De Russische president Vladimir Poetin heeft een wet ondertekend die het verzamelen en het gebruik van biometrische gegevens van de burgers van het land regelt.

De wetgeving die Poetin donderdag heeft goedgekeurd, introduceert een nieuw door de staat beheerd Unified Biometrics System (UBS), dat volgend jaar zal worden opgericht. Het UBS zal alle biometrische gegevens verwerken die van Russische burgers worden verzameld, waaronder gezichtsopnamen en stemmonsters. De wet verbiedt echter het onder dwang verzamelen van dergelijke gegevens, bericht Sololaki.ru.

Russen die de privacy van hun biometrische gegevens willen behouden, kunnen ervoor kiezen deze niet te laten verzamelen. Zij kunnen deze gegevens ook gemakkelijk uit het systeem laten verwijderen als zij van gedachten veranderen en de gegevens al zijn verzameld. De wetgeving verbiedt ook discriminatie van personen die besluiten dergelijke informatie niet te verstrekken, en stelt dat een weigering niet kan worden gebruikt als reden om iemand door de staat verstrekte diensten of werk te weigeren.

De wet maakt van de staat de enige beheerder van biometrische gegevens in het land. Voorheen kon iedere rechtspersoon in Rusland dergelijke gegevens verzamelen en gebruiken. De wet beperkt ook de deelname van buitenlandse actoren aan het verzamelen van biometrische gegevens, zodat alleen overheidsinstanties dergelijke gegevens kunnen verzamelen.

De wet wordt gezien als een basis waarop kan worden voortgebouwd, en Russische wetgevers zullen naar verwachting verder werken en sancties invoeren, tot en met strafrechtelijke aansprakelijkheid, voor het lekken van persoonsgegevens van de burgers van het land, aldus Vyacheslav Volodin, de voorzitter van het lagerhuis van het parlement, de Doema.

  Waar komt de 'Coronapandemie' vandaan en wat is het doel ervan?

“Het wetsvoorstel is bedoeld om de verspreiding van biometrische gegevens door verschillende commerciële organisaties een halt toe te roepen en de bescherming ervan door de staat te waarborgen. De volgende stap is de invoering van strafrechtelijke en administratieve aansprakelijkheid voor het gedwongen verzamelen en lekken van biometrische gegevens,” verklaarde Volodin vorige week, toen het wetsvoorstel door de wetgevers werd aangenomen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Topadviseur WEF zegt dat mensen “biometrische sensoren” zullen dragen, en “voortdurend gecontroleerd” zullen worden door Chinese regering, Facebook, GoogleVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVaccinverkoper van het jaar: WHO-chef zegt dat COVID-boosters “door landen worden gebruikt om kinderen te doden” – Fake factcheckers gaan door het lint
Volgend artikelVoormalig president van Frankrijk geeft nu ook toe: Minsk-akkoorden waren bedoeld om Rusland te misleiden; Oekraïne in staat stellen te bouwen voor een oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Hier mee geeft Rusland/ Putin duidelijk aan dat het land NIET VAN PLAN IS om mee te doen met de grote eenheids worst, die volgens “ het verlichtte westen “ de mensheid ten goede zal komen.
  EEN WERELD REGERING…….❗️

  Rusland zegt in feite : het WEF daar doen wij niet aan mee. Wij zijn een vrij land met vrije mensen en als de mensen hier aan mee willen doen OK maar niet en nooit verplicht zoals jullie dat in het westen doen.

  En wij Westerlingen , zien daar geen gevaar in: Het wordt ons “ publieks vriendelijk verkocht “ en zeg nou zelf….. we zijn toch verslaafd aan onze smart Phone ………… maar je bent wel met een druk op de knop te traceren, ze kennen je bankrekening, en je transacties ( de belasting dienst vind dit wel gemakkelijk hoor) ze weten wanneer je meer dan € 100,- pint ( plan Kaag) ze weten waar je bent ze weten welke dingen je wel of niet leest ze weten wat je hier : op een vrije site op schrijft, ze weten of je gevaccineerd bent. Ze weten welke politieke voorkeur je aanhangt, ze kennen je belasting papieren.enz enz enz
  Wij belanden langzaam aan in het tijdperk van volledige controle, en het is dan maar een heel klein stapje naar ingrijpen…….

  Het is dus duidelijk Rusland haakt af bij het WORLD Economisch Forum….
  Groot gelijk❗️

  Kortom soms ben ik wel eens een beetje jaloers op landen die hun burgers vrijwaren van HET KEURSLIJF DAT ONZE OVERHEID GRAAG WIL.

  • Ik hoop echt dat je analyse klopt en dst niet één van de vele valse hoop mindfucks is.

   Je vergeet nog ff dat die sswapfoon vanachter het scherm je continu monitort.
   Van hoe je (pupillen) reageren op het zien van onderwerpen tot geheid ook al een sensor voor “medisch” gebruik.

   En vergeet niet dat het mogelijk is om onmerkbaar kort beelden te projecteren waar je geest wel op reageert.

   Het bespioneren gebeurt niet alleen met de af te plakken “selfie” camera!!!

   • Ab: ik vraag het me ook af. De gisfspuit was toch ook ‘vrijwillig’? En in NL moet je toch ook ‘vrijwillig’ je gegevens inleveren, keer op keer op keer, bij wie dan ook, om maar door de voordeur te komen ergens, bijv met zzp opdrachten? Ik heb weet ik hoeveel kopietjes van mijn paspoort liggen her en der, omdat iedereen dat maar eist. En je kan niet weigeren. In NL staat er op je burgergegevens bij voorbaat al dat je orgaandonor bent – er staat al JA. En zo heb je geen ‘vrijwilligheid’ meer over niets.

    Ik hoop dat het anders is in Rusland met die wetgeving. Graag zou ik vertrouwen hebben in dat land, als een bolwerk van normale normen en waardes waar biometrische gegevens nog echt onder het ‘privacy’ concept vallen. Die van ons zitten al lang in de kasten van de NSA in Ziomaffia land de VS. Rusland wil dat natuurlijk niet.

  • Dit geeft aan dat hij er wel mee door gaat, alleen op zijn eigen manier. Als hij echt voor natuur(mensen) rechten stond had hij het helemaal verboden, of gezegd dat het verzamelen van biometrische gegevens, vrijwillig of verplicht, geen overheidstaak is.
   Met hetzelfde gemak kan het “vrijwillig” in “verplicht” veranderd worden in de toekomst.

 2. Ja Ab, dan zullen we alle technische snufjes meteen achter ons moeten laten.
  Geen communicatie meer via de nu gangbare praktijk.
  Is brieven schrijven een optie?
  Man we moeten toch iets.
  Alleen maar in angst leven is volgens mij niet de oplossing.
  Fijn dat je ons allemaal waarschuwt.

 3. Het klinkt natuurlijk sympathiek dat het allemaal niet verplicht is.
  Als het fundament eenmaal gelegd is onder zo’n systeem dan kun je op een gegeven moment, bijvoorbeeld als er nieuwe leiders aan de macht komen, hele vervelende dingen gaan doen.
  Doet me eigenlijk denken aan WW2. Toen de Duitsers hier eenmaal zaten vonden ze het wel rete handig van die hollanders dat iedere gemeente keurig had bij gehouden waar iedereen woonde en wat voor geloof ze hadden. De joden waren zodoende snel te traceren.
  ik wil alleen maar zeggen, systemen kunnen goed bedoeld en handig zijn maar owee als ze in verkeerde handen vallen.
  in een vrije wereld wil en moet je knietop zo’n extreme manier aan gegevensverzameling doen.

 4. Werkelijk geloofwaardig zal ik het vinden als een land alle banden met who, un en alle andere soortgelijke misdaadkartels verbreekt. Op de g20 top verklaarde ook Rusland nog medewerking aan het internatinale vaccinpaspoort en dergelijke shit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in