Op 11 april werden afschuwelijke beelden online gedeeld. Op de video is te zien hoe de tank van dichtbij op een groep soldaten vuurt. De precieze redenen en omstandigheden van het schot zijn onduidelijk, evenals de plaats van het incident, bericht Southfront.org.

De aanval was gericht op een BMP aan de kant van de weg, waar de groep stond.

De tank werd geïdentificeerd als een Russische, vermoedelijk een T-72B3.

Te oordelen naar de omgeving is de video gemaakt in de regio Kiev, Chernihiv of Kharkiv. Het uniform van de dode soldaten is niet typisch voor het uniform van het Russische leger. Het Russische leger heeft geen zwarte kogelvrije vesten. De strijdkrachten van de DPR en de LPR werden niet in deze streken ingezet. Zwarte vesten worden meestal gebruikt door de pers of vrijwilligers, Oekraïense burgers van de zogenaamde territoriale verdediging of buitenlandse huurlingen. Eén man in het zwart is te zien terwijl hij een naderende tank filmt.

Later werden de gevolgen van de opname naar verluidt door ooggetuigen gedeeld. De beelden bevestigen dat de slachtoffers Oekraïense militairen zijn, of leden van de zogenaamde territoriale verdediging van de AFU, d.w.z. gewapende burgervrijwilligers.

Deze video van dode Oekraïense soldaten die naast een Russisch infanteriegevechtsvoertuig liggen, is nog niet eerder gepubliceerd.

De video is gemaakt door Oekraïners op een van de controleposten van de Oekraïners. De man in spijkerbroek is op de video te zien kort na het incident. De cameraman was aan het filmen bij een auto die eruit zag als een burgerauto.

Zeer waarschijnlijk was dit een punt van plaatselijke territoriale verdediging.

Even later werd de video van de plek ingesproken en op social media gedeeld. De man met de camera beweert naar verluidt dat het om een Russische tank ging. Het is onduidelijk wie de voice-over deed en met welk doel.

De beelden werden onmiddellijk voor propagandadoeleinden gebruikt. Van Oekraïense zijde werd beweerd dat de Oekraïense soldaten een Russische tank hadden buitgemaakt en op de Russische militairen hadden gevuurd. In werkelijkheid raakte een Russische bemanning eerder een groep soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne, de plaatselijke defensie of huurlingen. Of de bemanning van Oekraïense soldaten in een buitgemaakte Russische tank raakte een BMP met een Russisch V-teken op de weg, waarbij ze geen duidelijke tekens zagen van de plaatselijke Oekraïense territoriale verdediging van huurlingen of ze zelfs verwarden met vermomde Russische soldaten in de buurt van het Russische voertuig.

Via Waronfakes.com:

Een Russische tank heeft op een groep soldaten geschoten, volgens sommige bronnen is het friendly fire. Deze video circuleert online.

De tank opende het vuur op een Oekraïens pantservoertuig, niet op een groep soldaten. Wij mogen aannemen dat het een BMP-1 was, die op de achtergrond te zien is, achter een groep soldaten. Blijkbaar probeerden zij het voertuig aan de kant van de weg te verbergen. Op de video zijn wel degelijk Oekraïense soldaten te zien, te oordelen naar hun blauwe armbanden. De veronderstelling van sommige Oekraïense media dat een Russische tank op haar eigen troepen geschoten heeft, slaat dus nergens op.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bisschop Viganò hekelt een helse elite – “Poetin vecht tegen dezelfde globalistische elite die ons allen gegijzeld houdt”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHet Rijk der Leugens
Volgend artikelWaarom Europa zich opmaakt voor een hongeroproer – Schwab’s schaduw achter de Europese Commissie?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Daar ben ik het Helemaal mee eens, ik wens ook niet gemannupuleerd te worden, ik maak zelf uit of ik wel ,of niet Gevaccineerd wil worden, Wordt nu als een Paria beschouwd, woon in een Zorgvriendelijk Appartementen Complex, waar enkelen, mijn voorbeeld gevolgd hebben!

 2. De Verenigde Staten hebben besloten Oekraïne te voorzien van tien Switchblade-drones die tanks kunnen vernietigen

  Het Amerikaanse ministerie van Defensie is van plan om tien geavanceerde Kamikaze Switchblade-drones aan te schaffen en vervolgens aan Oekraïne te leveren die in staat zijn om vijandelijke tanks en artillerie te vernietigen, meldde Bloomberg, daarbij verwijzend naar bronnen.

  Eerder in maart besloten de Verenigde Staten om 100 Switchblade-drones te leveren aan Oekraïne.

  Dergelijke kamikaze-drones slaan toe met een “antitankprojectiel”. De drone-operator bestuurt het met behulp van een sensorsysteem en kan de rondzwervende raket zelf besturen.

  Het Pentagon is van plan deze drones rechtstreeks van de fabrikant te kopen, zeiden bronnen, in plaats van ze uit bestaande voorraden te halen.

  https://pogled.info/svetoven/amerika/sasht-reshiha-da-dostavyat-na-ukraina-deset-drona-Switchblade-sposobni-da-unishtozhavat-tankove.140968

 3. ….alweer zijn de Russen slimmer. Zij hebben standaard apparatuur, die alle GPS en ander electronisch verkeer blokkeert, en drones uit de lucht laat vallen als bakstenen.

  Helaas: USA is wapen technisch achtergebleven gebied.

 4. Front nieuws is aan het veranderen ,,, ten gunste van het liegende westen , niet de burgers die belogen worden door de door hun betaalde regering , maar de Cabal de illuminatie , weet ik veel wie wat is , en waar voor ze voor staan , staan

 5. heel raar dat ze daar gewoon blijven staan
  op twitter staan er nog een paar filmpjes van vlak vóór dit tijdstip gebeurde >> @MapsUkraine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in