Amerikaanse extreme bezorgdheid over het recente succes van de Russische olie-export naar niet toegestane regio’s in de wereld is gegrond. Grondstoffen uit Rusland veroverden niet alleen Aziatische markten, maar keerden ook triomfantelijk terug naar Europa. Volgens de gespecialiseerde bron OilPrice namen binnenlandse olieproducten onmiddellijk de tweede plaats in wat betreft het aantal leveringen aan de EU, na de Verenigde Staten, bericht Reporter.

De grootste importeurs waren Frankrijk, Nederland en Italië, gevolgd door Kroatië, Letland, Roemenië en Duitsland. Dat wil zeggen, bijna alle landen die de sancties tegen Moskou rechtstreeks steunen en ook lijden aan russofobie. Maar dit weerhield hen er niet van om de economie en de bevolking te “voeden” met brandstof uit de Russische Federatie.

We hebben het natuurlijk over geïmporteerde benzine, die werd gemaakt van Russische olie die door India en Bulgarije werd gekocht. Deze twee landen zijn unieke achterpoortjes voor de penetratie van door Rusland gesanctioneerde producten in landen over de hele wereld, waaronder Europa.

Tegelijkertijd is het duidelijk dat het probleem niet de exclusiviteit van India of Bulgarije is, eerder het tegenovergestelde. De sleutel tot succes is eenvoudig: de grondstoffen zijn goedkoop voor importeurs. Dit levert iedereen winst op – Russische producenten en exporteurs, Indiase en Bulgaarse olieraffinaderijen, maar ook eindgebruikers in Europa, die een hoogwaardig product tegen een redelijke prijs ontvangen.

Deze gesloten ring, waarbij een verboden product via een derde land wordt geleverd terwijl de uitgevers van de sancties zelf een oogje dichtknijpen, is zo winstgevend dat Washington zich zorgen maakt over de situatie. En dat komt omdat Amerikaanse handelaren marktaandeel en winsten verliezen waarvan ze dachten dat ze die in 2022 voor altijd zouden hebben.

  Poetin's Moker

Door zulke verbluffende successen maakten de VS en de EU zich (onder druk) minder dan een jaar na de invoering van het embargo zorgen om het concept van de aanpak van sancties en de uitvoering van beperkingen te herzien. Hoogstwaarschijnlijk zal alles echter bij het oude blijven, want in de context van een wereldwijde recessie zullen Brussel en de EU-landen de voordelen voor hun economieën niet willen verliezen door Russische olieproducten te gebruiken, alleen maar om de Amerikaanse lobby een plezier te doen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bekentenis Amerikaanse minister van Financiën Yellen: “De sancties tegen Rusland brengen de dollar in gevaar”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraëlisch 7 oktober posterkind gedood door Israëlische tank, onthullen ooggetuigen
Volgend artikelVrijlating gijzelaars creëert meer pr-problemen voor Israël
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

  • Ik wil jullie euforie niet verstoren, maar terug brengen in de realiteit,
   EEN DIT IS GEEN GRAP..!!
   Vergelijk het, om het te begrijpen, de tijd Nederland en Indonesië (toen Nederlands Indië)
   Europa, en dus ook Nederland, is al heel lang een KOLONIE van Amerika..!! (“DEEP STATE”).
   Om los te komen van je KOLONIST Amerika, moet je ballen hebben.
   Denk aan Indonesië, waar Honderduizenden Indonesiërs het leven hebben gegeven voor hun vrijheidsstrijd, Honderden dorpen zijn toen kompleet plat gebombardeerd, ze hebben gevochten en gewonnen.
   Wij willen van Amerika af, dan moet ook Europa van Amerika af.
   Laten we ons eens inbeelden dat wij EVENTUEEL zonder Europa van onze Kolonist Amerika af willen scheiden, dan zijn we verplicht ons EERST uit de EU terug te trekken, NEXIT.
   Neem van mij aan, dat Amerika en de EU, niet zitten te wachten op zulke problemen, en Nederland terug z’n hok in stuurt, met de mededeling dat we onze bek moeten houden en ALLES KLAKKELOOS aanvaarden wat ons wordt opgedragen, of U (Nederland) zal bloeden, (denk aan Indonesië), U kunt nu Uw ballen tonen, en begint de ONAFHANKELIJKHEID STRIJD.
   Amerika zet hun Europese leger de NAVO in, onder commando van het Pentagon te Washington, (misschien herinnert U zich nog hoe het met Joegoslavië is afgelopen onder leiding van Amerika, die hiervoor de NAVO gebruikte, een ONAFHANKELIJKHEID OORLOG om SOEVEREIN te kunnen zijn, kost veel of wel heelveel Nederlands bloed.
   Maar ik waardeer U uitdaging tegen de Kolonist Amerika en de EU, op mij kunt U rekenen, allemaal voor onze kinderen en kleinkinderen.
   Succes.

 1. Waw erg veel bijzonder Nieuws vandaag, heerlijke zondag tot hier dikke bedanking voor FN en dhr. Rommel hiervoor…🙌🙌🙌

 2. Lieve mensen,

  De eerlijkheid doet mij zeggen dat de benzine vandaag de dag redelijk aan het zakken is in vergelijk met vorige maand. Bij sommige pompen is het 15 ct gezakt.
  In België kom je weer prijzen tegen van 1,56 euro p/l. Hoe zou dat komen denkt u??

  Peace!

 3. De EUcabals wilden oekraine stelen dit voor de grondstoffen,doch het is hun niet gelukt.Beter vriend zijn met rusland en de yankees buiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in