De president van Rusland, Vladimir Poetin, heeft besloten alles te riskeren, zijn positie en zelfs zijn hoofd, voor het plan van generaal “Armageddon”, Surovikin. Volgens Russische bronnen schijnt de Russische opperbevelhebber de Russische leiding te hebben overtuigd van een plan voor een massale tegenaanval en verplettering van de Oekraïners in de komende lente, schrijft Warnews24/7.

Als het plan van Surovikin niet slaagt en de Russen Kherson verliezen zonder een “geweerschot”, dan zal het heel moeilijk zijn om het terug te nemen. De Oekraïners hebben er een onneembare vesting van gemaakt. En Surovikin zal falen.

Tenzij Kherson wordt veranderd in “niemandsland” door het opblazen van de Kakhovka-dam.

In deze context bieden het Kremlin, Kadyrov, Prigozhin en andere Russische functionarissen hun volledige steun aan generaal Surovkin voor het besluit om zich terug te trekken en Kherson over te dragen aan de Oekraïners.

De steun die zij Surovikin bieden is zeer indrukwekkend: Generaal Lapin is in quarantaine geplaatst wegens overgave van de stad Lyman, waarvoor hij niet verantwoordelijk was, aangezien het niet zijn eigen troepen waren die de stad moesten verdedigen.

Nu met de overgave van Kherson “steekt hij zijn neus niet op” voor het Kremlin.

Volgens Russische bronnen en ambtenaren, Surovikhin:

 • Hij wil de lengte van het front verkorten en een maximum aan vuurkracht en strijdkrachten verkrijgen voor operaties in een specifieke sector.
 • Hij behoudt het recht om kernwapens te gebruiken als de Oekraïners op basis van het referendum een Russische stad binnentrekken.
 • Er is ook de mogelijkheid dat de Kakhovka stuwdam wordt vernietigd.
 • Voorbereiding van een algemeen tegenoffensief in het voorjaar en versterking van de linkeroever van de Dnjepr.

Laten we eens kijken wat de Russen zeggen over het besluit van Surovikhin.

“Hij snijdt de Oekraïense strijdkrachten in Donbass in tweeën.

“In het voorjaar staat Oekraïne voor een catastrofale strijd aan de Dnjepr,”

“In de winter zijn de Oekraïense fronten rustig. Maar in het voorjaar wordt een algemeen offensief van Russische troepen in meerdere richtingen tegelijk verwacht.”

Dit verklaarde de eerste vicevoorzitter van het Comité voor Nationale Defensie, Veiligheid en Inlichtingen van de Verkhovna Rada en voormalig commandant van de luchtlandingstroepen, generaal Mikhail Zabrodsky:

De Russische troepen zullen worden gehergroepeerd, en met de hulp van dienstplichtigen en vrijwilligers zullen zij 2 nieuwe gevechtsgroepen vormen. Eén groep zal vanuit Zaporizja een verpletterende klap uitdelen in de richting van Dnepropetrovsk.

De tweede groep zal vanuit het noordoosten – met inbegrip van de regio Belgorod – toeslaan in de richting van de regio’s Sumy, Poltava en Dnepropetrovsk.

Zo zullen de twee tegenaanvallen de Oekraïense groep op de linkeroever van de Dnjepr afsnijden.

In tegenstelling tot de eerste fase van de speciale operatie, toen kolonel-generaal Alexander Dvornikov de commandant van de Russische strijdkrachten was, is de tactiek bovendien veranderd.

  Als het op Oekraïne aankomt, is de CIA een clowneske show

Onder Dvornikov was de belangrijkste taak de verovering van Oekraïense steden, terwijl onder generaal Sergei Surovikov prioriteit wordt gegeven aan het afsnijden van de logistieke routes.

Ook heeft de Russische legergroep in Donetsk en Lugansk onder Surovikin de druk over de contactlijn op de eenheden van het westelijke militaire commando van de strijdkrachten van Oekraïne opgevoerd.

Maar het meest beslissende offensief dat nu gaande is, is in zuidelijke richting in Donetsk.

De afgelopen weken hebben Russische troepen verschillende bolwerken en strategische hoogten veroverd in de regio’s Vremovka, Sladkoye, Nikolsky, Vladimirovka en Rovnopol, terwijl individuele Oekraïense tegenaanvallen gemakkelijk werden afgeslagen.

Oekraïne meldt een beslissende opmars van Russische troepen naar Artemovsk (Bakhmut) en Soledar, terwijl Russische troepen de buitenwijken van Pavlovka hebben bereikt.

De Oekraïense generaal Zabrodsky gelooft dat het doel van het Russische offensief in Zuid-Donetsk is om de beter voorbereide Oekraïense troepen tegen te houden. Dit is wat alles op zijn kop zal zetten tijdens de lentestrijd aan de Dnjepr.

Drie nieuwe gevechtsgroepen zijn door de Oekraïners aangevraagd 

Generaal Zabrodsky klaagt niet alleen over de militaire blunders van Oekraïne. Hij roept op tot de vorming van drie nieuwe groepen in de winter: in het zuiden, bij de noordelijke grens van Zaporizja, in het noorden, in de regio Sumy, en in het westen (in reserve) – in de regio Volyn.

Al deze groepen moeten worden bewapend met zware NAVO-wapens: Zabrodsky eist dat Oekraïne wordt voorzien van 1.500 nieuwe raketsystemen, 1.800 nieuwe tanks en meer dan 3.000 pantservoertuigen (infanteriegevechtsvoertuigen en gepantserde personeelsdragers).

De verklaring van Zabrodsky klonk uiterst ongelegen. Bronnen in het Capitool en het Witte Huis vertellen de Washington Post dat de Oekraïense leiders worden aangespoord om “bereidheid te tonen om met Rusland te onderhandelen.”

De NAVO-bondgenoten in West-Europa, maar ook Latijns-Amerika en het Midden-Oosten, zijn al moe van het slepende, door de NAVO veroorzaakte conflict, dat directe gevolgen heeft voor de aanvoer van meststoffen, voedsel en brandstof.

  De zaken rechtzetten; Dingen die u moet weten over Oekraïne

Beide “offensieven” zijn nog niet begonnen; in plaats daarvan rukken de Russische troepen op naar Donetsk, waar ze grondgebied bezetten dat sinds 2014 door de Oekraïners is bezet. En in de winter, te oordelen naar de verklaring van generaal Zabrodsky, staat Oekraïne op de fronten een hel te wachten.

Bij een beslissend Russisch offensief in het voorjaar zal er waarschijnlijk niemand zijn om met Moskou te onderhandelen. Kiev zal worden ingenomen.

Kadyrov’s steun voor Surovkin

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov stond volledig achter het besluit van generaal en bevelhebber van de Russische strijdkrachten Sergei Surovikin om de troepen uit Kherson terug te trekken.

“Ik ben het volledig eens met de mening van de heer Prigozjin over het besluit van Surovikin. Evgenij Viktorovitsj constateerde met grote nauwkeurigheid dat Surovikin duizend soldaten redde die zich in het gebied bevonden.

Na afweging van alle voors en tegens maakte generaal Surovikin een moeilijke maar juiste keuze tussen het brengen van onredelijke offers ter wille van luide uitspraken, om de onbetaalbare levens van soldaten te redden.

De Khershon is een zeer moeilijk gebied zonder de mogelijkheid van een gestage tactische aanvoer van munitie en de vorming van een sterke, betrouwbare achterhoede. Waarom werd dit niet gedaan in de begindagen van de speciale operatie? Dat is een andere vraag. Maar in deze moeilijke situatie handelde de generaal verstandig en inzichtelijk – hij evacueerde de burgerbevolking en gaf opdracht tot wederopbouw.

Het is dus niet nodig te spreken over de “overgave” van Kherson. Surovikin beschermt de soldaat en neemt een voordeligere strategische positie in – handig, veilig.

Iedereen wist vanaf de eerste dagen van de speciale operatie dat Kherson een moeilijk gevechtsgebied is. Soldaten in mijn eenheden meldden ook dat het erg moeilijk was om in dit gebied te vechten. Ja, het kan worden gehandhaafd, het is mogelijk om ten minste enige munitievoorziening te organiseren, maar de kosten zullen vele mensenlevens zijn. En dat past niet bij ons.

Daarom geloof ik dat Surovikin handelde als een echte militaire generaal, niet bang voor kritiek.

Hij is verantwoordelijk voor het volk. Hij ziet het beter.

Dank u, Sergej Vladimirovitsj, voor de zorg voor onze zonen! We zullen het bevel van de opperbevelhebber uitvoeren, we zullen niet ophouden de vijand te treffen en we zullen niet moe worden,” schreef Kadyrov in een bericht.

  Video: Oekraïners bouwen 3 kolossale verdedigingslinies om Russische aanvallen in 2024 te weerstaan

Ook steun van Turchak

In zijn commentaar op de terugtrekking van de Russische troepen op de linkeroever van de Dnjepr zei Andrej Toerkak, secretaris van de Algemene Raad van Verenigd Rusland, dat het doel van de manoeuvre was de bevolking te beschermen.

“Het kost tijd en geduld, wat ons altijd helpt om te winnen. Het Russische leger bij Kherson was in groot gevaar.

Op elk moment kunnen zij worden afgesneden van bevoorrading en in een dergelijke situatie zou het uiterst moeilijk zijn om de verdediging in stand te houden,” zei de secretaris van de Algemene Raad van de Verenigde Rusland.

“Anderzijds is er een reële dreiging van de vernietiging van de stuwdam Kakhovskaya, wat uiteraard kan leiden tot een groot aantal slachtoffers onder de burgerbevolking en het militaire personeel. We herinneren ons allemaal Mariupol. Men kan dit niet eeuwig herhalen. We hebben tijd en geduld nodig – iets wat ons altijd helpt om te winnen. Kracht, wil en vechtlust zijn voldoende,” benadrukte Andriy Turchak.

“Vandaag is opnieuw een grote partij speciale uitrusting van de strijdkrachten van Verenigd Rusland geleverd aan de eenheid van de luchtlandingstroepen bij Kherson. Enkele honderden quadcopters en drones, mijndetectoren, thermische beelden, radio- en satellietcommunicatie, multimedia-apparatuur voor verkenningsactiviteiten.

Wij zijn er altijd voor onze zonen, wat er ook gebeurt, hoe moeilijk de beslissingen ook zijn. Niemand anders dan wij! Eer aan de luchtlandingstroepen,” concludeerde Andrey Turchak.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Derde Wereldoorlog is al begonnen, maar de waarheid wordt tot het laatste moment voor het publiek achtergehoudenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAls ze winnen: Een doodgewone genocide
Volgend artikelRegering publiceert gruwelijke cijfers over COVID-19 vaccin sterfgevallen: 1 op de 310 mensen stierf binnen 1,5 maand na ontvangst van de COVID-vaccinbooster
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Laten we hopen dat Putin zijn hand niet heeft overspeeld.
  Dit zou een ramp zijn voor Russia, met als gevolg dat hardliners de zaak overnemen.

  De bommen zullen dan nog meer op Ukraine steden worden gegooid.
  Waarom kunnen Russische hackers Wall Street niet plat leggen, het centrum van het geld.
  Rusland heeft zich onvoldoende berekend op weerstand .
  Een paar grote bommen zal alles meteen in een ander daglicht stellen.
  Deze SMO speciale militaire operatie duurt te lang en niet voortvarend.
  De leeftijd van de Militaire Top in Russia is veel te oud . 65 of ouder uitzonderingen nagelaten.
  Laten we hopen dat Russia snel het tij zal doen keren.

 2. Ik lees alle dagen Russische media. Mijn Russische vocubulaire is bijna native. Mijn ingezonden stuk is niet anti Kremlin, alleen kritieke meldingen.
  Als dat bij U niet mogelijk is, zeg ik spasibo.

  • @Stephan

   Frontnieuws:
   Er wordt inderdaad sinds kort strenger gemodereerd, ik sta niet toe dat FN vergald wordt door trollen of kwezels. Als de berichtgeving die hier wordt gepubliceerd of eventueel weggelaten u niet bevalt, blijf dan weg.

 3. Wat een onzin. Rusland is stevig aan het verliezen. In Vuhledar hebben ze niets bereikt. Bij Artjomovsk (Bakhmut) en op andere plekken bij Donetsk (Peski) hebben ze slechts een halve meter in enkele maanden veroverd en ondertussen verliezen ze nog steeds in het Noorden van de Donbass in de omgeving van Kupiansk. Nee, van dit Russische leger valt helemaal niets meer te verwachten. Lees de Kersentuin van Anton Tsjechov of Oblomov van Ivan Gontsjarov. Dat geeft de situatie prima weer. Complete apathie.
  Ook totaal niet nodig al die dure moderne wapensystemen van de NAVO tegen zo’n leger van prutsers. Die Russische dreiging bestaat helemaal niet. Zielig voor Oekraine…. dit land is ondertussen wel verwoest al was het maar als het waar was dat ze honderdduizend dode soldaten zouden hebben.

  • ROFL.
   Oh ja, even kijken. Rusland nam op zn sloffen, door heel voorzichtig te doen en burgerdoden zoveel mogelijk te vermijden, ruwweg 200.000 km2 in. Daarvan heeft Ukraine nu MISSCHIEN 5.000 km2 van teruggenomen. Tegen werkelijk astronomische verliezen in mensen en materiaal. Want al dat westerse materiaal dat niet nodig zou zijn is er nog…oh wacht even…nee, het wordt aan de lopende band vernietigd, tot het punt waar de door de VS toegezegde extra eenheden nu eerst nog gebouwd moeten worden.

   De enige juiste opmerking in uw antwoord is dat de Russische dreiging niet bestaat; dat is correct, het was niet Rusland dat deze strijd begon, het was niet Rusland dat deze strijd wilde en het was niet Rusland dat weigerde te onderhandelen en het was niet Rusland dat Europa begon te boycotten en het was niet Rusland dat raketten in Ukraine wilde plaatsen. Het gaat hier om een westerse dreiging richting Rusland

  • Als ik jou zo hoor hebben we dus geen NAVO meer nodig, we hebben immers Oekraine.
   Het ligt toch even anders, je vergelijkt de wijze van oorlogsvoering met die ven de NAVO.
   Alles platgooien ongeacht burgerslachtoffers en dan de rest opruimen.
   De Russen doen het even wat anders… gebied innemen met zo weinig mogelijk schade en burger slachtoffers (ze moeten immers na de SMO nog met de mensen verder) en in de verdediging zoveel mogelijk vijanden en materieel uitschakelen.
   En de Russen nemen hiervoor gewoon de tijd die in dit geval sterk in hun voordeel is.
   Kijk maar, intussen heeft het westen nauwelijks nog materieel om te sturen en ook (zie de UK) is er economisch niet zoveel meer mogelijk.

 4. Bij dezen heb ik besloten niet meer uw Frontnieuws te lezen. Een objectief artikel niet willen plaatsen lijkt wel WEF .

  U herhaalt alles wel 3 x , dus ook bij dezen neem ik afscheid van Frontnieuws.

  Plaats dit artikel

  • @Vladimir,

   A) Frontnieuws is geen AI Product en achter Frontnieuws zit een Mens;
   B) Deze is niet alle minuten van de dag bezig met het lezen van alle commentaren;
   C) Hierboven staan onder de nickname Vladimir vier verschillend avatars;
   D) Zou het wellicht zo kunnen zijn dat de uitsmijter van Frontnieuws je reacties voor daartoe bepaalde tijd in de wachtkamer heeft geplaatst?
   E) Het komt weleens voor dat een reactie niet wordt doorgevoerd / geplaatst. Naar mijn weten vanwege de wachtkamerplaatsing of omdat het systeem het op dat moment niet verwerkt;
   F) Om die reden is het soms verstandig om de tekst doormiddel van een kopie veilig te stellen;
   G) om het na een kleine pauze nogmaals te proberen.

   H) De manier waarop je nu in een stuip schiet, heeft denk ik te maken met een combinatie van ongeduld en wantrouwen.
   I) Mijn advies: wacht één en ander eerst eens rustig af voordat je de rug toekeert naar Frontnieuws.

   Groet, een Frontnieuws lezer.

 5. Interessant, doet mij een beetje denken aan het WW1 plan van de duitsers alleen dat het niet werkte omdat het in Frankrijk vastliep.
  Er zitten een boel interessante aspecten aan, ander nieuws volgend.
  De bedreiging van Odessa “verdwijnt” door de lange natuurlijke barriere van de rivier met of zonder breuk in de dam.
  Een nieuwe Kiev beweging in het noorden, langzame troepen verplaatsing door schade aan het rail/stroomnetwerk, en dan misschien in het zuiden (nadat UA troepen in het noorden zijn) een D-Day in het zuiden en UA troepenverplaatsingen terug vanuit de lucht aanvallen, en als die dan in het midden “vastzitten” door naar Kiev of een tang beweging maken.
  We zullen het zien.
  Of het allerbeste dat iedereen aan de tafel gaat ziten en dat het opgelost wordt zoals het van het begin gedaan had moeten worden.

  • Rommelaar,

   Of het allerbeste dat iedereen aan de tafel gaat zitten en dat het opgelost wordt zoals het van het begin gedaan had moeten worden.

   Dat is niet het allerbeste, want je hebt met een slang (Verenigde Staten) te maken die zich in alle bochten zal kronkelen om de wereld hegemonie te behouden, en uiteindelijk zal Rusland niet veilig zijn. Niet Rusland verzwakt maar het westen komt steeds meer in de problemen. Kijk om je heen, de Russen lachen zich kapot hoe een Europa door de Verenigde Staten gesloopt wordt. Het gaat geweldig met Rusland en mogen voor mij zo doorgaan.

 6. Ik weet alleen dat de Rus, wat je er ook van mag vinden niet zit te wachten op plundering grondstoffen door het westen op hun grondgebied. En 2 dat de Rus niets op heeft met Baphomet en transgender gekte. Dat zij de toren van Babel met feestjes verbranden. In tegenstelling tot hier waar een nederlandse politici Segers nep Gristen en ultra zionist met schilderij vam toren van babel loopt te pronken in tweede kamer. Waar onze BIS bank een toren van babel is, onze gebouwen in Brussel en Straatsburg eveneens toren babel gelijkenissen hebben. Elon Musk in een Baphomet kostuum loopt onze zittende leiders niet meer luisteren naar volk en iets zeer kwaads in hun ogen hebben (gekregen) Zie Carola Schouten en Hugo de Jonge en die Turkse min van justitie…Hun gezichten en expressie zijn veranderd in kille en kwaadaardige uitstraling voor zover die er nog niet was. Ze lijken wel bezeten. Let er maar eens op. Ik kan alleen hopen op het beste, maar het beste hebben wij niet als leiders en zij spreken wel namens ons de wereld in met oorlogstaal…Verschrikkelijk…Het zou moeten gaan over vrede…Ze brengen ons letterlijk in de hel met hun woorden en daden.

 7. Op twee fronten vechten is niet handig, de Russen hebben misschien veel materiaal ingezet maar Oekraïne moet dubbel tot driedubbel hetzelfde plaatsen om kans te maken iets te winnen. Wat je niet hebt kun je niet inzetten, en als je een samenraapsel krijgt van afdankertjes uit de rest van de wereld kost dat enorm veel volk dat de logistiek en het onderhoud moet doen…..wapens krijgen vanuit Europa en Amerika is dus niet per definitie een cadeau voor Oekraïne, maar eerder een last….het is een beetje de kokosnoot die op een onbewoond eiland lonkt naar een uitgehongerde schipbreukeling….de boom inklimmen kost meer calorieën dan de kokosnoot oplevert. dus wat doe je….

  Ruslans maakt niet de fouten die de Duitsers in WO2 maakten….te lange aanvoer lijnen en te veel diverse materialen….ondoenlijk…..bijna de NATO organisatie…

 8. Ik zit echt te wachten totdat de wereld inziet dat de Oekraïne tot een “big Israel” is gemaakt. Dat is immers de droom van Zelensky en de Khazaren pochen er zelf ook over. De wereld heeft dan toegekeken, zelfs aangemoedigd en nog erger zelfs aan wapens geholpen om van Oekraïne een tweede Palestina te maken.

  Maar ja, zelfs als het voor hun ogen gebeurd kijken ze verdwaasd en zien ze het gewoon niet. Hun hersenen accepteren geen realiteit meer.

 9. Zonder vaccinatiebewijs komt u Amerika niet binnen, ben van mening dat Trump een betere optie is dan De acteur die Biden speelt die gesouffleerd wordt door Moslimbroeder Obama en vice president Kamela Harris, enfin ik denk dat Gouverneur De Santis Florida de voorman van de Great Old Party wordt, Trump waarschuwde zijn kiezers dat De Santis zeer lelijke informatie over Trump naar buiten zal brengen, ik haakte definitief af met Trump om Operation Warpspeed.

 10. Als de Kakhovka stuwdam de sluizen opent hoeft die niet opgeblazen te worden. Wat er dan gebeurt hebben we in 2021 ervaren toen de dam van een veel kleiner stuwmeer te Eupen de sluizen van de Vesder dam moest openen. Overstromingen van de Maas tot in het verre Nederland toe.
  We moeten ook gewoon wachten wat er gebeurt als de 300.000 gemobiliseerden tot een parate strijdmacht gevormd zijn, wat de westerse mainstreammedia ook mogen beweren over inzetten als kannonnenvoer. Het duurt ongeveer drie maanden alvorens we echt gaan zien hoe die gemobiliseerden ingezet worden.
  Dus, behalve bij eventuele vredesonderhandelingen, zien we pas volgend jaar hoe dit conflict verder evolueert.

 11. Poetin is te voorzichtig.
  Met de eerste beperkte militaire actie moest dat wel; maar toen het een formele oorlog werd, werd hij traag.

  Denk dat de winter idd wel goed zal zijn voor de Russen; maar ook: te wachten levert te veel steun voor de Oekies.
  900 vliegtuigen; waarom geen bombardementen op infra structuur; in-en uitvals wegen; bruggen, het poltieke centrum in kiev, de posities van de Oekies in de buurt van Kherson, andere militaire doelen; het net van kabels voor electriciteit, de haven installaties;er is genoeg.

  Te lang wachten is duur voor Poetin, te duur.
  Hij moet druk op de ketel houden

  Echt verliezen kan hij niet; hij heeft zware represaille wapens. EMP, thermische bommen, atoom bommetjes

  Meer als nooit tevoor is de KGB nodig; info waar wat is, en waneer wat komt.
  Stel een schip of trein met zware wapens of ammo: saboteren of bombarderen voor het in gebruik komt….

 12. Vrede is verreweg de beste optie. Waarom Rusland de Ukraine niet plat veegt lijkt me logisch, dat kost erg veel geld en ook straaljagers zijn duur en strategisch. Bij verlies van een deel van je luchtvloot heb je een probleem. Duurt even voor je die vervangen hebt. Ik ben zeer tegen de nieuwe wereld orde (NWO) maar dat maakt mi. van Putin geen held. Hij heeft erg veel gelden onttrokken van het Russische volk, is rijker dat Elon Musk als politicus, en heeft mogelijk een deal met de NWO. Geld is ondanks alle verhalen, de common denominator voor zijn handelen in het verleden , en ik denk ook de toekomst. Ik denk dat de huidige pauze beide partijen goed uitkomt. We lopen leeg op deze onzin, de EU voorop! We moeten een regel gaan instellen dat wie als president naar oorlog grijpt, direct op het dorpsplein wordt opgehangen. Vooral zonder overleg met de burgers, want die worden afgeslacht voor spelletjes van macht en geld. 5 Mei herdenkingen kunnen we anders gewoon afschaffen! Niets geleerd?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in