Mensen die gevaccineerd zijn tegen COVID-19 hebben een negatievere houding tegenover ongevaccineerde personen dan ongevaccineerde personen tegenover gevaccineerde personen, blijkt uit een beoordeling van meer dan 15.000 mensen uit 21 landen, gepubliceerd in Nature. Deze resultaten tonen aan hoe personen die het advies van de gezondheidsautoriteiten opvolgen, reageren met een discriminerende houding tegenover personen die zij beschouwen als een bedreiging voor de volksgezondheid. De auteurs concluderen dat dit gedrag het beheer van een pandemie kan belemmeren en sommige samenlevingen meer verdeeld kan maken dan vóór de pandemie, schrijft Winston Smith.

De inzet van vaccins tegen SARS-CoV-2 heeft geleid tot verdeeldheid tussen mensen die zich aan de vaccinatie-uitrol houden en mensen die aarzelen en ongevaccineerd blijven. Onderzoek suggereert dat gevaccineerde personen ongevaccineerden kunnen veroordelen omdat zij het advies van de gezondheidsautoriteiten niet opvolgen. Omgekeerd melden degenen die vaccins weigeren dat zij zich gediscrimineerd en tegen hun wil onder druk gezet voelen (bijvoorbeeld door een strikt overheidsbeleid tegen ongevaccineerden), en zijn er verstorende protesten geweest tegen vaccinatieverplichtingen.

Om de aard en het niveau van de vooroordelen tussen groepen gedefinieerd door de COVID-19 vaccinatiestatus te onderzoeken, evalueerden Michael Bang Petersen en collega’s de attitudes van 15.233 personen (steekproefsgewijs om representatief te zijn voor hun land) die een uiteenlopende reeks culturen over de hele wereld bestrijken. De auteurs nemen representatieve gegevens op uit landen met lage en middeninkomens en uit landen met hoge inkomens. Zij melden dat gevaccineerde mensen een discriminerende houding aannemen tegenover ongevaccineerde personen die even hoog of hoger is dan discriminerende houdingen tegenover andere gebruikelijke doelwitten van vooroordelen, zoals immigranten of mensen die kampen met drugsverslaving. Over het algemeen zijn deze vooroordelen eenzijdig; alleen in de VS en Duitsland vinden de auteurs dat ongevaccineerde personen enige antipathie voelen jegens gevaccineerden, hoewel er geen statistisch bewijs is voor negatieve stereotypering of uitsluiting van deze personen.

  Ga niet ten onder met de linkse vaccinzelfmoordsekte 

De observatie dat gevaccineerde personen discrimineren tegen ongevaccineerden, maar dat er geen bewijs is voor het omgekeerde, komt overeen met werk over de psychologie van samenwerking, merken de auteurs op. Gevaccineerde personen in culturen met sterkere samenwerkingsnormen blijken namelijk negatiever te reageren op ongevaccineerden. De auteurs suggereren dat de autoriteiten bij het beheer van grote sociale crises, zoals de COVID-19-pandemie, moeten proberen te voorkomen dat zij diepe vijandigheid tussen burgers aanwakkeren.

Link naar onderzoek (DOI): 10.1038/s41586-022-05607-y

Josh Guetzkow heeft hier in maart een stuk over geschreven toen het nog een pre-print was.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCINZELOTEN DOSSIER

Vaccinzeloot wilde “Eindoplossing” voor ongevaccineerden – nu is de 44-jarige aan hartaanval overledenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo van de overgave van de bemanning van de Oekraïense T-72 tank met dichtgelaste luiken op het Web verschenen
Volgend artikelDe oorlog in Oekraïne heeft de zwakte van het Amerikaanse leger blootgelegd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

51 REACTIES

 1. Waar zijn die gevaxten dan toch zo bang voor, als ze “beschermd zijn en nooit meer ziek zullen worden”??!!!
  De ongevaxten zijn geen enkele bedreiging voor hen, als ze braaf de “wetenschap” geloven…

  Het bewijst alleen maar dat hun eigen domheid de werkelijke pandemie is.

  • Ze weten inmiddels vast wel hoe de vork in de steel zit. En zijn nu boos op zichzelf dat ze klakkeloos het advies van moorddadige overheden geloofd en gevolgd hebben. Dan maar lekker afgeven op de ongeprikten. Omdat zij wel hun grijze massa hebben gebruikt. Omdat zij wel onderzocht hebben en tot de conclusie gekomen zijn dat die prik ‘niet klopt’. Maar, berouw komt altijd na de zonde. Alleen is er voor hen, de gefaxten, geen weg terug. Helaas pindakaas.

   • Precies. Tegen de overheid en andere instanties die zij geloofden en zich daarom lieten inenten kunnen ze niet tekeer gaan want dat zou een erkenning zijn voor hun eigen domheid en naïviteit. Het is dat ze nu gaan inzien dat ze de verkeerde beslissing hebben genomen dat tot paniek en agressie lijdt. Deze agressie wordt dan geuit tegen de ongevaccineerden waarvan zij het niet kunnen hebben dat deze het uiteindelijk bij het juiste einde hadden.
    Blijf ongevaccineerd!!!!

   • De vaxies in mijn omgeving zijn nog even overtuigd als altijd.

    Voor het bouwbedrijf waar ik voor werk zit 60% van het personeel ziek thuis en heeft al meerdere keren ziek thuis gezeten, nadat ze massaal weer een boostertje hebben gehaald.

    Dat is 80% van de gevaccineerden, de niet prikkers zijn 100% actief en nog niet een keer ziek geweest. Arrest my case!

  • de gevaccineerden kunnen niks handelen, zijn snel moe overspannen kort lontje en auto rijden is stuk slechter geworden….inderdaad hun intelligentie is afgenomen…hebben allemaal een houding dat hun niks kan overkomen,zijn om de haverklap ziek verkouden en slechte energie huishouding.Daar komt bovenop dat vooral jongeren erg arrogant doen en elkaar vaker te lijf gaan als ooit tevoren,omdat de ouders als dooie huishoudzakken op de bank zitten…dat allemaal door lockdown en door de vaccinatie… en dat dan wereldwijd

 2. Ik heb eerder medelijden met hen….
  Welk een lijden staat hen; de ongevaccineerden nog te wachten…. Niemand die dit weet.
  Er is een genetische manipulerende code in het lichaam achter gelaten en dr Mike Yeadon de gepensioneerde vaccin ontwikkelaar van Pfizer zegt zelf dat het vijf tot acht jaar kan duren voordat je met zekerheid kunt zeggen dat je geen complicaties hebt….

  Je zult maar met z’on onzekerheid ; tijdbom , in je lichaam rondlopen‼️
  Nee ik heb geen triomfantelijk gevoel maar diepe zorgen, en medelijden dat je door angst en niet jezelf goed te informeren in deze vaak dodelijke val bent getrapt! Kijk naar de huidige oversterfte!

  • Als je eens wist wat ik in de periode dat we allemaal een slavenmasker moesten dragen, over me heen heb gehad…… Ik ben ettelijke keren verrot gescholden in winkels. Omdat ik geen viruslap wilde dragen. Werkelijk niet normaal. Ben bijna aangevallen door zo een dwaas. En dan nog maar te zwijgen wanneer je vertelde dat je de gifspuit niet en nooit zult nemen.
   Ik heb niemand verrot gescholden omdat ze of zo smerig vod voor hun snater hadden of wel gefaxt zijn.
   Inmiddels heb ik alles losgelaten. Heb ontelbaar veel mensen gewaarschuwd. Met goed onderbouwde artikelen. Maar niet geluisterd. Oké, zoek het dan nu maar uit. Finito.

   • Ik heb ook niet meegedaan aan het muilkorf experiment, ga het ook nooit doen.
    Als je het eenmaal ziet, doorzie je alle trucjes en manipulatie.

    Het hele WEF en dus de satanistische elite kan van mij lekker kapot vallen.
    Inclusief het nazi koningshuis, die zijn ook door en door slecht.

  • Toen de prikcampagne net begon lieten twee nichtjes die geneeskunde studeren een YT-filmpje zien om mij ervan te overtuigen om die prik te halen. Dus zij zijn nu niet bepaald niet goed geïnformeerd. Gelukkig ben ik ook geen leek op dat gebied en heb ik geen prik gehaald. Ik bewonder de mensen die veel minder afweten van gentherapie dan ik en prik-vrij zijn gebleven. Ik deel je gevoelen van medelijden, behalve voor die agressievelingen.

 3. Het ergste is nog dat deze houding aangewakkerd is door de leugens van de overheid, die er zogenaamd is voor alle mensen. “Je doet het voor een ander”, de invoering van de discriminatiepas, “De ziekenhuizen kiggen vol ongevaccineerden”, om enkele voorbeelden te noemen.

 4. VAIDS Rising: NYC Tridemic Emergency

  Deze nieuwsbrief heeft nauwlettend de verschillende voortijdige uitbraken van “verkoudheid” en “griep” in het hele land gevolgd, die niets meer zijn dan dekmantelverhalen voor gedecimeerde immuunsystemen als gevolg van de langzaam dodende biowapeninjecties:

  Mijn tipgever mailde me zojuist het volgende:

  Ik weet dat je je richt op het grote geheel, maar soms zet het lezen van een lokale kijk op dingen mensen aan het denken over wat er waarschijnlijk ook in hun eigen gemeenschap begint te gebeuren. Dit is een eye-opener!!

  Ik woon momenteel in San Diego, dus ik zie hier het lokale nieuws. Zag dit net vandaag op de lokale tv en in de SD Union Tribune-krant.

  Een middelbare school (Patrick Henry) meldt dat woensdag ongeveer 1000 studenten ziek zijn met griepsymptomen op een totaal van 2600 studenten. Dat is meer dan 38% ziek. Het is de week na thuiskomst, maar op woensdag waren er meer studenten ziek dan op maandag.

  Nu meldt een tweede lokale middelbare school (Del Norte) dat 300 studenten van de ongeveer 2500 studenten ook griepsymptomen hebben. Een persoon in het Rady Children’s Hospital zei dat hij er al 34 jaar is en nog nooit zoveel grieppatiënten heeft zien binnenkomen voor behandeling in oktober.

  https://www.2ndsmartestguyintheworld.com/p/an-early-preview-of-flu-season-or?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=web

 5. Ik had twee dochters van 19 en 20 en heb ze van alle informatie en steun voorzien met de bedoeling dat ze gezond blijven en zich niet laten “vaccineren”. Maar pa was een complotdenker en een gek. Achter mijn rug om zijn ze dus toch geprikt met hulp en medeweten van hun moeder. Ook mijn “vrienden” hebben het gedaan en tegen mij gelogen dat ze geen prik genomen hebben. Ze waren niet gecharmeerd van mijn mogelijke dominante reactie. Mijn dochters hebben me verteld dat mijn mening en gevoelens hu niet interesseert du ik besloot dit zooitje allemaal de rug toe te keren. Nu ben ik vrij. Ik hoop ook dat alle brave prikofielen binnen twee jaar sterven. Ik kan niet wachten op dit heugelijk nieuws.

 6. Nou, ik heb toch wel een beetje een discriminerende houding richting gevaccineerden: ik vind ze dom, niet in staat kritisch en logisch te denken, als ik een werkgever zou zijn (ben ik niet) zou ik alleen ongeprikten willen in mijn bedrijf.

  • @Simon >> (Nou, ik heb toch wel een beetje een discriminerende houding richting gevaccineerden: ik vind ze dom,)

   Dat heeft niks met het vaccineren te maken. 85% van de mensen is nou eenmaal dom, en kan niet zelfstandig nadenken. Ook de mens is een kuddedier, en te dom om zelf na te denken. Helaas is het niet anders. 😉

  • Volgens de huichelaars van het kabinet zijn dat de mega spreaders.De bron van alle ellende. De meeste burgers die internet opgaan zijn doodsbang dat ze op een onwel riekende complot website belanden ergens tussen de hackers en het criminele dark web. De omschakeling is teveel gevraagd voor een propaganda geïndoctrineerde verstand. Erg hé.

 7. Gevaccineerden haten of discrimineren, beschadigt alleen mijn eigen innerlijke rust. Ze zijn m’n aandacht en energie niet waard. T boeit me niet. Ik ben er klaar mee. Ze merken t vanzelf wel. Daar hoef ik helemaal niets voor te doen.

     • Zijn daar aanwijzingen voor? Die aanwijzingen vind je door na te gaan waar de tijd tussen de pandemieën in voor wordt gebruikt:
      * een forse investeringen/uitbreidingen van de mRNA productie capaciteit o.a. door Pfizer in de fabriek in Puurs.
      *Het van zero Covid naar versoepelingen gaan tijdens de winter op het Noordelijk halfrond in China (Dit gaat de nieuwe PI variant opleveren zodat men kan zeggen: Zie je wel de lockdown/Zero Covid was echt noodzakelijk)
      *Het isoleren en stigmatiseren van mensen die voor de vrijheid zijn zich al of niet medisch te laten behandelen. (Isoleren middels het binden van deze mensen aan verschillende teams “oppositie” (waarvan inmiddels duidelijk is dat geen van deze “oppositie” groepen ook maar een deuk in een pak boter kan slaan) Stigmatiseren d.m.v. het op één lijn zetten van het behoud voor vrije medische keuzes met extreem rechts gedachtegoed en voor veel soorten complot theorieën)
      *Het analyseren van de eerder genomen covid maatregelen op doeltreffendheid waarna:
      *Het verankeren van de tijdelijke Covid maatregelen in permanente wetgeving.
      * Het niet willen analyseren van de effecten van de covid vaccinatie op de gezondheid van de bevolking waardoor:
      * De inzet van experimentele vaccinaties of geneesmiddelen onder noodmaatregel uiteindelijk een permanent wetmatig karakter krijgt.
      Kortom de nieuwe dodelijke variant komt er nog voor dat men ,conform de wettelijke termijn die daar voor geld, in 2023 de mRNA injecties definitief al of niet permanent zal moeten toelaten. En dus kan alleen een nieuwe en erg “dodelijke” en snel verspreidende variant er voor zorgen dat de miljarden investeringen in mRNA techniek niet van een winstmachine in een (gezondheidsschade) claim machine zal veranderen.

  • Nehemia: bedankt voor de tip. Het gelazer dreunt door. Dit is een groot traject dat wel een paar jaar kan duren, maar het wordt er door geramd om die spuiten in de mensen te krijgen. Rond 2030 begint ook de verduistering van de aarde, dus de GMO’s moeten klaar zijn.

 8. @ Discobol december 11, 2022 at 16:17,
  Dat de doorsnee mensen achterlijk dom zijn, ben ik al langer achter. Loop mijn gehele leven tegen dat blok van onwil aan. Val soms van de ene verbazing in de andere. Vrienden, kennissen, familie en collega’s die je waarschuwt voor dingen, om vooral dat niet te doen in die situatie of andere dingen.

  Hoor je achteraf exact die dingen, waar ik ze voor gewaarschuwd heb of dat zij daar op moesten letten bij aankoop of een contract. En dan zijn ze nog verontwaardigd dat zij zelf daar voor verantwoordelijk zijn en dat ik hen ze daarop nog gewezen heb. Dat laatste kunnen zij zich nooit herinneren. Ook al laat je de bewijzen zien, dan nog ontkennen ze het simpel weg.

  Soms denk ik dat ik in een andere dimensie leef dan zij. Ik weet dat niemand perfect is, maar logisch nadenken kunnen de meeste niet. Van actie reactie snappen vele ook niet. Eigen verantwoordingsheid hebben de meeste niet, die schuiven dat altijd naar een andere. Soms wordt daar moedeloos van, van hoe achterlijk moet je kunnen denken om zo te handelen. Dat is vragen om problemen, maar je ze zien het niet. Een complete blinde vlek voor hen.

  Zij framen een deel uit je verhaal en zo verdraaien zij de werkelijkheid voor zich zelf, zonder dat zij het zelf beseffen. Dat fenomeen zien we maar al te vaak in de media, maar daar wordt het bewust gedaan.

 9. Even voor de duidelijkheid de feiten op een rijtje: het Sars-Covid-2 cojonafakevirus bestaat niet; de cojonacijfers komen voor ca 60% tot stand middels hergedifinieerde luchtweginfecties en voor ca 40% door vals positieven, terwijl er tevens geen isolaat van is. Covid-19 is de nieuwe versie en daarmee opvolger van Covid-1984 van George Orwell en gaat over een totalitaire controlemaatschappij. En last but not least: de ‘vaccins’ zijn gifinjecties.
  Conclusie: het deugknuddevee heeft zich gifinjecties laten inspuiten voor het niets, dat is een harde conclusie, echter ik ga hier niet liggen te liegen en fantaseren om de werkelijkheid mooier te doen voorstellen dan dat ze is.

 10. Deed jij het voor een ander toen je besloot af te gaan vallen omdat je 30 kg te zwaar woog en jij hartklachten kreeg?
  Deed jij het voor een ander toe je stopte met suiker en vet eten toen jij diabeet werd?
  Deed jij het voor een ander toen jij stopte met roken omdat jij jouw longen er uit begon te hoesten?
  Deed jij het voor een ander toen jij Stopte met vlees eten toen jij vond dat dieren eten eten niet meer bij je paste?
  Deed jij het voor een ander toen je besloot meer te gaan bewegen omdat dit gezond voor jou zou zijn?
  JE DOET HET TOCH ZEKER VOOR JEZELF!

  • Zo sta ik er nu ook in, het was hun domme angstige keuze dus deal ermee.
   Het lost het woning te kort mooi op.

   Ik kan er gewoon geen medelijden meer mee hebben, sommigen proberen zich nog moed in te praten dat ze maar 2 prikken hebben gehad.

 11. Dit zijn ws 90 pr Mongolen die altijd trouw vvd d666 pvda en dat soort bagger ihhh cda gestemd hebben de zogenaamde hoger opgeleiden . Dat ze allemaal vallen suddenly

 12. Nou ik discrimineer juist onbekenden die zich lieten inspuiten.
  Ik zal zelf geen vriendschappen verbreken met wie helaas zo goedgelovig was om zich te laten beetnemen.
  Als zij mij niet laten vallen, dan ik hen ook niet.

  MAAR als ik nieuwe mensen ontmoet, informeer ik naar hun vaccinatiestatus en als het domoren zijn, dan zie ik niet in waarom ik tijd zou investeren in het cultiveren van een nieuwe vriendschap.
  Oftewel: oude bekenden toleer ik als ze ingeent zijn, maar nieuwkomers in mijn leven, dat moeten pure bloods zijn en geen goedgelovige idioten.

  Verder trek ik me er voolopig niet veel van aan.
  Ik leef tamelijk als kluizenaar zodner al te veel uit mijn flat te komen en ik verwcht dat over een paar jaar de grote massa naivelingen “opgeruimd” zal zijn. Wie over 5 jaar nog leeft, was waarschijnlijk een covidrealist die zich niet liet injecteren. Mooi, probleem opgelost. Opgeruimd staat netjes.
  In zekere zin zouden we de elite dankbaar moeten zijn. Over enkele jaren bestaat de maatschappij alleen nog uit inteligente sceptische realisten. Gedaan met het soort ervaringen als Qvic hierboven beschreef (en die voor mij maar al te herkenbaar zijn)

 13. Begrijpt men nog steeds niet dat die GMO-gifspuiten helemaal niks maar dan ook niks met een ‘virus’ te maken hebben?? Maar alles met de komende geo-engineering plannen? De mens moet tot GMO omgebouwd worden om in zijn nieuwe environment te kunnen overleven. Waarom denk je dat er zo hard geduwd wordt om die gifspuit in jou te krijgen? Er is een reden. Er is altijd een REDEN. En dat is niet een ‘virus’. Antwoord: met het vernielen van de beschermende lagen rondom de aarde, wordt ook de natuurlijke energie en levenskracht van de mens vernield. Dat moet vervangen worden (door AI mbv satellieten en de rest van de techno-troep) en de mens moet daarvoor op gebouwd zijn – dus moet een GMO worden. De gifspuit maakt een GMO van jou. En hopelijk kun je dan overleven in de komende natte droom van de globalisten en de ruimtevaart industrie. Good luck.

 14. Mocht ik nog moeten werken, ik zou mij wel laten vaccineren. En elk boostertje zou ik onmiddellijk ophalen. Zo moet ik niet meer gaan werken, legaal ziek. Altijd vakantie.
  Jammer dat dat in mijn tijd niet bestond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in