De Amerikaanse generaalchirurg heeft donderdag een aanbeveling gedaan waarin hij techbedrijven oproept om op te treden tegen wat het bureau “verkeerde informatie over vaccins” noemt. Dezelfde dag kondigde de Rockefeller Foundation aan 13,5 miljoen dollar te zullen uittrekken voor de bestrijding van “onjuiste informatie en desinformatie” over vaccins, bericht childrenshealthdefense.org.

Dr. Vivek Murthy, generaalchirurg in de VS, heeft donderdag een verklaring afgegeven waarin hij het Amerikaanse publiek waarschuwt voor de “urgente dreiging” van verkeerde informatie en desinformatie die “de Amerikaanse reactie op COVID-19 hebben bedreigd en Amerikanen blijven ontmoedigen om zich te laten vaccineren, waardoor de pandemie wordt verlengd en levens in gevaar worden gebracht”.

In het 22 pagina’s tellende aanbevelingsrapport worden grote tech- en social-mediabedrijven opgeroepen meer verantwoordelijkheid te nemen om de online verspreiding van verkeerde informatie over gezondheid een halt toe te roepen.

Murthy, die opereert onder het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS), zei in een persbericht: “Als generaalchirurg is het mijn taak om mensen te helpen veilig en gezond te blijven, en zonder de verspreiding van gezondheidsmisinformatie te beperken, lopen Amerikaanse levens gevaar”.

Of “onjuiste informatie over gezondheid” onjuist, onnauwkeurig of misleidend is, wordt bepaald aan de hand van de “beste beschikbare gegevens”, aldus het persbericht van de HHS.

In het advies wordt de voorkeur gegeven aan de norm van het “beste beschikbare bewijs”, omdat “beweringen zeer misleidend en schadelijk kunnen zijn, zelfs als de wetenschap over een onderwerp nog niet vaststaat”.

“We kunnen de gezondheidsinformatieomgeving op zinvolle wijze verbeteren, zelfs zonder een consensusdefinitie van verkeerde informatie”, zei Murthy.

  Nieuwe schokstatistieken over oversterfte in Europa: Slechts één land niet getroffen

Het volledige advies bevat aanbevelingen voor gezinnen, gezondheidswerkers, wetenschappers, leerkrachten, media, financiers, overheden en technologieplatforms, en roept iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen om de verspreiding van verkeerde informatie te beperken.

In het advies worden media- en sociale-mediabedrijven opgeroepen meer personeel in te zetten om berichten te modereren, meer voorkeurstemmen te laten horen, algoritmen te verbeteren om verkeerde informatie te bestrijden, livestreams te modereren en “duidelijke consequenties op te leggen aan accounts die herhaaldelijk het platformbeleid schenden”.

Scholen en onderwijsinstellingen worden aangemoedigd om misinformatie hard aan te pakken en mensen voor te lichten over “tactieken die worden gebruikt door degenen die wetenschappelijke consensus over gezondheidskwesties ontkennen” en “complotten introduceren”.

In een interview met NPR zei Murthy dat Amerikanen hun deel moeten doen om verkeerde informatie te bestrijden. “COVID heeft echt de volle omvang van de schade die verkeerde informatie over gezondheid aanricht onder de aandacht gebracht”, zei Murthy voordat het rapport werd vrijgegeven.

Adviezen van de generaalchirurg zijn voorbehouden voor belangrijke uitdagingen op het gebied van de volksgezondheid die onmiddellijke aandacht vereisen.

In een persbriefing van het Witte Huis benadrukte perssecretaris Jen Psaki donderdag dat Facebook meer moet doen om de onjuiste informatie over het COVID-vaccin op zijn platform te bestrijden.

“Facebook moet sneller handelen om schendende berichten te verwijderen. Berichten die buiten hun richtlijnen vallen, blijven vaak dagenlang staan. Dat is te lang. De informatie verspreidt zich te snel”, zei ze.

Een bron bij CNN zei dat ambtenaren van Biden hun zorgen over verkeerde informatie over vaccins aan Facebook kenbaar hadden gemaakt en concludeerden dat de techgigant dit niet “heel serieus nam, of dat ze iets verborgen hielden” vanwege wat zij zien als de onwil van Facebook om verkeerde informatie over vaccins aan te pakken.

  Grafeen wordt van gevaccineerden op ongevaccineerde mensen overgebracht

De bron wees op de manier waarop Robert F. Kennedy Jr., mede-oprichter en voorzitter van Children’s Health Defense, werd verbannen van Instagram, dat eigendom is van Facebook, maar niet van Facebook zelf.

In een interview vandaag met Childrenshealthdefense.org, zei Kennedy:

“Ik ga graag in debat met de Amerikaanse generaalchirurg of zet mijn argumenten tegenover de zijne en laat het publiek beoordelen wie van ons de bron is van de verkeerde informatie – de bron is van alle verkeerde informatie over vaccins, desinformatie en verdoezeling. Ik zou ook de VS generaalchirurg eraan willen herinneren dat overheidscensuur niet alleen on-Amerikaans is, maar ook ongrondwettelijk, en dat hij vertrouwen moet hebben in zijn beleid op de marktplaats van ideeën en niet moet vertrouwen op dwang”.

Kennedy zei dat het niet aan de regering of CNN was om te beslissen.

“Het is een gevaarlijke weg voor de democratie als we toestaan dat regeringsfunctionarissen en CNN, dat volledig afhankelijk is van farmaceutische reclame, de Amerikanen vertellen dat ze geen kritiek mogen hebben op farmaceutische producten met nul aansprakelijkheid voor experimentele farmaceutische producten”.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Hier de 1 minuut uitleg waarom zoveel artsen zo bezorgd zijn over de experimentele Covid-19 ‘vaccins’Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelMondkapjes, lockdowns, vaccins – de troostdekens van de Generatie Woke
Volgend artikelWereld in chaos
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. General chirurg?
  Hoeveel zou ie gevangen hebben.
  Ik blijf erbij dat leugens tot waarheden “verheven” worden en waarheden tot leugens.

 2. De linkse deugmensen zitten altijd te klagen en te zagen dat we niet genoeg doen voor de derde wereld.
  Daarom zal ik het coronavaccin dat voor mij bestemd is, wegschenken aan de mensen in de derde wereld.
  Er bestaat geen grotere vorm van solidariteit en altruïsme dan een ‘levensreddend’ vaccin wegschenken.
  Ik roep dan ook iedereen op om hetzelfde te doen…

 3. Generaal chirurg is een slechte vertaling van het Amerikaanse: “Surgeon General”, iemand die het hoofd is van de publieke gezondheidszorg. Een soort “van Dissel” zeg maar.

 4. Mooi dat deze pandemie lang genoeg duurt zodat deze interessante figuren komen bovendrijven. Wanneer de geest uiteindelijk uit de fles is dan ligt er een lange lijst met namen van verraders klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in