Kenneth C. Zirkel / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

Alon Pinkas, een voormalige hoge Israëlische diplomaat (goed ingeplugd in het Witte Huis), heeft hardop de ‘realiteit’ over Israël onderstreept, wat niet verder kan worden verborgen:

“[Er zijn nu] twee [Joodse] staten – met contrasterende visies op wat de natie zou moeten zijn. Er is een olifant in de Israëlische kamer – en ‘nee’: het is niet de bezetting, hoewel dat de belangrijkste oorzaak is.”

“De olifant in de kamer is dat Israël geleidelijk maar onverbiddelijk verdeeld wordt [in een high-tech, seculiere, liberale staat] … en een joods-supremacistische, ultranationalistische theocratie met messianistische, antidemocratische neigingen die isolatie aanmoedigen.”

“Het zionisme … is door de kolonistenbeweging en extreem-rechtse fanatici vervormd en gemuteerd tot een Masada-achtige politieke cultuur, gebaseerd op het concept van de verlossing van het oude koninkrijk in het voorouderlijke land. (Masada was een Sicarii cultus in CE 73.)”

Pinkas vervolgt:

“In wezen woedt er een burgeroorlog in Israël. Het niveau van Gettysburg is nog niet bereikt, maar het diepe en brede schisma wordt overduidelijk. De twee politieke waardesystemen zijn gewoon niet met elkaar te verzoenen. “We vechten tegen de Arabieren (of Iran) voor ons bestaan” blijft de enige rode draad, maar die wordt zwakker. Dat is een negatieve definitie van nationale identiteit: een gemeenschappelijke vijand en bedreiging, maar heel weinig van wat ons bindt in termen van het soort samenleving en land dat we willen zijn.”

“Zelfs het meest fundamentele gemeenschappelijke verhaal, de Onafhankelijkheidsverklaring, wordt nu in twijfel getrokken, waarbij sommige basisprincipes en leidende beginselen een bron van politieke onenigheid zijn”.

Natuurlijk kan men zien vanaf welke kant van de scheidslijn Pinkas zijn wereld bekijkt – maar “naast het nadenken over 7 oktober is er een groeiend besef dat ‘eenheid’, ‘één bestemming’ en ‘we hebben geen keuze en geen ander land’ betekenisloze en holle clichés zijn geworden. In plaats daarvan zien steeds meer Israëli’s aan beide kanten van de scheidslijn hun land als in wezen opgesplitst in twee verschillende (onverzoenlijke) entiteiten.”

Klinkt dit bekend, zij het in een andere context? schrijft Alastair Crooke.

  Onderzoekscommissie van de Verenigde Naties: Israëlische functionarissen VERANTWOORDELIJK voor oorlogsmisdaden in Gaza

Het zou moeten. Want het is ook een metafoor voor de onverbiddelijke tweedeling in het Westen. De oorlog in Gaza heeft de latente verdeeldheid in het Westen aangewakkerd en verscherpt. Ook dit kan niet langer verborgen blijven. Aan de ene kant is er een (onliberaal) maakbaarheidsproject dat zich voordoet als liberalisme. En aan de andere kant een project om de ‘eeuwige’ waarden (hoe onvolmaakt ook) te herstellen die ooit aan de basis lagen van de Europese beschaving.

Het conflict in het Midden-Oosten heeft de parallellen tussen de twee sferen in het Westen duidelijk gemaakt.

Opnieuw zijn de parallellen en overeenkomsten ongemakkelijk: Zoals Pinkas zegt:

“de kloof is echt, wordt breder en wordt onoverbrugbaar. De politieke, culturele en economische kloven en breuken worden groter en gaan gepaard met giftig vitriool dat zich voordoet als politiek discours. Zelfs het meest fundamentele gemeenschappelijke verhaal, de Onafhankelijkheidsverklaring, wordt nu in twijfel getrokken, waarbij sommige basisprincipes en leidende beginselen een bron van politieke onenigheid zijn.”

Hij verwijst naar Israël, maar hetzelfde geldt voor de VS, waar de grondbeginselen en leidende beginselen van de grondwet (d.w.z. vrijheid van meningsuiting) een bron van politieke onenigheid zijn. Hij heeft het ook over de bewering van rechts dat Tel Aviv ‘een bubbel is,’ maar voegt eraan toe: “Wat betreft de bubbelclaim, ze hebben gelijk – maar New York is een bubbel, Parijs en Londen zijn bubbels” – zowel geografische als ideologische bubbels. Toch ‘snapt’ Pinkas de paradox die hij creëert niet: is dat niet de kern van het probleem? De ‘Techie-geobsedeerde’ Metro-Élites van Amerika versus de rest (d.w.z. ‘flyover America’)? De bubbels zijn het probleem, niet iets dat aan de kant geschoven kan worden.

Vandaag protesteren tienduizenden studenten in het Westen tegen de voortdurende afslachting van Palestijnen, terwijl de institutionele ‘place-holders’ de vernietiging van Hamas en alle ‘medeplichtige’ burgers volledig steunen (wat door sommigen wordt uitgebreid tot iedereen die in Gaza woont).

De twee wereldbeelden hebben geen gemeenschappelijke perceptie. Ze vertegenwoordigen contrasterende visies op de toekomst – en op de essentie van hun naties. 7 oktober deed de schijnwereld van de ‘status quo’ in Israël ontploffen – en ontrafelde tegelijkertijd de politieke orde in het Westen – net als in Israël.

  Rusland en Iran tekenen bilateraal strategisch pact

Wat belangrijk is om te begrijpen, is dat beide polaire visies – die van de betwiste nationale ‘geschiedenis’ en ten tweede van een gemeenschappelijke toekomst – authentiek zijn voor elke gemeenschap. De visies hebben hun eigen legitimiteit. Dit betekent dat eenvoudige politieke oplossingen verkalkte tijdgeest niet vloeibaar zullen maken. Elke partij moet eerst de legitimiteit van ‘de ander’ accepteren (terwijl ze het oneens blijven) om politiek mogelijk te maken.

Pinkas – als metafoor – heeft een bredere toepassing: na te hebben gezegd dat “er een olifant in de Israëlische kamer is – en nee, dat is niet de bezetting – hoewel dat wel de belangrijkste oorzaak is”, voegt Pinkas er later in zijn stuk aan toe dat “Israël niet alleen grondgebied bezet, maar ook ongeveer 5 miljoen Palestijnen. In feite leeft Israël al 57 jaar in een terugkerende lus van de zevende dag van de Zesdaagse Oorlog. Die realiteit, die in de jaren zeventig “langdurige tijdelijkheid” werd genoemd, is een permanent kenmerk geworden van Israëls politieke en geopolitieke ecosysteem.”

Het is een raamwerk dat Israëls val is geworden.

Dus waarom zijn Israël en het Westen samen aan het ontrafelen? Ten eerste omdat ze op het niveau van de machtsstructuren (zowel in de VS als in Europa) zo met elkaar verbonden zijn geraakt dat het moeilijk is om te bepalen wie er meer macht heeft binnen deze machts- en mediastructuren: Tel Aviv of het Witte Huis.

Dit betekent onderlinge afhankelijkheid in termen van ieders internationale status en, in het verlengde daarvan, kwetsbaarheid voor een ineenstorting van de wereldwijde status.

Hoewel het Westen zich vandaag de dag zogenaamd afkeert van letterlijk kolonialisme (anders dan het kolonialisme dat door Israël wordt gepraktiseerd), heeft het sinds de Tweede Wereldoorlog niettemin een vorm van op winst belust, financieel kolonialisme nagestreefd. Dat proces is ook een permanent kader geworden voor het westerse politieke en geopolitieke ecosysteem.

  Israël wil "Hiroshima-scenario" voor Gaza

Het gevolg is dat nu het koloniale kolonialisme in Gaza op een grimmige en duistere manier in beeld komt, de mondiale meerderheid zowel Israël als het Westen als expliciet koloniaal ziet. Er wordt geen onderscheid gemaakt – de op regels gebaseerde orde wordt gezien als slechts een andere iteratie van het koloniale ecosysteem. De gebeurtenissen in Gaza hebben dus onder andere een nieuwe golf van antikoloniale gevoelens over de hele wereld aangewakkerd.

Het vormt een dynamiek die, door een sterke weerklank te vinden onder westerse studenten-demonstranten (en onder veel van hun leraren), de westerse leiderschapsstructuren aan het breken is – wat een bedreiging vormt voor de zorgvuldig samengestelde aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Ten slotte is de nauwe integratie van de twee verbonden ‘structuren’ overgewaaid naar de tijdgeest van het buitenlands beleid van het Westen: net zoals het antwoord van Israël op 7 oktober was om uit te halen naar ‘Hamas’ en Gaza, zo volgt het Westen, dat zijn eigen ‘hegemonie-ecosysteem’ uitgedaagd ziet door Rusland en China, Israël door militair geweld te zien als de sleutel tot zijn eigen afschrikking en wereldwijde superioriteit.

President Poetin – als een voorbode van de huidige spanningen met het Westen – bekritiseerde in 2007 in München in een belangrijke toespraak wat hij de monopolistische dominantie van de Verenigde Staten in de mondiale betrekkingen noemde en hun “bijna ongebreidelde hypergebruik van geweld in internationale betrekkingen.”

Hij had hetzelfde kunnen zeggen over Israël in de regionale context.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Scott Ritter: De Hamas-aanval op Israël van 7 oktober – De meest succesvolle militaire aanval van deze eeuwVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPfizer klokkenluider zegt dat ongeveer een derde van Pfizer’s covid injecties grafeenoxide bevatte, maar het debat gaat door
Volgend artikelAmerikaans-Israëlische huurling Benjamin Reuben gevangen tijdens mislukte couppoging in Congo
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Aloysius Fozdyke – De schapen zijn op weg naar de slacht

  “Dit is het Tijdperk van Satan! Laten we ons erover verheugen en er blij mee zijn! De afgelopen zeven maanden zijn de oorlogswetten glorieus en flagrant in de steek gelaten, samen met de vernielingen van de vrijheden. Het ligt nu open.

  In Australië worden de reguliere media overspoeld met verhalen over gendergerelateerd/huiselijk geweld – politici die schuimbekken – maar vrijwel niets over Gaza. De in verval rakende, door schulden geteisterde economieën van alle landen die er toe doen, zijn aan het desintegreren. Terwijl jij op je knieën zit te bidden, spelen wij met jou.”

  Dit is het tijdperk van Satan! Laten we ons erover verheugen en blij zijn! De afgelopen zeven maanden zijn de oorlogswetten op glorieuze en flagrante wijze in de steek gelaten, en zijn de vrijheden vernield. Het is nu open.

  In Australië worden de reguliere media overspoeld met verhalen over gendergerelateerd/huiselijk geweld – politici die schuimen op de mond – maar vrijwel niets over Gaza. De in verval rakende, door schulden geteisterde economieën van alle landen die er toe doen, zijn aan het desintegreren. Terwijl jij op je knieën zit te bidden, spelen wij met jou.

  Onlangs was er een nieuwsbericht over hoe de Democratische Volksrepubliek Korea Chinese camera’s gebruikt om de lijfeigenen te bespioneren en te controleren. Chinese camera’s en computerprogramma’s voor gezichtsherkenningssystemen worden in Australië al jaren gebruikt en er komen er nog meer. Maakt het witte afval uit? De Chinese regering is van plan het Land Down Under in een openluchtgevangenis te veranderen en de Australiërs betalen daarvoor. De planeet met het gevangenisnetwerk gaat goed vooruit: veiligheid en beveiliging!

  Satan is de enige God die erom geeft! En waar zijn de tirannieke vader, de verdoofde zoon en de heilige geest als je denkt dat je ze nodig hebt? Voor jou en de jouwen ziet het er somber uit, maar voor Ons en Onze goden is het geweldig. ‘Wij zijn hier om je te helpen Jezus te vinden. Hij verstopt zich achter de bank.’

  Donald doet een beroep op de basisinstincten van de Amerikanen, van wie velen lijden onder diepgewortelde armoede, geweld, vervreemding, toenemende hopeloosheid, vervallen infrastructuur en beperkte mogelijkheden. Dat dergelijk lijden blijft verergeren in wat Biden lachend ‘het grootste land ter wereld’ noemt, is voor een groot deel de reden waarom Trump zulke toegewijde, misleide gelovigen vindt.

  Maar ondanks wat zijn aanhangers vurig dierbaar zijn, geeft Trump niets om lijden, zelfs niet om degenen die hem steunen. Zijn als president de ellendige levens verbeterd voor degenen die hun vertrouwen in hem stelden? Deze keer wordt hij gemotiveerd door vergelding, maar nogmaals, het is slechts een illusie. Zoals (mijn mentor) Petor altijd lachte: “Het goedkoopste ding in het bekende universum is een menselijke ziel”. En ik kan Petor nu in dierbare herinnering horen.

  Laat mij tot slot herhalen: Oorspronkelijk en voordat ik lid werd, was de Satanic Alpha Lodge libertair en streefde naar vrijheid; maar het plebs wilde het niet en dus veranderden we om ze te geven wat ze nog steeds willen: slavernij.

  https://henrymakow.com/trump-jan-6-jail.jpeg

 2. Ze stammen allemaal af van koning David, zowel Benjamin Netanyahu, alle Europese koningen, Alle UK-premiers, alle USA-presidenten. Alles 2.000 jaar lang keurig onder regie van Het Vaticaan.

  Het Vaticaan is door het Joodse geloof opgezet om de Christenen voor hun karretje te spannen en had maar één doel: De goddelijke opdracht aan Konin David uit te voeren: HEERS EN ONDERWERP ALLE VOLKEREN DER AARDE.

  De herbouw van de tempel van Koning David op de berg Zion nabij Jeruzalem is een van de opdrachten. De tempel moet gebouwd worden op het graf van koning David, ofwel bovenop de klaagmuur.

  Zie: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=122096745614333191&id=61559995738349

 3. Ik zeg eerst deze afmaken en eerlijke mensen aan het hoofd zetten.

  Ze doen het zelf is macht en controle willen houden over ieder mens en lang geleden gepland.

  De controlestaat wordt uitgerold via de Smartphone, QR code, Digitale Identiteit en CBDC munt. Al vele jaren waarschuwt UPF als een roepende in de woestijn voor alles wat komen gaat. De Corona (Covid) periode was daarin een ‘oefening’…….. om te zien hoever men nu al kon gaan met de misleiding en sturing van mensen al is dat lastig te bevatten.

  Waarom weet u niets en onderdeel van het 50 jarige plan van Mark Rutte icm Biden.

  Er is altijd een plan = Merk op dat het tirannieke sociaal-kredietsysteem probeert het betrouwbare, voorspelbare oude karaktersysteem na te bootsen, met dit verschil dat de loyaliteit van een burger niet ligt bij zijn karakter, maar bij de agenda van de regering. De eerste stap bij de invoering van een systeem van sociaal-kredietsysteem is controle krijgen over de media. Dit werd bereikt tijdens het Clinton-regime, toen zes mega-concerns toestemming kregen om 90% van wat een onafhankelijke media was, op te kopen en in een paar handen te concentreren.

  EUROPESE CENTRALE BANK TECHNISCH FAILLIET met een schuld van 300.000.000.000.000 dollar schuld????? gaan we in de jackpot = NIEUW ELEKTRONISCH GELD- NIEUW GELD – OUD GELD WEG

  The DEATH MONEY SYSTEM

  Als velen de blauwe brief terug sturen als blijkens in 1992 meneer Lubbers de BV Nederland in Washington aanmaakte, ons dood verklaarde wat bleek een legale reden te zijn om zaken te doen met de halve wereld en als zodanig wordt uitgerold zonder dat iemand dit wist en onderdeel van een 50 jarig plan die Rutte nu afmaakt. Overgenomen van de kerk toen we destijds (70er jaren) vrijwillig wat in het zakje deden dan is belasting, inbeslagname middeleeuwse praktijken, gelegaliseerde diefstal.

  Hoe de belastingdienst mensen oplicht en misleidt met behulp van het justitieel apparaat.
  Je kan geen zaken doen met overleden personen en/of een computer die vermeld namens de inspecteur die niet bestaat en naamloos wordt vermeld.
  https://youtu.be/0FTbLGMq5UM?si=iRoeCrzNe0m3sYcs

  Alle regeringen moeten ervoor zorgen dat de mensenrechten worden nageleefd.

  De wetten en de democratie moeten de mensenrechten beschermen.

  STRAFRECHT: Artikel 285b Sr. Inbreuk persoonlijke levenssfeer (vrees aanjagen):Hij, die wederrechtelijk stelselmatig opzettelijk inbreuk maakt op eens anders persoonlijke levenssfeer met het oogmerk die ander te dwingen its te doen, niet te doen of te dulden dan wel vrees aan te jagen wordt, als schuldig aan belaging, gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of een geldboete van de vierde categorie.

  Artikel 365 Sr. En Art 284 Sr Dwang:De ambtenaar/privé-persoon die door misbruik van gezag iemand
  dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete of geldboete van de vierde categorie (Ambtelijk: Art 365 Sr. / privé-persoon: Art 284 Sr.)

  Art 53 Sv: In geval van ontdekking, op heterdaad van een strafbaar feit is een ieder bevoegd de verdachte aan te houden.

  Marcel de Graaff die namens de EU in het EU-‘parlement’ zit, doet hier een pikante uitspraak. Helaas staat het momenteel om een onbekende reden niet meer op de website. Hij legt uit dat de EU en de Nederlandse regering mensen veel leed aan hebben aangedaan door hen “met leugens en bedrog” die mRNA-injectie op te dringen en doet alles uit de doeken; de vele vaccinatiedoden schreeuwen om gerechtigheid via tribunalen! Luister naar zijn zeer indringende betoog.
  https://www.hetanderenieuws.nl/breaking-marcel-de-graaff-er-zullen-en-moeten-covid-tribunalen-komen/

 4. Fifth Dimension Explained -🌍- 5th Dimension or 5D -💖- Spiritual Dimensions and Ascension.
  https://youtu.be/u40L2WK4j9o?si=GqX-wKHp9eiZ4rcj

  Discovering the Boundless Power Within: A Journey to Inner Harmony.
  https://youtu.be/0-mCbp9fMVs?si=9z7I0caFX8IlHE6n

  The Full Moon on May 23rd is bringing in joyful, healing energy! ✨
  One of the biggest benefits of these energy shifts is that you’ll be guided to heal and uplift your inner child.
  https://youtu.be/Jbf6X0XLzBA?si=oUWKbAexyL_cOOqE

  How to be really strong.
  https://youtu.be/cwHrakEm22s?si=yJefqPD3Yx_PFWVd

 5. What percentage of our DNA do we use in human body’s?

  Researchers and doctors mainly use the information from only 5 percent of the DNA code…..is knowing yourself on a deeper level to become who you really are and not take emotions of others as they are not yours and leave them there. “We hardly understand how the rest of the DNA works” is get closer to your own live when we learn to remember the subconscious mind that is present in our body.

  How much DNA is in your body and where is the DNA in your body?
  Every person has DNA. DNA is a complicated code that is different for everyone. That code is everywhere in your body, for example in your hair, your blood, your saliva and in your skin.

  How much DNA/rDNA does a human and other organisms have? Human DNA/rDNA consists of 3.2 billion letters, and everything is present in duplicate is DNA/rDNA (rDNA is remembering) is 5e element in every human body. A woman has more DNA/rDNA in total (96 million more letters), a man has more different DNA/rDNA (59 million more letters) are your frequenties/vibration in sound you sent out just like wifi.

  All humans share DNA, not just with each other, but with every living thing on earth! About 99.9% of human DNA is identical from person to person in your is starting with your north node working up to the south node in astrology for the soul and is not daily astrology. Astrology for the soul is your north moon node that gives a different outcome about your past and therefore not your astrological sign that you normally have. Northern Lunar Node describes your past of previous lives.

  How do I know if I have Jewish ancestors?

  Judaism is a religion and not an attribute to be determined as a DNA mutation. Therefore, there is no way to definitively determine whether someone has Jewish ancestors based on DNA is labeling what only people do and a judgment that we should leave out.

  Karmic/Toxic partner = Not wanting to develop is old beliefs
  Fantasy partner = Flights of development and doen’t change
  Spiritual partner = Developing together (spiritual)
  Soulmate = Developing openly together without judgement

  They cannot feel it themselves, but they play it oh so well for their own good and very adept at exploiting people. By understanding these karmic/toxic energies, you can protect your well-being and cultivate a positive, thriving mindset. A covert narcissist will generally not allow themselves to be vulnerable because this goes against their need for control, superiority and self-protection in a closed mind, old patterns and blaming others.

  Which factor is most predictive of relationship success according to studies? Effective communication allows partners to express their needs, solve conflicts, and understand each other better, which is crucial for long-term relationship health and also in the higher levels in jobs as peace comes first to become in your own mind in the collective energy on this planet witch is for the whole world.

  As we more open today we have some intense throat chakra energy coming forward encouraging us to speak up for ourselves, offering our opinion when asked rather than holding back on it.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in