De Argentijnse presidentskandidaat Javier Milei is compleet 180 graden gedraaid wat betreft de toetreding van Buenos Aires tot BRICS en zegt dat de Zuid-Amerikaanse natie geen lid zal worden van de groep van vijf landen.

Diana Mondino, senior economisch adviseur van Milei, bevestigde deze ontwikkeling aan Sputnik Brazilië op 20 november, een dag nadat Milei de tweede presidentiële verkiezing van het land had gewonnen. Ze vertelde de krant dat Argentinië niet van plan was om op 1 januari 2024 lid te worden van BRICS. Het eerdere verzoek van het land om lid te worden van de groep werd in augustus goedgekeurd – samen met die van Egypte, Ethiopië, Iran, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, schrijft Ramon Tomey.

“Ik weet niet waarom er zoveel interesse is voor BRICS,” zei Mondino, die Milei’s kandidaat is voor minister van Buitenlandse Zaken in zijn kabinet. Ze voegde eraan toe dat het onzeker bleef hoe Buenos Aires zou profiteren van de toetreding tot de groep. Niettemin merkte Mondino op dat de regering zal “analyseren” of toetreding tot de BRICS-groep het land voordelen zal opleveren.

In tegenstelling tot zijn voorganger, de aftredende Argentijnse president Alberto Fernandez, had de conservatieve Milei zich eerder tegen toetreding tot BRICS uitgesproken. Hij aarzelde ook om economische banden met Rusland en China – twee van de BRICS-kernleden – te ondersteunen. In plaats daarvan streeft Milei naar banden met de VS en Israël.

“Ik ga niet aandringen op deals met communisten omdat ze de basisparameters van vrije handel, vrijheid en democratie niet respecteren; het is geopolitiek,” zei Milei in augustus. Hij voegde eraan toe dat “sommige landen niet langs die lijnen liggen.”

  Mondiale politieke feiten versus nepnieuws: voormalig kolonel Richter neemt Groene politicus Hofreiter op de korrel

Desondanks beloofde Milei zich niet te bemoeien met Argentijnse bedrijven die betrokken zijn bij BRICS-lidstaten. Hij heeft ook gezworen om de Argentijnse economie te “dollariseren” – wat in tegenspraak is met het doel van BRICS om zich los te maken van de Amerikaanse dollar.

Volgens een rapport van Bloomberg van 20 november heeft Milei “schoktherapie” beloofd om de Argentijnse economie aan te pakken. Het Zuid-Amerikaanse land heeft momenteel te maken met de ergste economische crisis, met een inflatie die alleen al het afgelopen jaar met 60 procent is gestegen.

De Argentijnse schuld van 44 miljard dollar, die volgend jaar betaald moet worden aan internationale obligatiehouders en het Internationaal Monetair Fonds, maakt het alleen maar erger. Martin Castellano van het in Washington, D.C. gevestigde Institute of International Finance zei dat het land “een groot overschot op de lopende rekening in combinatie met een stabilisatieplan” nodig zal hebben om de betalingsachterstanden aan te pakken.

Fernandez prijst voordelen van toetreding tot BRICS

In augustus beschreef Fernandez de mogelijkheid om lid te worden van BRICS als een “nieuw scenario” voor Argentinië. Zijn opmerking volgde op de aanvaarding door Moskou van het verzoek van Buenos Aires om lid te worden.

Fernandez sprak eerder de hoop uit dat Argentinië een volwaardig BRICS-lid zou worden. “We zijn enthousiast over het vooruitzicht om beleid te coördineren dat de agenda van de landen in het zuiden van de wereld verbetert,” zei de Argentijnse leider. “We streven ernaar volwaardig lid te worden van deze groep landen.”

De vertrekkende Argentijnse president noemde ook verschillende redenen waarom de toetreding van het land tot BRICS een productief vooruitzicht is.

  Meer dan 1.000 Oekraïense mariniers geven zich over in Mariupol

“We zijn veilige en verantwoordelijke voedselleveranciers, erkend op het gebied van biotechnologie en toegepaste logistieke technologie. Dit betekent dat we niet alleen voedsel kunnen produceren en exporteren. We weten ook hoe we diensten moeten verlenen en specialisten moeten opleiden, zodat andere landen hun productieve efficiëntie kunnen verhogen en zo de levenskwaliteit van hun inwoners kunnen verbeteren.”

Bekijk deze Russia Today-reportage over de BRICS-groep die zich openstelt voor nieuwe leden.

Deze video komt van het dr Meno Peace Terrorist kanaal op Brighteon.com.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De-dollarisatie: BRICS-landen verkopen massaal Amerikaanse staatsobligaties

Vorig artikelVrijlating gijzelaars creëert meer pr-problemen voor Israël
Volgend artikel“Gods uitverkoren volk”, oftewel Gods DNA-test?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. zitten ook veel Duitsers in Argentinië de oranje ,s bv altijd een arm land geweest dan zou ik het anders proberen en in de brics mee gaan wand de USA is verloren die heeft nog meer schulden dan Europa maar het blijven nazi,s die Argentijnen leren het ook nooit ik spreek over de top van de elite

 2. Prima voor de BRICS. De BRICS kunnen zonder Argentinie. Het ‘dollar’-blok denk ik ook wel. Daar is niet voor niets Wymar-republiek inflatie.

 3. “de basisparameters van vrije handel, vrijheid en democratie”… LMFAO!!

  Weer zo’n duidelijk voorbeeld van hoogverraad door ‘gekozen volksvertegenwoordigers’ die heel veel beloven maar meteen na verkiezing leugenaars blijken te zijn. Zoals altijd.

  En iedere keer weer trappen de schaapjes erin. Daarom blijft dit ook zo’n populair spelletje onder de neonaziofascistische massamoordenaars, die hun ongoddelijke gang gaan. Gewoon, OMDAT HET KAN!

 4. “De gekozen president van Argentinië, Javier Milei, zegt dat het land zich niet zal aansluiten bij de BRICS-groep… in plaats daarvan omarmt hij de instortende DOLLAR”

  De meeste reguurders op Frontnieuws weten hoe de Westerse vlag erbij hangt of liever gezegd halfstok hangt.

  • Dat gaat hem niet worden denk ik.argentinie heeft 44 miljard staatschuld.
   Voor veel andere landen is dat een schijntje.
   Maar als je je aansluit bij de schuldenkampioen,heb je het niet begrepen.
   Of zij rekenen op steun van de joenaaithetsteeds.
   Nou dat word wat,zie Ukraine!

    • Dan weten we dus ook hoe hij gesponsord word.
     Het gebeurd alleen nu niet meer zo heimelijk he.
     Nou is het wachten op de euro-top verkiezingen die plaats gaat vinden.
     Daar verwacht ik ook nog wel een draai naar rechts.

   • Schulden zijn een nachtmerrie voor de schuldenaars , voor de schuldeisers echter een zegen. Hoe groter de schuld hoe meer ze je in hun macht hebben.
    Misschien heeft poppetje Milei het juist heel goed begrepen.

   • Italië heeft meer dan 3000 miljard euro schuld, 44 is een eitje gezien landomvang, en grondstoffen!!! Ruil je grondstoffen voor een deel tegen de staatsschuld Argentinië en ga in een goud gedekte Brics, de dollar maakt je alleen maar armer!!!!

 5. Allemaal nieuwe spontane nieuwe hoopgevende partijen voor ontevreden mensen, de 3B bond ook aardig in na de zege, het resultaat was te zien afgelopen weekend.
  Ook in Oekkieland hadden ze gekozen voor vrede en zitten nu met een half miljoen dood en weet niet hoeveel gehandicapt.
  De groenen in Duitsland geen wapens en dat het hardst schreeuwen om tanks en blerbok die Rusland de oorlog verklaard.
  Doodstraf voor verkiezing leugens dat zou snel uitdunnen.

 6. Wie denkt dat Rusland nog communistisch is leeft nog in het verleden, ondernemers in Rusland kunnen rekenen op veel minder staatsbemoeienis zoals mag blijken uit de vele door westerlingen gerunde youtube kanalen. Expats die in Rusland een mooie toekomst voor zich hebben en dat ook wereldkondig maken. Milei wil vooral de vriend zijn van een toekomstig Amerika dat zich heeft losgerukt van de ketenen van de linkerzijde met hun inclusie en klimaat tirranie.
  Hij gokt vooral op een Amerika na het desastreus Biden regime in de hoop dat een Maga kandidaat zoals Trump of Ramaswami het roer kordaat omgooien.
  Positief is zijn aversie voor de woke en klimaatwaan.
  Laten we eerst maar eens de kat uit de boom kijken en zien waar het naartoe gaat met deze Javier Milei.

  • Immortal november 26, 2023 Bij 13:04

   Is dat zo erg dan?
   Ik heb mij eens verplaatst in hoe die lijers naar ons kijken en hoe deze maatschappij er voor staat.
   Niet best.Ik heb lesbische stellen een kind zien adopteren,terwijl het zelf nog kinderen zijn.Kind uit huis,stel uit elkaar.
   Zoveel obese en domme mensen die weigeren om zelf na te denken.
   Sorry hoor,maar dan mag je van mij zo onder de bus of trein.Net als met de cojona,en maar alles geloven wat de tel lie vision spuwd.Echt joh.Hoofdrekenen kunnen ze niet beheersing van de nederlandse taal is waardeloos.
   Dit alles sinds de opkomst van smartfones & social media.Ik heb er wel 1 maar neem hem nooit mee ergens naar toe.
   Ik heb mijn familie uitgelegd dat het ongelovelijk is dat mensen een apparaatje bij zich hebben die 24/7 je bespioneerd.Vroeger zouden de geheime diensten er van gesmuld hebben.
   En de mensen doen dat vrijwillig!
   We zijn in de afgelopen 100 jaar niets opgeschoten.
   Vroeger had je geneeskunde tegenwoordig een studie medicijnen.
   We zijn nu wel in staat om elkaar nog beter naar het leven te staan.
   En de communicatie is enorm versneld.
   En die nutteloze opvreters zijn de mensen zoals schwab harari en de roodschilden ed.
   Ik heb nog een heel klein beetje vertrouwen op een goede afloop.
   Zo niet,dan heb ik een avontuurlijk leven gehad.

   Buig niet,maar breek.

   Zwijg niet,maar spreek.

   Kniel niet,sta recht.

   Vlucht niet,maar vecht!

 7. Yellen: Amerika kan zich ‘absoluut’ een nieuwe oorlog veroorloven

  De minister van Financiën van de Democratische president Joe Biden, Janet Yellen, heeft verklaard dat de Amerikaanse belastingbetalers het zich “absoluut” kunnen veroorloven een nieuwe oorlog te financieren.

  Tijdens een interview met het Britse Sky News vroeg verslaggever Wilf Frost aan Yellen of “Amerika zich op dit moment een nieuwe oorlog kan veroorloven.”

  “Ik denk dat het antwoord is: absoluut”, verklaarde Yellen. >>>

  https://slaynews.com/news/yellen-america-can-absolutely-afford-another-war/

 8. Minister van Financiën van Amerika?……daar moet je zelf al net zo dement voor zijn als die lamlul die voor president moet doorgaan…..

  Hoe gestoord kun je wezen?

  Nee, ik veronderstel dat dit armoe-land niet p.d. een grote bijdrage zal leveren aan die brics. Waar natuurlijk bij komt dat die hoerenkermis van het kh hier ( en dat schrijf ik nog met te grote letters) natuurlijk liever niet zien dat hun persoonlijke riool richting die vuile kommienisten gaat.

  Het sop is de kool niet waard. Voor de bevolking is het vermoedelijk klote, maar misschien komen ze nu wèl een keer overeind na het zoveelste faillissement.

 9. Het Argentijnse volk en zijn leiders kunnen denk ik wel gemist worden hoor bij de BRICS, ben er niet verbaast over dat die man nu weer gekozen is, dit land is zo instabiel, geen gemis lijkt mij, wens de Argentijnen veel sterkte met hun nieuwe gekozen President!!!

 10. Dit is geen president maar een 100% vol idioot, met een IQ van een downsyndroom persoon, nog lager dan dat eigenlijk, en net wat je zegt BRICS kan zeer zeker zonder dit bananen land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in