Internationale reizigers die bij terugkeer in het Verenigd Koninkrijk niet verklaren dat zij in risicogebieden zijn geweest, riskeren een gevangenisstraf van 10 jaar, zo heeft de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock aangekondigd.

De gevangenisstraf kan worden opgelegd aan reizigers die bij binnenkomst liegen op een formulier over een bezoek aan een land dat op de “Rode Lijst” staat. Ze kunnen ook een boete krijgen voor het weigeren van een verplichte Coronatest.

En dat is nog niet alles: vanaf volgende week maandag moeten reizigers na aankomst in Engeland een verplichte quarantaine in een hotel ondergaan. De kosten, iets minder dan 2000 euro per persoon, en dat is voor eigen rekening.

Politicus Nigel Farage, die een Anti-Lockdown partij heeft opgericht, vindt de maatregelen veel te ver gaan. “Lockdowns werken niet. In feite doen ze meer kwaad dan goed”, schreef hij in The Telegraph na de lancering van de nieuwe partij.

Farage vindt dat Hancock te ver is gegaan. “Ik waarschuw al een jaar dat de regering veel te veel macht naar zich toetrekt en te veel van onze vrijheden afneemt”, zegt hij in zijn video. “De Corona-wet staat ministers toe de meest draconische maatregelen te nemen zonder het parlement te hoeven raadplegen”.

“Een jaar geleden gaven ze niets om onze grenzen. Tachtig miljoen mensen vlogen Groot-Brittannië binnen zonder te worden gecontroleerd of in quarantaine te worden geplaatst. Nu zijn ze 180 graden gedraaid”, zegt Farage.

Indien u op uw formulier vermeldt dat u van Spanje naar het VK bent gereisd terwijl u in feite in Portugal was – een land op de rode lijst – riskeert u een gevangenisstraf van 10 jaar. “Dit is besloten door minister Hancock van Volksgezondheid, zonder het parlement te raadplegen. De man is dronken van zijn eigen macht”.

“Dit gaat over onze vrijheden en hoe meer macht de regering zich toe-eigent, hoe moeilijker het is om die vrijheden terug te krijgen”, benadrukt Farage. Hij wil dat premier Boris Johnson Hancock opnieuw op het matje roept en hem beveelt de maatregel terug te draaien. “Dit is te ver gegaan. Het is waanzinnig. En het is gevaarlijk”.

Volgens de opiniepeilingen vindt de meerderheid het goed om mensen 10 jaar in de gevangenis te zetten omdat ze hun reisformulieren verkeerd hebben ingevuld. “Ik geloof de peilingen niet”, zegt Farage.

VK belooft iedereen die straks aan ernstige Covid-vaccin bijwerkingen lijdt 135.000 euro te betalen

WHO's felle aanval op Zweden: "Mensen zijn geen kuddes" en ouderen mogen niet worden opgeofferd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here