TheDigitalArtist / Pixabay

Dit is de belangrijkste realiteit van het wereldbeeld op dit moment: de wensen van de managersklasse gaan de ene kant op, terwijl de feitelijke dynamiek van economie en politiek de andere kant op gaat. De managers willen dat hun systeembeheer zo gecentraliseerd en top-down mogelijk wordt; maar de systemen die zij beheren breken af en willen reorganiseren op kleinere schaal, lokaal gedistribueerd. De spanning die dit met zich meebrengt is explosief, schrijft James Howard Kunstler.

Vergeef me dat ik een basisprincipe herhaal dat dit moment in de geschiedenis aanstuurt: alles wat op gigantische schaal is georganiseerd stoomt af op mislukking: big regeringen, big bedrijven, de enorme kapitaalinvesteringsbedrijven, de wereldwijde scheepvaart, energieproductie, winkelketens, massa-auto’s, big elektriciteit, big geneeskunde, big onderwijs, big wat dan ook. Ze staan allemaal op het punt om te falen terwijl onze politici en economen plannen maken die gebaseerd zijn op het consolideren ervan in één supergigantisch megasysteem dat feilloos zal werken op magische computertechnologie.

Het falen van elk gigantisch systeem zal het falen van alle andere systemen alleen maar versterken en verbreden. Neem dat als axiomatisch aan. Bijvoorbeeld, de fantastische mislukkingen in het hoger onderwijs die nu te zien zijn, grotendeels te wijten aan de Marxiaanse nederlaag van uitmuntendheid, zal een generatie van incompetenten implanteren in alle hiërarchieën van het management. Dat zal resulteren in een verraderlijke matrix van slechte besluitvorming. Het Pareto 80-20 principe zal ervoor zorgen dat 80 procent van alle institutionele energie zal gaan naar het overeind houden van falende instellingen met slechte beslissingen die uitmonden in kapotte bedrijfsmodellen (terwijl 20 procent gaat naar het daadwerkelijk uitvoeren van de slechte beslissingen als beleid). Dat verklaart hoe Pete Buttigieg’s Department of Transportation 7,5 miljard dollar uitgaf om zeven oplaadpunten voor elektrische auto’s te bouwen.

  Bill Gates beveelt overheid om burgers die 'non-mainstream' online content delen op een zwarte lijst te zetten

Op dezelfde manier, als je een dringend medisch probleem hebt, zal 80 procent van de administratieve medewerkers in de uit de kluiten gewassen praktijk van je huisarts (met hulp van de cohorten van de ziektekostenverzekeraars waarmee ze moeten coördineren) erin slagen om je behandeling zo lang mogelijk uit te stellen, met een gerede kans om deze helemaal af te wijzen. En als je dan toch behandeld wordt, is de kans groot dat je een verkeerde diagnose krijgt en iatrogeen letsel oploopt.

Het 80-20 principe verklaart het kolossaal mismanagement van de Covid-19 gebeurtenis, vooral de “marketing” van mRNA vaccins als wondermiddelen die het tegenovergestelde bleken te zijn van heilzaam. Het resultaat van die aaneenschakeling van slechte beslissingen zal ervoor zorgen dat elke wijdverspreide gezondheidscrisis die voortkomt uit de lange termijn effecten van de Covid-vaccins van Pfizer en Moderna, het ziekenhuissysteem zal vernietigen. (Het is al aan de gang.) Je kunt dat grandioze falen van competentie extrapoleren naar de Wereldgezondheidsorganisatie en haar pogingen om een nieuwe pandemische crisis te orkestreren.

Het is je misschien opgevallen dat het steeds moeilijker wordt om vervangende onderdelen te krijgen voor een machine, vooral voor auto’s. Dat is een symptoom van falen. Dat is een symptoom van het falen van verschillende geïntegreerde systemen die nu aan het instorten zijn: de productie van producten in verre landen, prijsverstoringen in de containervaart, de ineenstorting van het vrachtvervoerssysteem in de VS (en daarmee het just-in-time voorraadmodel) en het onvermogen van autodealers om bekwame monteurs te vinden (terwijl de wegzakkende middenklasse het zich niet langer kan veroorloven om de auto’s te kopen die ze verkopen onder de meest liberale financieringsregelingen). Verwacht dat dit allemaal nog zal toenemen.

  Nederlandse boeren blokkeren snelwegen met mest en brandend hooi om te protesteren tegen de globalistische klimaatagenda (Video's)

Je zult een soortgelijke disfunctie zien in het systeem dat voedsel levert aan de mensen in ons land. Zelfs in de huidige vorm, met supermarkten die ruim gevuld zijn, heeft de triomf van slechte besluitvorming ertoe geleid dat 80 procent van de verkochte producten een vorm van gemodificeerde maïssiroop en GMO-granen zijn die op de markt worden gebracht als “leuk” snackvoedsel dat de gezondheid van veel burgers heeft verwoest (en het medische systeem heeft overspoeld met chronische ziekten). De ineenstorting van het voedselsysteem in de VS gaat nu verder met het idiote beleid van onze regering (eigenlijk doet elke regering in de westerse wereld dit) dat landbouwbedrijven, en dan vooral kleine boerderijen, ondermijnt met flagrante regulering. Het voorwendsel hiervoor is de hysterie over “klimaatverandering”. Het geeft de managers iets om slecht te beheren.

De grootschalige boeren worden natuurlijk ook getroffen, maar hun bedrijfsmodel is al op andere manieren gebroken, vooral door de gigantische kosten van hun “inputs” – brandstof, kunstmest, herbiciden en pesticiden, en geleend geld om de oogst binnen te halen. Politiek en economisch management heeft de zaken zo geregeld dat, in theorie, de mislukte kleine boeren geconsolideerd zullen worden in de gigantische boerderijen (die ook mislukken), maar je kunt wel zien hoe dat gaat uitpakken. Binnenkort zullen alle boerderijen niet meer kunnen produceren en na een periode van voedselschaarste, misschien wel hongersnood, zul je de opkomende reorganisatie zien van de landbouw op kleine schaal zonder het dode gewicht van overheidsregulering.

Het dode gewicht zal weg zijn omdat de overheid haar eigen legitimiteit heeft vernietigd door zoveel slechte beslissingen te nemen die hebben geleid tot een vertakt systeemfalen zoals hierboven beschreven. De overheid zal ook operationeel uitgehongerd zijn door het falen van haar financieringssysteem (belastingen) terwijl haar economen en hun leidinggevende tegenhangers in de financiële wereld ons geld vernietigen via hun meedogenloze pogingen om nepkapitaal te creëren door middel van dwang (Modern Monetary Theory).

  WEF suggereert de zon verduisteren om klimaatverandering tegen te gaan

Het resultaat van dit alles is dat de werkelijke dynamiek in menselijke aangelegenheden er meer toe doet dan de grandioze wensen van megamanagers. Ze kunnen maximale controle over alles wensen wat ze willen, maar de geschiedenis leidt de wereld in een andere richting. Onze gebroken systemen voor voedsel, medicijnen, onderwijs en handel zullen zichzelf reorganiseren na een periode van ongemakkelijke wanorde, misschien zelfs een epische ramp. Ik hoop dat je ziet hoe dit werkt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Onze jongeren zijn het product van de stervende cultuur van de westerse wereldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHier is hoe Poetin zal reageren op een NAVO-aanval
Volgend artikelWaarom China en anderen winnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

  • Dude, wat is er mis met jou? Die stomme links en inhoudsloze opmerkingen de hele tijd zijn echt enorm irritant.
   Als je niet inhoudelijk kunt reageren, reageer dan aub niet. Er is geen behoefte aan spammers/trollen die alles vervuilen met waardeloze shit onder ieder artikel

 1. Ik probeer de kleine boeren te steunen door voornamelijk hun producten zoals vlees en groente af te nemen, liefst biologisch. Gewoon vers koken en dan weet je niet wat je proeft! Eigenlijk ook niet veel duurder en soms goedkoper dan de supermarkt. Het is lekkerder en gezonder, sinds het gezeur over insecten en zo ben ik weer naar de kleine winkeltjes gegaan of doe online bestellingen bij biobedrijven.
  En ook maar eens geinvesteerd in een vriezer

  • Ik doe hetzelfde. En ik betaal liever wat meer dan dat ik de kankerverwekkende fake voedsel van big-supermarkten koop. Alle supermarkten zijn direct of indirect bij het WEF aangesloten. Ik kom bij uitzondering in een supermarkt. En omdat ik alleen nog bij groenteboeren, boeren en slagers kom, valt het enorm op dat de kwaliteit van vlees en groenten bij supermarkten echt heel triest is. Het leek laatst bij de Jumbo wel alsof het allemaal maar half rijp of bijna verrot was en qua voorraad was het net een communistische winkel.

   Wij moeten veranderen. Als we allemaal naar boeren en markten en ambachtelijke slagers en groenteboeren gaan, dan ontstaat er een nieuwe markt en flikkeren supermarkten om. Ik betaal liever wat meer dan dat ik het gif en de belabberde kwaliteit van de supermarkt moet eten.

   • Daar ga ik zeker in mee, ben nog opzoek, liefst in de buurt en life bezoeken!
    Het zijn toch ook net gevangenissen die grootgrutters. Je komt er niet uit zonder je flutbonnetje. Laats een grote storing bij alle zelfdoe kassa’s in AH.
    Iedereen alleen contant betalen. Gelukkig kon ik de enorme rij (ook buiten) voor de flappentap in de winkel, vrolijk fluitend overslaan.
    Contantgeld is dan wel goud! Alsnog een uur in de rij gestaan. Er was maar 1 kassa over voor contanten.. Wel lachen om al deze domheid waar we ingestort zijn.
    Zouden er mensen een awakening hebben ervaren na twee keer lang wachten? Haha..

 2. Als de hoogconjunctuur voorbij is, en dat is al 30 jaar zo, dan krijgt een bepaalde cultuur geen krachten meer toebedeeld. Reorganisatie na reorganisatie het mag niet baten.
  Het materialistisch wereld moet sterven.
  Zo niet, dan sterven de mensen.
  Er zal een nwe wereld worden geboren. En zeer zeker niet nuclias.

 3. Kleinschaligheid inderdaad misschien altijd te prefereren…maar ook dan dient er allereerst een positieve mentaliteit te zijn. Ook kleinschalig kunnen mensen mekaar verzieken en kapotmaken en volkomen verkeerd zitten…

 4. Het gaat straks aan alle kanten wringen.
  Dat krijg je als iedere vertrekkende manager vervangen wordt door een nieuwe die zijn bonus wil halen als hij kosten kan sparen.
  Dan gaat de “efficiente” kaasschaaf er in.
  Hetgeen leidt tot slechter materiaal, tot wegwerpartikelen, personeel dat iedere keer moet bijscholen (omdat andere, goedkopere, produktieartikelen ingekocht worden waarmee geleerd moet worden om te gaan) personeel moet steeds harder moet werken.
  Het beruchte outsourcing wordt mode. Produktieprocessen worden uitbesteed.
  Voorraden worden verminderd, want —> dood kapitaal (zeggen de aalgladde managers).
  Bedrijven willen zo weinig mogelijk voorraden en gaan het liefst pas over tot het fabriceren van een produkt als het door de klant besteld is. Gaat lachen worden met de levertijden.
  Personeel ontevreden waardoor service en klantvriendelijkheid onder druk komen te staan.
  Personeel gaat gewenst gedrag vertonen in plaats van intrinsieke overtuiging.
  Uiteindelijk leidt dat tot innerliche kündigung van het personeel.
  Alleen nog maar doen wat moet en niks extra’s meer.
  Gevolgen van jaren lang mismanagement.
  https://www.workwise.io/karriereguide/arbeitsalltag/innere-kuendigung#ursachen

  Je kunt de 100 meter niet in 0 sekonden rennen.
  Dat krijg je als in de “vrije markt” geld boven menselijke waarden geplaatst worden.
  The western way.
  Ik wil er nog aan toevoegen dat ministers zo’n beetje de managers van bv Nederland zijn geworden.
  Dan herken je de overeenkomsten met het bedrijfsleven.
  Dan zie je het verval van onderwijs, vervoer, veiligheid (politie), gezondheidszorg en dan snap je waarom militairen pang, pang moesten roepen in plaats van met echte munitie te kunnen oefenen.
  https://www.ad.nl/binnenland/defensie-maakt-einde-aan-pang-pang-roepen-en-vult-munitievoorraad-aan~a2ec49d5/
  Aan dat pang pang wordt gewerkt want de managers hebben een sterke arm nodig. De rest zoekt het zich maar uit in de mens verstikkende geprivatiseerde vrije markt.

 5. beste Neo
  heb je dan ook voorzien van een generator en voldoende brandstof .
  ik ruimde vroeger huizen op en vond regelmatig steriliseerbokalen , een vriend vroeg me naar steriliseerbokalen en heb ze hem gegeven , zelf heb ik er geen meer met spijt
  nu heeft hij een kelder vol met gesterisieerde groenten en vlees daar is geen stroom voor nodig

 6. De vraag is of dat steriliseren wel moet.. Met welke producten en met welk doel en of er geen betere manieren zijn om te conserveren, bewaren..Er zijn visies die zeggen dat zelfs pasteuriseren eigenlijk al te ver gaat, want alle enzymen kapotmaakt…Die wij ook nodig zouden hebben… Dus wat bereik je ermee en wat geef je op…Toch wel iets om even uit te zoeken !?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in