Raimond Spekking / Wikimedia (CC BY-SA 4.0 DEED)

De oorlog in Oekraïne, een mogelijke Russische overwinning en de economische crises in Europa: reeds nu al gelooft 33 procent van de Europeanen dat de EU in de komende 20 jaar uit elkaar zal vallen. In de VS ziet 34 procent het zo, in China zelfs 67 procent, bericht Express.

De oorlog in Oekraïne woedt al 630 dagen. De EU steunt Kiev sindsdien met wapenleveranties. Het gemeenschappelijke Europese belang wordt voortdurend benadrukt, wat bij nader inzien uiteenvalt in veel zeer verschillende belangen van de afzonderlijke natiestaten.

Hongarije en Slowakije willen een einde maken aan de militaire steun aan Oekraïne, Polen en de Baltische staten houden vast aan de overwinning op Rusland, terwijl Berlijn en Parijs wat pragmatischer zijn. De kwestie kan een nieuw twistpunt worden dat de EU uit elkaar dreigt te scheuren – net zoals de Euro-crisis en de voortdurende asielgolf dat jarenlang hebben gedaan.

Het vertrouwen in het voortbestaan van de EU neemt af. Veel Europeanen zijn van mening dat de EU de komende jaren uit elkaar zal vallen. Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerde enquête van de European Council on Foreign Relations (ECFR). Volgens de enquête antwoordde één op de drie Europeanen bevestigend op de vraag “Denkt u dat het waarschijnlijk is dat de EU in de komende 20 jaar uit elkaar zal vallen? 50 procent antwoordde nee en 17 procent wilde geen antwoord geven.

67% van de Chinezen ziet de EU aan het einde van haar Latijn

De statenunie wordt wereldwijd ook sceptisch bekeken. De resultaten van de enquête zijn vergelijkbaar voor Amerikanen: ook hier voorspelt 34 procent het einde van de EU. 44% gelooft in een functionerende EU in de toekomst. Het resultaat in China is nog duidelijker: 67 procent ziet het einde van de EU tegen 2043.

  Lagarde: Eurozone kan welvaart verloren door energiecrisis niet terugwinnen - De last zal worden verdeeld tussen bedrijven en werknemers

Bovendien ziet het Mondiale Zuiden de EU en de VS reeds als obstakels voor vrede in Oekraïne.

Discussies op het net

De enquêteresultaten zorgen voor opschudding op social media: “Het is afgelopen met de EU – hoe eerder dat gebeurt, hoe beter. Ik eis de ÖXIT. Nu!” schreef een gebruiker op X (voorheen Twitter). “Ik hou van Europa en heb al in verschillende landen gewoond. Maar de Europese Unie is (helaas) gedoemd te mislukken,” voegt een andere gebruiker toe. Ook op het forum van eXXpress wordt regelmatig opgeroepen om Oostenrijk uit de EU te laten stappen.

“Ik heb in het referendum voor de toetreding van Oostenrijk gestemd en daar blijf ik bij. Ik geloof in de EU”, schrijft een Facebook-gebruiker.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Made in USA: De komende ineenstorting van de Europese UnieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPro-Israël Group betaalde studenten $250 elk om ‘Mars voor Israël’ bij te wonen in DC
Volgend artikelOpiniepeiling: Amerikaanse publieke steun voor Israël keldert naar slechts 32%, meerderheid steunt staakt-het-vuren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. ik geloof dat er na 2032 geen europa meer is. Althans dat heeft martin Armstrong lang geroepen en zo geloof ik het ook. Als zijn computer berekend dat er bij 2032 geen europa meer is en alles uit elkaar is gevallen , dan zal dat wel zo zijn. Joepie🥳

   • Lees ‘De Naziachtergrond van de EU Brussel’ van o.a. Paul Anthony Taylor, want de EGKS, EEG & EU zijn de voorbodes van de Europese tak van de New World Order.
    Sicco Mansholt (1908 – 1995) heeft nauw samengewerkt met de eerste voorzitter van de Europese commissie (en nazi) dr. Walter Hallstein (1901 – 1982).

 2. Off topic maar toch niet helemaal

  Iedereen wordt gevolgd door satellieten

  Iedereen in de Verenigde Staten en EuropaEveryone in the United States & Europe
  Iedereen in de Verenigde Staten en Europa (mogelijk het grootste deel van de wereld) wordt nauwkeurig gevolgd door GPS-volgsatellieten van Lockheed en Boeing. Het volgsignaal gebruikt 3200 – 3750 MHz (S-band), en veel mensen kunnen de microgolfpuls voelen met uw hand of onderarm, boven op uw hoofd.Everyone in the United States & Europe (possibly most of the world) is being precisely tracked by Lockheed and Boeing GPS tracking satellites. The tracking signal uses 3200 – 3750 MHz (S Band), and many people can feel the microwave pulse using your hand or forearm, over the top-back part of your head.

  Schriever Space Force Base is de grootste satellietoperatiefaciliteit ter wereld.Schriever Space Force Base is the largest satellite operations facility in the world.

  Deel deze korte video..!
  https://targetedjustice.substack.com/p/everyone-is-being-tracked-by-satellites?utm_source=cross-post&publication_id=781912&post_id=138889158&utm_campaign=956088&isFreemail=true&r=127pxf&utm_medium=email

  • In het in 1999 verschenen boek van de oprichter van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) Pieter Lakeman (1942) ‘Binnen zonder kloppen’ zijn de absurde kosten van het immigratievraagstuk reeds in kaart gebracht. Het kabinet-Kok II heeft hier – natuurlijk – niets mee gedaan.

  • Op papier bestaat Nederland maar in werkelijkheid zijn wij gewoon al over genomen door de elite van het WEF jullie zullen tot het uitschot van de wereld gaan behoren en gebruikt gaan worden om al hun vuile klussen op te knapen maar het goede nieuws is op het moment dat zo ziek ben wordt je gewoon vergast net zo als in de tweede wereld wat ze met joden deden maar dat zijn jullie al lang vergeten.

  • het eerste wat ik ook dacht, want deze monsterlijke constructie haalt 2025 niet eens..althans niet in zijn huidige dictatoriale vorm… het begon voor ons met een spuitje.. voor Rusland 15 jaar vroeger… zelf Nooit gevaxt, puur bloed nog steeds..♥️🇷🇺🌹

 3. I think 2024-2025 everything EU related will deteriorate rapidly.. people are sick of these unelected globalist hypocrite tyrants.

  I can’t stand this Ursula von der snake, she’s pure evil.

  Migration and energy (expensive everything, energy, fuel, groceries etc) will be the trigger, people will want to EXIT the EU much sooner then 2043.

 4. Met uitzondering van Spanje heeft de bevolking in de EU ofwel nog niet mogen stemmen over de europese grondwet, ofwel tegen gestemd! Dit zegt veel over het draagvlak voor de eu van de europese bevolking.

  • Die geïnjecteerde, smoelenlappen dragende foullesbal kijkende simpele zielen?

   Ze zijn niet eens laaiend dat de grondwet en mensenrechtenverdragen zijn geschonden

 5. Een ieder in die illegale corrupte Europese Unie En Regeringen met hun omkoping van onethische criminele zwendel zaken doen tegen de mensheid RUTTE En Terroriste Kaag WIJF en von der Lijken met hun schimmige Nazi’s regels uit de tweede wereldoorlog wat zij uitvreten Hoop dat die EU theater van een koude kermis thuis zullen komen met hun illegale schimmige fantasie en illegale zwendel zaken doen En nog denken dat zij allemaal onschendbaar zullen zijn maar komen zelf voor het tribunalen waar zo nooit onderuit zullen komen met het uitroeien van de mensheid waar een doodstraf kan opleveren Wij zullen ze geen genade of medelijden hebben om ze nooit te vergeven en vergeten!!!!!!

 6. Volgend jaar EU verkiezingen.
  STEM ZE WEG!!! (door op anti dictatuur partijen te stemmen zoals Fvd, BvNL of Vlaams Belang)
  Niet stemmen houd de dictatuur aan de macht. (en dan moet de meute niet stemmers ook niet gaan klagen)

  • hmm stemnen houdt t systeem in stand. als niemand stemt is het systeem machteloos. Maar als je toch denkt dat stemmen helpt: de enige partij die echt oppositie in stemgedrag 2e kamer heeft gedaan is fvd. Bekend is dat misschien pvv met ze zou willen regeren, maar dan: algemeen bekend is dat 50 plussers massaal gevestigde partijen stemmen dus de partijen die t wef systeem in stand houden, zinde gehele 2e kamer behalve fvd. bekend is ook dat ca 30% vd kiezers niet stemt vooral jongeren . nu even een rekensom: die 70% vd kiezers zal dan zeker voor de helft uit 50 plussers bestaan, dus vrijwel geen fvd stemmers en dan zou dus de overige 50% allemaal op pvv of fvd moeten stemmen, lijkt me onmogelijk. maar stel dat dat “wonder”toch gebeurd, dan: als eerlijk geteld wordt moet fvd water bij wijn doen bij prikfanaat en moslimhater wilders . dat zou al heel veel van kracht fvd vernietigen. oke stel dat baudet ook dat accepteert en een regeerprogram samenstelt nu: de veel te hoge belastingen blijven in stand (staat vrijwel niets in verkeizingsprogramma;s) en nog veel erger: er komt geen onafhankelijk onderzoek naar hoe nederland ooit in fascistische lockdown en gifprik is gesleurd met afrekening daders. immers wilders is ook dader , de werkelijkheid is ook dat niet eerlijk geteld wordt en nog erger: fvd weigert dit aan te kaarten nog beter te eisen voor 100% transparantie , heb ze er ooit mee geconfronteerd en werd genegeerd. deze verkieizingen vallen onder beheer van hugo de jonge’s ministerie, zegt al dat niet genoeg? kortom: de kans dat je goed bedoelde oppositie stem een positieve invloed heeft is 1000x kleiner dan dat het een negatieve invloed heeft, zijnde t fascistische systeem nog fascistischer maakt. en tenslotte : is baudet de volgende “vrijheidstrijder”die eenmaal in t pluche een kopie van rutte types wordt. misschien wel allerbelangrijkste vraag: waarom heeft de mens een overheid nodig? we zijn energetische wezens, kunnen in de basis alles zelf.

 7. Stemmen helpt niet meer randdebiele klootzakken, Nederland is reeds een fascistisch WEF-dictatuur.

  Definitie van emotionele krankzinnigheid: stemmen op dezelfde partijen, hopen dat het dan wel beter gaat.

  • Randdebiele klootzakken? noem je zo de stemmers of bedoel je enkel de meelopers van stemmers die steeds op de gevestigde partijen stemmen Adriaan?
   Probeer dan bij de groep te horen die hun best doen om de heersende elites weg te krijgen.
   Nu heeft de EU commissie de toelating van glyfosaat, het onkruid vergif van Monsatan/Bayer tot 2033 goedgekeurd. Het parlement was te verdeeld dus hakten zij de knoop door.
   De verzetsgroep kwam dus net een paar stemmen te kort, misschien wel jouw stem, dus wie is hier dan die randdebiele klootzak?

 8. Ervoor, ik ben en was altijd tegen dit plan van 1 EU. En vele met mij. Het is ons door de strot gedrukt. En verder hebben ze heel mooi weer gespeeld en over heel veel plannen hun mond gehouden. Ursula is geen gekozen koningin en de samenwerking die ze zoekt met de Gates foundation is ook niet ingebracht. Verder heeft Nederland tegen toetreding van de Oekraïne en het CBDC gestemd. En toch doen ze het! De EU IS ONDEMOCRATISCH EN MARXISTISCH.

 9. ‘Prinses’ Laurentien aka Petra Brinkhorst & dochter Eloise hebben de publieksprijs van de women of the year awards uitgereikt gekregen van niemand minder dan echtgenoot & bilderberger Constantijn van Amsberg. Deep State-dochter Eloise heeft in 2021 een boekje gepubliceerd onder de titel ‘Doing by learning’ en de Engelstalige titel is een overduidelijke hint dat niet alleen onze cultuur door massa-immigratie dient te verdwijnen, maar ook onze taal.
  Vandaar het verder oprukken van het Engels in het hoger onderwijs en de enorme toevloed van buitenlandse studenten. Zo komt de woningmarkt onder steeds grotere druk te staan en zijn steeds meer Nederlanders dakloos.

 10. Als het zo doorgaat, halen ze de 5 jaar niet eens met hun SGD doelen. De EU is een groot machtsblok aan het worden net als Amerika en China. Ik denk dat we dichter bij een WO zijn. Dit is gewoon onmogelijk, en niet vergeten die grote chaos die er komt, wordt zichtbaar.

 11. Tja, de vraag luidde niet: wanneer denkt u dat de EU implodeert.
  Als de enige vraag van de enqueteurs luidt “denkt u dat de EU in 2043 nog bestaat?”, dan zal ook iemand die denkt dat die in 2030 reeds voltooid verleden tijd is, “neen” antwoorden.
  Bij gebrek aan vervolgvraag, krijgen we dus geen inzicht in hoe snel de optimisten dit scenario zich zien ontvouwen. ’t Is alleszins tekenend dat inmiddels al zovelen niet meer de mening zijn toegedaan dat de EU een soort 1000 jarig rijk is. De omslag in dit sentiment kan hoop erop doen opleven waardoor er initiatieven genomen worden die deze uitkomst bespoedigen een soort self fullfilling prophecy.
  Mogelijk verloopt e.e.a. dus aanzienlijk sneller.
  2025 lijkt me wat voorbarig maar 2030 behoort zeker tot de mogelijkheden.
  We zullen zien.
  Tevens is de vraag natuurlijk hoe turbulent de transitie zal verlopen.
  Ik sla het liever gade in Montevideo op mijn flat screen dan in Antwerpen vanuit het raam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in