Unknown author / U.S. federal government / Wikimedia / (Public Domain)

Het Westen is al zo lang dominant in de wereld dat veel Westerlingen niet echt kunnen bevatten dat de dominantie van het Westen in onze tijd ten einde loopt. Een ander probleem dat hieruit voortvloeit is dat veel Westerlingen niet kunnen zien dat de manier waarop het Westen denkt en handelt niet langer de superieure manier van handelen is in veel arena’s. Onze intellectuele elites lopen achter de feiten aan, zou je kunnen zeggen. De reden dat China de Verenigde Staten en haar bondgenoten overwint is niet alleen omdat ze alles maken, nou ja bijna alles, maar omdat ze op een veel superieure manier over deze wereld denken, en dit omvat ook hoe ze over oorlog denken, schrijft Matthew Littlefield.

Hier is een voorbeeld van waarom China en zijn bondgenoten aan het winnen zijn,

“Dezelfde factoren beïnvloeden allemaal het gebruik van oorlogsmiddelen. Het wordt achterhaald om militaire actie automatisch te beschouwen als het dominante middel en de andere middelen als ondersteunende middelen in een oorlog. Misschien zal in de niet al te verre toekomst het militaire middel slechts één van de beschikbare middelen zijn in oorlogen zoals die tegen terroristische organisaties van de Bin Laden-categorie. Een effectiever middel dat Bin Laden op een vernietigende manier kan raken is misschien niet de kruisraket, maar een financiële verstikkingsoorlog die via internet wordt gevoerd…

Naarmate de arena van oorlog is uitgebreid en de politieke, economische, diplomatieke, culturele en psychologische sferen omvat, naast de sferen op het land, in de zee, in de lucht, in de ruimte en elektronisch, hebben de interacties tussen alle factoren het moeilijk gemaakt voor de militaire sfeer om te dienen als de automatisch dominante sfeer in elke oorlog. Oorlog zal worden gevoerd in niet-oorlogssferen. Dit klinkt vreemd en is moeilijk te accepteren, maar steeds meer tekenen wijzen erop dat dit de trend is.” – Kol. Qiao Liang en Kol. Wang Xiansui. 1991, Unrestricted Warfare, Echo Point Books and Media, LLC, pp. 143-144.

Dit is geschreven door twee kolonels van het Chinese Bevrijdingsleger in 1999 en uit deze twee korte alinea’s wordt meteen duidelijk waarom China de VS en zijn bondgenoten verslaat. Ten eerste, bedenk eens hoe vooruitziend deze observatie is. Deze twee kolonels denken na over waarom Amerika zo dominant was in de eerste Golfoorlog aan het begin van de jaren negentig en waarom die vorm van oorlogvoering in hun tijd een hoogtepunt had bereikt. Ze voorspelden dat de volledige dominantie van de Verenigde Staten op militair gebied zou leiden tot een situatie waarin andere landen gedwongen zouden worden om zich aan te passen en op een heel andere manier te vechten, maar ook dat veel niet-statelijke actoren zoals Bin Laden in de nabije toekomst een kracht zouden worden om rekening mee te houden omdat deze niet-statelijke actoren in staat zouden zijn om zwakheden in de militaire doctrine en strategie van de Verenigde Staten uit te buiten. Ze voorspelden dat oorlog zich zou ontwikkelen op een manier waar de VS niet op was voorbereid. Nogmaals, dit werd geschreven in 1999, twee jaar voordat de Trade Towers instortten en Bin Laden een begrip werd.

  Dit is de manier waarop het Westen eindigt

Het argument van deze twee kolonels is dat in plaats van aan oorlog te denken in termen van de beste militaire uitrusting die wint, naties zouden moeten denken in termen van alles wat in onze wereld voorhanden is, zoals cultuur, of economie, of computertechnologie, wapens kunnen zijn die kunnen worden ingezet om het soort overwinningen te behalen die ooit werden behaald met straaljagers, raketten, tanks en oorlogsschepen. Maar meer nog, ze voorspellen dat elke staat die eerst denkt in termen van militair geweld als het dominante middel om overwinningen te behalen, achterop zal raken. Met andere woorden, ze hadden een van de belangrijkste zwakheden van de Verenigde Staten, en in mindere mate de bondgenoten van de VS, geïdentificeerd: hun achterhaalde begrip van oorlog.

Toen Amerika in 2001 werd aangevallen door niet-statelijke krachten, wat was toen hun onmiddellijke reactie? Met wie kunnen we oorlog voeren? Het maakt niet uit wie je denkt dat er uiteindelijk achter Bin Laden zat of met hem samenwerkte, ze begrepen de psychologie van de Amerikanen en hoe ze tot oorlog konden worden aangezet. De hele Amerikaanse samenleving, cultuur, media en politieke gevestigde orde is erop gericht om het bestrijden van vijanden te behandelen als iets waar het leger voor bestaat, en daarom kijken ze, wanneer ze op wat voor manier dan ook worden geprovoceerd, onmiddellijk hoe ze hun strijdkrachten kunnen inzetten om die vijand te bestrijden, of in het geval van Irak, gebruikten ze het als een excuus om een oorlog te beginnen die ze toch al wilden. Zoals de auteurs eerder in hun boek opmerken, is de VS als een grote reus, die gemakkelijk te provoceren is, maar onhandig in zijn reactie.

Hetzelfde geldt voor Israël. We zien dit met de huidige oorlog in Gaza. Na te zijn geprovoceerd, opnieuw maakt het niet uit wat er achter deze aanval zit, hoe reageerde Israël: Waar kunnen we de bommen droppen? Waar kunnen we de tanks op richten? Waar kunnen we de troepen naartoe sturen? Ze denken opnieuw, net als hun tweelingmaatschappij in de VS, na over hoe ze hun leger kunnen inzetten tegen de vijand op het slagveld. In veel opzichten zijn de VS en Israël als nationale versies van de Hulk, die denken in termen van “verpletter, verpletter, verpletter” wanneer ze worden aangevallen of geprovoceerd. Beide naties kunnen redelijk goed presteren tegen inferieure strijdkrachten op het slagveld, maar als ze op een sluwe manier worden aangevallen door niet-statelijke strijdkrachten, gedragen ze zich allebei als reuzen die onhandig naar muggen willen meppen.

  De 3 grote conflicten die de Derde Wereldoorlog zullen bepalen

China daarentegen laat hier zien waarom het zo snel terrein wint op de Verenigde Staten en de plaats van wereldleider inneemt. Ze hebben briljante geesten aan het werk in hun samenleving, die duidelijk invloedrijk zijn, die inzien dat er vele manieren zijn om overwinningen te behalen op andere naties, en dat onmiddellijk terugvallen op oorlogen en bommen dinosaurusdenken is. Tot op zekere hoogte begrijpt het Amerikaanse leiderschap dit, omdat ze dingen als sancties en handelsoorlogen hebben gebruikt om landen die zich tegen hen verzetten te verlammen. Dit geldt voor Irak, Libië, Noord-Korea en andere landen. Het militair-industrieel complex is echter zo sterk en machtig in het Amerikaanse Congres dat de VS nog steeds eerst en vooral denkt aan hoe ze hun problemen kunnen oplossen met de beste technologische wapens. Om te beginnen gebruiken ze misschien sancties, maar zodra ze kunnen zetten ze het leger in. Het is hun go-to reactie. En een groot deel van hun economie is gericht op het betalen van de nieuwste wapens om die klus te klaren.

Dit hebben we gezien in Oekraïne, waar we verschillende rapporten hebben gezien over hoe een bepaald wapensysteem van de Verenigde Staten of van de geallieerden het tij van de oorlog zal keren, en ook hoe deze wapensystemen er bij elke gelegenheid niet in zijn geslaagd om dit verheven doel te bereiken. In sommige opzichten doet dit denken aan hoe Adolf Hitler zijn hoop bleef vestigen op een of andere nieuwe technologie die hem een voorsprong zou geven op de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, terwijl hij eigenlijk gedoemd was te verliezen omdat hij de Verenigde Staten of Rusland niet kon overtreffen in manschappen en militaire uitrusting. China zag dit duidelijk in, want kijk eens hoeveel nadruk ze hebben gelegd op het veranderen van hun land in de industriële krachtcentrale van de wereld. China heeft veel oorlogen gewonnen zonder een schot te lossen, simpelweg door zoveel nadruk te leggen op productie. Elk land dat zijn potentiële vijanden kan overtreffen, is in het voordeel in elke conventionele oorlog en ook op vele andere manieren.

  Kunnen de VS Rusland en China tegelijk aanpakken?

In feite zijn de Verenigde Staten sinds 2001 voortdurend verzand in dure oorlogen, of proxyoorlogen, over de hele wereld. Tegelijkertijd heeft China zich gericht op het opbouwen van zijn industriële en technologische basis en gebruikt het zijn Belt and Road-initiatief om zijn allianties en toegang tot grondstoffen over de hele wereld veilig te stellen en ook om een positief imago op te bouwen, terwijl het imago van Amerika steeds meer wordt aangetast door zijn agressieve houding tegenover een groeiende lijst landen. China heeft de Verenigde Staten in alle opzichten overtroffen. Zonder te hoeven vechten verslaat het de VS op veel gebieden.

Als je bedenkt dat China zulke grote denkers heeft die erkennen dat er veel andere manieren zijn om een oorlog te winnen dan militair geweld, dan vraag je je echt af hoe lang ze hier al mee bezig zijn. China is aan het winnen omdat het het Westen te slim af is, het Westen is aan het verliezen omdat het zichzelf heeft vastgezet in een sleur van het gebruik van oude strategieën van verovering en dominantie die niet meer werken in onze moderne wereld. Dat betekent niet dat conventionele militaire oorlogen tot het verleden behoren, dat doen ze niet. Kijk maar eens hoe Rusland nu aan het winnen is tegen het door westerlingen bevoorrade en gesteunde Oekraïne in een conventionele oorlog tussen staten. Maar bedenk hoe Rusland een paar decennia heeft besteed aan het opbouwen van een industriële basis, een lokale economie, militaire capaciteit, allianties met lokale naties en meer voordat het met militair geweld reageerde in Oekraïne. Heeft Amerika dit gedaan? Nee, het heeft zijn industrie uitbesteed, bondgenoten van zich vervreemd en zich zowel militair als economisch steeds agressiever opgesteld, terwijl het zijn cultuur liet degraderen. Dit is de reden waarom China en zijn bondgenoten aan de winnende hand zijn.

Diegenen onder ons in het Westen die gewend zijn om de dominante machten in de wereld te zijn, krijgen een ruwe schok te verwerken. Degenen die ogen hebben om te zien, kunnen nu al zien hoe het Westen achter de feiten aanloopt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Allen voor één en één voor allenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAls wensen vissen waren – een leerzaam intermezzo
Volgend artikelRusland moet mondiaal denken maar eerst lokaal vechten als het de touwtjes in handen wil houden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Er bestaan geen elitaire intellectuelen in het westen en zweker niet in nederigland.
  het zijn meestal perverse satanische pedofielen die in wef-verband hier de scepter zwaaien…zie 13 jaar rat rutte en zijn gore aanhangsels.
  De echte slimmerikken zitten gewoon in jouw dorp/buurt.
  Dat zijn de mensen die luisteren,begrijpen en de wens hebben om anderen te helpen en te steunen.
  Dat zijn dus NOOIT politici….en AMBTENAREN…..

 2. Het gaat hen nieg om te winnen vd westerse cultuur.
  Zij zien al heel lang dat de wereld beter wordt, en een nieuwe toekomst krijgt als de mens weer centraal staat dat een nationaal gevoel alleen bestendigd als het wordt opgebouwd door de bewoners en niet een opgelegd doodziek nationalisme is dat bol staat van verdeling en macht.
  Er valt veel te winnen voor mensen.

 3. Nederland gaat ook winnen. Met de val van Amerika en de EU komt er een eind aan een parasitair systeem dat Nederland helemaal leegzuigt. Een Nederland onder leiding van types als Rutte en Pronk die ons geld overal uitstrooien behalve in ons eigen land voor hun eigen ego om belangrijk td zijn internationaal. Migranten die weer terugkeren zodra er niets meer te halen valt. Nederland in dienst van Russische, Indiase en Chinese toeristen die naar molens, Amsterdam, Giethoorn en bloemen komen kijken en we leven weer van kaas en jachtenbouwen. Geen geld naar Zuid- en midden Europa en vakantie in eigen land of Belgie.

 4. Heeft het zgn democratische Westen intellectuele elites, zoals in het artikel vermeld staat??? Laat ik nou denken dat die er helemaal niet zijn in het Westen. Maar dat er in het Westen alleen maar machtgeile psychopaten zijn, in usa en de usa schoothondjes in Europa. Die volharden in hun waanideeën dat het Westen superieur is over de rest van de landen in de wereld en het verdommen om de oogjes te openen voor datgene dat er door hun walgelijk beleid ontstaan is in diezelfde wereld. Overvallen, leegplunderen en in chaos achterlaten. Dat is het intellectuele elite zooitje in het Westen, die de orders van ongekozen globalistische organisaties (WEF bende, WHO zooi) uitvoert om het eigen volk te knechten, te decimeren, te verarmen en tot slaaf te maken van diezelfde elitezooi en op te sluiten in 15 minuten steden, 100% gecontroleerd door de Roverheid. De zittende regeringen in het Westen hebben niets voor het volk over. Helemaal niets.

 5. Inderdaad, zit allemaal veel in…Maar of het gras aan de andere kant nou zoveel groener is ? Voorlopig ben ik nog niet zo kapot van wat de BRICS-landen e.a. in hun gebied aan aanpak en mentaliteit laten zien.. Dat er tegenmacht tegen het Westen opkomt is prachtig, maar alleen multipolariteit op zich zal niet genoeg oplossing of verbetering brengen.. Homo homini lupus est….Daar voorlopig nog netzogoed als hier, helaas…

  • Rudolf,
   Een paradijs is nergens te vinden dat ben ik met je eens, het feit dat er nu een alternatief komt en nog bezig is zich te ontwikkelen t.o.v. de VS en zijn Navo dat geeft mij een goed gevoel, we zullen zien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in