In Groot-Brittannië is een stationsmedewerkster die door een man die ervan verdacht werd besmet te zijn met het Coronavirus was bespuwd en op gehoest aan de longziekte Covid-19 overleden.De 47-jarige Belly Mujinga werd enkele dagen na de aanval op 22 maart op het Londense treinstation Victoria ziek en stierf begin april in het ziekenhuis, verklaarde de transportbond TSSA op dinsdag.

Het nieuwe Coronavirus wordt onder andere via speeksel overgedragen. Een collega van Mujinga, die bij het incident aanwezig was, was ook besmet met het virus. Volgens de TSSA stonden de twee in de stationshal voor het loket toen de man op hen spuwde. “De man hoestte op hen en vertelde hen dat hij het virus had”, staat in de verklaring van de vakbond, schrijft OE24.

Een paar dagen later werd Mujinga door haar arts met ziekteverlof gestuurd, schrijft de TSSA. Haar toestand verslechterde en op 2 april werd ze naar het ziekenhuis gebracht en kreeg ze beademingsapparatuur. Drie dagen later stierf de moeder van een 11-jarige dochter.

Volgens de TSSA is de Britse verkeerspolitie BTP een onderzoek gestart. De secretaris-generaal van de TSSA, Manuel Cortes, zei dat Mujinga een van de “veel te veel werknemers was die het leven hebben verloren aan het Coronavirus”. Hij eiste dat de families van de overledenen een schadevergoeding van de staat zouden ontvangen, wat tot nu toe alleen is beloofd aan de getroffenen in het gezondheidssysteem.

Farage onthulde hoe de Britse regering illegale immigratie helpt – kreeg bezoek van de politie

Vrouw met stuiptrekkingen gescreend voor permanente hersenbeschadiging door metalen in Pfizer Covid-19 vaccin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here