Mohammad Agah / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Iran heeft zijn lang beloofde vergelding voor de aanval van Israël op zijn consulaat in Damascus uitgevoerd door een massaal spervuur van drones en raketten te lanceren die volgens Iran Israëlische militaire doelen raakten en vernietigden, terwijl Israël zegt dat ze slechts oppervlakkige schade aanrichtten met een paar gewonden. De VS en hun bondgenoten hebben naar verluidt geholpen bij het neerschieten van een aantal Iraanse projectielen.

Net zoals we hebben besproken in de aanloop naar de luchtaanval, doet de westerse politieke media alsof dit een volledig onuitgelokte aanval was op het onschuldige slachtoffer Israël. In commentaren van westerse functionarissen en deskundigen en in krantenkoppen van de massamedia wordt zoveel mogelijk weggelaten dat Israël deze vijandelijkheden heeft uitgelokt met zijn extreme daad van agressie in Syrië. Hier in Australië kwam het artikel in de Sydney Morning Herald over de aanval er pas in de tiende alinea aan toe om zijn lezers te informeren over de aanval op het Iraanse consulaat en zei alleen dat Iran Israël had “beschuldigd” van het lanceren van de aanval, omdat Israël dit nooit officieel heeft bevestigd, schrijft Caitlin Johnstone.

In elk geval zegt Iran dat de aanval nu voorbij is. Gezien het feit dat we geen tekenen van enorme schade zien, lijkt de bewering van Iran dat zijn vergelding zou worden gekalibreerd om escalatie in een grootschalige regionale oorlog te voorkomen, juist te zijn geweest, net als de bewering van Washington dat het niet verwachtte dat de aanval groot genoeg zou zijn om de VS in een oorlog te betrekken.

  Verslaggever vraagt Ministerie van Buitenlandse Zaken waarom ze het 'genocide' noemen als Rusland burgers doodt, maar niet als het om Israël gaat

Een nieuw verslag van Axios zegt dat Biden Netanyahu persoonlijk heeft verteld dat de VS geen Israëlische militaire reactie op de Iraanse aanval zal steunen. Een anonieme hoge functionaris in het Witte Huis vertelde Axios dat Biden tegen Netanyahu zei: “Je hebt gewonnen. Neem de overwinning,” in verwijzing naar het aantal Iraanse wapens dat uit de lucht werd gehaald door de internationale coalitie ter verdediging van Israël. Blijkbaar is het helpen beperken van de schade van de Iraanse aanval de enige militaire inzet die het Witte Huis op dit moment tegen Iran wil doen.

En ik dank alles wat heilig is daarvoor. Een oorlog tussen de alliantie van de VS en Iran en zijn bondgenoten zou een nachtmerrie zijn en de verschrikkingen die we de afgelopen zes maanden in Gaza hebben gezien, zouden lijken op een aflevering van Peppa Pig.

Maar Washington alleen maar afwijzen om betrokken te raken is bij lange na niet genoeg. Zoals Trita Parsi van het Quincy Institute op Twitter zei: “Biden moet verdere escalatie voorkomen, niet alleen verklaren dat hij zich erbuiten wil houden.

Israël heeft inderdaad al duidelijk gemaakt dat het verder zal gaan met een escalatie tegen Iran. Het Israëlische Channel 12 citeert een niet nader genoemde hoge functionaris die zegt dat de Iraanse tegenaanval een “ongekende reactie” zal krijgen.

“Israël heeft de Amerikanen en regeringen in de regio al laten weten dat zijn reactie onvermijdelijk is,” meldt The Economist. “De militaire opties omvatten het lanceren van drones op Iran en langeafstandsluchtaanvallen op Iran, mogelijk op militaire bases of nucleaire installaties.”

  Kolonel Douglas Macgregor bekritiseert Trump voor zijn steun aan het wetsvoorstel om de oorlogen in Oekraïne en Israël te financieren

Het is op dit moment onduidelijk hoeveel invloed de laatste boodschap van de regering Biden zal hebben op de berekeningen van dit standpunt, maar de massamedia melden dat functionarissen van het Witte Huis zich zorgen maken dat Israël zich opmaakt om iets extreem roekeloos te doen dat de VS in een oorlog zou kunnen trekken die men liever vermijdt.

NBC News meldt het volgende:

“Sommige Amerikaanse topambtenaren zijn bezorgd dat Israël snel iets zou kunnen doen in reactie op de Iraanse aanvallen zonder na te denken over de mogelijke gevolgen daarna, volgens een hoge regeringsfunctionaris en een hoge defensiefunctionaris.

“Deze bezorgdheid komt deels voort uit de visie van de regering op de aanpak van Israël in de oorlog tegen Hamas en de aanval in Damascus.

“President Joe Biden heeft privé zijn bezorgdheid geuit over het feit dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de VS probeert mee te slepen in een breder conflict, volgens drie mensen die bekend zijn met zijn opmerkingen.”

Mensen hebben deze bezorgdheid al enige tijd geuit. Paul Pillar van Responsible Statecraft schreef eerder deze maand een solide argument dat Netanyahu er persoonlijk veel baat bij heeft om de VS bij een oorlog met Iran te betrekken om hem te helpen met zijn juridische en politieke problemen en om de aandacht af te leiden van Israëls genocide in Gaza.

  Uitgelekt Israëlisch regeringsplan: Verdrijf alle Palestijnen uit Gaza en stuur ze naar Europa en Canada

Of dat nu het geval is of niet, het is behoorlijk absurd dat de regering Biden passief zit te hopen dat dit niet gebeurt, alsof ze er niets over te zeggen heeft en alsof ze nu niets kan doen om zoiets te voorkomen. Biden had de mogelijkheid om een einde te maken aan deze krankzinnige escalatiecyclus in het Midden-Oosten sinds die zes maanden geleden begon, door een staakt-het-vuren in Gaza te eisen en van Israël te eisen dat het zijn moordmachine beteugelt, net zoals Amerikaanse presidenten in het verleden met succes hebben gedaan.

Biden zou dit alles met één telefoontje kunnen beëindigen. Het feit dat hij dat niet doet betekent dat hij een monster is, en geen enkele hoeveelheid berichten in de massamedia over hoe “bezorgd” en “gefrustreerd” hij is over de acties van Israël zal dat ooit veranderen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Psychopaten in parade… Westerse leiders medeplichtig aan Israëlische oorlogsmisdaden en genocideVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNBC News: Biden ‘Bezorgd’ dat Israël Amerika probeert mee te slepen in oorlog met Iran
Volgend artikelWaarom de aanval van Iran op Israël een groot succes was
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. De Khazaren liggen mooi onder het vergrootglas. Het wakkere deel van de mensheid krijgt te zien hoe de hiërarchie is, de rest van de mensheid is te druk met consumeren om ook maar iets te zien van wat er allemaal gaande is. Er bestaan nu twee werelden… eentje waar de lemmingen dom hun patroontjes blijven afdraaien en de afgrond inlopen en eentje waar het wakkere deel van de mensheid alles geeft om het kwaad te zien, te ontmaskeren en te stoppen om de koers te veranderen. De massa gaat nooit beseffen wat er is gebeurt, die worden straks in een betere wereld wakker en zullen de nieuwe leiders (de wakkere mensen) gaan volgen.

    Wij vechten deze informatie oorlog, de massa zal nooit weten wat wij hebben gedaan om de koers te wijzigen. Ze zullen alleen weten dat ze door het oog vd naald zijn gekropen als ze een gigantisch trauma moeten verwerken en dat trauma wordt ons feestje… de ondergang van de oude wereld en de Oude Wereld Orde die een doorstart probeert te maken. Waar de massa straks vernietiging ziet, zien wij het einde van de satanisten. Daardoor zullen wij licht verspreiden terwijl de massa in het duister komt.

    Daarna zal de massa zn hoofd buigen voor onze compassie en liefde ten tijde van de ineenstorting. En daarna gaan we als eenheid verder.

  2. Nethanyanu heeft de US bij de. Ballen…stond hier op Frontnieuws..een tijdje geleden, blijkt nu heel erg juist te zijn.. tenslotte, lijkzakken genoeg in Amerika.. straks misschien een buitenkans om de US economie een duwtje in de rug te geven 🤣😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in