Zien is geloven. De volgende video’s geven een grafisch bewijs van de eenzijdige strijd die in de Donbas plaatsvindt. Ja, Oekraïne bombardeert nog steeds enkele steden in Donetsk en de kerncentrale van Zaporozhye. Maar dit zijn geïsoleerde aanvallen die het strategische beeld niet in het voordeel van Oekraïne veranderen. Integendeel zelfs. Rusland vermaalt en vernietigt daarbij de Oekraïense troepen en uitrusting, die grotendeels door de Verenigde Staten en de NAVO geleverd zijn, schrijft Larry Johnson.

Als eerste een samenvatting van 25 augustus, met dank aan South Front. In het zuiden komen de Russen dichter bij Nikolajev. Vergeet niet dat dit het gebied is waar Oekraïne een maand geleden beloofde een offensief te ontketenen, ogenschijnlijk om de Russen te verslaan. Het gebeurt echter niet.


Videosamenvatting van de operaties in de Donbas

De volgende video belicht het feit dat soldaten in de 21e eeuw te maken hebben met een bedreiging waarmee de geallieerde en Axis-troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog niet te maken hadden – d.w.z. nachtzicht en geleide raketten. Als u goed kijkt naar het einde van de eerste helft van de video, waarin Oekraïense troepen in een bos te zien zijn, dan ziet u een lichtpuntje dat lijkt op een anti-tankraket die van een afstand gelanceerd wordt met verwoestende gevolgen:


Russische aanval op Oekraïense troepen nabij Nikolajev

Oekraïne heeft geprobeerd geïsoleerde tegenaanvallen uit te voeren op Russische stellingen. Zoals ik in mijn vorige artikel op Combined Arms besproken heb, is het een zelfmoordmissie. U ziet de Oekraïense troepen vluchten voor de vlammende voertuigen. Die arme soldaten worden vervolgens getroffen door vervolgaanvallen met raketten en artillerie.

Zelenskyy: Geen kerstwapenstilstand, geen vrede


Oekraïense aanval afgeslagen bij Ugledar

Als laatste is er een bombardement/beschieting van een Oekraïens vestingwerk in Donetsk. De komst van drones, geïntegreerd met het richten met satellieten, brengt verschanste troepen in een ernstig nadeel. Vaak beseffen zij niet dat zij in de gaten worden gehouden en dat hun coördinaten worden doorgegeven aan artillerie- en raketsystemen die de dood hun kant op zullen slingeren. Dit is een wrede oorlog.


Russische aanval op Oekraïens vestingwerk

Als iemand soortgelijke beelden heeft van Oekraïense aanvallen op Russische stellingen, laat het mij dan weten. Terwijl de westerse media blijven volhouden dat Rusland stagneert of zich terugtrekt, blijven deze video’s het internet vullen. Maar er is geen vergelijkbaar bewijs van Oekraïense zijde, niettegenstaande hun robuuste, door het Westen gesteunde propagandacampagne. Rusland vertoont geen tekenen van vertraging in zijn campagne, noch van een tekort aan artilleriegranaten en raketten. Dit verklaart mede waarom de Oekraïense troepen zich terugtrekken en stellingen in de Donbas opgeven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Westen dwingt Rusland om heel Oekraïne terug te nemenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

4 REACTIES

  1. Zoals met alle beelden tegenwoordig: We zien veel, maar het zegt en bewijst niets. Er is ontzettend veel mogelijk om een perceptie te scheppen tegenwoordig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here