doel was het organiseren van een stimulerende gebeurtenis die de illusie van brede publieke steun voor de oorlog zou wekken. Daarom werd de toespraak uitgezonden op alle mainstream mediakanalen en daarom begroette het Congres Zelensky herhaaldelijk met een luid applaus. Nogmaals, de kaders van vraatzuchtige elites die de politieke machtshefbomen in Amerika beheersen, zijn vastbesloten het land naar de oorlog te slepen, en daarom schilderen ze een travestiet in een sportpak af als een kerkelijke figuur met onwrikbare principes. Het is allemaal public relations. Het is allemaal een poging om steun te verwerven voor een conflict waarbij binnenkort jonge Amerikaanse mannen en vrouwen zullen worden gevraagd te sterven zodat rijke elites hun greep op de wereldmacht kunnen behouden, schrijft Mike Whitney.

De reis van Zelensky naar Capitol Hill valt samen met het winteroffensief van Poetin, dat naar verwachting het Oekraïense leger zal verpletteren en de oorlog snel zal beëindigen. De Biden-regering begrijpt de situatie, maar heeft geen wapens of mankracht om de uitkomst te beïnvloeden. Dat betekent echter niet dat Washington geen plan heeft om het conflict te verlengen of zijn strijdkrachten te versterken. Het heeft wel degelijk een plan, zoals blijkt uit de manier waarop de regering onderhandelingen bij elke gelegenheid heeft afgewezen. Daaruit blijkt dat Washington nog steeds vastbesloten is Rusland koste wat het kost te verslaan. Praktisch gezien betekent dit dat de VS een incident moeten creëren dat als rechtvaardiging voor escalatie kan dienen. Het incident kan verband houden met de onverwachte reis van Zelensky naar Washington of misschien met de ontploffing van een kernbom ergens in Oekraïne. Zie dit fragment uit een artikel op RT:

Het risico dat Kiev probeert een zogenaamde ‘vuile bom’ te maken blijft bestaan, aldus een hoge Russische diplomaat…

“Oekraïne heeft het potentieel dat nodig is om een ‘vuile bom’ te maken, het kost niet veel moeite. Vooral omdat Oekraïne sinds de Sovjettijd een natie is die vergevorderd is in nucleaire technologie, en over veel technologieën en expertise beschikt,” zei Mikhail Ulyanov woensdag tegen journalisten, zoals geciteerd door RIA Novosti…

Generaal Igor Kirillov, de commandant van de Russische militaire afdeling die verantwoordelijk is voor de bescherming van de troepen tegen massavernietigingswapens, beweerde in oktober dat Kiev “in het laatste stadium” was van de productie van een vuile bom.” (“Radioactive threat from Kiev persists – Moscow“, RT)

De manier waarop een valse vlag wordt uitgevoerd, is volstrekt irrelevant. Waar het om gaat is dat – volgens politiek analist John Mearsheimer – “The United States is in this to win”, dat wil zeggen dat het Amerikaanse establishment voor buitenlands beleid niet bereid is om het Russische leger in Oekraïne te laten zegevieren en zijn eigen regeling op te leggen. Ze zullen een manier vinden om het conflict te intensiveren en buitenlandse troepen naar het theater te halen. Dat is het doel, en dat is wat ze zullen doen zodra ze een excuus voor escalatie hebben bedacht. Kortom: de VS is niet van plan de handdoek in de ring te gooien en het voor gezien te houden. Dit is een langetermijnproject dat jaren of zelfs decennia kan aanslepen.

  EU-top: Europeanen MOETEN bereid zijn de prijs te betalen voor hulp aan Oekraïne

Politiek analist Kurt Nimmo denkt dat de NAVO zich bij de gevechten kan aansluiten. Hier is een korte samenvatting van Nimmo’s laatste artikel bij Global Research:

Als we Olga Lebedeva en Pravda.ru mogen geloven, staat de NAVO op het punt zich in de oorlog in Oekraïne te mengen.

“Dergelijke aankondigingen werden gehoord van functionarissen van het Poolse ministerie van Defensie, de generale staf van het NAVO-bondgenootschap, officieren van het Franse leger en (natuurlijk) het Oekraïense ministerie van Defensie,” aldus Lebedeva.

“De belangrijkste reden zou het eerstvolgende Russische algemene offensief zijn dat de NAVO plant en dat volgens haar het Oekraïense leger niet alleen in de Donbass maar ook aan de kant van Kiev zou decimeren (veel Russische eenheden bevinden zich in gevechtssituatie in Wit-Rusland aan de grens met Oekraïne),” verklaart Rusreinfo.ru, een Russische website.

Maar de NAVO is altijd heel duidelijk geweest: Oekraïne KAN niet verliezen. Voor Washington zou de enige oplossing dan ook zijn dat NAVO-troepen Oekraïne binnenvallen, in de hoop dat dit een einde maakt aan het Russische offensief. De berekening is dat Vladimir Poetin de NAVO niet rechtstreeks zal willen confronteren met de mogelijke (nucleaire) gevolgen, en zich dan zal terugtrekken.” (“NATO Decides to Attack Russia in Ukraine– Ukraine is unable to defeat Russia. The next step is for direct NATO involvement“, Kurt Nimmo, Global Research).

Nimmo kan gelijk hebben, maar misschien ook niet. Volgens mij is de NAVO hopeloos verdeeld over deze kwestie. Een aantal NAVO-landen zal niet meedoen aan een oorlog tegen Rusland, ongeacht de omstandigheden of de hoeveelheid druk vanuit het Witte Huis. Het meest waarschijnlijke scenario werd gepresenteerd door kolonel Douglas MacGregor, die het dinsdag in een artikel in The American Conservative uiteenzette. Dit is wat hij zei:

  Verbranden Oekrainse strijdkrachten de lijken van gevallen buitenlandse huurlingen? (Video 18+)

De onvoorwaardelijke steun van de regering Biden aan het Zelensky-regime in Kiev bereikt een strategisch buigpunt, niet anders dan dat van LBJ in 1965… Net als Zuid-Vietnam in de jaren zestig is Oekraïne zijn oorlog met Rusland aan het verliezen… Het echte gevaar is nu dat Biden binnenkort op televisie verschijnt om LBJ’s optreden van 1965 te herhalen, waarbij hij het woord “Oekraïne” vervangt door “Zuid-Vietnam”:

“Vanavond, mijn mede-Amerikanen, wil ik tot u spreken over vrijheid, democratie en de strijd van het Oekraïense volk voor de overwinning. Geen ander vraagstuk houdt ons volk zo bezig. Geen andere droom neemt de miljoenen mensen in Oekraïne en Oost-Europa zo in beslag… Ik heb het echter niet over een NAVO-aanval op Rusland. Ik stel veeleer voor om een door de VS geleide coalitie van bereidwilligen, bestaande uit Amerikaanse, Poolse en Roemeense strijdkrachten, naar Oekraïne te sturen om op de grond het equivalent van een “no-fly zone” in te stellen. Ik stel een vreedzame missie voor, om in het meest westelijke deel van Oekraïne een veilige zone te creëren voor Oekraïense troepen en vluchtelingen die vechten om de verwoestende aanvallen van Rusland te overleven…”

De regeringen van de NAVO denken verdeeld over de oorlog in Oekraïne. Behalve Polen en mogelijk Roemenië staat geen van de NAVO-leden te springen om zijn troepen te mobiliseren voor een lange, slopende uitputtingsslag met Rusland in Oekraïne. Niemand in Londen, Parijs of Berlijn wil het risico lopen van een kernoorlog met Moskou. Amerikanen staan niet achter een oorlog met Rusland, en de weinigen die dat wel doen zijn ideologen, oppervlakkige politieke opportunisten of hebzuchtige defensieaannemers.” (“Washington is Prolonging Ukraine’s Suffering“, The American Conservative)

Dit is volgens mij het veel aannemelijker scenario. De regering-Biden zal een handvol landen in de arm nemen die instemmen met troepeninzet in West-Oekraïne, ogenschijnlijk om humanitaire redenen. Tegelijkertijd zullen zij toestaan dat de verschillende Oekraïense troepen doorgaan met het willekeurig beschieten van door Rusland gecontroleerde gebieden en locaties op Russisch grondgebied. Er zullen ongetwijfeld pogingen worden ondernomen om het luchtruim boven West-Oekraïne te controleren (no-fly zone) en om aanvallen uit te voeren op Russische formaties in het oosten. Het belangrijkste is dat vitale aanvoerlijnen vanuit Polen open blijven om de stroom manschappen, munitie en dodelijke wapens naar het front mogelijk te maken. MacGregor lijkt deze ontwikkelingen te voorzien, gezien zijn commentaar aan het begin van het artikel. Dit is wat hij zei:

  Reactie op Brits-Oekraïense aanvalsplannen: Russisch Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor mogelijke aanval op het Westen

Tijdens een toespraak op 29 november zei de Poolse vice-minister van Nationale Defensie (MON) Marcin Ociepa: “De waarschijnlijkheid van een oorlog waarbij wij betrokken zullen zijn is zeer groot. Te groot om dit scenario slechts hypothetisch te behandelen.” De Poolse MON is naar verluidt van plan om in 2023 200.000 reservisten op te roepen voor een paar weken training, maar waarnemers in Warschau vermoeden dat deze actie gemakkelijk kan leiden tot een nationale mobilisatie.

Ondertussen groeit binnen de regering Biden de bezorgdheid dat de Oekraïense oorlogsinspanning zal bezwijken onder het gewicht van een Russisch offensief. En nu de grond in Zuid-Oekraïne eindelijk bevriest, is de vrees van de regering gerechtvaardigd. In een interview in de Economist gaf het hoofd van de Oekraïense strijdkrachten, generaal Valery Zaluzhny toe dat de Russische mobilisatie en tactiek werken. Hij liet zelfs doorschemeren dat de Oekraïense strijdkrachten wellicht niet opgewassen zijn tegen de komende Russische aanval.” (“Washington is Prolonging Ukraine’s Suffering“, The American Conservative)

Het plan om Rusland in een oorlog in Oekraïne te lokken gaat minstens een decennium terug. En wat we nu weten uit opmerkingen van de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel, is dat Washington nooit heeft gestreefd naar een vreedzame oplossing van het conflict, maar onvermoeibaar heeft gewerkt aan het installeren van een Rusland-hatend regime in Kiev dat het zou helpen zijn oorlog tegen Rusland te vervolgen. De samenkomst van bijna 600.000 Russische gevechtstroepen in of rond Oekraïne dreigt de strategie van Washington te doen ontsporen en de oorlog te beëindigen op de voorwaarden van Rusland. Washington kan dat niet laten gebeuren. Het kan niet toestaan dat de wereld ziet dat het door Rusland is verslagen. Washington moet dus de enige optie kiezen die hem nog rest, de inzet van Amerikaanse troepen in Oekraïne.

Misschien zal het hoofd koeler worden en zal de regering zich terugtrekken, maar dat lijkt ons hoogst onwaarschijnlijk. Wij denken dat de beslissing al genomen is: wij denken dat de Verenigde Staten oorlog gaan voeren met Rusland.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

SCHOKKEND beeldmateriaal toont Russische soldaat die twee granaten boven zijn hoofd houdt terwijl hij onderhandelt over overgaveVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAbsurde opvoedkundige maatregelen van de WHO: Chocolade Kerstmannen mogen geen gezicht meer hebben
Volgend artikel10 Machinaties van de Globalistische Elites die we in 2023 moeten bestrijden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. de VS zal het weer voor mekaar krijgen een oorlog te voeren maar niet op eigen grondgebied.
  maar met Rusland als tegenstander zou het wel eens anders kunnen uitpakken.
  ik heb het vermoeden dat de VS Oekraïne opoffert om te zien wat RU in petto heeft en te bekijken hoe RU oorlog voert

 2. The truth is: nobody of so-called “average citizens” in Poland wants a war with Russia, but our crazy politicians do. We have opened our doors to millions of Ukrainian people harmed by the war and we want the war to end as soon as possible.

 3. Dat de USA het conflict zal uitbreiden staat buiten kijf. De eerste reden is dat Rusland zo nog lang kan voortdoen, maar de sleet op het Navo-apparaat ginder weegt zwaarder door. Daarenboven dient het niet het doel van de USA: Rusland vernietigen of “politiek bevrijden”. Maar het bezoek van de “man van het jaar” aan Washington heeft een tweede probleem blootgelegd: de publieke opinie heeft nu kennis gemaakt met “een slecht geklede Oost-Europese maffiabaas” en vraagt zich af waarom die honderden miljarden daarheen gaan, die in eigen land zo broodnodig zijn. Zonder dat de Amerikaanse publieke opinie het nut voor hun land inziet, is het conflict ten dode opgeschreven.

  • >>> en vraagt zich af waarom die honderden miljarden daarheen gaan <<<

   Deed men het zelfde maar bij de MILJARDEN steun die elk jaar naar israHELL stromen.. 🙁
   Draaide men die kraan maar eindelijk is dicht. Dan is het gauw afgelopen met dat k*tlandje in die uithoek van Middelandsezee..

 4. Mijn idee voor de volgende stap in de Ukraine.
  Polen heeft 200.000 man klaarstaan en zal West Ukraine binnen te vallen om de Poolse burgers daar te beschermen. Precies zoals de Russen Ukraine binnen viel om de Russische burgers te beschermen.
  Dan doet een NATO land mee aan de oorlog en hebben we WOIII

 5. Maar als de meeste NAVO-landen in Europa wel zo’n beetje door hun wapentuig en munitie heen zijn, waarmee wil men dan tegen Rusland gaan vechten? Als de Poolse regimenten zijn uitgeschakeld kunnen de Russische troepen ongehinderd over luxe Autobahnen en Peages naar Berlijn, Frankfurt, Straatsburg en Brussel rijden. Voor de EU-elites luidt die 3e wereldoorlog acuut “einde verhaal” in. Kan men nog overgooiertje gaan spelen met kernbommen, maar voor de elites geldt dat daarna alles wat ze leuk en lekker vonden kaputt is. De wereldsteden aan puin en in best mooie landen als Egypte etc. worden ze heel nadrukkelijk met de nek aangekeken. De wereld mag in hun optiek bestaan uit klootjesvolk. Maar dat betekent nog niet dat die mensen ook achterlijk zijn.

  WOIII wordt vooral voor de elite “rien ne va plus”.

 6. De VS kan heel veel willen, maar hun leger is niet toegerust om een landoorlog te voeren. Het heeft wat resultaten bereikt tegen landen die technologisch veruit de minderen waren. Waarbij die tegenstanders numeriek wel in de meerderheid waren, maar niet over de uitrusting beschikten voor een daadwerkelijke confrontatie en dus overgingen tot guerilla-tactieken.
  Die succesvol waren, want de VS faalde in Iraq, in Somalie en nog erger in Afghanistan. En dat tegen tegenstanders die voornamelijk pick-up trucks, granaatwerpers en en wat automatische wapens gebruikte, maar eigenlijk geen zwaar materieel had

  In Ukraine gaat de VS geen no-fly zone afkondigen, simpelweg omdat ze die niet kunnen afdwingen.
  De NAVO (wat voornamelijk de VS is) is al aan het einde van haar wapenvoorraden en gaat dus niks uitrichten. Er wordt nu nog een grote bek gegeven, maar als het puntje bij het paaltje komt zullen ze bakzeil halen.
  Het idee van een uitgelokte kernaanval klinkt aardig, maar iedere militaire bevelhebber heeft nu de hypersonische Russische wapens in actie gezien en weet dat Europa en de VS dan in enkele minuten compleet vernietigd worden. China en India zouden ook heel goed openlijk de kant van Rusland kunnen kiezen.
  De VS weet dat, wat dan ook de reden is dat 8 van de 10 vliegdekschip-groepen in hun thuishaven liggen ipv een projectie van kracht te proberen te vertonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in