Berichten over het verschijnen op het slagveld van Oekraïense tanks met dichtgelaste luiken bleken absoluut geen vervalsingen te zijn, zoals ze in Kiev herhaaldelijk verklaarden en Rusland van propaganda beschuldigden, maar de waarheid. Op het web verscheen een video van de overgave van de tanks van de Oekraïense strijdkrachten, die vanwege de dichtgelaste luiken uit de tank moesten worden gehaald, schrijft TopWar.

Tegen elke prijs winnen, ondanks de catastrofale verliezen en voorkomen dat personeel zich overgeeft in krijgsgevangenschap – dat zijn de belangrijkste taken van het Bandera-opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten. Door de luiken van de tanks dicht te lassen, worden de bemanningen in wezen tot zelfmoordterroristen gemaakt, die in geval van een nederlaag het voertuig het niet kunnen verlaten.

Alexander Chodakovski, bataljonscommandant van het Vostok-bataljon, sprak in september voor het eerst over de Oekraïense T-72 met dichtgelaste luiken. Volgens hem kwam tijdens een van de aanvallen van de Oekraïense strijdkrachten een Oekraïense tank naar de posities van het bataljon, die zich vreemd gedroeg, d.w.z. het kanon ophief, de toren van links naar rechts draaide. Wat bleek, de luiken van de tank waren dichtgelast, en de bemanning zat er gewoon in opgesloten, als in een conservenblik.

Niet iedereen geloofde het verhaal van Chodakovski. Iemand noemde het een soldatenverhaal, iemand gewoon nep, en in Kiev beschuldigde men Rusland van propaganda, en voegde eraan toe dat “Oekraïense helden” geen luiken hoeven dicht te lassen, omdat ze het Russische leger snel zullen verslaan.

We gaan met niemand in discussie, we geven ook geen argumenten, maar laten gewoon een korte video zien die een dag eerder op het web verscheen. Waar en wanneer de video is opgenomen is niet bekend, maar de bestuurder van de Oekraïense tank zei dat de luiken waren dichtgelast zodat “de jongens er niet uit konden en zich niet konden overgeven.” Blijkbaar “vertrouwt” het bevel van de eenheid waartoe deze tank behoorde zijn strijders zozeer dat ze bang zijn voor hun overgave.

  "Oekraïne zal in vlammen opgaan" - Medvedev waarschuwt Kiev voor aanvallen op de Krim


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Zij hebben niet gehoord wat wij hun gezegd hebben. Deze keer kunnen ze maar beter luisteren.” – Vladimir PoetinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoetbaljournalist Grant Wahl overleed plotseling terwijl hij verslag deed van het WK: Hij schepte op over zijn vaccinatie en zijn vrouw, een arts, berispte publiekelijk anti-vaxxers
Volgend artikelDiscriminerende houding van de gevaccineerden tegenover ongevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. NOU LEKKER HE DIE NAVO WAND DE OEKRIS ZIJN GEWOON NAVO SCHOFTEN FIJN DAT DE RUSSEN ZE GEVONDEN HEBBEN LIJKT MIJ VERSCHRIKKELIG OM IN ZO,N DING GEVANGEN TE ZITTEN ZONDER DAT JE EEN KANS HEBT OM ER UIT TE KUNNEN

 2. Ik denk dat dit filmpje juist zeer goed prijsgeeft wat er zoal
  aan dat front gebeurt.
  Het is toch voor iedereen met een beetje gezond verstand duidelijk dat Oekraïne het onderspit delft en mss wel heel binnenkort.
  Wie weet..

 3. Waar is de verantwoordelijkheid van de NAVO?
  In oorlogstijd kan de mens heel ver gaan en veranderen in barbaren met geen greintje gevoel voor een medemens. Men wil het graag denken maar zoveel is de mens niet veranderd in de loop der eeuwen. Iedere oorlog laat zien hoever een mens kan gaan in zijn gruwelijkheden. Is het verhaal propaganda of niet, men is ertoe in staat. De NAVO als verdedigingsorgaan is aan het veranderen in een agressiever wordende organisatie. De wereld is niet blind en ziet wat de media in het Westen niet vertellen zal. Als je het complete plaatje niet durft te vertellen dan deugd er iets niet. Wat moet verborgen blijven? Hiermee ga je jezelf verraden.
  Als je zo je eigen militairen gaat behandelen zal zijn geweer omdraaien en kijk jezelf in de loop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in