© Foto: Public Domain

President Joe Biden heeft zaterdagavond “privé zijn bezorgdheid geuit” over het feit dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu Amerika probeert mee te slepen in een oorlog met Iran, meldt NBC News.

Van NBC News, “Iran lanceert vergeldingsaanval op Israël die regionale oorlog kan ontketenen”:

In de dagen voorafgaand aan de Iraanse vergeldingsaanval op Israël toonden Amerikaanse inlichtingen aan dat de Iraanse leiders het nodig vonden om te reageren op de Israëlische aanval op Damascus uit bezorgdheid over binnenlandse terugslag als de aanval onbeantwoord zou blijven, aldus de hoge regeringsfunctionaris.

Biden heeft privé zijn bezorgdheid geuit over het feit dat Netanyahu de VS probeert mee te slepen in een breder conflict, volgens drie mensen die bekend zijn met zijn opmerkingen.

Hoewel het Witte Huis gelooft dat de Israëli’s niet uit zijn op een bredere oorlog of een directe oorlog met Iran, vooral gezien de middelen die ze hebben om de oorlog in Gaza te voeren, kunnen Amerikaanse functionarissen daar niet zeker van zijn, zei de hoge regeringsfunctionaris.

De functionaris omschreef Israëls benadering van militaire operaties als “hectisch”.

“Er is deze urgentie om te handelen,” zei de functionaris, “en dat is wat er gebeurde in Damascus.” De functionaris zei dat het dezelfde frustratie is die Amerikaanse functionarissen hebben over de manier waarop Israël opereert in Gaza.

De defensiefunctionaris sloot zich aan bij dat gevoel en zei dat de Israëli’s hebben laten zien dat ze veel beter zijn in operaties dan in planning. “Ze hebben ons de afgelopen maanden verrast met hun echt kortzichtige planning, dus op die manier is Damascus niet zo verrassend,” zei de defensiefunctionaris.

Nu heeft de VS te maken met een potentiële oorlog tussen rivaliserende staten, zei de hoge regeringsfunctionaris. Dat zou een dramatische en gevaarlijke uitbreiding zijn van het slepende conflict tussen Iran en Israël, dat het Midden-Oosten verder zou kunnen destabiliseren.

Het feit dat zelfs “Genocide Joe” de zwendel ziet die Israël bedrijft, is nog een bewijs dat Israël verslagen is, schrijft Chris Menahan.

  De Palestijnse tragedie: Cui bono?

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israël: Premier Netanyahu zegt dat het land in oorlog is (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWeer een verzekeringsmaatschappij voegt “oorlogsuitsluiting” toe aan polissen nu WOIII dichterbij komt
Volgend artikelVS slaat uitnodiging van Israël om WO3 te beginnen af (voorlopig)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Gaan ze elkaar nu eindelijk voor de bus duwen? Ik kan niet wachten tot de verraders elkaar gaan verraden… want dat is wat verraders doen. Er is eer onder dieven tot ze worden gepakt. WIJ moeten de druk er op houden zodat de dieven bang worden en elkaar gaan verraden.

    Allemaal onthouden;
    Netto nul co2 = netto nul zuurstof = netto nul leven op aarde.

    Dit is waar hun hele plan op hangt. Iedereen kan met deze ene hele simpele waarheid de hele agenda ontmaskeren.

    • ik zal het vast niet vergeten…en van die dieven die worden gepakt… prachtig..ik ga met de glimlach de douche in..🤗😁

  2. Natuurlijk, zoals reeds lang geweten, eerst lokken die yankees een oorlog uit waaraan ze weer een miljarden verdienmodel zien en wanneer het hun te warm onder de voeten wordt gaan de lafaards de hypocriet uit hangen. Dit puur uit angst dat zij zelf een dikke dreun gaan krijgen. Doch die dreun die laat niet lang meer op zich wachten en nadert met rasse schreden. Het is de hoogste tijd dat zij eens aan der lijve gaan ondervinden wat voor een ellende zij al jaren overal ter wereld aangericht hebben. Boontje komt om zijn loontje, altijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in