© European Union, 2024 / European Commission (Dati Bendo) / Wikimedia / (CC BY 4.0)

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft beloofd “een bastion te vormen tegen extremisten van links en rechts” in de EU. Haar centrumpartij behield de eerste plaats in het Europees Parlement, ondanks het feit dat rechtse partijen de regerende coalities in Frankrijk en Duitsland vernederden, bericht RT.

Von der Leyen’s Europese Volkspartij (EVP) won ongeveer 26% van de zetels in het wetgevende orgaan van de EU, volgens de voorlopige resultaten op zondag. Ze merkte op dat centristische partijen sterk staan in Europa, maar gaf toe dat “extremen ter linker- en ter rechterzijde steun hebben gewonnen.”

“We zullen ze tegenhouden”, zei Von der Leyen zondagavond tegen haar aanhangers in Brussel, waarbij ze beloofde “een bastion op te bouwen tegen de extremen van links en rechts.”

Von der Leyen, die streeft naar een tweede termijn als voorzitter van de Europese Commissie, verklaarde dat haar doel is om “een brede meerderheid voor een sterk Europa op te bouwen” en dat ze van plan is om “door te gaan op deze weg met degenen die pro-Europees, pro-Oekraïne, pro-rechtsstaat zijn.”

Volgens Assita Kanko, vicevoorzitter van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR), werd de toename van de steun voor rechtse partijen gevoed doordat de echte zorgen van de kiezers ongehoord bleven.

“Wanneer de echte aspiraties van burgers worden genegeerd… geeft dat helaas meer ruimte aan extreme bewegingen. Daarom moeten we naar de burgers luisteren,” verklaarde Kanko zondag in Brussel. ECR, dat naar verwachting zo’n 71 van de 720 zetels zal winnen, heeft gepleit voor een focus op veiligheid, migratiebeheersing en Europese waarden.

  Europese aardgasprijzen 6 keer hoger dan vorig jaar, zal in heel Europa massale onrust onder de bevolking veroorzaken

De Europese kiezers vernederden de regeringscoalities in twee van de grootste economieën van het blok door meer steun te geven aan anti-oorlogspartijen die zich richten op binnenlandse agenda’s.

In Duitsland kreeg de centrumpartij van kanselier Olaf Scholz een zware klap te verwerken toen ze volgens de prognoses op de derde plaats eindigde achter haar conservatieve oppositie. De grootste oppositiegroep, de Christendemocratische Unie (CDU) en de Christelijke Sociale Unie (CSU), krijgen naar verwachting ongeveer 30% van de stemmen, terwijl Alternative für Deutschland (AfD) tweede wordt met ongeveer 16%, waardoor Scholz’ sociaaldemocraten (SPD) naar 14% zakken.

Ondertussen domineerde in Frankrijk de rechtse National Rally (RN) partij de Renaissance partij van president Emmanuel Macron in de peilingen zodanig dat hij de Nationale Assemblee van het land ontbond en opriep tot nieuwe snelle verkiezingen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Grote opiniepeiling: Een op de drie Europeanen denkt dat de EU tegen 2043 uit elkaar zal vallenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel‘Doe de Biden!’ Nieuwe dans die spot met Biden’s rare gehurkte houding gaat viraal
Volgend artikel“Op jacht naar vers vlees!” – Treiteren en seksuele intimidatie in het EU-parlement!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

  • tja, zolang teveel mensen op zowel de centrumpartijen stemmen ofwel helemaal niet stemmen (en dan vooral niet op protestpartijen)…wat verwacht je dan???
   schapen zullen schapen blijven….

   • @nikolaas…

    Dus de mensen die verkeerd stemmen zijn de schapen? Ik kom er na de afgelopen jaren achter dat IEDEREEN die stemt een schaap is.

    Och och och… het systeem is niet kapot nikolaas, het systeem is ontworpen om te doen wat het NU doet. We leven in een gevangenis en de directie laat ons kiezen tussen bewakers… er verandert NIKS!!!

    Zolang mensen blijven stemmen blijven wij machteloos. Hoe meer mensen stemmen, hoe makkelijker ze ons machteloos maken. Hoe minder mensen stemmen, hoe meer hun bedrog gaat opvallen.

    Ik weet zeker dat als we allemaal thuis blijven en er NUL stemmen zijn, dat ze gewoon doen alsof de kiesdrempel is gehaald… WANT ANDERS EINDIGT HUN THEATER.

    Wake up nikolaas… het systeem is niet kapot!!! Het werkt juist perfect en iedereen die gaat stemmen houdt het in stand. Het echte leiderschap waar iedereen naar verlangt is in onze harten. Maar we geven het echte leiderschap op door onze stem aan een poppetje in den haag te geven… en nu het spelletje van de poppetjes in den haag op zn einde komt, heffen ze den haag op en maken ze een EU en een NWO om een nieuwe beschermlaag te creëren van bureaucratie waar we allemaal helemaal geen invloed meer op hebben.

    De politiek waar mensen maar in blijven geloven is er puur en alleen maar om onze stemmen (macht) te krijgen. Jij stemt op een poppetje die je jou macht geeft om namens jou voor jou belangen op te komen… maar politici zeggen alles om jou stem te krijgen, want met jou stem in de hand kunnen ze met jou macht hun eigen belangen nastreven. En het poppetje waar jij op stemt is niet in dienst van jou, maar van een overheid die in dienst is van olichargen, totale criminelen, satanisten en pedofielen.

    En mensen blijven het spel dat hen machteloos maakt maar spelen terwijl ze nu al duizenden jaren worden belazerd door institutionele kerken en de politiek. Mijn hemel waarom leg ik dit nog uit. De politiek is een kinderlokker die jou met valse beloftes zijn busje in wil lokken… en mensen blijven instappen omdat ze geloven dat het geen pedo is of dat ze de pedo wel kunnen veranderen en de meeste mensen denken niet eens na, ze horen het woord snoep en ze zitten al in het busje en ze doen vrijwillig handboeien om en ze kleden zich uit voordat de pedo wat kan zeggen… inmiddels is het letterlijk zo omgekeerd dat pedofielen hun slachtoffers aanklagen.

    EN OP DAT SYSYEEM BLIJVEN MENSEN STEMMEN.

    Stemmen op selectie van afgezanten van satan, in de hoop dat er eindelijk een hemel op aarde komt… totale krankzinnigheid. Beeld je in dat mensen in de Sovjet-Unie met elkaar discussiëren over verkiezingen terwijl er maar 1 keuze is. Dat is waar dit heen gaat. En die keuze wordt dat de AIVD/NCTV hun masker afdoet en op de voorgrond gaat regeren, want de geheime dienst is de regisseur van het politieke theater en de FAKE verkiezingen.

    Succes met wakker worden en noem andere stemmers geen schapen, je gaat zelf namelijk ook in dat systeem stemmen. In het systeem zijn er linkse en rechtse schapen, de echt wakkere mensen zijn de geiten die naar de linkse en rechtse schapen kijken en hun eigen gang gaan.

   • Vanaf nu moet je je “gekozen volksvertegenwoordiger” voor je laten spreken want de komende 4 jaar heb je geen stem meer.
    Door je stem weg te schijten aan een of andere psychopaat maak je jezelf monddood.

  • Uit het Leyen verlost bedoel je? Wat een toekomst zouden we kunnen hebben.
   Zouden er echt zovaak zombies op haar gestemd heb en, geloof er niks van.

 1. “Von der Leyen zweert EU op ‘pro-Oekraïne’ pad te leiden”

  De voorzitter van de Europese Commissie belooft het blok te versterken tegen politieke “extremisten”.

  WEF über alles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in