Onlangs heb ik betoogd waarom ik denk dat voor velen de huidige COVID-19 vaccins gemakkelijk kunnen worden gelijkgesteld met een afgodisch hedendaags Gouden Kalf, aan wie de macht om te bevrijden, te leveren en te redden zou zijn gegeven, schrijft Giuliano Bordoni.

Hoewel afgoden, nieuwe en oude, ontelbaar zijn, zijn er niet al te veel van hen die erin geslaagd zijn om in zo’n korte tijd een heel, goed georganiseerd, wereldwijd religieus systeem rond zich te verzamelen.

Hoewel de zin hierboven in sommige opzichten een beetje grappig kan klinken, stel jezelf eens de volgende vraag: wat zijn enkele gemeenschappelijke componenten die je in de meeste religies ziet?

– Een godheid (of godheden) die op specifieke manieren voorziet in de behoeften van de aanbidders.

– Priesters/profeten/evangelisten/orakels die de verantwoordelijkheid dragen om de mensen te bekeren en hen mee te delen hoe ze verondersteld worden hun leven te leiden volgens de morele code en de leer van hun religieus systeem. Gewoonlijk zijn het betrouwbare vertegenwoordigers van die godsdienst.

– Rituelen (initiatie, zuivering, offers, graduatie, enz.) die de aanbidders toegang verlenen tot specifieke gebieden (fysiek en/of spiritueel) in het religieuze leven van de gemeenschap.

– Een reeks wereldbeelden, morele codes en leringen die zijn ontworpen om diepgaand te beïnvloeden hoe aanbidders hun leven leiden en omgaan met anderen in de directe en bredere samenleving.

Via social media

Een wereldbeeld is een denkproces en een manier om de wereld te begrijpen en er mee om te gaan, die een persoon zowel innerlijk als uiterlijk vormen. Ieder mens op deze planeet heeft, bewust of onbewust, een wereldbeeld dat vrijwel alles bepaalt als het gaat om de manier waarop die persoon de wereld om zich heen waarneemt en ermee omgaat.

Het spreekt vanzelf dat religie doordringt in bijna alles, zo niet alles, wat met het wereldbeeld van een aanbidder te maken heeft. Mensen die ernaar streven te leven volgens de leer en de morele codes van hun pas opgerichte of gevestigde religieuze organisatie, zullen hun leven voortdurend opnieuw beoordelen en de nodige aanpassingen aanbrengen om ervoor te zorgen dat hun dagelijks leven in overeenstemming is met de eisen die door de religieuze orde en haar godheid worden gesteld.

  WHO: 760 miljoen mensen met Coronavirus geïnfecteerd - dus hoe dodelijk is het eigenlijk?
Via YT

Wij zien die realiteit op een meer dramatische wijze uitgebeeld wanneer iemand een drastische bekeringservaring doormaakt, meestal op latere leeftijd. Bijna ieder van ons herinnert zich minstens één of twee mensen uit zijn of haar leven die na een religieuze bekeringservaring een enorme transformatie ondergingen. Het was alsof we plotseling met een totaal ander persoon te maken hadden.

De verandering is meestal voelbaar en ongemakkelijk voor degenen die de persoon daarvoor kenden. In een oogwenk veranderden oude gewoonten, taalgebruik, interesses, vriendschappen, kleding, enz. Dit is in feite een ervaring die door sommige religieuze groeperingen wordt gezien als een soort nieuwe geboorte, zo revolutionair is de aard van de verandering waarvan men getuige kan zijn.

Nu moet ik bekennen dat ik enorm verbaasd was toen ik ditzelfde religieus-achtige gedrag snel begon waar te nemen in de levens van velen die zo snel besloten om zich op de genade van de vaccins te werpen als redmiddel tegen de dodelijke gevolgen van de pandemie.

Ook hier is het belangrijk te verduidelijken dat deze religieuze euforie niet plaatsvond in het leven van iedereen die uiteindelijk werd gevaccineerd, maar wel in het leven van velen die uiteindelijk die weg zijn ingeslagen.

We hebben het niet over mensen die gewoon dankbaar een vaccin ontvingen en verder gingen met hun leven – zoals het geval was met vrijwel alle andere vaccins in de wereld tot voor deze pandemie – maar we hebben het over mensen die zich begonnen te organiseren rond deze nieuwe identiteit, “gevaccineerd”, die vorm begon te geven aan veel van wat er in de toekomst in het leven van die mensen zou gaan gebeuren.

  Vaccinpaspoorten: één paspoort om ze allemaal te beheersen

Toen begonnen we de Facebook-avatars te zien, de vele selfies met mondkapjes en opgestroopte mouwen, de toenemende vijandigheid tegenover degenen die ervoor kozen zich niet te laten vaccineren, enzovoort.

Het is niet alleen zo dat er een nieuw evangelie in de stad was die zei dat als je een toekomst wilt die de moeite waard is, je je moet laten vaccineren, maar het is ook zo dat mensen al snel naar die boodschap luisterden en erin geloofden, tot het punt waarop ze steeds minder in staat waren zichzelf en de wereld te begrijpen los van deze nieuwe reeks informatie die bijna elk uur werd vrijgegeven waarin werd gepleit voor de wonderen van deze pas ontdekte schat: de vaccins.

De opkomst van een nieuwe priesterlijke en evangelische klasse

Zowel de Protestantse Reformatie als het tijdperk van de Verlichting vertegenwoordigden een belangrijke breuk in de manier waarop westerse, en tot op zekere hoogte zelfs oosterse, individuen zich verhouden tot een van de meest altijd aanwezige klassen op aarde: de priesterlijke klasse.

Hoewel priesters tot op de dag van vandaag in de meeste samenlevingen nog steeds als een belangrijke klasse worden beschouwd, is het belangrijk op te merken dat, vooral in het westen, de dingen absoluut niet meer zijn wat zij ooit waren. Priesters hadden vroeger het monopolie op de kennis van het goddelijke en werden in de meeste gevallen zelfs gezien als de feitelijke bemiddelaars tussen God en het volk, maar dat is nu nog maar zelden het geval.

In een postmoderne wereld presenteert spiritualiteit zich meer en meer als een privé-aangelegenheid, waarbij ieder individu verantwoordelijk is voor de interpretatie van de goddelijke aanwijzingen met de door hem of haar gewenste mate van hulp van een lid van de “officiële” geestelijkheid. De tijd dat men placht te zeggen “vertrouw op de religieuze deskundigen en doe gewoon wat je gezegd wordt” ligt achter ons.

  Geprikt, hersenletsel en gemeden door mijn man

Nou, bovenstaande alinea was wat ik dacht tot het begin van deze pandemie. O, wat zijn de dingen snel veranderd!

Met de opkomst van een nieuwe priesterlijke en evangelische klasse, zijn we ook getuige geweest van de openbaring van een nieuwe klasse van aanbidders.

Het probleem is niet alleen dat we een handvol mensen hebben die “bevoegd” zijn om gesprekken aan te gaan over de vaccins, maar vooral dat elke vraag van de “onwetende” bevolking als kwaadaardig wordt gezien, en er lijkt bij velen een verlangen te bestaan om terug te keren naar die donkere-eeuwen mentaliteit die een intellectuele emasculatie van de algemene bevolking teweegbrengt.

Er mogen geen vragen worden gesteld zonder dat de persoon die de vraag stelt wordt gezien als een soort ketter die moet worden verbannen. De inquisitievuren van internet  branden heet en verdelgen iedereen die zich tegen deze nieuwe technocratische godsdienst wil uitspreken.

Zelfs gewone mensen zijn, zonder een speciaal seminar bij te wonen over “hoe deel je je geloof over het  vaccin met behulp van vier eenvoudige stappen”, een van de meest georganiseerde, uitgesproken en volhardende evangelisatieklassen geworden die onze moderne wereld ooit heeft gezien.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Deze vrouw heeft een boodschap voor de vaccinzelotenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Sucharit Bhakdi: “Je zult in je leven door de mens gecreëerde horrors zien die je begrip te boven gaan”
Volgend artikelBelgische premier overweegt verplichte vaccinatie: “Het doel is duidelijk: we moeten iedereen vaccineren”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Ik denk eerder dat dit een versterking is van het al wereldwijd aanwezige geloof. Te weten het geloof in de staat / overheid. Die overheid zorgde al voor jou. Hoe en waar je woont is geregeld door de staat. Hoe je je verplaatst ook, welke wetten er gelden. Om milieu issues te tackelen. Hoe opleiden moet. Zelfs al heb je buren die harde muziek draaien. Niet even aanbellen maar hup, stuur de staat er op af. De reactie van mensen bij tegenslag of moeilijkheden…. de staat moet het oplossen.

  Dit is gewoon de logische volgende stap. Mensen laten al 75+% van hun inkomen afnemen door de staat. Nu is het de autonomie over je eigen lichaam. Kijk de gelovigen in de staat daar eens blij mee zijn!

  Helemaal geen eigen verantwoordelijkheid meer. Gewoon in luxe leven en luisteren naar de staat ipv de Paus. That is all. Veel mensen vinden dat heel fijn.

  Groeten,
  Hugo

 2. Er was een tijd – niet heel lang geleden – dat het volk een soort angstig respect had voor de dominee; de burgemeester; de huisarts en de politieagent. Deze namelijk hadden de wijsheid in pacht en het gezag. Feitelijk is er vandaag de dag voor het gros niets veranderd.

 3. Gelukkig is bij mij in 1992 het Licht gebracht.
  En, inderdaad, mijn smaak is enorm veranderd, mijn gedrag en interesses ook.
  Ik kan het iedereen aanraden.
  God is warm en liefdevol.
  Maar het is vrije keuze, geen dwang.

 4. Ik denk deze “bekering” zorgvuldig is voorbereid door psychologen en comunicatie experts aangesteld door de “Cult” of hoe je hen ook mag noemen. En misschien heeft het ook te maken met wat het “vaccin” met het DNA kan doen. Net alsof het contact met je innerlijk verstoord wordt zodat je meer neiging hebt om te gehoorzamen aan de Autoriteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in