Russia Ukraine War - Surrounded by rubble, manhhai / flickr (CC BY 2.0 DEED)

Eenheden van het 429e Russische regiment hebben de Oekraïense troepen verdreven die er kortstondig in geslaagd waren het roemruchte dorp Pyatykhatki in te nemen en het weer onder Russische controle te brengen.

De Oekraïners proberen hun gewonden te evacueren, maar liggen onder zwaar artillerievuur en kunnen niet dichterbij komen, bericht Pronews.

Als men goed naar de kaart van het slagveld kijkt, zal men zien dat de Russen vanaf het begin een val voor de Oekraïners hadden opgezet om hen te misleiden zodat ze de door hen gecreëerde kill zone, met het dorp Pyatykhatki in het midden, zouden binnengaan.

Een dorp dat geen bijzondere strategische waarde heeft, aangezien de verdedigingslinies van de Russen er 15 km vandaan liggen.

Maar de Oekraïners wilden een succes laten zien, hoe klein ook, om het moreel op te vijzelen en om de Westerse media een verhaal te geven voor de grote nieuwsbulletins.

Het is niet onwaarschijnlijk dat dit dorp de komende dagen nog vaker van eigenaar zal wisselen, maar de essentie blijft hetzelfde: de Oekraïners hebben zware verliezen geleden zonder in de loop van twee weken iets wezenlijks te hebben bereikt.

Eenheden van het 429e regiment hebben de #AFU uit de nederzetting #Pyatikhatki verdreven, de nederzetting is onder controle van de RF strijdkrachten.

De vijandelijke evacuatiegroepen kunnen de gewonden niet benaderen vanwege zwaar artillerievuur.

#Oekraïne #orikhov #pjatikhatki Het Oekraïense eindresultaat van de dag is ontnuchterend: De plaats Pjatikhatki in de grijze zone kon zelfs na nieuwe aanvallen (Rybar) niet veroverd worden. Dit is geen offensief, maar een provinciale boemeltrein.

  Oekraïne situatierapport: Chernihiv tentoonstelling klaar - Update: Iskander raketinslag op video vastgelegd

Op het afleidingsfront dat Rusland in Lyman-Kupiansk heeft gecreëerd, vallen Russische troepen met felheid en met ondersteuning van Russische artillerie aan op het centrale punt van het front in de stad Torske.

De Oekraïners bieden hevig weerstand, maar er zijn berichten dat de Russen er mogelijk in zullen slagen het front te doorbreken, wat de komende dagen duidelijk zal worden.

#Oekraïne #kreminna #kupyansk Zware gevechten aan het noordelijke front (FramingNewsTV). RussLeger probeert door te stoten naar het westen bij Kreminna. Op Torske. UkraArmy houdt stand. We kunnen er zeker van zijn: Er komt een doorbraak aan het Russische front.

Sinds eergisteren zetten de Russen hun grote offensief in Lyman en Kupiansk voort om de Oekraïners te dwingen troepen van het Zaporizhzhya front over te brengen, wat momenteel gebeurt omdat Kiev twee brigades terugtrekt en met spoed naar het Svatovo-Kremina front overbrengt.

Voor het begin van de aanval vernietigde de Russische luchtmacht grote munitiedepots in Koepiansk, een belangrijk transportknooppunt in de regio.

  COVID-19 zwendel, NAVO-oorlogen, Groen Extremisme: Het Tirannieke Trio uit de hel

De Russische staf was al maanden bezig met het opstellen van een plan volgens hetwelk wanneer de Oekraïense tegenaanval gelanceerd zou worden, de Russische strijdkrachten een andere plek zouden kiezen om hun eigen tegenaanval uit te voeren.

Als de Oekraïners op Zaporizjhzja aanvielen, dan zouden de Russen op Kherson aanvallen, omdat ze dachten dat Kiev niet genoeg strijdkrachten had voor twee fronten en al zijn beschikbare eenheden zou concentreren om een bepaalde plaats aan te vallen, waardoor lokale overmacht zou ontstaan.

Het was voor dit doel dat Hersonia was gekozen. Maar de Oekraïners bliezen blijkbaar de dam bij Chersonas op om een muur van water te creëren waardoor de Russen niet zouden kunnen aanvallen.

Ze moesten een ander punt kiezen en dat bleek het Lyman-Kupiansk front te zijn.

Het is een punt waar de Oekraïners geen bijzonder grote troepenmacht hebben en tegelijkertijd hebben de Russen, omdat ze het Russische achterland achter zich hebben, een gemakkelijke bevoorrading en logistiek.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Voormalig president van Rusland, Dmitry Medvedev: “Niemand heeft Oekraïne nodig, dus zal het verdwijnen en niet meer op de planeet zijn” Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVreemde dagen
Volgend artikelOekraïne: De Grote Reset-illusie van het Westen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Leuke video, was dat sneeuw of neuspoeder op de grond, ook geen bladeren aan de bomen, volgens mij is het nu zomer.
  Maar goed je weet het niet, maar er is wel een keer iets flink opgeblazen.

  • Beste Rommelaar,
   Inderdaad, viel mij ook op.
   Zo zijn er wel meer filmpjes die al wat ouder zijn en af en toe weer gepost worden.
   Het blijft goed opletten wat actueel is en wat niet.

 2. Vertrouw op de mensen die het kunnen weten..maar om die details te becommentariëren hebben die ook geen tijd..kan ik me voorstellen..❤️🇷🇺👏

 3. De gepensioneerde kolonel van dienst bij de gazet Het Laatste Nieuws zal eens haarfijn komen uitleggen hoe efficiënt de Oekraïners het Russische leger nu doen wankelen in Pyatikhatki en dat dit wel de voortekenen zijn van een verpletterende Oekraïense zomercampagne, net als de succesvolle bevrijdingen verleden jaar in Charkov en Cherson.

 4. Aanvallen met Storm Shadow en HIMARS-raketten buiten de zone van actieve vijandelijkheden zullen vergeldingsmaatregelen teweegbrengen, heeft de minister gewaarschuwd

  https://swentr.site/russia/578329-himars-strike-russia-shoigu/

  Wéér een rode lijn gepasseerd, waneer kunnen de Vushniks represailles verwachten van de Russen

  Intel Slava Z, [22-6-2023 13:39]
  🇷🇺🇺🇦 Inspectie van de schade aan de Chongarsky-brug (Krim brug), evenals het wrak van de Storm Shadow-raket door de Russische Onderzoekscommissie.
  https://t.me/intelslava/49101

  Houd je ogen open en geloof niets van wat ziet of hoort uit Oekraïne!
  https://t.me/debeerput/5178

 5. Rusland, nakt in z’n uppie heel de NAVO. De troepen die wij hebben bekommeren zich meer om de secundaire arbeidsvoorwaarden en lunchpauze. Daarnaast kullen deze lgbtq platgevaccinneerde malloten ook geen deuk in een pak boter slaan. Rusland weet dat het gaat slagen en het enige is dat ze op voorhand niet wisten dat het zooo pang zou duren. Ze hebben in sneltreinvaart een oorlogseconomie opgezet en produceert mega veel en goede wapens die ook nog goedkoper is. Ze gaan winnen.

 6. The destruction of the Ukrainian MLRS BM-21 “Grad” by drone-kamikaze “Lancet”.
  https://t.me/intelslava/49105

  The defeat of a camouflaged Ukrainian 152-mm self-propelled gun 2S3 “Acacia” by Russian artillery fire.
  https://t.me/intelslava/49104

  Inspection of the damage to the Chongarsky bridge, as well as the wreckage of the Storm Shadow rocket by the Russian Investigative Committee.
  https://t.me/intelslava/49101

  Abandoned position of the Armed Forces of Ukraine with uncleaned corpses. When they left, they decided not to take their dead and left them as they were.
  https://t.me/intelslava/49100

  “The old, unmarked graves of those who died in past wars will be dug up to make way for a seemingly endless stream of the dead.”
  https://t.me/intelslava/49085

  In de richting van Zaporozhye heeft het Russische leger het Amerikaanse Avenger luchtafweersysteem opgespoord en vernietigd. Hij moest de oprukkende eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne dekken vanuit de luchtvaart en Ka-52-helikopters. Vanwege het vuur op het luchtverdedigingsraketsysteem worden er raketten gelanceerd.

  Ze schrijven dat de Avenger van meerdere miljoenen dollars werd vernietigd door goedkope kamikaze-drones ter waarde van ongeveer 30.000 roebel elk met hangende granaten.

  Ook op de beelden is nog steeds apparatuur te zien, maar die is nog niet te identificeren.
  https://t.me/voenndelo/2487

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in