© Wikimedia

Vermoedelijke Oekraïense aanvallen waren maandagmorgen gericht op boorplatforms voor de kust van de Krim in de Zwarte Zee, zei het hoofd van de Russische regio, Sergej Aksjonov, in een verklaring. Hij voegde eraan toe dat de booreilanden bemand waren door 12 arbeiders, van wie er tot nu toe vijf gered zijn, waaronder drie met verwondingen, meldt RT.

Aksjonov maakte de precieze plaatsen van de installaties niet bekend, maar zei dat zij eigendom waren van Chernomorneftegaz, een bedrijf dat offshore gas- en olievelden ontwikkelt. Het eigendom ervan wordt betwist door de Oekraïense energiegigant Naftogaz sinds 2014, toen het genationaliseerd werd nadat de Krim gestemd had om zich weer bij Rusland aan te sluiten.

Het hoofd van de Krim zei later dat drie raketaanvallen drie afzonderlijke booreilanden hebben geraakt. Aksjonov zei dat er op het moment van de aanvallen in totaal 109 mensen in het gebied waren en dat de evacuatie van de arbeiders aan de gang was.

De aanval was gericht op offshore-platforms die zich ongeveer 71 km van de Oekraïense haven Odessa bevinden, vertelde Olga Kovitidi, die de Krim vertegenwoordigt in de hoogste kamer van het Russische parlement, aan RIA Novosti.

Sommige Oekraïense media meldden dat eerder op de dag tientallen raketten insloegen op Slangeneiland, een klein eilandje voor de Oekraïense kust, dat al maanden door Rusland wordt gecontroleerd. Het Oekraïense parlementslid Aleksej Goncharenko beweerde dat sommige van de raketten de gasplatforms raakten in plaats van het eiland.

De Oekraïense troepen verliezen langzaam terrein aan Rusland en de geallieerde strijdkrachten in Donbass, zelfs nu de westerse naties meer gesofisticeerde wapens leveren aan Kiev.

  Ze spraken... ...tete-a-tete voor... vier en een half uur

Verscheidene Oekraïense functionarissen hebben verklaard dat de belofte om geen buitenlandse wapens te gebruiken om doelen in Rusland aan te vallen niet geldt voor de Krim, die Kiev als een deel van zijn grondgebied beschouwt. Generaal-majoor Dmitry Marchenko zei vorige week dat de brug die het schiereiland met het vasteland van Rusland verbindt “absoluut ons nummer één doelwit is.”

Deze maand meldde Kiev dat het in de VS vervaardigde Harpoon anti-scheepsraketten inzet als onderdeel van zijn kustverdedigingssystemen. Vorige week beweerde Kiev dat het een Russische militaire sleepboot had aangevallen met twee van deze raketten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De echte “Reset:” Rusland schetst de onvermijdelijkheid van een Nucleaire Oorlog die zij zullen winnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaanse huurlingen in Oekraïne zeggen dat het Oekraïense leger ongeorganiseerd en incompetent is
Volgend artikelDe oorlogsverklaring van Rutte trends op Twitter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Nu dat de Oekraine meer en meer aan terrein verliest zullen hun acties ook meer en meer wanhopelijk worden. Dit zal de laatste remmingen wegnemenen en een eskalatie tot en met de inzet van atoom wapens waarschijnlijk maken als het westen niet ophoudt met de waanzinnige Zelensky te ondersteunen.

  • Oekraïne heeft geen kernwapens, wat betekent dat als ze kernwapens zouden inzetten ze die uit het westen ontvangen moeten hebben.

 2. Het is al een proxy oorlog, een doorstart naar WW3 heeft niemand wat aan en ook niemand zin in. Het zinken van de “Moskou” heeft ook geen grote gevolgen gehad. Misschien wat Kingzhal of Avantgarde op Kiev, word spannend. Hopen op HD beelden en het lijk van Zelensky.

  • Als Europa nog meer wapens levert aan Oekraine komen er iedere dag 1000 kruizen erbij in Oekraine, dat komt door die klote EU de oorlog had al afgelopen kunnen zijn domme Ursula van der Leyen en Rutte met zijn grote mond.

   • Wanneer je de geschiedenis en speciaal die van oorlogen bestudeert, kom je tot de vraag wie economisch en macht gewin heeft. The winner takes it al.
    Het westen moet wat mij betreft een schop onder hun arrogante kont hebben (ik hoop dat iedereen die prijs in €’s beseft), maar enig vertrouwen dat Putin het met u en mij goed voor hebben gaat er bij mij ook niet in.
    Politiek = macht verkrijgen = consolideren = uitbouwen. Het politieke kleurtje mag anders zijn, net als de toonhoogte, maar kom bij mij nooit aan bij politieke helden. U zult gedwongen worden hun positie te consolideren….

 3. Rusland heeft al sinds voor de Tsaren een gigantisch minderwaardigheids complex.
  Peter de grote bracht wat verbetering door de bojaren af te maken, de macht van de kerk in te perken en de bouw van Petersburg te beginnen.

  Tot de jaren 70-80 was het Russische leger slecht gemotiveerd en slecht getrained.
  Enig goede in die periode: de AK47. Het meest succesvolle wapen ooit.

  Nu is dat anders.
  Nog steeds dat minderwaardigheids complex, maar in veel mindere mate.
  En super bewapend en getrained/gemotiveerd.

  De reden dat de Russen op de Krim en Donbas/Luhansk regio zitten: de enige reden die goed is voor een oorlog: bescherming eigen bevolking.

  Nu zijn ze heel voorzichtig en verklaren niet de oorlog.
  Met of zonder: zij zouden om een voorbeeld te stellen en tot overgave te dwingen: ieder uur een massieva aanval met carpet bombing op b.v Kiev.
  Ieder uur; 24 uur per dag; dag in dag uit.

  Uiteraard tussendoor nog even de wapenzendingen vernietigen.

  Na een paar dagen volgt dan vanzelf de overgave.

 4. Maar op deze actie volgt natuurlijk wel wraak.
  Rusland laat niet over zich lopen.
  Oekraine heeft ook olie installaties…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in