© pxhere / CC0 Publiek domein

Israëlische en Palestijnse burgers vieren de uitwisseling van gijzelaars. Wacht, zullen sommigen zeggen. Israël hield geen “gijzelaars” vast, het waren gevangenen. Dat is niet hoe de Palestijnen tegen de zaak aankijken. De overgrote meerderheid van de mensen die door Israël zijn opgepakt en gevangen gezet, hebben geen eerlijk proces gekregen. Dit soort misbruik is een van de grieven die de steun voor Hamas en Hezbollah aanwakkert, schrijft Larry Johson.

Netanyahu en zijn regering zijn niet blij met deze deal. Ze werden gedwongen om het te accepteren door een combinatie van binnenlandse politieke druk van de Israëlische families die hun geliefden terug wilden en de internationale druk die werd gegenereerd door de virale beelden van dode Palestijnse kinderen en vrouwen. Premature baby’s die naar adem snakten deden het wereldwijd niet goed. Deze beelden veroorzaakten horror en afschuw, waardoor veel landen die bevriend waren met Israël hun relaties verbraken.

Een maatstaf voor het PR-probleem van Israël is SkyNews, dat normaal gesproken een pro-Israëlische inslag heeft in zijn berichtgeving over de strijd tussen Israël en Hamas.

Als je SkyNews verliest, weet je dat je een probleem hebt.

Dan heb je Israëlische extremisten die opduiken op social media met berichten die de meme voeden dat Israëli’s harteloze monsters zijn. Jonathan Pollard – een Amerikaanse inlichtingenanalist die werd veroordeeld en gevangen gezet voor het verkopen van Top Secret inlichtingen aan Israël – plaatste deze tirade:

Pollard’s status als een gruwel van een mens wordt bevestigd door zijn aandringen op het opsluiten van Israëlische families die eisten dat Israël de vrijlating van hun geliefden zou garanderen. Hij negeert gemakshalve het feit dat de incompetentie van de Netanyahu-regering ertoe heeft bijgedragen dat Hamas gijzelaars kon nemen.

  Amerikaans buitenlands beleid lijkt nergens heen te kunnen

De problemen van Netanyahu worden nog verergerd door de Israëlische getuigen die uit de eerste hand hebben verteld dat de Israëlische defensiemacht tijdens de inval op 7 oktober veel inwoners van kibboetsim heeft gedood die door Hamasstrijders werden vastgehouden. De mening van de Israëlische kolonel Nof Erez is zeker niet wat Netanyahu wil horen.

Israëls propagandacampagne om Hamas af te schilderen als de “kindermoordenaars” wordt in zijn gezicht opgeblazen nu getuigen naar voren komen met getuigenissen dat Israël verantwoordelijk was. Het artikel van Max Blumenthal in de Grayzone is gebaseerd op verslaggeving van de linkse Israëlische krant Haaretz:

De tijd staat niet aan de kant van Israël. De beelden van verheugde Palestijnen worden over de hele wereld gezien en wekken sympathie op voor de Palestijnen. Als (of wanneer) Israël weigert om het staakt-het-vuren te verlengen en terugkeert naar zijn willekeurige bombardementen op burgers in Gaza, zal dat wereldwijd meer weerstand tegen Israël oproepen, niet minder. Egypte en Saoedi-Arabië voeren een sterke diplomatieke campagne voor een permanent staakt-het-vuren. Volgens Zvi Bar’el, een columnist voor Haaretz:

Het bereiken van een permanent staakt-het-vuren is nu de focus van de Arabische diplomatieke inspanningen, geleid door Egypte en Saoedi-Arabië. Ze lobbyen momenteel bij de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad – China, Rusland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika – in de hoop zelfs Washington over te halen een bindende wapenstilstand resolutie te steunen.

Als Egypte en Saoedi-Arabië hierin slagen, zal dit Netanyahu doen ontsporen en zijn coalitieregering in gevaar brengen, omdat ze gedwongen zullen worden om hun belofte om Hamas te vernietigen op te geven. Netanyahu is nu overgeleverd aan de genade van Joe Biden en zijn nationale veiligheidsteam. De Amerikaanse binnenlandse politiek zal de beslissende factor zijn in de beslissing van Biden – hij zal Netanyahu dwingen om een staakt-het-vuren te accepteren of Netanyahu groen licht geven om de missie om Hamas te elimineren te vernieuwen. Wat denk jij dat Biden zal doen?

  Oorlog (Deze film hebben we eerder gezien)

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

De meeste mensen worden gemakkelijk bij de neus genomen om alles te gelovenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOilPrice: Rusland keerde terug naar de EU-markt met zijn olieproducten – meteen op de tweede plaats
Volgend artikelDe gekozen president van Argentinië, Javier Milei, zegt dat het land zich niet zal aansluiten bij de BRICS-groep… in plaats daarvan omarmt hij de instortende DOLLAR
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. De vraag is niet wat Biden zal doen, maar wat de haviken in Israël bereid zijn te riskeren. Je kunt de Arabische leiders meteen afschrijven. Wat overblijft is de as van het verzet. Dit zou behoorlijk roet in het eten kunnen gooien van de expansionisten.

 2. Biden wil herkozen worden (de zielepoot) dus hij kan zich nu niet iets erbij gebruiken,wat zijn imago nog verder schaadt.
  Netanyahu daarentegen,moet wel aan de macht blijven,anders (geen president meer) kan hij voor corruptie worden aangeklaagd.
  Naar mijn mening is deze situatie:Damned if I do & damned if I don’t.
  Ik zie hier niet zomaar een oplossing zonder politieke gevolgen.
  Nou is oorlog voeren ook politiek,maar dan met andere bedoelingen.
  Hoewel,wanneer zeggen ze openlijk wat ze willen?
  Ja Netanyahu was zo dom om te beweren dat ze alle palestijnen zullen uitroeien van de Gazastrook.
  Dit is al zo lang aan de gang.
  Trump heeft in 4 jaar geen oorlog gevoerd.(nouja,geen echte)
  Dit kan nog wel een jaar zo doorgaan.
  En het imago van Israhel gaat nog meer geschaadt worden.

  • Trump heeft van Jeruzalem de hoofdstad gemaakt van het zionistische regime, geen vredesstichter want deze stad moest een stad blijven voor de 3 belangrijkste geloven daar, het Christendom,Jodendom en de Islam, Trump is hiervoor verantwoordelijk!

 3. dat was te verwachten hé, blijkbaar zijn de Palestijnen betere Véél betere en slimmere propagandisten dan de 96% joodse instellingen in de westerse wereld die het nieuws bezitten..de onderste steen moet bovenkomen…de echte waarheid moet nog bovenkomen… Jezus was een esseen dwz een afvallige jood…de geschiedenis moet herschreven worden…(alsof dat nog mogelijk is)…

  • De palestijnen zijn geen betere propagandisten maar doen gewoon wat in hun geloof staat”gij zult gijzelaars goed behandelen”.Diegene die liegt en bedriegt hij zal altijd verliezen en de waarheid zal altijd uitkomen, lees maar nu wie de Israëlische mensen op het festival heeft
   Vermoord door hun eigen helikopters wie hebben in de kibbuts hele huizen verwoest door hun eigen tanks
   Meer dan de helft van de 1200 doden zijn door Israëlische leger zelf gedood, er zijn nu genoeg getuigen die dat zeggen en er zal nog meer naar buiten komen
   Helaas zal je dit nooit zien bij de msm en daarom zijn heel veel mensen misleid net zoals ze mensen hebben misleid met corona.

 4. De echte redenen voor de oorlog in Gaza

  Het verhaal begint in 1995

  Natuurlijk kan men ook zoeken naar de geschiedenis van de huidige oorlog ruim honderd jaar geleden of naar de stichting van de staat Israël en de daaropvolgende onderdrukking van de Palestijnen, maar dat zou te algemeen zijn. Het huidige conflict heeft veel concretere wortels.

  De geschiedenis van de huidige Gaza-oorlog begint in 1995. Op 28 september 1995 werd in Washington de Oslo 2-overeenkomst ondertekend, die onder andere Palestina het recht verleent om zelfstandig over zijn natuurlijke hulpbronnen te beschikken. Op 5 oktober van hetzelfde jaar ratificeerde het Israëlische parlement, de Knesset, de overeenkomst.

  Vier jaar later tekende Palestina een contract met het Britse bedrijf BG (British Gas) omdat de Palestijnse regering wilde weten of er minerale hulpbronnen op de plank lagen die grenzen aan de Palestijnse Gazastrook. BG, gespecialiseerd in onder meer geologische exploratie, neemt de opdracht over.

  In 1999 vindt BG de jackpot. Het vindt rijke gas- en olievoorraden voor de kust van Palestina, twintig zeemijl uit de kust. Een rapport van een conferentie van de VN-handels- en ontwikkelingscommissie uit 2019 bevat de exacte cijfers. Deskundigen van de VN-commissie schatten de Palestijnse gasreserves op 122 biljoen kubieke voet en 1,7 miljard vaten olie. In 2017, toen het document waarop de conferentie was gebaseerd, werd opgesteld, werden de reserves geschat op 453 miljard dollar voor gas en 71 miljard dollar voor olie.

  Omdat dit wederom belangrijk is: de waarde van de gas- en olievoorraden voor de kust van Gaza, die volgens de Oslo-akkoorden eigendom zijn van de Palestijnen, bedroeg tegen prijzen van 2017 ruim een ​​half biljoen dollar, of preciezer gezegd: 524 miljard dollar. Gecorrigeerd voor inflatie en andere factoren bedraagt ​​dat bedrag nu ruim 600 miljard dollar.

  In 2002 stemde Palestina in met het voorstel van BG om een ​​gaswinnings- en -verwerkingsinfrastructuur in de Gazastrook aan te leggen en te beginnen met de aanleg van een gaspijpleiding, voornamelijk naar Europa. Israël wijst dit af omdat de pijpleiding door Israëlisch gecontroleerd gebied zou lopen. In plaats daarvan biedt Israël Palestina een andere oplossing aan : het gas aan Israël leveren tegen een interne prijs, niet tegen de marktprijs, zodat Israël het gas verder naar Europa kan exporteren. Palestina is daar uiteraard tegen.

  Dit alles suddert al jaren terwijl de partijen herhaaldelijk op elkaar schieten.

  De droom van de “bloeiende tuin” van Gaza
  In 2007 werden, mede onder druk van de VS, verkiezingen gehouden in Gaza, die Hamas won. Hamas werd zo, of je het nu leuk vindt of niet, de democratisch legitieme regering van Gaza. Omdat de VS de uitslag van de verkiezingen waartoe zij hadden opgeroepen niet leuk vond, weigerden zij Hamas te erkennen. Toen Hamas in 2007 aan de macht kwam, beloofde het Gaza-stad om te vormen tot een bloeiende ‘tuinstad’. >>>

  https://www.anti-spiegel.ru/2023/die-wahren-gruende-fuer-den-krieg-in-gaza/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in