VK: Politie kan verwijzing naar de islam achterwege laten bij het behandelen van islamitisch terrorisme omdat het “islamofobie” veroorzaakt

0
276

De politie in het Verenigd Koninkrijk zou kunnen stoppen met het gebruik van de woorden “islamitisch terrorisme” en “jihadisten” bij het behandelen van terroristische aanslagen die worden uitgevoerd door moslims die de islam als motivatie gebruiken. Deze maatregel werd voorgesteld om te voorkomen dat het publiek een negatief beeld krijgt van de islamitische religie.

Volgens The Times werd de herziening aangevraagd door een islamitische politieorganisatie die beweert dat het officiële gebruik van de termen verantwoordelijk is voor negatieve percepties en stereotypen die discriminatie en islamofobie in stand houden.

De voorgestelde alternatieven werden vorige maand besproken op een evenement dat werd toegesproken door assistent-commissaris Neil Basu, het nationale hoofd van de antiterrorismepolitie.

Het gebeuren werd ook bijgewoond door meer dan 70 overlevenden van terroristische aanslagen, familieleden van slachtoffers, academici, deskundigen en belangengroepen.

De politie vertelde The Times dat ze de voorgestelde hervorming niet hebben uitgesloten.

Totale islamisering: In Savile Town (Engeland) leeft waarschijnlijk geen enkele blanke Brit meer

Volledig gevaccineerden lopen 65% meer kans op ziekenhuisopname en 1540% meer kans op overlijden als gevolg van Covid-19 dan ongevaccineerden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here