"Als je niet begrijpt wat je doet, begrijpt je vijand dat ook niet." (c) Joe Tzu.

Het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof tegen Vladimir Poetin kan alleen maar gezien worden als een publiciteitsstunt van de Angelsaksische kliek, met de VS voorop. Ironisch genoeg trad het ICC echter op aan de vooravond van de 20e verjaardag van de Angelsaksische invasie van Irak in 2003, die leidde tot gruwelijke oorlogsmisdaden, maar waar de “rechters” in Den Haag overheen sliepen. Zowel Washington als Londen geven vandaag toe dat de invasie van 2003 illegaal was – gebaseerd op verzonnen beschuldigingen tegen Saddam Hoessein, schrijft M.K. Bhadrakumar.

Er is natuurlijk geen kans dat het arrestatiebevel van het ICC ooit serieus wordt genomen. Het ICC heeft geen jurisdictie in Rusland, dat net als de VS het Statuut van Rome niet heeft ondertekend. Maar de bedoeling is iets anders.

Het moddergooien naar Poetin is de zoveelste uiting van de viscerale haat van president Biden jegens de Russische leider, die teruggaat tot een steekspel in Moskou ruim tien jaar geleden, toen Poetin hem bruusk op zijn plaats zette, en was getimed om de aandacht af te leiden van het staatsbezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Moskou op maandag, een gebeurtenis die niet alleen spectaculair oogt, maar ook het “grenzeloze” partnerschap tussen de twee grootmachten zeker zal versterken.

De Angelsaksische kliek kijkt met ontzetting naar de besprekingen die gisteren in Moskou plaatsvonden. Moskou en Peking hebben besloten samen de Amerikaanse hegemonie ten grave te dragen.

Tegenwoordig overtreft China de gecombineerde productiecapaciteit van de VS en zijn Europese bondgenoten, en Rusland heeft zich ontpopt tot ’s werelds grootste kernwapenstaat, superieur aan de VS, zowel wat betreft de hoeveelheid als de kwaliteit van het wapentuig.

Het is de Amerikanen duidelijk geworden dat Rusland in Oekraïne niet kan worden verslagen. De NAVO staat voor een kip-en-ei situatie, aldus een bericht in Politico. Er zijn enorme investeringen nodig om de achterstand op de Russische defensie-industrie in te lopen, maar de kwakkelende Europese economieën hebben andere kritieke prioriteiten: overleven en vechten tegen de toenemende sociale onrust.

De ideeën om Rusland te verslaan in een proxy-oorlog onder omstandigheden van “sancties uit de hel” zijn waanideeën gebleken. Het zijn de Amerikaanse banken die instorten, het zijn de Europese economieën die door stagnatie worden bedreigd.

  Sommige neocons krijgen langzaam grip op de realiteit in Oekraïne

De ergernis van de VS blijkt duidelijk uit de topgeheime missie van de MQ-9 Reaper drone bij het schiereiland de Krim op 14 maart. Amerikaanse Global Hawk-drones zijn de afgelopen jaren regelmatig gesignaleerd boven de Zwarte Zee, maar dit geval is anders.

De transponder van de Reaper werd uitgeschakeld toen hij de tijdelijke regeling van het Russische luchtruim naderde die was ingesteld ten behoeve van de speciale militaire operatie bij het schiereiland de Krim (waarvan Moskou alle gebruikers van het internationale luchtruim overeenkomstig de internationale normen naar behoren in kennis had gesteld).

De Russische Su-27 straaljagers waren de Reaper te slim af, waardoor deze de controle verloor en verdronk in de Zwarte Zee. Moskou kende een staatsprijs toe aan de twee piloten die de Reaper naar de zeebodem dreven.

De Russische ambassadeur in Washington heeft sindsdien gewaarschuwd dat Moskou weliswaar niet uit is op escalatie, maar dat elke opzettelijke aanval op een Russisch vliegtuig in neutraal luchtruim zal worden opgevat als “een openlijke oorlogsverklaring aan de grootste kernmacht”.

Als de VS het drone-incident hadden gepland om de reactie van Rusland te testen, welnu, dat land heeft ondubbelzinnig gereageerd. En dit alles vond plaats in de onmiddellijke aanloop naar het bezoek van president Xi.

Biden heeft sindsdien teruggeslagen door het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof tegen Poetin toe te juichen: “Het is gerechtvaardigd… (en) maakt een zeer sterk punt.” Maar het ouder wordende geheugen van Biden laat hem weer in de steek. Het verklaarde Amerikaanse standpunt over het ICC is namelijk dat Washington niet alleen de jurisdictie van het ICC niet erkent, maar dat als een Amerikaanse staatsburger wordt gearresteerd of voor het ICC wordt gebracht, Washington zich het recht voorbehoudt militair geweld te gebruiken om de gevangene te bevrijden!

Bovendien heeft Washington gedreigd met represailles tegen elk land dat meewerkt aan een arrestatiebevel van het ICC tegen een Amerikaanse burger. De regering George W. Bush heeft dit categorisch verklaard als Amerikaans beleid inzake het ICC tegen de achtergrond van de gruwelijke oorlogsmisdaden van de Anglo-Amerikaanse kliek in Irak, en de VS zijn daar nooit van teruggekomen.

  Slag om Bakhmut: Militair overzicht 20 februari 2023 (Video 18+)

Er is overigens geen verwijzing door de VN-Veiligheidsraad of de Algemene Vergadering naar het ICC geweest. Dus wie heeft dit arrestatiebevel georganiseerd? Groot-Brittannië – wie anders? De Britten intimideerden de ICC-rechters, die zeer kwetsbaar zijn voor chantage, aangezien zij vette salarissen ontvangen en met de duivel zouden sollen als dat zou helpen om hun termijnen in Den Haag te verlengen. Dit is het zoveelste voorbeeld van de geleidelijke vernietiging van het VN-systeem door de Angelsaksische kliek in de afgelopen jaren.

Het volstaat te zeggen dat het drone-incident en het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof het klimaat voor elke dialoog tussen Moskou en Kiev verzieken. Kennelijk is de Angelsaksische kliek doodsbang dat China opnieuw voor een verrassing zal zorgen, zoals het deed door te bemiddelen bij de recente Saoedisch-Iraanse deal.

In een veelzeggende opmerking zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Wang Wenbin, vrijdag dat het bezoek van Xi deels bedoeld is om “vrede” te bevorderen. Beijing heeft al een “vredesplan” voor Oekraïne uitgebracht, een 12-puntenagenda voor “een politieke oplossing van de Oekraïne-crisis”, dat op het bureau van Zelensky in Kiev ligt, hoewel het Westen het angstvallig negeert.

In een telefoongesprek op donderdag zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Qin Gang tegen zijn Oekraïense ambtgenoot Dmytro Kuleba dat Peking hoopt dat “alle partijen kalm, rationeel en terughoudend zullen blijven en de vredesbesprekingen zo snel mogelijk zullen hervatten”.

Volgens de Chinese lezing besprak Kuleba “het vooruitzicht van vredesbesprekingen … en merkte hij op dat China’s standpunt over de politieke regeling van de Oekraïne-crisis aantoont dat het oprecht is in het bevorderen van een staakt-het-vuren en een einde aan het conflict. Hij sprak de hoop uit de communicatie met China in stand te houden.”

Het zal niemand verbazen dat Biden paranoïde is over de pogingen van China om te bemiddelen tussen Moskou en Kiev. Het punt is dat hij en Zelensky in een dodelijke omhelzing verwikkeld zijn – het corruptieschandaal rond de activiteiten van Hunter Biden in Kiev hangt als het zwaard van Damocles boven de politieke carrière van de vader, terwijl aan de andere kant Zelensky ook vecht voor politieke overleving en steeds meer op eigen houtje durft te handelen.

  Oekraïne doodde eigen krijgsgevangenen om een punt te maken

Zonder acht te slaan op westerse twijfels over de wijsheid van het vasthouden van de verwoeste frontstad Bakhmut in Donbass, graaft Zelensky zich in en houdt hij vast aan een agressieve verdediging die wel eens lang zou kunnen aanslepen. (Politico)

Blijkbaar gedraagt Biden zich als een kat op het hete tinnen dak. Hij kan Zelensky niet loslaten, noch kan hij het zich veroorloven voor eeuwig in een oorlog in Oekraïne verwikkeld te raken, terwijl de Straat van Taiwan hem naar een grotere bestemming lonkt.

De houding van Beijing is de laatste tijd zichtbaar verhard en de hoon die de VS over China’s nationale trots hebben uitgestort door zijn weerballon neer te schieten, heeft het wantrouwen alleen maar vergroot. Ook voor Rusland is het dieptepunt bereikt met de provocatie met de Reaper-drone en de zwendel met het ICC door de Angelsaksische kliek.

Xi heeft Rusland gekozen voor zijn eerste buitenlandse bezoek in zijn derde termijn, ondanks de oorlog in Oekraïne. Bij de aankondiging van het bezoek van Xi aan Rusland zei het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken: “Nu de wereld een nieuwe periode van turbulentie en verandering ingaat, gaan het belang en de invloed van de betrekkingen tussen China en Rusland, als permanent lid van de VN-Veiligheidsraad en als belangrijke macht, veel verder dan de bilaterale reikwijdte.”

Nogmaals, Biden zou gedacht hebben dat hij Poetin op het matje legde met de Reaper-stunt en de ICC-zwendel. Maar Poetin is nonchalant en koos eergisteren voor zijn allereerste bezoek aan Donbass.

Poetin bezocht Mariupol, de havenstad die zwaar bevochten werd door NAVO-agenten in samenwerking met de Oekraïense neonazi-brigade, reed met een voertuig door de straten van de stad, maakte stops op verschillende locaties en bekeek de wederopbouwwerkzaamheden. Het is een uitdagend signaal aan Biden dat de NAVO de oorlog heeft verloren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Met vuur spelen in Oekraïne – De onderschatte risico’s van een catastrofale escalatieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZe spraken… …tete-a-tete voor… vier en een half uur
Volgend artikelBiden blijft met de apocalyps spelen: Opnieuw een B-52 kernbommenwerper benadering op St. Petersburg!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

10 REACTIES

 1. Vermoeiend spel deze geo-politiek. Alle ogen zijn op Poetin en Xi gericht, terwijl het interessanter is wat er in het westen eigenlijk gebeurt. Hoe zou het Russische nieuws over onze leiders berichten?

 2. “maar de kwakkelende Europese economieën hebben andere kritieke prioriteiten: overleven en vechten tegen de toenemende sociale onrust.” … aangevuld met de emigrantensunami, de woke-gekte, de LGHBT-dwaasheid, de klimaathysterie, de schuldenberg, de politieke corruptie, de energie-armoede, het gebrek aan grondstoffen, de last van het oud-kolonisatorimago, de ontmaskerde ongeloofwaardigheid, de neo-koloniale reflexen, de vazalstatus tegenover de Angelsaksen. Oh we staan sterk en zelfverzekerd met Von de Leyen, Borell, Timmerfrans, Verhofstadt…

  • Vandaag wordt een collier geveild bij Sotheby’s uit de nalatenschap van Fabiola de Mora y Aragon (1928 – 2014) en men verwacht een opbrengst van minstens 650.000 euro. Ook voor de zo vrome Spaanse en aanhangster van de charismatische beweging waren diamonds her best friends.

   Onlangs heb ik het door Paul Beliën geschreven boek ‘Een troon in Brussel’ gelezen over de geschiedenis van België; werkelijk ontluisterend. Een voorbeeld: het door de media geschetste beeld (ook toen al) van koning-ridder Albert I (1875 – 1934) en koningin-verpleegster Elisabeth (1876 – 1965) klopt werkelijk van geen kant.

 3. Lijkt me stug dat Biden dat dacht, want het is puur “für die Buhne”.
  Net zo als de Amerikanen zich niets aan Den Haag gelegen laten, ze hebben wel eens gedreigd hun leger in te schakelen om een amerikaanse soldaat te bevrijden als die in Den Haag berecht zou worden, zo weten ze dat de Russen hierom ook stoïcijns hun schouders over ophalen.

 4. Ik ken het boek niet, maar weet dat Brussel hier bij ons begin 20ste eeuw de wereldhoofdstad was van de Vrijmetselarij. Misschien staat in uw boek dat tegenwoordig het land in handen is van een paar tientallen families en de rest een grote poppenkast is. Nederlanders zijn fier op hun land, Oranje. Maar Vlamingen zijn beschaamd en sarcastisch over “hun” land dat naar beneden gezogen wordt tot het “Griekenland van het Noorden”.

  • Poliekers als Wilfried Martens en Jean-Luc Dehaene hebben grof verraad gepleegd aan de Vlaamse zaak door hun oren te laten hangen naar het Belgisch – lees Waals – establishment waardoor iedere Vlaming op jaarbasis 1.000 euro betaalt aan Wallonië.
   De Waalse politici, sinds jaar en dag met een prominente plek voor de PS o.l.v. Paul Magnette lachen zich de ballen uit de broek en mochten de Vlamingen meer autonomie willen, bijvoorbeeld op het gebied van sociale zekerheid, dan zullen de Vlamingen wederom flink moeten bloeden op financieel gebied.
   Het in 1827 gesloten concordaat (verdrag) tussen het Nederland van Willem I (1770 – 1843) en het Vaticaan is door de afscheiding van België in 1830 nooit in de voormalige Zuidelijke Nederlanden in werking getreden. De gevolgen zijn tot op heden duidelijk merkbaar, want de Belgische federale overheid betaalt ieder jaar de salarissen van de clerus (geestelijken) en voor het onderhoud van kerken en dit bedrag is op jaarbasis zo’n half miljard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in