Ook in Soledar wordt een aanzienlijke Russische opmars geregistreerd met het Russische leger aan de rand van de stad.

Volgens de laatste berichten hebben de Wagner-troepen de situatie rond het dorp Jakovlevka ten noorden van Soledar ontruimd en gestabiliseerd.

Vervolgens rukten troepen van het 6e Kozakkenregiment van Lugansk samen met Tsjetsjeense troepen op naar Soledar en namen de controle over van een Oekraïense vesting aan de rand van de stad. Er wordt hevig gevochten in het Bakhmuts’ gebied naast de stad Soledar, bericht WarNews24/7.

Het laatste Russische offensief vanuit het noordoosten is begonnen.

Volgens Russische militaire bronnen bereiden de Oekraïense troepen zich voor op de terugtrekking uit de stad. Nu het Russische leger vanuit het noorden oprukt naar Soledar en heuvels en hoogten van strategisch belang rond de stad inneemt, heeft het Oekraïense leger slechts één optie: om naar het zuiden terug te trekken naar Krasna Hora. Iets waar al om gevraagd is.

Helaas voor de Oekraïners zal het verlies van Jakovlevka en Vessele hun situatie in de stad Soledar sterk verslechteren. Met deze twee gebieden als springplank lanceren de Russische troepen offensieve operaties naar 4 gebieden die de Oekraïense troepen in Soledar beschermen, zoals de laatste kaart onderaan de tekst laat zien.

Na het verlies van deze gebieden zal de terugtrekking van de Oekraïense troepen beginnen.

Ook de Oekraïense troepen in Seversk krijgen binnenkort problemen. De Russen voeren niet alleen een aanval uit op de stad Soledar, maar proberen ook de weg tussen Soledar en Seversk in handen te krijgen.

Het gaat heel slecht met de Oekraïners in Donbass. In feite is het aftellen begonnen.

  "Nacht van vuur" in Kiev: Opeenvolgende "golven" van raketaanvallen om de Oekraïense luchtverdediging te vernietigen (Video)

Bekijk de video van de Russische aanval in de richting van Soledar

Video: Russische drone leidt vuur tegen Oekraïense troepen in Soledar

Video: Russisch leger vernietigt Oekraïense tank in Soledar

Video: Akhmat-troepen aan de rand van Soledar

Zelensky: Ik sta onder druk om te onderhandelen!

De Oekraïense president gaf in een interview met de Franse tv-zender LCI toe dat hij onder druk staat om met Rusland te onderhandelen.

“Er zijn mensen die mij aansporen om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten, maar ik zie niets om over te praten.”

Zelensky zei ook dat hij geen heil ziet in de onderhandelingen van de Franse president Macron met de Russische president Poetin.

“Ik denk niet dat ze enig effect kunnen hebben,” zei Zelenski.

Bekijk het videofragment van Zelensky’s opmerkingen

Zie kaarten van Soledar

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense vluchtelingen eisen kaviaar en garnalen in Duitse voedselbankenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBoemerangeffect: Welke sancties tegen Rusland treffen het Westen het hardst
Volgend artikelWereldgezondheidsorganisatie verklaart dat ongevaccineerde burgers “moordenaars” zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. “Het Oekraïense leger wordt verpletterd in Donbass: De definitieve Russische aanval op Soledar is begonnen – Oekraïners gevraagd de stad te verlaten!”

  Mooi de vaart wordt erin gezet, duurt mij en velen anderen denk ik té lang deze speciale militaire operatie, de EU, de VS en de NAVO moet een lesje in nederigheid leren enfin de altijd versgedrukte petro dollar en euro staan onder grote druk daarom is deze ellende begonnen.

 2. Duurt inderdaad veel te lang allemaal.
  De VS en VK krijgen daardoor veel te veel tijd om allerlei snode plannetjes uit broeden.
  Om te beginnen die spionage satellieten uitschakelen en daarna een paar vliegdekschepen.
  Deze satanische mafketels moeten het zwijgen opgelegd krijgen.
  Onderhandelen met satanisten …….NOOIT !

 3. Van geen enkele video weet je tegenwoordig meer of het echt is of niet.
  Dit kunnen net zo goed video’s van een oefening zijn en het kan zelfs gewoon studio zijn.

  • Precies,leuk om te zien maar het resultaat laat op zich wachten,even geduld.
   En het is ook nog een keer zo,als de Oekraïense bevolking Zelensky wil,zal Rusland daar niks tegen kunnen doen. Dan blijft het een eindeloos gevecht. Net zoiets als de Palestijnen tegen de Israëlisch.
   9 jaar geleden wilde de Donbas zich aansluiten bij Rusland. Prima,de wil van de inwoners. Die beslissing moet de Oekraïense regering dan respecteren.
   He,als Friesland los van Nederland wil,zal dat ook moeten kunnen.
   Dus we zullen moeten afwachten hoe de Oekraïense bevolking beslist.

   • Ik wil daarbij nog wel even een opmerking plaatsen,namelijk dat buitenlandse mogendheden zich niet bemoeien met de gang van zaken in een land. Je hoort verhalen dat Zelensky is geïnstalleerd door Amerika bijvoorbeeld om controle te krijgen over het gebied en dichterbij Rusland te komen.
    Zulk soort dingen moet gewoon afgelopen zijn door wie dan ook uitgevoerd.
    Laat je belangen ergens in maar varen en je zal zien dat alles weer rustig wordt. Bemoei je met je eigen zaken,dat geld voor iedereen. Er zijn nog genoeg problemen op te lossen. Dat is het gevecht met het leven.

 4. Het is best zielig voor Zelenski. Hij is een acteur die in deze situatie geplaatst is dit het collectieve westen. Mogelijk gaat hij het met zijn leven bekopen tenzij hij vlucht naar Polen. Voor Putin en co is het erop of eronder, die gaan all-inn, en dan niet met 7 2 un-soothed maar met een strijdplan

  • Beste Sjaak,
   ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen gemaakte keuzes, zo ook Zelensky.
   Niemand dwong hem om als acteur aan verkiezingen mee te doen om president te worden.
   Hij heeft beloftes gedaan die hij nimmer heeft nagekomen, integendeel zelfs.
   Op basis van deze valse beloftes is hij geworden waar hij voor ging.
   Op basis van het niet nakomen van zijn beloftes is hij nu gekomen waar en wat hij nu is.
   Mensen met bloed aan hun handen zijn niet zielig, zij hebben gekozen om dat te laten gebeuren.

  • Wat? zielig? Denk ef terug aan die Russische gozers die ze gemarteld hebben.Plus nog wat wij NIET gezien hebben.Plus hoeveel mensen er vanag 2014 al vermoord zijn.Sorry hoor maar voor die psychopaat heb ik zero medelijden.Ophangen die gast en eerst nog ef martelen.Heb medelijden met de ukries die verplicht moeten vechten die zich niet al die jaren hebben misdragen.

  • Die doorgesnoven idioot zit allang niet meer in zijn land , blijkbaar zijn het koppel opgemerkt in parijs en kochten kleding voor 48.000 euro . Eerlijk verdiend geld ???????????????????????????

   • Ik las het ja.Was jij dat gister? Kun je je voorstellen al die kerels worden afgeknald in oekra,hun eigen volk, en madame is aan winkele in parijs? Mn bloed kookt!!

 5. Goed bezig die Russen. Ze moeten nu eigenlijk aan een stuk door en die neocons in de US uitschakelen incl een stevige bom op het Pentagon. Plus inderdaad alle vliegdekschepen naar de kelder torpederen. Dan trek ik een fles champagne open.

 6. De Russen hebben nog in reserve 1500 Anatov 2 dubbeldekker vliegtuigjes staan. Die worden omgebouwd om als drone te functioneren, dus zonder piloot; kan ruim een ton explosieven in.

  Wel jammer zijn uitstekende vliegtuigen….maar voor het goede doel.

  Als de Russen snel zijn, kunnen ze een cadeautje verwachten; de levering van gratis Patriot installaties….

 7. De oorlogsmisdadigers zoals de oorlogshitsers van de schaamteloze terroristische COVID-19 pharma maffia misleiders uit Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg moeten samen met de terroristische COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers uit het satanische nietsontziende Washington zich in de nabije toekomst verantwoorden voor een onafhankelijk Neurenberg 2-0 tribunaal wegens de door hun opzettelijk uitgelokte zeer bloedige verschrikkelijke Oekraïne oorlog!!

  Het sturen van wapens naar de door en door corrupte Oekraïne moet beschouwd worden als een zeer ernstig misdrijf tegen de menselijkheid!!

  Zalig zijn de vredestichters die deze onnodige onnozele uitgelokte wrede oorlog per direct stoppen!!
  De Russen hebben het volste recht zich te verdedigen tegen de onbetrouwbare boosaardige NAVO boevenbende!!Deze oorlog kent tot nu toe alleen maar verliezers!!

  Shalom van Léon van (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

 8. Ook in Europa is de realiteit flexibel.
  Vlgs BBC heeft RU wel verschillende initiatieven genomen, maar geen enkele vooruitgang geboekt.
  70 raketten/drones waren losgelaten op Kiev; 60 neergehaald.

  Dat moet met katapulten gebeurd zijn in hun natte dromen.
  begrijpelijk dat ze liegen, om hun wapenzendingen te verantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in